scooby 27.09.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 MICE spoko az tak zle nie jest;p a co do szukania to mam wymówke internet w orange. max 180kb/s wiec troszke dłuzej bym szukal i dlatego wole sie spytac:p i dziekuje bardzomuriel o tartak widze pierwsza klasa opisany choc akurat nie masz tego co ja znam,(ale nr tel nie mam) na przezmierowie tartak. podjade tam(mam 5min tam) i zobacze jak maja ceny.a gdzie ty kupowalas? i chyba lepiej odrazu wziosc impregnowane? a co do zwirowni to nie masz "dolaty" jeszcze . Ja placilem 18zł za tone z transportem.. A co i ile wyszlo i jak z transportem bylo to opisze w dzienniku, postaram zrobic to do wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 27.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 nie mam tych z Twojej strony Poznania..... a mój piach wyszedł z transportem 18,75 zł / tona, więc bardzo zbliżony (gość od nas z okolic, odkrywka Pobiedziska) na elektryków namiar podeśle Ci wieczorkiem jak R. wróci więźbę też już mam zamówioną - też wieczorkiem wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 27.09.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 muriel o tartak widze pierwsza klasa opisany choc akurat nie masz tego co ja znam,(ale nr tel nie mam) na przezmierowie tartak. podjade tam(mam 5min tam) i zobacze jak maja ceny.a gdzie ty kupowalas? i chyba lepiej odrazu wziosc impregnowane? a co do zwirowni to nie masz "dolaty" jeszcze . Ja placilem 18zł za tone z transportem.. A co i ile wyszlo i jak z transportem bylo to opisze w dzienniku, postaram zrobic to do wieczora. Tartak w Przeźmierowie (61) 814 29 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 27.09.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Zna ktoś tartak w Skokach? Mój wykonawca zamówił tam więźbe i już trzy razy przekładali termin dostawy więźby (już się boję, że mnie wykołują) - może ktoś ich zna i może mnie uspokoić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.09.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Listwa cokolowa 15 2,0m - 11,00 zł Kurcze, nigdzie nie ma tych profili cokołowych!!! W jedynie w Chemiku na Starołęce, ale: - daleko - i drogo (listwa L= 2 kosztuje 19zł/szt) Mice, skąd miałeś wycenę na Kreisela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 28.09.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Jasia, namiary wysłałam na P.W. - jest w Twojej skrzynce Pzdr Ania Aniu, dziękuję Ci bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.09.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Tartak w Przeźmierowie (61) 814 29 72 dziekuje bardzo sprawdzilem 1000zł bruto !!! :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 28.09.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Tartak w Przeźmierowie (61) 814 29 72 dziekuje bardzo sprawdzilem 1000zł bruto !!! :/ no to 820 netto - chyba nie tak najgorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 28.09.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Dobra cena! Ja płace 900 pln netto , ale robią mi ekspres po błaganiach po tym jak tartak w Zalasewie mnie wystawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.09.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Mówicie ze 820 to nie najgorzej? wsumie z 5min drogi od budowy tartak... a te po 750? to pewnie wszystko nie impregnowane wiec wyszlo by tak samo...A tak pozatym to prosze o namiar na c.o wlasiwie jeden starczy bo 2 juz mam. i dgp to tez instalatorzy co robia? bo zapomnialem sie ich pytac. i jak wy(jesli juz jestescie po) rozplanowaliscie kolejnosc dzialan? co pozniej tynki i posadzki? a okna?bo tak mysle czy najpierw tynków nie zrobic a pozniej co itp...choc wtedy tynku ulegna zniszczeniu troszke...ale zdrugiej strony jak tynkarze rozwala co :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 28.09.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Scoobi Ja zrobiłam wywiad wśród znajomych (nawet takich co raz robili wpierw posadzkę a potem tynki, a raz wpierw tynki, a potem posadzkę) - wszyscy zgodnie mówią, że najpierw tynki na ścianach, a potem posadzka. Tynkarze robią bajzel - gips chlapie na podłogę i nikt go od razu nie sprzątnie. Jak zrobisz potem posadzkę to Ci ten bajzel zniknie. Ja tak będe robić - decyzja podjęta. Wpierw zamontuję okna (tynkarz mówi, że tak woli, bo jak nie ma okien to przy gipsowaniu nie mają kontroli nad temperaturą powietrza i wilgotnością), potem tynki, potem instalacja C.O. i cwu, nastepnie posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 29.09.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam, po wszystkim zostały mi 4 palty porotherm 30 oraz połówki jedna paleta. Jeżeli ktoś potrzebował by to z przyjemnością odsprzedam za dobrą kwotę. Mam prośbę także czy polecilibyście kogoś do ustawienia płotu z siatki. Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 29.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Mice - okna zamówiłam u Sobańskiego (pod Kaliszem). Firmę poleciła mi przyjaciółka, a po wstępnej wycenie wypadli najtaniej w swojej półce (porównywałam m.in. z firmą ze Świebodzina). Aniazpoznania Jeżeli wstawiasz drewniane okna, to muszą być juz gotowe tynki i posadzki. Jeżeli plastikowe, to sobie najpierw okna możesz montować. Dziś przyjechała więźba - cieśla powiedział, że jest dobra !, ale tartak boje się bez "ale" polecać, bo np. Misiak ma 2 krokwie pogięte. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.09.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 martuszekHej a dlaczego okna drewniane trzeba wstawiac po tynkach i posadzkach?aniazpoznaniadzieki za rade tez tak wlasnie chialem zrobic no prawie bo okna chce na samoym koncu a co oni ci mówia ze nie maja kontroli temperatury:| a po co to:|a tynki robi sie przed c.o.? A slyszeliscie cos na temat domu pasywnego? super sprawa!!! wczoraj bylem na wykladzie o nim. 2 zł za m2 za ogrzewanie na rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!grubosc sciany nie gra roli naprawde w cieplnosci. Bo i tak przez spoiny przejdzie!!! sciana domu moze byc na jedna cegle pelna!!! ale izolacja 35cm musi byc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 29.09.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Mice - okna zamówiłam u Sobańskiego (pod Kaliszem). Firmę poleciła mi przyjaciółka, a po wstępnej wycenie wypadli najtaniej w swojej półce (porównywałam m.in. z firmą ze Świebodzina). Dziś przyjechała więźba - cieśla powiedział, że jest dobra !, ale tartak boje się bez "ale" polecać, bo np. Misiak ma 2 krokwie pogięte. [/b] Ja już też firmę wybrałem, są ciut drożsi niż najtańsza firma ale ekipa montująca solidna i pomocna. A co do polecania, u mnie kolejno wszyscy są wykreślanie z listy do polecenia, qrde co za świat, zawsze coś ktoś musi wywinąć scooby Ty poczytaj o pasywnym budownictwie ale nie na podstawie sieczki marketingowej z PP. Temat gruntownie przerobiłem i jeśli nie masz super ekipy na cały dom daj sobie od razu spokój. Poza tym budownictwo pasywne zaczyna się przy wyborze działki, a nie w trakcie budowania Wiesz, że w budzie pasywnej sprawdzają ciśnieniowo szczelność domu . Jak Ci się uda wybudować dom energooszczędny tzw. 5 litrowy to będzie ekstra. Są na forum ludzie którzy budują takie domki, może mi też się uda Aha a najlepiej zacznij od programu OZC i wszystko Ci się wyjaśni. A okna drewniane wstawia się po tynkach, bo jak wiadomo drewno pije wilgoć a tynki to wody w ch...rę i ciut ciut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 29.09.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Mice Tam była mowa bodajze o 3 litrowych... teraz zaczne przerabiac ten tamat i moze wywnioskuje dlaczego uwazasz ze trzeba wybrac odpowiednia dzialke...Poki co 100pytan sie zrodziło a to ze szczelnosc domu sprawdzaja to wiem. choc nie do konca rozumiem jeszcze system działania bo to jakby cos z nieczego i nie wiem jakie sa szacunkowe koszty ocieplenia scian, dachu itp a szyby 3 komorowe super tylko wiadomo ze najwiecej ciepła ucieka przez profile... choc tez jest na to sposob ale cena szczelnego luksusu pewnie huhu hu....nic to szukam teraz tych madrych co pasywne buduja:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.09.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Mice Tam była mowa bodajze o 3 litrowych... teraz zaczne przerabiac ten tamat i moze wywnioskuje dlaczego uwazasz ze trzeba wybrac odpowiednia dzialke... Noooo to długa droga przed Tobą O działce to nie ja uważam, takie są wytyczne, moja działka pod tym kątem (nie tylko pod tym) jest wybrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 30.09.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 WitamSłyszał ktoś cokolwiek o piecach c.o. na eko-groszek firmy sherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 30.09.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 scooby Mice juz napisał Ci 1 CZĘŚĆ odpowiedzi - za duża wilgoć w chacie w trakcie tynkowania - a drewno to nie plastik. 2 sprawa - wiesz jak wyglądałyby te okna po tynkowaniu? Z drewna tak łatwo brudu nie zmyjesz jak z plastiku wilgotną ściereczką, a foliować się ich nie powinno. Wstawic sobie OCZYWIŚCIE możesz jak chcesz wcześniej, tyle tylko, że na własne ryzyko, bo firma produkująca okna wówczas cofa swoją gwarancję -mi wprost powiedzieli, że na własną odpowiedzialnośc "przed", bo oni montują "po". Mice a jaką firmę wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 30.09.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Mice a co budujesz pasywny ze działke wybrałeś pod tym kątem?;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts