Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Nie sądzicie że ważne by kupić DOBRĄ armaturę? Armatura nie ma narodowości. Hans Grohe - to na pewno jest DOBRA armatura. I droga, tyle że akurat armatury chyba nie kupujemy na 3 lata tylko trochę dłużej...

Z tym kupowaniem dobrego też byłbym ostrożny. Jak kupię baterię za ciężką kasę i się coś sp...li to sam sobie rękę odgryzę :roll:

A z normalnym produktem było, nie ma, jest nowe ... bez zmian :wink:

Oczywiście są rzeczy w które inwestuję w naprawdę markowe lub bo są ładne ale nie robię z tego zasady :lol:

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

chcialam tylko powiedzieć, że Deante produkuje baterie w Chinach :o (moja druga połowa handlowala tym przez jakiś czas). Z resztą, niestety, większość "producentow" tak robi.

Też polecam Grohe lub Hans Grohe - u mnie się sprawdzają, chociaż wiem, że są droższe.

Zauważyłam też, że bardzo dużo fajnych rzeczy można znaleźć na wyprzedaży (ja komplet bateria umowalkowa + nawannowa zamiast 1800 zapłacilam 600 zł).

Ale to już chyba tak jest -0 albo cza, albo pieniądze :roll: , ponieważ okazji trzeba się niestety naszukać.

Sluchajcie ile dobry ale nie przesadnie drogi spec od kladzenia plytek bierze w naszym woj. ?

To samo jesli chodzi o panele/deski ?

Witam wszystkich.

U mnie człowiek wziął 35 zł za m. kw za płytki ( nawet z fikuśnymi docinkami). Zrobił to super dokładnie i czysto. Za panele 11 zl za wszystko tj. położenie pianki itp. Mogę polecić bo naprawdę sprawdzony fachowiec.

Pozdrawiam :)

U mnie człowiek wziął 35 zł za m. kw za płytki ( nawet z fikuśnymi docinkami). Zrobił to super dokładnie i czysto. Za panele 11 zl za wszystko tj. położenie pianki itp. Mogę polecić bo naprawdę sprawdzony fachowiec.

O to ja też jeśli można poproszę namiary, może na maila albo PW, jak tam wygodnie

Zauważyłam też, że bardzo dużo fajnych rzeczy można znaleźć na wyprzedaży (ja komplet bateria umowalkowa + nawannowa zamiast 1800 zapłacilam 600 zł).

Z tym to trza ostrożnie; parę dni temu byłem u znajomych którzy się skusili na baterie z wyprzedaży (były z ekspozycji i faktycznie ze 2 razy taniej, nie pamiętam jaka ale dobra marka) i teraz przeklinają ten pomysł, nie działają jak należy.

Witam.

Poszukuję dobrego elektryka. Coś nie mam szczęścia do nich. Pierwszy zniknął w połowie pracy, a drugi już na jej początki tak się spił, że tylko czekałam jak mój dom pójdzie z dymem. Sama go pogoniłam. Jeżeli macie namiary na prawdziwego fachmana to bardzo o nie proszę.

Pozdrawiam.

Witam. Poszukuję dobrego elektryka. Coś nie mam szczęścia do nich. Pierwszy zniknął w połowie pracy, a drugi już na jej początki tak się spił, że tylko czekałam jak mój dom pójdzie z dymem. Sama go pogoniłam. Jeżeli macie namiary na prawdziwego fachmana to bardzo o nie proszę. Pozdrawiam.

603 680 044, Rutkowski, polecam. Nie pije, wysoki poziom kumacji, sam myślał "za nas" proponując wiele rozwiązań. Powołaj się na Golęczewo :wink:

witam DEKARZE PILNIE POTRZEBNI!!!

ekipa ktora mial dzisiaj wejsc delikatnie mowiac mnie olała:(

dach 310m2 (deska, papa, dachowka itd)

bede wdzieczny za pomoc

Spróbuj 609 950 070 Tomasz Gałka

mi zrobili ładnie a teraz maja robić kolejnej forumowiczce

witam,

No właśnie już nie mają bo jeden chłopak miał wypadek i niestety...... :( nadal szukam dekarzy. Zakrzewianka możesz podac swoich?

pozdrawiam

Beata

Z innej beczki.

Czy ktoś ma do polecenia projektanta wnętrz, który za rozsądną cenę wymyśli/zaprojektuje wycinek naszego domku? Chodzi konkretnie o jego serce tj. kominek położony centralnie, trzystronnie, "patrzący" do salonu i w stronę kuchni + dwa kawałki ściany obok.

Pierwsza oferta jaką dostaliśmy powaliła nas: 2700 zł za projekt kominka :o

Witam

Właśnie staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami działki z postawionymi już fundamentami. Problem w tym iż w ramach fundamentów została zrobiona piwnica której nie było w pierwotnym projekcie. W związku z czym udaliśmy się do architekta aby ją doprojektował. Po rozmowach i dyskusjach nad innymi ewentualnymi zmianami w projekcie doszliśmy do wniosku iż z domku parterowego warto by go przerobić na domek z poddaszem. Wymaga to bardziej skomplikowanych zmian w projekcie.

Wszystko byłoby super gdyby nie cena - za przerobienie pierwotnego (w zasadzie to prawie zrobienie od nowa) projektu - jaką nam zaproponował architekt z polecenia a mianowicie ponad 7000.

Mam pytanie czy to czasem nie jest za dużo?

Witam

...

Wszystko byłoby super gdyby nie cena - za przerobienie pierwotnego (w zasadzie to prawie zrobienie od nowa) projektu - jaką nam zaproponował architekt z polecenia a mianowicie ponad 7000.

Mam pytanie czy to czasem nie jest za dużo?

Jak dla mnie cena wygląda normalnie. Generalnie architekci biorą ok. 50 PLN za metr. Jak za projekt domu z piwnicą i poddaszem użytkowym 7 tys. wydaje się normalną ceną. Ja za indywidualny projekt(dom z poddaszem użytkowym ok. 140 m2 uzytkowej) płaciłem 6tyś. PLN (i to bez projektów instalacji co-wod-gaz-prąd). Brat za dom parter+piętro ok. 200m płacił 10 tyś.

T.