Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Moge jakies info na temat. Bram garazowych (dobra jakosc dobra cena)

Czy okna drutexu sa ok?

przydałby mi sie jeszcze jeden instalator co.

I gdzie duży wybor dachowki(nelskamp to wiem biskupce)

I prosze nie krytykowac jesiennej :p

Bramy polecam firmę ROBSON ul. Ostródzka (chyba) 11 na Śródce. Sam mam (Krispol 2,5 x 2,5)i jestem zadowolony - piękana. :D

Jaki kolor i ile kosztowała? Z napędem?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy okna drutexu sa ok?

Bramy polecam firmę ROBSON ul. Ostródzka (chyba) 11 na Śródce. Sam mam (Krispol 2,5 x 2,5)i jestem zadowolony - piękana. :D

Jaki kolor i ile kosztowała? Z napędem?

Złoty dąb, kasetony, z napedem, dwoma pilotami 5.400. Szybko, fachowo i miło. W salonie mają inne bramy do wyboru. Można podjechać, bramy mają zamontowane w salonie, można dotknąć, oglądać, wybierać - rewela. Miłe Panie doradzą fachowo co komu potrzebne i czym się rózni. Tam mnie obsłużyli najlepiej - duży plus !

Bramy Krispol sprzedaje mnóstwo firm, ale różne ceny podają.

Ja wyceniałam segmentową bramę 250 x 225 w kolorze grafiowym na Krispola miałam oferty na 4700 i 5150zł w zależności od firmy + montaż chyba ok. 500-600zł (ja kupuję dwie bramy więc nie pamiętam czy to jest montaż jednej czy dwóch bram..)

Normstahl wyszeł mi za ok. 4700-4800pln z montażem i dostałam rygle ręczne gratis :)

Witam Wszystkich Forumowiczow

Mam prośbę , czy ktoś może polecić mi punkt , w ktorym dostanę tanią , ale dobrą deskę jesionową .

Poszukuję także deski parzonej na schody - takiej , która po sparzeniu będzie miala bardzo ciemny kolor.

Jeśli chodzi o okna Drutexu , to podobno nie sprawdzają się na dużych powieszchniach przy pvc . Polecam wątek - szukam dobrych okien. Też rozważałem te okna , wybrałem oknoplat - jesli chodzi o rolety i brame - krispol z wrzesni. Bardzo dobry produkt.

Dzięki za info.

Seba

Bramy Krispol sprzedaje mnóstwo firm, ale różne ceny podają.

Ja wyceniałam segmentową bramę 250 x 225 w kolorze grafiowym na Krispola miałam oferty na 4700 i 5150zł w zależności od firmy + montaż chyba ok. 500-600zł (ja kupuję dwie bramy więc nie pamiętam czy to jest montaż jednej czy dwóch bram..)

Normstahl wyszeł mi za ok. 4700-4800pln z montażem i dostałam rygle ręczne gratis :)

Cena oczywiście z montażem. W salonie można oglądać także bramy Normstahl. Oglądać w dosłownym słowa znaczeniu. Z pod sufitu wyjeżdżają bramy o których tu klikamy - to mi się podoba a nie zdjęcie czy jakaś próbka. Kupować nie musisz ale warto sobie choć zobaczyć i porównać, zarówno ceny jak i obsługę - naprawdę wysoki poziom.

Normstahl, jaka firma jest przedstawicielem? wiem ze lazur, wląsnie czekam na wycene tej bramy od nich.

a znacie w poz przedstawiciela oknoplast?

a co do watku szukam dobrych okien to ciezko tam cos wyciagnac konkretnego :|

Firma ROBSON też ma je w ofercie.

Od wczoraj jesteśmy posiadaczami własnie bramy Normstahla instalowanej przez firmę Robson. Jesteśmy zadowoleni z ich usług. Za bramę o wymiarach 2,5 x 2,25 z automatyką Nice, w kolorze szarym zapłaciliśmy 5,3 tys.

Czy okna drutexu sa ok?

namiar na robson dla tych co nie wiedza http://www.robson.com.pl

a czym roznia sie te bramy g60 od euro normstaha? tak czytam czytam i wyika z tego ze te euro sa bezpieczniejsze chyba :| a jak sie to ma cenowo ktos wycenial taka i taka?

ja szukam segmentowki

Każdemu kto bierze monitoring radzę zadać jedno pytanie firmie (dowolnej) : gdzie stoi patrol i co w przypadku 2 jednoczesnych alarmów. Jak Pan ładnie wytłumaczy to zapytajcie co w momencie 3-ciego alarmu :lol:

powiem tak!

ja a dokładnie moja firma w której pracuje korzysta z usług solidu juz od paru lat sam ja wybrałem a ofert było parę

wszyscy "malutcy" opadli już na początku ze względu na mała ilość patroli co wiążę sie z dłuższym czasem dojazdu na miejsce

najlepiej cenowo i ofertowo wypadł solid

miał najwięcej patroli na dany region co gwarantowało szybka reakcje

z która niestety bywało różnie (raz w miesiącu robie im kontrole :wink: czy wywiązują sie z umowy ) wiec wole nie myśleć jaka reakcje maja firmy z mniejsza ilością patroli na tak duży obszar rekord ich to przyjazd po 20 min dlatego ze był właśnie włam do 3 sklepów naraz !!! na szczęście ten 3 alarm byl wywołany przez moja osobę w celu kontroli - oczywiście pisemko z reklamacja zostało uznane i miesiąc był gratis ale gdyby byl to prawdziwy włam mogły być spore straty :cry:

wiec nie da wyeliminować sie przypadku włamu np. do 3 domów jednocześnie i nie ma takiej firmy przynajmniej w poznaniu i okolicach która miała by pare patroli w jednym miejscu !

a i złodzieje sporo kryminałów oglądają ucząc sie ze wystarczy wywołać w paru rożnych miejscach alarm aby w tym ostatnim mieć więcej czasu ;)

w moim przypadku ochrona to dodatek do systemu alarmowego i zniżki w ubezpieczeniu domu

nawet niech sobie przyjadą po 30 min ale zawsze coś sie tam uratuje a i złodziej sie spieszy popełniając przy tym sporo błędów

nie mając wcale alarmu lub ochrony złodzieje maja pole do popisu i mogą siedzieć parę h w środku plądrując i segregując łupy ;-)

Normstahl, jaka firma jest przedstawicielem? wiem ze lazur, wląsnie czekam na wycene tej bramy od nich.

a znacie w poz przedstawiciela oknoplast?

a co do watku szukam dobrych okien to ciezko tam cos wyciagnac konkretnego :|

Oknoplast jest na Góreckiej 6 czy 8

Drugi punkt Oknoplastu jest na Jezyckiej

Scooby, polecam w takich przypadkach zerknięcie na stronę www danego dostawcy :wink:

w tym wypadku: http://www.oknoplast.com.pl/57

jakis czas temu sama pytalam o alarmy na forum

dzis juz mam kupiony sprzet - jeszcze czeka na instalacje ( TATA sie tym zajmie) podobnie zreszta jak cala instalacja elektryczna- dlatego nie wiem ile za kable, ale

kupilam wszystko w sklepie internetowym ealarmy- roznica miedzy cena w sklepie w poblizu Na oś. Przyjazni a cenami z Czestochowy (chyba) byla kolosalna

zdecydowalam sie jednak na Satela i wszystko oprocz akumulatorow (ten ALarmtec) jest z tej samej firmy

stwierdzilismy ze nasz system alarmowy ma odstraszac

dlatego mamy prosty uklad -czujki tylko na parterze w tym dwie dualne na duzych przestrzeniach przy kominku- ciagi powietrza itp. reszta graphity pet zadnych opcji na okna typu kontarkton - nie wiem jak dokladnie sie to nazywa- maz jest z branzy okiennej i zdecydowanie byl przeciwko mamy rolety zewnetrze- to tez zniecheca

dodatkowo kupilismy sterowanie pilotem zeby zalaczac system gdy wszyscy sa na gorze w sypialniach gdyby ktos w nocy chial sie wlamac

juz nie pamietam ale lacznie z system mini dla drugiego niezaleznego mieszkania rodzicow zaplacilam cos kolo 2500 PLN (uwazam ze jedynie 2500) i sadze ze ta nasza kombinacja zadziala bardzo OK,w przyszlosci jak podlaczymy sie pod TEPSE czy inny stacjonarny telefon nasza centralka ma opcje powiadamiania ale nie bede kupowac drugiego telefonu komorkowego zeby juz teraz miec powiadamianie na komore- to juz troche za drogo, w tej chwili i tylko do momentu zamieszkania chroni nas- sasiad, firma ochroniarska- osobiscie watpie i swiatla z czujka ruchu i jestem ukontentowana i jeszcze uspilam swoja trwoge ze cos moze sie stac

Witam

Mam pilną sprawę, więc proszę o szybkie rady :)

Chłopaki właśnie stawiają komin systemowy (PLEWA).

Na jakiej wysokości powinno być wprowadzenie rury dolotowej z kominka do komina.

Ponieważ kształtki ceramiczne mają 50 cm, a jedna z nich ma gotowy otwór pośrodku nie mogę zrobić go na dowolnej wysokości.

Wstępnie wychodzi, że środek otworu może być na wysokości około 155 - 160 cm od gotowej posadzki lub 205 - 210. Gotowy sufit będzie na około 277.

Bez mojej wiedzy zrobili na wysokości 205, ale kazałem im tą końcówkę rozebrać póki zaprawa była świeża, bo wydawało mi się ze jest za wysoko.

Najlepiej byłoby około 180, ale niestety tak się nie da. Chyba że zamontują całe kształtki, w których instalatorzy wytną sobie dziurę, ale tego bym nie chciał, bo ryzyko spaprania jest zbyt duże.

Czekam na info. Jutro rano muszę im dać odpowiedź.

Pozdrawiam

jakis czas temu sama pytalam o alarmy na forum

dzis juz mam kupiony sprzet - jeszcze czeka na instalacje ( TATA sie tym zajmie) podobnie zreszta jak cala instalacja elektryczna- dlatego nie wiem ile za kable, ale

kupilam wszystko w sklepie internetowym ealarmy- roznica miedzy cena w sklepie w poblizu Na oś. Przyjazni a cenami z Czestochowy (chyba) byla kolosalna

Zapewne firma Elf :lol: najdroższa w Poznaniu, na szczęście nie jedyna. Takie ceny jak z ealarmy można dostać również w Poznaniu od ręki w innych firmach.

TomcioB ale to zależy od kominka a nie forumowego widzimisię. 1.80 to minimum, te 2,05 wcale nie było za wysoko.

pygon wiem wiem zawsze sprawdzam producenta w necie i wyceny tez tylko przez neta, nie mam niestety czasu na jezdzenie po kazdej firmie. Tylko ze ja trafilem na strone http://www.oknoplast.pl/ i myslalem ze oni tylko na podkarpaciu sie sprzedaja.

http://www.oknoplast.pl i http://www.oknoplast.com.pl to dwie zupełnie różne (i o różnej renomie i zasięgu) firmy; na samym pocztąku też nie wiedziałem co jest grane :o