Marzin 12.10.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A tak na poważnie to w PLEWIE poinformowali mnie ze obecnie czapa do komina 32x50 kosztowac bedzie około 300 netto, a może nawet lekko ponad wydaje mi sie ze jest to bandycka cena, chociaz może się mylę ... I ja coś tak płaciłem... Wieczorem zajrzę do f-ry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 12.10.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Mam pytanko? kupiłem cegłe a budowe zaczynam na wiosne w związku z tym cegła będzie przez zime leżeć na świerzym powietrzu z góry nie jest zabezpieczona folią, moje pytanie czy trzeba przykryc ją tak żeby nie zamokła? cegła jest ceramiczna więc czy jest taka potrzeba z góry dziękuję za wszelkie porady i pzdr Przykryj tę cegłę . .Folia nie kosztuje majątku a po co ma cegła namakać ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 12.10.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 aniazpoznania nie martw się - ważne, żeby wszędzie był równy kąt nachylenia. A co kierownik budowy na to? Żebyś tylko nie miała problemów z odbiorem..... pozdrawiam i trzymaj się a z tym odbiorem to bez przesady prosze :| nie bedzie zadnego problemu, zapewniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 12.10.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 POMOCYPoszukuje Stempli.Dostałem namiar w cenie 8zł za szt. Gdzie mozna kupić albo odkupić taniej Stemple,także poszukuje gotowych wkładów (pustaków) do kanałów wentylacyjnych .Mam w cenie 5.20zł szt na metr 4szt wieć 1m kosztuje 20.80-czy to jest dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.10.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 A tak na poważnie to w PLEWIE poinformowali mnie ze obecnie czapa do komina 32x50 kosztowac bedzie około 300 netto, a może nawet lekko ponad wydaje mi sie ze jest to bandycka cena, chociaz może się mylę ... I ja coś tak płaciłem... Wieczorem zajrzę do f-ry. Na f-rze ma cenę za cały system kominowy. Bez rozbicia na detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 12.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 aniazpoznania nie martw się - ważne, żeby wszędzie był równy kąt nachylenia. A co kierownik budowy na to? Żebyś tylko nie miała problemów z odbiorem..... pozdrawiam i trzymaj się Kierowniczka budowy kazała domurwać szczytowe ścianki, wiec mam nadzieję, że będzie OK, ale nie przyszedł jeszcze dekarz ( ) i nie wiem na razie jak to będzie wyglądało finalnie (martwię się trochę o wygląd tych krotkich kawałków krokwi - 60cm wystających pod kątem - poza obrys domu - wolałabym porządny duży okap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 12.10.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Witam W jaki sposób zakończyliści komin systemowy, chdzi mi o czapę. Czy: wylewaliście płytę betonową, robiliscie czapę z blachy, montowaliście gotową czapę (chociaz np w PLEWIE kosztuje ona majątek), czy jakaś obróbka z klinkieru (tak to przynajmneij wygląda na Waszych zdjęciach). ja tez nie kupowałem bo szkoda kasy moje majstry zalepili gore tylko do spalin czapka zostala a bokami bedzie zasysane powietrze (po wskazówkach Mice ) byleś i nie obejrzałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.10.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 kupowal ktos moze ostatnio cement I? Jezeli tak to poprosze o namiar gdzie mozna taki kupic i w jakiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 12.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 także poszukuje gotowych wkładów (pustaków) do kanałów wentylacyjnych . Mam w cenie 5.20zł szt na metr 4szt wieć 1m kosztuje 20.80-czy to jest dużo? Zapytaj jeszcze tu: "CEGIEŁKA" Mrowino-Zmysłowo tel. 0-61 847 69 21 kupowal ktos moze ostatnio cement I? Jezeli tak to poprosze o namiar gdzie mozna taki kupic i w jakiej cenie. Gdy ja szukałam to najtańszy był w Nadstadze w Obornikach paleta 588 brutto tel. 0-61 29 70 723, 29 61 303. Być może, że od tego czasu staniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 12.10.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 maciejowy a możesz przybliżyć jeszcze, co to za listwy? Ta taśma jest taka perforowana, ale co z tą listwą? (muszę się jeszcze tego uczyć.... ) witam jak te listwy wyglądają (podobne) pokazane jest w instrukcji z Brasa do jakiej Marzin link podał. Ja korzystałem z tej właśnie instrukcji a listwy kupiłem na allegro razem z taśmą LISTWA WYKOŃCZENIOWA ALUMINIOWA Materiał: aluminium o grubości 0,58 mm pokryte farbą poliestrową, lakierowana powłoka zabezpieczona jest dodatkowo folią polipropylenową, usuwaną podczas montażu listwy Wymiary: długość listwy 1000 mm szerokość listwy 85 mm CENA 6 zł/szt tel. 0602 770 694 [email protected] A tak na marginesie chyle czoło MARZIN przed tobą. Czytałem twój dziennik i pisałeś że masz dosyć już dachu. Też sam robiłem (w zasadzie robię bo kończę) i tez na niego dłużej nie mogę patrzeć - zbyt to czasochłonne. Samą dachówkę się fajnie układa, ale te przygotowania i obróbki okien czy kominów mogą doprowadzić człowieka do furii. Dla tych co dach sami robią :WIELKI SZACUNECZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejowy 12.10.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 maciejowy a możesz przybliżyć jeszcze, co to za listwy? Ta taśma jest taka perforowana, ale co z tą listwą? (muszę się jeszcze tego uczyć.... ) odnośnie jeszcze listw wykończeniowych: nieżałowć silikonu a w zasadzie takiej masy uszczelniającej. Jest to takie specjalne mazidło które można właśnie stosować na dachówki i do przyklejania papy czy gontów. Pakowane jest w takich samych tubkach jak silikony. Wciskać to mazidło między komin a ta listwę wykończeniwą, tak żeby woda nie dostała sie pod taśmę. Jeżeli będzie to dobrze uszczelnione i nie podziurawisz taśmy nie ma prawa przeciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 13.10.2007 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Gdy ja szukałam to najtańszy był w Nadstadze w Obornikach paleta 588 brutto tel. 0-61 29 70 723, 29 61 303. Być może, że od tego czasu staniał dzieki sprawdze po ile teraz jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 13.10.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 450 za paletę brutto w Dagabudzie w Paczkowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 13.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 A tak na marginesie chyle czoło MARZIN przed tobą. Czytałem twój dziennik i pisałeś że masz dosyć już dachu. Też sam robiłem (w zasadzie robię bo kończę) i tez na niego dłużej nie mogę patrzeć - zbyt to czasochłonne. Samą dachówkę się fajnie układa, ale te przygotowania i obróbki okien czy kominów mogą doprowadzić człowieka do furii. Dla tych co dach sami robią :WIELKI SZACUNECZEK Zapodaj jakieś foty Twojej roboty. Najlepiej na bla, bla, bla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 14.10.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Słuchajcie, może ktoś z północnej strony Poznania ćwiczył temat: płot.Przewidywane niedobory budżetowe sprawiają że chyba postawimy zwykłą siatkę również z przodu (+ bramę daj Boże z automatyką).Możecie polecić jakiegoś rozsądnego wykonawcę takiego ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baczek22 15.10.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Mam pytanko? kupiłem cegłe a budowe zaczynam na wiosne w związku z tym cegła będzie przez zime leżeć na świerzym powietrzu z góry nie jest zabezpieczona folią, moje pytanie czy trzeba przykryc ją tak żeby nie zamokła? cegła jest ceramiczna więc czy jest taka potrzeba z góry dziękuję za wszelkie porady i pzdr Przykryj tę cegłę . .Folia nie kosztuje majątku a po co ma cegła namakać ) Pozdrawiam Dzięki za radę chyba tak zrobię pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 15.10.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam, Mam problem, pilnie potrzebuje namiarów na dekarzy. Nasi wystawili nas do wiatru i nie przyjeżdzają już czwarty tydzień a co najgorsze zwodzą nas ale mam już dość Nikomu nie polecam takich fachowców pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.10.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Beata widzę, że masz już opapowany - więc jeżeli nie spieszy się Tobie tak bardzo, mogę dać namiary na moich. Bardzo fana, solidna ekipa. I cenowo też ok. Alke muszą najpierw skończyć u mnie - ostateczny termin 15.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.10.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Pyrgon ja co prawda tylko kupowałam siatkę, ale słyszalam też, że robią płuty w Siatkolandzie z Lubonia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaH 15.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam wszystkich forumowiczów! W przyszłym roku zaczynamy budowę wymarzonego domku pod Poznaniem i poszukuję jakiegoś godnego zaufania kierownika budowy... Sami nie bardzo się znamy Czy macie może kogoś do polecenia? Budowa będzie w Stęszewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts