jjsod 17.09.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Mam Zapel-a. Wykańczam tynkiem w kolorze elewacji. Tak mam w projekcie i tego planuję się trzymać. Na żywo widziałam, że architekt ma rację - bo taki komin komponuje się z całym domem. Nie ma chyba nic gorszego jak mieszanie różnych materiałów wykończeniowych dla architektury domu. Jeżeli ktoś ma elementy klinkierowe, to jak najbardziej klinkierowe płytki czy podobne stosowane na elewacji są ok, ale ja nie mam nic klinkierowego i żadnej okładziny kamiennej, więc alternatywy za bardzo nie ma. No ale są osoby, które "mają to gdzieś" i robią tak "jak wszyscy" Zgadzam się całkowicie i w związku z tym mam problem z kominem sobie poradzę, na podmurówkę zamierzamy dać tynk "kamyczkowy" ale nie wiem co z parapetami zewnętrznymi - żeby to jakoś wyglądało... jeśli ktoś ma jakieś pomysły/sugestie to chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 17.09.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 hej! wiecie może, gdzie tanio (rzecz jasna ) kupię deski potrzebne do deskowania dachu? dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.09.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Zgadzam się całkowicie i w związku z tym mam problem z kominem sobie poradzę, na podmurówkę zamierzamy dać tynk "kamyczkowy" ale nie wiem co z parapetami zewnętrznymi - żeby to jakoś wyglądało... jeśli ktoś ma jakieś pomysły/sugestie to chętnie poczytam Wg. mnie z parapetami są dwie opcje albo takie jak dach tj. kolor dachówki, albo takie jak okna. Cokoły też kolorystycznie warto dobrać do dachu lub dać w tonacji (nie kolorze) okien. U mnie wyszło tak że parapety są cegalste takie jak dach. A ponieważ okna są w tzw. mahoniu więc cokół dobierzemy w podobnym stylu lub jak kasa starczy również z płytek kilkierowych w tym samym kolorze co parapety (tego samego producenta - Paradyż) Do tego słupy podtrzymujące dach tarasu też zabejcowane na mahoń. Jednym słowem czerwonawe w swym wyrazie dodatki do elewacji. A sama elewacja żółcio- beż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 17.09.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 hej! wiecie może, gdzie tanio (rzecz jasna ) kupię deski potrzebne do deskowania dachu? dzięki i pozdrawiam! Witam Ja kupowałam w Kobylnicy niedaleko Sawrzędza 600 zł/kubik, jak znajdę namiar to prześle pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 17.09.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 jest ktoś z okolic Kalisza?Moim kierownikiem budowy jest pan ,który rysował mi dom, wytyczał go a teraz nadzoruje budowę. '' Trochę'' pieniążków zarobił u nas. Jak do tej pory jest prawie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 17.09.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 hej! wiecie może, gdzie tanio (rzecz jasna ) kupię deski potrzebne do deskowania dachu? dzięki i pozdrawiam! Witam Ja kupowałam w Kobylnicy niedaleko Sawrzędza 600 zł/kubik, jak znajdę namiar to prześle pozdrawiam Beata dzięki, brzmi nieźle, czekam więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.09.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 hej widze ze problemy stylistyczne sie pojawiaja, a ktos kiedys sie smial ze nie bede kolor rynien wybieral 2 tyg:p a co klinkieru to tez nie wiem, bo w projekcie mam taka kolumne z przodu i sie zastanawiam czy budowac ja z klinkieru i pozniej na cokoly domu dobrac kamien w tym samym kolorze, czy ta kolumne budowac z cegly zwyklej a tez ja kamieniem obłozyc tak jak w projekcie:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 17.09.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 scooby daj kamień - klinkier ostatnio mają wszyscy Bety - zajrzyj w mój dziennik - masz namiary na wszystkie tartaki w okolicy (chyba wszystkie znaczy się) skończyliśmy dzisiaj z piachem - siedziałam na budowie cały dzień żeby sprwadzić ile wyjdzie - 25 wywrotek po teoretycznie 16 ton..... nie wiem czy faktycznie było 400 (no bo kto wie ile zgubili po drodze), ale płaciłam za 400. Bolało...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 17.09.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 scooby daj kamień - klinkier ostatnio mają wszyscy Bety - zajrzyj w mój dziennik - masz namiary na wszystkie tartaki w okolicy (chyba wszystkie znaczy się) skończyliśmy dzisiaj z piachem - siedziałam na budowie cały dzień żeby sprwadzić ile wyjdzie - 25 wywrotek po teoretycznie 16 ton..... nie wiem czy faktycznie było 400 (no bo kto wie ile zgubili po drodze), ale płaciłam za 400. Bolało...... Faktycznie robi wrażenie!!! Nie wiem czy nie powinnaś tego zgłosić do Księgi Rekordów U mnie wyszło 50 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.09.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 u mnie ma wyjsc ponoc 30, zobaczymy. ale humas sciagałem 2 razy:p raz sciagnełem wytyczylem tz geodeta i bartek przyjechal i powiedzialze za malo( a ja chcialem zaoszczedzic na bloczkach:p) ok sciagnełem drugi raz tak jak powino byc prawodldłowo do jasnej ziemi(do zwiru bo to mialem pod czxarna ziemia) i ponoc idealny podklad na budowe....:| a halda ziemi mega duza sie zrobiła :| ale to sie przyda...humas na okolo 30-60cm sciagniety...a wiesz klinkier to tez moze byc taki jaki inni nie maja i tez bedzie orginalnie....np jakis matowy ekri w stylu zamku na sw. marcinie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 17.09.2007 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 No i to jest Misiak rozwiązanie dla Ciebie. Mice, nie masz większej tej foty? Mam, proszę bardzo Misiak może jutro do mnie podjedzie to namaca pomacalnie dzięki bylem pomacałem i jestem pełen podziwu dla cichej okolicy -bardzo urokliwe miejsce no i do ładnego domku oczywiście mam nadzieje ze wpadnę na "odbiór" kolejnych etapów proszę o namiary Mice wiesz jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 17.09.2007 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 scooby daj kamień - klinkier ostatnio mają wszyscy Bety - zajrzyj w mój dziennik - masz namiary na wszystkie tartaki w okolicy (chyba wszystkie znaczy się) skończyliśmy dzisiaj z piachem - siedziałam na budowie cały dzień żeby sprwadzić ile wyjdzie - 25 wywrotek po teoretycznie 16 ton..... nie wiem czy faktycznie było 400 (no bo kto wie ile zgubili po drodze), ale płaciłam za 400. Bolało...... Faktycznie robi wrażenie!!! Nie wiem czy nie powinnaś tego zgłosić do Księgi Rekordów U mnie wyszło 50 ton a u mnie 900 ton to dopiero bolalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 17.09.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 scooby daj kamień - klinkier ostatnio mają wszyscy Bety - zajrzyj w mój dziennik - masz namiary na wszystkie tartaki w okolicy (chyba wszystkie znaczy się) skończyliśmy dzisiaj z piachem - siedziałam na budowie cały dzień żeby sprwadzić ile wyjdzie - 25 wywrotek po teoretycznie 16 ton..... nie wiem czy faktycznie było 400 (no bo kto wie ile zgubili po drodze), ale płaciłam za 400. Bolało...... Faktycznie robi wrażenie!!! Nie wiem czy nie powinnaś tego zgłosić do Księgi Rekordów U mnie wyszło 50 ton a u mnie 900 ton to dopiero bolalo RISPEKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.09.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 No i to jest Misiak rozwiązanie dla Ciebie. Mice, nie masz większej tej foty? Mam, proszę bardzo Misiak może jutro do mnie podjedzie to namaca pomacalnie dzięki bylem pomacałem i jestem pełen podziwu dla cichej okolicy -bardzo urokliwe miejsce no i do ładnego domku oczywiście mam nadzieje ze wpadnę na "odbiór" kolejnych etapów proszę o namiary Mice wiesz jakie Namiary poszły na priva, next time to jak już dach będzie zakończony Mam nadzieję, że w aucie wszystko sprawne i, że latorośl, źle nie wspomina wycieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 17.09.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 u mnie ma wyjsc ponoc 30, zobaczymy. ale humas sciagałem 2 razy:p raz sciagnełem wytyczylem tz geodeta i bartek przyjechal i powiedzialze za malo( a ja chcialem zaoszczedzic na bloczkach:p) ok sciagnełem drugi raz tak jak powino byc prawodldłowo do jasnej ziemi(do zwiru bo to mialem pod czxarna ziemia) i ponoc idealny podklad na budowe....:| a halda ziemi mega duza sie zrobiła :| ale to sie przyda...humas na okolo 30-60cm sciagniety... a wiesz klinkier to tez moze byc taki jaki inni nie maja i tez bedzie orginalnie....np jakis matowy ekri w stylu zamku na sw. marcinie.... jeśli ściągałeś dopiero humus, to masz jeszcze chwilę na zastanowienie jesteś facetem, więc odmieni Ci się jeszcze ze trzydzieści razy....... gdybyś był kobietą, byłoby ze trzysta jasny klinkier fajny, tylko przy jasnej elewacji.... będzie widać? fajnie by było zrobić kontrast... no ale zalezy co sie komu podoba powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.09.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ostatnio był temat o kierbudach i kazdy tak chwalil swojego a mj juz mnie wkurza....bierze 2tys. ale wczoraj do niego dzwonie i mówie mu ze dzis beda lawy kopane i zalawane i zeby tak był o 13 a on ze kurcze mu nie pasuje... a pozniej ze to akurat nie jest takie wazne:| pozniej mam przestuj do pon to powiedział ze przyjedzie wtedy jak zaczna murowac....wrrr a co do kamienia czy klinkieru do kamien chyba wyjdzie drożej, ale bardziej mi sie podoba.... A maciejakies namiary na poleconego nowoczesnego arch wnetrz? ile taki luksus kosztuje ?wczoraj poszukalem w google :http://www.arvisions.com/http://www.alsecco.pl/main.phphttp://www.sf96.pl/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 18.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 ja sie podlączam pod prosbe o namiary kredbudowe, czy mozecie mi przyslac na priva razem z cena info?pozdrawiammarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 18.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 dużo ludzi pyta, a ja już swojego chwaliłam, więc i namiary upublicznię kierownik budowy: Leonard Karasiński 0511330663 zawsze jak go potrzeba to jest, majstrów kontroluje, podpowiada, ma różne namiary, i w ogóle oby tak dalej scooby - mi tez kamień bardziej "podchodzi" - daj znać co wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 18.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 hej! wiecie może, gdzie tanio (rzecz jasna ) kupię deski potrzebne do deskowania dachu? dzięki i pozdrawiam! Tartak Zebowo 550 netto za 1m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 18.09.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam,Potrzebuje namiaru na projektanta wew. instalacji gazowej. Ma ktoś sprawdzonego?pozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts