Witolo 18.09.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 czy ktos z forum moze polecic dobra firme do monitoringu z okolic Skórzewa?Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 18.09.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 scooby Zamek na św. Marcinie jest z piaskowca, nie z jasnego klinkieru. Piaskowiec wymaga jednak cyklicznego oczyszczania, bo śniadzieje (dlkatego tyle rusztowań tam stało jak go oczyszczali z tej czerni...) Jest jednak bardzo praktyczne rozwiązanie i do kupienia w Leroyu - płyki imitujące kamień, w tym piaskowiec. Sprawdziły się na elewacji mojego starego domu. Fajna sprawa i godna rozważenia. A dom masz ładny - trzymaj się tego kamienia w projekcie i słupa w "kamieniu". Muriel dobrze Ci radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 18.09.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 hej! wiecie może, gdzie tanio (rzecz jasna ) kupię deski potrzebne do deskowania dachu? dzięki i pozdrawiam! Witam Ja kupowałam w Kobylnicy niedaleko Sawrzędza 600 zł/kubik, jak znajdę namiar to prześle pozdrawiam Beata dzięki, brzmi nieźle, czekam więc... Więc podaje 609134034 i mała poprawka kubik kosztuje 550zł netto ale można dogadać się bez faktury. Z tego co wiem to deski mają od ręki dzisiaj jeszcze domawiałam kubik i po godzince od telefonu deski były już na działeczce. Nadal szukam namiarów na dobrego i niedrogiego architekta od wew instalacji gazowej pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.09.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Martuszek dziekuje bardzo za rade i pochwałe domku piszac o zamku mialem wlasnie na mysli ten kamien w leroy. ale nie ten w ksztalcie prostokąta tylko ten o nieregularnym ksztalcie... ale metr jednego radzaju byl nawet po 90zl ale mi sie nawet ten tanszy podobał. I tez wole piaskowiec od klinkieru a twoja rada i muriel jeszcze bardziej mnie przekonaly. ewentualnie komin tez z tego? a tak apropo to dzis u mnie kopali zbroili i zalewali lawy...ale jak juz pisałem wczesniej kierbud nie mogl przyjechac wrr.. i wydaje mi sie zepare bykow zrobili np wykusz: http://www.vegas.neostrada.pl/murator/16.jpg i druga grucha miała momentami kamienisty b20. http://www.vegas.neostrada.pl/murator/19.jpg Kubik po 280zł i tasma 10zł za kubik. Normalnie? Zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 18.09.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Scooby-gratulacje rozpoczecia ja zapraszam do naszego dziennika-jest juz pare pierwszych fotek z budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.09.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Celt dziekuje bardzo. ciesze sie bardzo choc tak jak pisalem w dzienniku nie do konca az tak bardzo...ale wy macie juz to sa soba z jednej strony i dobrze choc pewnie i tak daleko droga do konca wam pozostala bo wykonczeniowka to masakra...bo tam juz widac byki odrazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 18.09.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 . Kubik po 280zł i tasma 10zł za kubik. Normalnie? Kurcze Scooby ten B20 z kamlotami to rzeczywiście przegięcie. No ja aż takich kamlotów nie miałam a i tak zadzwoniłam do Smirnowa i narobiłam rabanu - teraz już beton cudeńko mi przysyłają..... a cena juz patrze - 250 netto (b20 + tasma) Mojego kierbuda na zalewaniu też nie było, ale był przed odebrac zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.09.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 a ja do "dora" nawet nie zadzwoniłem kur....! i kirbud tez mnie wkurzyl bo dzis wyjatkowo nie mogl podjechac, i zbrojenia nie odebrał i nawet nie widzial czym zalewaja... i zadnego podbetonu nie zrobili...no to ale mam najwazniejsza czesc domu!!! wrrr bo jak to mowia podstawa sa fundamenty... a cena moja to 230netto a 280 to brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 18.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 scoob pokazałam to paru osobom i wiesz co? nikt by za to nie zapłacił...... masz nie podsypane (suchy beton), "niezezbrojone" zbrojenie - znaczy nie połączone, może pękać - cholera, mogli to chociaż drutem powiązać..., beton lipa...... btw - skąd ten beton? nadaje się na czarną listę..... fuszerę Ci odstawili moim zdaniem ale może to tylko moje zdanie (i moich majstrów w sumie...) masz z nimi umowę? jakaś gwarancja czy coś? ja sobie w umowach wpisałam 1) kontrole kierownika 2) płatność dopiero po akceptacji kierownika narazie (odpukać) wszytsko gra.... ale jak masz umowę to ja bym sie biła - przynajmniej o kasę, bo skuć już przecież nie skują..... ale pilnuj ich dalej trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 18.09.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 a sie etraz zdenerwowalem!!!! na kierownika ze nie mogl byc a cholera place, na wykonawcow i na beton. ja sie na tym nie znam ale pirwsza grucha byla ok druga taka kamienista to mowie- dlaczego tyle kamieni . -a bo tak zawsze jest-w tej pierwszej tak przeciez nie było-a bo teraz z tasmy i one tak wyskakuja...a zbrojenie to wszedzie mam polaczone tylko w wykuszu tak slabo zrobione...bo sie spieszyli bo juz grucha byla... ale foty mam wiec jak kierownik zobaczy to pewnie im cos powie ate kamienie to tylko w jednym narozniku tak wyszły ale jak lali to widzialem ze byly tez w innych miejscach tylko sa pod spodem. ale wkurzylem sie etraz niezle!!!! a beton z buku heh majster ich polecil i zamowil!!!! i własnie tez sie dziwilem dlaczego nie ma podbetonu -ponoc dobry grunt mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 19.09.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Poszukuję namiarów na ekipy ocieplające poddasze + położeni GK i płytkarzy... Help... - najlepiej sprawdzeni i polecani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.09.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Scooby, troszkę luziku. Nie stresuj się za bardzo kupką kamieni. Ja też miałem beton z Dory i teraz, kiedy trzeba było już czasami kuć np wieniec, to stwierdziłem że od nich jest najbardziej twardy. Jak dobrze walniesz młotkiem to dosłownie w oczach pokażą się gwiazdki. A te zbrojenie przy wykuszu, też ujdzie, ważne że pręty dość dobrze na siebie zachodzą. Fakt, powinny być ze sobą powiązane. Weź wrzuć tutaj rzut fundamentów, okolice wykuszu. P.s. A Tobie nie buduje czasami Bartek S. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 19.09.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Poszukuję namiarów na ekipy ocieplające poddasze + położeni GK i płytkarzy... Help... - najlepiej sprawdzeni i polecani A mi już robią Ale nie żebym się cieszył, że Ty masz problem.... Namiarów podawał nie będę, bo następne wolne terminy ma na przyszły rok, coś kole lipca Ale tutaj lista samych polecanych gości od GK. Obdzwaniałem ich kiedy ja szukałem: Erwin 788 236 385 Piotr 509 472 639 Artur 601 168 111 Roman 885 832 673 Rozrzut cenowy od 32 - 50zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 19.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Scooby, troszkę luziku. Nie stresuj się za bardzo kupką kamieni. Ja też miałem beton z Dory i teraz, kiedy trzeba było już czasami kuć np wieniec, to stwierdziłem że od nich jest najbardziej twardy. Jak dobrze walniesz młotkiem to dosłownie w oczach pokażą się gwiazdki. A te zbrojenie przy wykuszu, też ujdzie, ważne że pręty dość dobrze na siebie zachodzą. Fakt, powinny być ze sobą powiązane. Podzielam zdanie Marcina. To nie są jakieś straszne uchybienia... Przecież dopiero zaczynasz, to są pierwsze prace... Jak będziesz się tak denerwował to kto będzie mieszkał w Twoim domku? Gratuluję rozpoczęcia i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 19.09.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam, czy mozecie mi powiedziec ile placiliscie za polozenie komina wystajacego poza polac dachu ? mi powiedzieli 1.5zl / za 1x cegle klinkierowa. troche mnie to zdziwilo bo bo cena kominow do dachu to 20zl m2 co daje za sztuke 0.40gr ;/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.09.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam, czy mozecie mi powiedziec ile placiliscie za polozenie komina wystajacego poza polac dachu ? mi powiedzieli 1.5zl / za 1x cegle klinkierowa. troche mnie to zdziwilo bo bo cena kominow do dachu to 20zl m2 co daje za sztuke 0.40gr ;/ pozdrawiam Ja nie płaciłem osobno, była kwota za kominy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 19.09.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Scooby przyłączam się do osób uspokajających Dora to bardzo dobry beton - brałam od nich cały czas. Ze stropu też wymiatałam kamienie (ale zalewany mialam potężnym B25). W sprawie podbetonu: mój kierbud powiedział, że oczywiście że lepiej, gdyby był. Ale my budowaliśmy na takim piachu, że stwierdził, że mniej szkodliwy jest brak podbetonu niż wymieszanie betonu z tym piachem (jak na plaży, mówię Ci). W sprawie wiązania: ważne, żeby razem 'trzymało". Mój kierbud był przy zalewaniu. Zauważył jedno miejsce "nie polączone" i po prostu dołożył tam 3 pręty i stwierdził, że teraz będzie w porządku. Nie przejmuj się, ja też w trakcie budowy kilka rzeczy musiałam odpuścić - przynajmniej tak mi się wydawało. A teraz stwierdzam, że i tak mam zbudowany dom chyba najlepiej na osiedlu (równo w pionie i w poziomie co do milimetra ). Pozdrawiam serdecznie i gratuluję początku Zakrzwianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 19.09.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Helloł Zakrzewianka Widzę, że budowa idzie, na jakim jesteście etapie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 19.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 witam, szukam sklepu lub hurtowni gdzie moglbym korzystnie (z duzymi rabatymi) kupowac sprzet do hydrauliki oraz piec gazowy itd. Z gory dzieki. pozdr. Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.09.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Bety_T i Witolo - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts