Martuszek 19.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Słuchajcie! Możemy pocieszać scoobiego , ale kurcze nie można udawać, że nic się nie stało. Otóż stało się. Kierownik budowy powinien odebrać zazbrojenie fundamentów. Przy zalewaniu może nie być, bo dyskusja o betonie to najmniejszy pikuś - poproś w Dorze o atest na te partię betonu - muszą ja dać. Problemem jest - brak podbetonu i zazbrojenie fundamentów. Nikt z nas nie musi się na tym znać, ale kierownik jak bierze kasę to musi je odebrać i podpisać się w dzienniku, że są ok. Osobiście (ale może ja jestem radykalna) wypierdol......a bym kierownika na zbity pysk. Co znaczy, że nie ma czasu na kluczowe etapy budowy? To chyba nie ma czasu pracować! Mój kierbud akurat fundamenty ma jako oczko w głowie, bo ma ileś remontów pod sobą i za sobą i mówi mi prawdę, że to ważne, bo jak czytam na forum, że się ludziom potem ściany rysują to kogo ma inwestor szukać? Włożysz kupę forsy w ten dom jeszcze, a fundament to PODSTAWA i nie ma co się tu oszukiwać.Nie oszukujcie scoobiego, że nic się nie stało, bo się stało. Następnym razem nie rób nic, póki kiero nie zrobi odbioru. Niech Ci nawet powieka nie mrugnie. Walcz o swoje, bo TO Twoja kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 19.09.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Właściwie jestem tu na Waszej Grupie przypadkiem, pytałem wczoraj o drewno kominkowe w Waszym regionie... Cześć! Ja wprawdzie z innych okolic ale dla znajomych obiecałem się wywiedzieć... Czy ktoś z Was ma namiary na jakieś sensowne drewno kominkowe? Wschodnie okolice Poznania najlepiej... Z góry dzięki za pomoc - podWrocławiak może dziś ktoś mi pomoże... ...ale pozwolę sobie jako forumowicz wybudowany i już mieszkający na swoim, napisać parę zdań odnośnie startu scoobiego. Bardzo niepokojąco takie wykonanie ław wygląda - wiązań nie ma po prostu, nazwijmy rzeczy po imieniu. Ława musi pracować jako całość, tutaj, jeśli masz nieciekawy grunt, będą problemy. Ja, pomimo porządnego zbrojenia, walczyłem z pęknięciem ściany fundamentowej, Tobie scoobie, tego nie życzę, ale taka ława to potencjalne źródło wielu kłopotów. Pytanie czy kierownik widząc takie zdjęcia podpisze się w dzienniku budowy że "wykonano zbrojenie zgodnie ze sztuką..."... Może warto jednak uruchomić nerwy, na koszt kolegów budowlańców albo kierownika zazbroić ponownie i jeszcze nadlać? Pomyśl też czy tak dzałająca ekipa powinna Ci robić np. strop - jeśli pójdzie im równie artystycznie to będziesz miał nie tylko pod nogami ale i nad głową sporo ton stresującego betonu. Nie traktuj tego jako straszenie, po prostu przyjdzie Ci w tym domu żyć więc nie możesz dopuścić do takich konstrukcyjnych uchybień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.09.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 O dzieki za wsparcie. poprostu dla mnie (osoby ktora sie nie zna na betonie) wydawało sie to dziwne i pytałem sie tego co przywiozl i mówi ze tak musi byc a pozniej na forum słysze krytyke...a kamienie wyszly tylko w tym naroznku a na reszcie sa w srodku... a foty mam wzucic z zbrojenia calego wykuszu? jakim styropianem izolowaliscie? 8 czy 10? bo ja chyba bede 10 bo sciany 15 bede ocieplal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania i Michał 19.09.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam Mam do Was pytanie - bo poszukuje dobrego i taniego geodety - czy możecie mi jakiego polecić??? Możemy polecić naszego : tel. 694418236 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania i Michał 19.09.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 btw - szukam jeszcze duuużego (z przyczepą) samochodu z HDSem do przewiezienia pustaków (keramzyt) z Batorowa do Góry (35 palet) uprzedzając pytania o keramzyt, bierzemy stąd - http://www.mucha.com.pl My płaciliśmy 20 zł za paletę samochód z HDS tel. 601731256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 19.09.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 rozpocząłem poszukiwania ekipy do elewacji domu i tutaj szok, po pierwsze ekipy maja terminy na przyszly rok a po drugie jakies kosmiczne ceny 60 za m2 za robocizne????Czy ktos mnie robi w konia czy takie sa teraz stawki?Jezeli ktos ma fajna ekipe to prosze o namiary a przede wszystkim piszcie jakie teraz sa stawki (ocieplenie styropian, siatka plus tynk) pozdrawiam Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 19.09.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 scooby pewnie nie ostatnia wpadka -czego nie życzę oczywiście !!! te zbrojenie nie wyszło im najlepiej ;( ja tez bralem beton z dory i byl w miare ok jakie macie lub bedziecie mieli rynny ja chcaliem kupic plastiki nicol ale moj "majster od dachu" twierdzi ze sa slabe i polecal kaczmarka - interesu raczej w tym nie ma zadnego wiec moze go sluchac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.09.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 jakie macie lub bedziecie mieli rynny ja chcaliem kupic plastiki nicol ale moj "majster od dachu" twierdzi ze sa slabe i polecal kaczmarka - interesu raczej w tym nie ma zadnego wiec moze go sluchac ? Ja mam Ruukki metalowe kolor ceglasty 750 st, kolor idealnie pod dachówkę musiał być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.09.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Zapytałem na Wlkp, rzucę i tutaj :Ktoś stosował może styropian Styropoz-u lub coś słyszał na + lub - o nich ? Strona biedna, na forum w zasadzie nic nie ma, w sieci też nieMam ofertę na ocieplenie ścian tylko nie wiem czy to dobry materiał czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.09.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 miwol ...ale pozwolę sobie jako forumowicz wybudowany i już mieszkający na swoim, napisać parę zdań odnośnie startu scoobiego. Bardzo niepokojąco takie wykonanie ław wygląda - wiązań nie ma po prostu, nazwijmy rzeczy po imieniu. Ława musi pracować jako całość, tutaj, jeśli masz nieciekawy grunt, będą problemy. Ja, pomimo porządnego zbrojenia, walczyłem z pęknięciem ściany fundamentowej, Tobie scoobie, tego nie życzę, ale taka ława to potencjalne źródło wielu kłopotów. Pytanie czy kierownik widząc takie zdjęcia podpisze się w dzienniku budowy że "wykonano zbrojenie zgodnie ze sztuką..."... Może warto jednak uruchomić nerwy, na koszt kolegów budowlańców albo kierownika zazbroić ponownie i jeszcze nadlać? Pomyśl też czy tak dzałająca ekipa powinna Ci robić np. strop - jeśli pójdzie im równie artystycznie to będziesz miał nie tylko pod nogami ale i nad głową sporo ton stresującego betonu. Nie traktuj tego jako straszenie, po prostu przyjdzie Ci w tym domu żyć więc nie możesz dopuścić do takich konstrukcyjnych uchybień. Cytat: Słuchajcie! Możemy pocieszać scoobiego , ale kurcze nie można udawać, że nic się nie stało. Otóż stało się. Kierownik budowy powinien odebrać zazbrojenie fundamentów. Przy zalewaniu może nie być, bo dyskusja o betonie to najmniejszy pikuś - poproś w Dorze o atest na te partię betonu - muszą ja dać. Problemem jest - brak podbetonu i zazbrojenie fundamentów. Nikt z nas nie musi się na tym znać, ale kierownik jak bierze kasę to musi je odebrać i podpisać się w dzienniku, że są ok. Osobiście (ale może ja jestem radykalna) wypierdol......a bym kierownika na zbity pysk. Co znaczy, że nie ma czasu na kluczowe etapy budowy? To chyba nie ma czasu pracować! Mój kierbud akurat fundamenty ma jako oczko w głowie, bo ma ileś remontów pod sobą i za sobą i mówi mi prawdę, że to ważne, bo jak czytam na forum, że się ludziom potem ściany rysują to kogo ma inwestor szukać? Włożysz kupę forsy w ten dom jeszcze, a fundament to PODSTAWA i nie ma co się tu oszukiwać. Nie oszukujcie scoobiego, że nic się nie stało, bo się stało. Następnym razem nie rób nic, póki kiero nie zrobi odbioru. Niech Ci nawet powieka nie mrugnie. Walcz o swoje, bo TO Twoja kasa. hmm dobra ale teraz juz z tym przeciez nic nie zrobie:| a to miejsce co pokazalem to pozniej dolozyli 2 prety i powiazali bo kazalem. a takie pytanie jesli kierownik niepodpisze tego to co w tym przypadku? albo jak podpisze i za kilka lat sciana peknie to on bedzie odpowiadal? problem jest taki ze w jednym miejscu (na pewniej prostej) byla stara piwnica ktora 7 miesiecy temu była zasypana recznie i na mokro(ciagle leciala woda z weża przy zasypywaniu) i w tym miejscu idzie jedna sciana fundamentu(około 3-5m) piwnica miala wysokosc 2m a lawa jest posadowiona na 120cm glębokosci okolo. i o ta lawe w tym miejscu tez sie boje... zobaczymy co powie jak mu pokaze wszystkie foty... hmm zrobie galerie tego zbrojenia i wam pokaze wszystkie laczenia.[/b] teraz to juz musi tak zostac i juz moze nie mowmy o tym bo zwarjujemy. co nie? zbrojenie http://www.monoland.pl/m/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.09.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Scooby, weź Ty i zje@#$ - opiernicz znaczy swojego kierbuda. On powinien to zbrojenie odebrać. U mnie pilnowałem tego sam, bo mój kierownik to alkoholik z Drezdenka i jest tylko na lipę. Jak dla mnie to nie jest źle, przy wykuszu widzę że tylko dwa pręty nie mają "ciągłości" reszta jest OK. Jeżeli jak pisałeś, jeszcze tam coś dołożyli, to luzik. A betonem się nie stresuj. P.s. Popraw link, bo jak się ręcznie nie wyedytuje, to nie bangla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 20.09.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Zapytałem na Wlkp, rzucę i tutaj : Ktoś stosował może styropian Styropoz-u lub coś słyszał na + lub - o nich ? Strona biedna, na forum w zasadzie nic nie ma, w sieci też nie Mam ofertę na ocieplenie ścian tylko nie wiem czy to dobry materiał czy nie. Kurcze, czort ich wie, co oni za jedni. Warto może sprawdzić jak długo są na rynku. Choć przyznam się, że ja na posadzki kupiłem styropian jeszcze mniej znanego producenta, z Międzychodu. I nic nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.09.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 scooby pewnie nie ostatnia wpadka -czego nie życzę oczywiście !!! te zbrojenie nie wyszło im najlepiej ;( ja tez bralem beton z dory i byl w miare ok jakie macie lub bedziecie mieli rynny ja chcaliem kupic plastiki nicol ale moj "majster od dachu" twierdzi ze sa slabe i polecal kaczmarka - interesu raczej w tym nie ma zadnego wiec moze go sluchac ? Misaku u mnie wisi Kaczmarek możesz w sobotę w Sobocie obluknąć, pamacać itp. Rynny wydają mi się ok i cena byla też ok. A z rynnami mam dośiwdczenia z autopsjii. W domu w którym obecnie mieszkam były rynny PCV z Wawina (jedna z ich pierwszych produkcji jeszcze na Duńskim materiałach). Przetrwały ok 20 lat i gdyby nie wichura z zeszłym roku pewnie by jeszcze powisiały ale zerwało jedną i zniszczyło, a niestety teraz robią inne wymiary więc trzeba było zmienić. Sąsiadka uparła się na ocynk. I uważam że to bład bo trzeba takie malować itp a do tego cieńka balcha i no ogólnie be. Ceniowa ocynk i PCV wychodzą właściwie identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 20.09.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 scooby mnie natomiast martwią te korzonki wystające obok zbrojeń... krys1 mamy dach opapowany, czekamy na dekarzy (nasz, który miał robić ciecielkę i dachówkę, zwiał w sierpniu , ale to długa historia). Mamy na oku 2 ekipy, ale strasznie drogie Pozdrawiam Zakrzewianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 20.09.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Misiak "moja" hurtownia odradzała Nicoll. Ale z autopsji nie znam. To już tak daleko jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 20.09.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 scooby mnie natomiast martwią te korzonki wystające obok zbrojeń... krys1 mamy dach opapowany, czekamy na dekarzy (nasz, który miał robić ciecielkę i dachówkę, zwiał w sierpniu , ale to długa historia). Mamy na oku 2 ekipy, ale strasznie drogie Pozdrawiam Zakrzewianka jaka pape zastosowaliscie? ile za m2? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziel2wp.pl 20.09.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Czy dobrze myślę że scianki wewnętrzne Gips Karton z wełną na wygłuszenie wyjdą taniej niz działówka z porothermu 11 i tynki obustronnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziel2wp.pl 20.09.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Misiak "moja" hurtownia odradzała Nicoll. Ale z autopsji nie znam. To już tak daleko jesteś? Naprawdę uważajcie na to co polecają w hurtowniach. Oni dostają superprofity za sprzedaż tej a nie innej marki. Z ciekawszych giftów o których wiem : Harley, Wycieczka na Kube, etc. Jednego kwartału potrafi najlepszy być Isover a następnego Rocwool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 20.09.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Witolo nie mam przy sobie faktur, ale papa była polskiej firmy na M... doradziła mi pani w Lepiko w Skórzewie. To taka papa "dedykowana" na dachy, bo dłuższa w rolce (20 m długości). Gdy tam zadzwonisz, na pewno Ci powiedzą pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 20.09.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ziel2 no tak, z polecaniem trzeba uważać. Ale tak sobie myślę, że jeżeli towar jest znanej marki, lub polcany na forum ) i do tego dobra cena, to dlaczego nie skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts