Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Pyrgon, ja też tak kombinuję że jak sami założą a alarm będzie co chwilę się załaczał bez powodu to nie będę musiała płacić za przyjazdy bo to ich brocha żeby działa dobrze, a ja umyję rączki :wink:

Z moim mężem spotkał się dzisiaj Pan Dariusz Kos...., a Tobą?

W umowie Solidu mam jeden "nieuzasadniony" przyjazd chłopaków za darmo, za następne trzeba bulić. Wyjec może zawyć z wielu innych powodów niż wadliwie założona instalacja:

- mysza albo kot wlezie, ptaszek wleci

- wazon spadnie z szafy

- nie domkniesz okna, przeciąg je otworzy

- uzbroisz dom zapomniawszy że kochanek został w szafie; szafa się otwiera i...

- tysiąc innych powodów, za które zapłacisz 50 PLN+VAT za szt :roll:

Handlowiec - inny, Jacek L.

Ciekawe jak będziecie udowadniać co było uzasadnione a co nie. Ja też rozmawiałem z przedstawicielem Solidu i zbyt piękne to wszystko było, żeby mogło być prawdziwe. Ale od tego to jest inny wątek :wink:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mice, nie mówię że w Solidzie pracują półbogowie a oferta firmy jest idealna.

Napisałem tylko że szybko dali radę przetworzyć sprawę i uruchomić instalację, oraz że byli sympatyczni. Zrezygnowałem z kontraktonów okiennych (m.in. za radą handlowca), nie mam 50 czujek tylko 10. A to dlatego że nie mam obsesji oblężonej twierdzy.

Uważam że największe korzyści monitoringu to dwie rzeczy:

- tabliczka odstraszająca drobnych złodziejaszków (prawdziwi złodzieje i tak sobie poradzą, ale po co by mieli to robić jeśli nie jestem bogaczem)

- relatywne poczucie bezpieczeństwa i święty spokój

Oczywiście, jak ktoś się zna na markach czujek i jest w stanie porównać merytorycznie dwóch producentów centralek czy czegoś tam, to na pewno na plus. Reszta, jak się nie zna, kupuje stanradową usługę.

Mice, ja z monitoringu Solidu będe korzystać - w mojej okolicy to mus, a do założenia alarmu nie mam nikogo innego na oku - możesz kogoś polecić?

No i jaka centralka i jakie czujki?

Rzuć paroma nazwami dla laika 8)

Heh z polecaniem instalatorów to mam problem bo wszystkie, wszyściutkie instalacje robię sam :lol:

A z nazw, to naprawdę wszystko zależy co chcesz osiągnąć, ja polecę Satela, ktoś inny DSC, ktoś inny Paradoxa właśnie. Satel jest b.dobry w rankinagach i te lepsze centrale mają super możliwości dodatkowe oprócz alarmowych.

No i konfiguracja przez komputer nie jest trudna ale trza mieć smykałkę i się trochę wczytać instrukcję 8)

Z czujek mogą być Satelowskie, mogą być Alarmtecha czy Siemensa.

Polecam wątek o alarmach, 50 stron, czytania na tydzień :lol:

tak sie zapytam ile kosztuje taka opieka Solidu na miesiac? I czy ta kwota jest zalezna od tego co oferuja czy tez oferuja tylka jedna opcje?

Nie wiem jak to z opcjami; pewnie też zanezy od lokalizacji; mi się udało zejść do 61 zł z VAT. Na naszym terenie Solid niemal jest monopolistą. Chciał też Juventus ale cóż z tego skoro samochód mają na Rondzie Obornickim (Solid - w Rokietnicy). Kicha, bo to nie jest rynek klienta tylko dostawcy.

Mice, możesz wrzucić link na wątek o alarmach?

Czy marka kontaktronów ma znaczenie?

Ponoć są naokienne a nie tylko montowane w ramie okna.

A proszę :)

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2091740#2091740

Takie zewnętrzne widać, tych wewnętrznych nie i to jest jedyna różnica. No i zewnętrzne łatwiej zobaczyć włamywaczowi.

(...)Chciał też Juventus ale cóż z tego skoro samochód mają na Rondzie Obornickim (Solid - w Rokietnicy). Kicha, bo to nie jest rynek klienta tylko dostawcy.

Ten solid to ma w Rokietnicy, ale chyba furmankę. Byłem świadkiem jak u sąsiada alarm wył 15 minut zanim pojawiła się grupa szybkiego reagowania. Buduje w Rokietnicy.

To takie moje 5 groszy dorzucone do dyskusji :wink:

(...)Chciał też Juventus ale cóż z tego skoro samochód mają na Rondzie Obornickim (Solid - w Rokietnicy). Kicha, bo to nie jest rynek klienta tylko dostawcy.

Ten solid to ma w Rokietnicy, ale chyba furmankę. Byłem świadkiem jak u sąsiada alarm wył 15 minut zanim pojawiła się grupa szybkiego reagowania. Buduje w Rokietnicy.

To takie moje 5 groszy dorzucone do dyskusji :wink:

Każdemu kto bierze monitoring radzę zadać jedno pytanie firmie (dowolnej) : gdzie stoi patrol i co w przypadku 2 jednoczesnych alarmów. Jak Pan ładnie wytłumaczy to zapytajcie co w momencie 3-ciego alarmu :lol:

Wszystko pewnie racja a propos firm ochroniarskich

tyle że moim zdaniem nie ma się z czego cieszyć jeśli tak się uda zagiąć gościa

bo i tak nie ma alternatywy - Solid (z tego co słyszałem i widzę po tabliczkach na domach) jest najbardziej popularny. W przypadku Juventusa miałem wrażenie że handlowiec nawet nie miał pojęcia gdzie leży Golęczewo :o

Wszystko pewnie racja a propos firm ochroniarskich

tyle że moim zdaniem nie ma się z czego cieszyć jeśli tak się uda zagiąć gościa

bo i tak nie ma alternatywy - Solid (z tego co słyszałem i widzę po tabliczkach na domach) jest najbardziej popularny. W przypadku Juventusa miałem wrażenie że handlowiec nawet nie miał pojęcia gdzie leży Golęczewo :o

Nie chodziło o zaginanie kogokolwiek, jedynie sprawienie, że wszyscy którzy chcą mieć firmowy monitoring powinni sobie zdawać sprawę z uwarunkowania (ja również wezmę monitoring, choć nie wiem jeszcze od kogo, może z "S" :lol: ) a po drugie obraz handlowca z którego uchodzi powietrze - bezcenny 8)

Witam

Z jaim kosztem trzeba liczyc się przy montażu instalacji alarmowej.

Rozumiem, że zależy to od jej skomplikowania i zastosowanych opcji.

Ale mimo wszystko, ile mniej wiecej muszę na to liczyć ??

U mnie po podliczeniu wychodzi od 3 do 5,5k pln, bez robocizny i kabli w zależności od wersji (minimum, normal i "tak bym chciał" 8) ) .

Ale wersja minimal mogłaby być tańsza o jakieś 600-800 jeszcze przy policzeniu słabszej centralki i tylko jednego lcd zamiast dwóch.

Możesz policzyć sobie tak : centralka (płyta, aku, obudowa z zasilaczem + gsm) to ok. 1000 zł do tego panele 500 lcd i jakieś 300 zwykły. Wychodzi już 1800 za samo zarządzanie, bez czujek, kabli i ew. expanderów. No i bez robocizny.

Dziękuję, Muriel :) Zadzwonimy do niego na pewno. A grupy jesiennej nie znalazłam wczoraj, dlatego tutaj zajrzałam. Na razie załatwiamy pozwolenia i umawiamy ekipy, bo, jak słyszeliśmy, czas najwyższy...

Pozdrowienia!

witaj MonikaH :D po pierwsze zapraszamy na grupę jesienną - tam bardziej pasujesz, wiosenna już robi środki, my dopiero startujemy :lol:

http://forum.muratordom.pl/grupa-zaczynajacych-jesien-2007-wielkopolska,t105167-120.htm

jesli chodzi o kierownika z czystym sumieniem polecam mojego - Leonard Karasiński, tel. 511330663, korzysta z niego kilku wiosennych/jesiennych foumowiczów (moje info - patrz dziennik), gość jest solidny i za rozsądna cenę :wink:

witam serdecznie no to rozumiem takie powitanie super.mieszkamy 10 dni więc bałagan worki kartony ogrzewamy kominkiem z płaszczem super sprawa kaloryfery,podłoga i woda gorąca a siedzenie przy kominku jest b.przyjemne (tylko ten nieład mnie dobija )mam nadzieje ze za miesiąc będzie lepiej pozdrawiam serdecznie dziś mija 8 miesięcy jak ruszyła budowa.pa pa : :wink:

witam

czy do kominka doprowadzałaś rurę z dodatkowym wlotem powietrza z zewnątrz. Jeśli tak to jaką średnice?

witam serdecznie tak mam 100 wyprowadzoną.pozdrawiam lidka

Moge jakies info na temat. Bram garazowych (dobra jakosc dobra cena)

Czy okna drutexu sa ok?

przydałby mi sie jeszcze jeden instalator co.

I gdzie duży wybor dachowki(nelskamp to wiem biskupce)

I prosze nie krytykowac jesiennej :p

Bramy polecam firmę ROBSON ul. Ostródzka (chyba) 11 na Śródce. Sam mam (Krispol 2,5 x 2,5)i jestem zadowolony - piękana. :D