Martuszek 14.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 tak własnie sie u mnie zakończyło - z taśmą, z Nekli i zaczęli zwozić te 300 ton piachu.... mam nadzieję że działka wystarczy żeby to wysypać ad. kierownika - myślę, że to dobra cena btw - ile płacicie kierownikom? jak Wam się z nimi "żyje"? A dla czego te 300 ton piachu składujesz na działce? Podnosisz poziom czy jak? Bo jeżeli to chcesz potem wrzucać do wykopu, to lepiej od razu do niego catepilarem wwozić. Ja tak robiłam. Mój kierownik 6000 "brutto brutto" czyli umowa zlecenie i ja jako zleceniodawca odprowadzam wszystkie składki i zaliczkę na podatek dochodowy. Wiem, że są tańsi, ale zależy kto czego oczekuje. Mój faktycznie jest na telefon. Szukam bardzo rzetelnego wykonawcę kuchni. Stolarza z zacięciem artystycznym. Jeżeli z czystym sercem możecie kogos polecić, to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 14.09.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 A dla czego te 300 ton piachu składujesz na działce? Podnosisz poziom czy jak? Bo jeżeli to chcesz potem wrzucać do wykopu, to lepiej od razu do niego catepilarem wwozić. Ja tak robiłam. nie podnoszę, mam 1,4o m do wyrównania fundamentu do poziomu drogi (obniżony teren). Docelowo cały teren będzie trzeba podnieść, ale te 300 ton to narazie TYLKO fundamenty........ (wrzuciłam dzisiaj fotki na dziennik budowy) a na działce bo to 20 wywrotek, gość zwozi je dzisiaj i jutro, a CATa mamy zamówionego na poniedziałek (z wywrotki nie da się wsypać od razu do środka - tak ułożony teren) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 14.09.2007 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 dla tych co mają lub będą mieli kominy systemowe czym wykanczacie ?? ja chciałem płytką klinkierowa ale ponoc odpada nawet jak jest dobrze zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 15.09.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 dla tych co mają lub będą mieli kominy systemowe czym wykanczacie ?? ja chciałem płytką klinkierowa ale ponoc odpada nawet jak jest dobrze zrobiona Mam Zapel-a. Wykańczam tynkiem w kolorze elewacji. Tak mam w projekcie i tego planuję się trzymać. Na żywo widziałam, że architekt ma rację - bo taki komin komponuje się z całym domem. Nie ma chyba nic gorszego jak mieszanie różnych materiałów wykończeniowych dla architektury domu. Jeżeli ktoś ma elementy klinkierowe, to jak najbardziej klinkierowe płytki czy podobne stosowane na elewacji są ok, ale ja nie mam nic klinkierowego i żadnej okładziny kamiennej, więc alternatywy za bardzo nie ma. No ale są osoby, które "mają to gdzieś" i robią tak "jak wszyscy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.09.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 ja chciałem płytką klinkierowa ale ponoc odpada nawet jak jest dobrze zrobiona No to namieszałem.... Misiak, odpadało ciągle u mojego ojca, co nie oznacza, że u Ciebie musi. Zaraz pewnie ktoś napisze, że ma i jest OK. P.s. Może popytaj/poszukaj na wymianie doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 15.09.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 dla tych co mają lub będą mieli kominy systemowe czym wykanczacie ?? ja chciałem płytką klinkierowa ale ponoc odpada nawet jak jest dobrze zrobiona Witaj Ja mam komin plewy wykończony klinkierem. Murarze zazbroili i wylali płyte poniżej linii dachu i murowali dalej z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 15.09.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 btw - ile płacicie kierownikom? jak Wam się z nimi "żyje"? my placimy 3000 i tez jest na telefon, sam zreszta wpada co kilka dni na budowe, potem sam do nas dzwoni, ze sprawdzil, co i jak. Naprawde godny polecenia czlowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 15.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 btw - ile płacicie kierownikom? jak Wam się z nimi "żyje"? my placimy 3000 i tez jest na telefon, sam zreszta wpada co kilka dni na budowe, potem sam do nas dzwoni, ze sprawdzil, co i jak. Naprawde godny polecenia czlowiek. Ja płacę za wizytę... Nie wiem czy to dobrze, ale 200 za wizytę to nie jest dużo... Sam kierownik chce być na budowie 2x: zobaczyć zbrojenie ław i stropu. Pozostałe wizyty wg mojego uznania. Dla mnie to jest super rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 15.09.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 my płacimy 2200, kierownik jest co 2-3 dni, podpowiada, doradza... i jest kopalnią namiarów w sumie narazie jesteśmy bardzo zadowoleni - i z ceny i z usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.09.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 dla tych co mają lub będą mieli kominy systemowe czym wykanczacie ?? ja chciałem płytką klinkierowa ale ponoc odpada nawet jak jest dobrze zrobiona Misiak, ja mam klinkierem połówkowym zrobione, bezpośrednio na kształtkach keramzytowych wyżej wymurowali z tych właśnie połówek. Wygląda ładnie no i tak samo jak drugi komin z cegły pełnowymiarowej. http://img63.imageshack.us/img63/1323/kominft4.png W rzeczywistości stoi prosto fotka jakaś koślawa z panoramy wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 16.09.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Misiak, ja mam klinkierem połówkowym zrobione, bezpośrednio na kształtkach keramzytowych wyżej wymurowali z tych właśnie połówek. Wygląda ładnie no i tak samo jak drugi komin z cegły pełnowymiarowej. http://img63.imageshack.us/img63/1323/kominft4.png W rzeczywistości stoi prosto fotka jakaś koślawa z panoramy wyszła No i to jest Misiak rozwiązanie dla Ciebie. Mice, nie masz większej tej foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.09.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 No i to jest Misiak rozwiązanie dla Ciebie. Mice, nie masz większej tej foty? Mam, proszę bardzo Misiak może jutro do mnie podjedzie to namaca pomacalnie http://img57.imageshack.us/img57/9380/kominwt7.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 16.09.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 WitamWłasnie rozpoczynam budowę domu w ok. Komornik. Jestem na etapie poszukiwań architekta. Będę bardzo wdzięczny o wszelkie namiary. Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 17.09.2007 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 czy ktoś z Was orientuje sie ile m3 wchodzi na tonę piasku (pospółki)? mam nieodparte wrażenie że gość od piasku chce mnie oszukać mam do zasypania 150 m2 powierzchni, wysokie na 1,4 m, co daje 210 m3. Ile to piasku? Majstry mówiły że na m3 wchodzi 1,5 tony, co dawałoby potrzebę 315 ton pospółki. A Pan piaskowy stwierdził że to absolutnie nie tak i sugeruje przyjąć przelicznik "2" albo nawet "z zapasem", co dawało by grubo ponad 400 ton.......... kto ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 17.09.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 muriel forumowy marjucha zmagał się ostatnio z wymianą gruntu może on pomoże,tu jest jego dziennikhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=110466 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 17.09.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam jakie sa obecnie ceny na tynki wewn gipsowe? moze ktos z forum ma kogos godnego polecenia? poszukuje tez elektryka. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.09.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 czy ktoś z Was orientuje sie ile m3 wchodzi na tonę piasku (pospółki)? mam nieodparte wrażenie że gość od piasku chce mnie oszukać mam do zasypania 150 m2 powierzchni, wysokie na 1,4 m, co daje 210 m3. Ile to piasku? Majstry mówiły że na m3 wchodzi 1,5 tony, co dawałoby potrzebę 315 ton pospółki. A Pan piaskowy stwierdził że to absolutnie nie tak i sugeruje przyjąć przelicznik "2" albo nawet "z zapasem", co dawało by grubo ponad 400 ton.......... kto ma rację? nikt liczy się ok 1,8. Ale wszystko zależy jak ubiją, ile osiądzie grunt w miejscu gdzie będziesz sypać i ile zgubią po drodze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 17.09.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam jakie sa obecnie ceny na tynki wewn gipsowe? moze ktos z forum ma kogos godnego polecenia? poszukuje tez elektryka. Witolo u mnie bedzie robil Radek polecany na forum za 26zl\m2, tel. 603 530 357. pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 witam jakie sa obecnie ceny na tynki wewn gipsowe? moze ktos z forum ma kogos godnego polecenia? poszukuje tez elektryka. Witolo Ja płaciłem 25zł/m2 razem z materiałem. Robił mi brat Radka, czyli Maciek 501 169 278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 17.09.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Cześć! Ja wprawdzie z innych okolic ale dla znajomych obiecałem się wywiedzieć... Czy ktoś z Was ma namiary na jakieś sensowne drewno kominkowe? Wschodnie okolice Poznania najlepiej... Z góry dzięki za pomoc - podWrocławiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts