wodack 17.11.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam cala grupe i kazdego z osobna! czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)? mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.11.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam cala grupe i kazdego z osobna! czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)? mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy. witam ja jak na razie buduje sam bez ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodack 17.11.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 brachol jeszcze nie podjalem ostatecznie decyzji co do technologii budowy, ale moge liczyc na wymiane pogladow dotyczacych budowy? oczywiscie wszystko przez priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.11.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 brachol jeszcze nie podjalem ostatecznie decyzji co do technologii budowy, ale moge liczyc na wymiane pogladow dotyczacych budowy? oczywiscie wszystko przez priv a nie ma sprawy zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 17.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 witam poszukuje siatke lesna ok 140 mb (wys 150, 160 cm), gdzie najtaniej moge kupic w Poznaniu? Moze ktos ma do sprzedania? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ja kupowałem w CASTORAMIE. Wiosną była promocja za 50mb płaciłem 129 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Czy ktoś wie gdzie kupić gotowy projekt szamba? Potrzebuje do pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 18.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 witam poszukuje siatke lesna ok 140 mb (wys 150, 160 cm), gdzie najtaniej moge kupic w Poznaniu? Moze ktos ma do sprzedania? Witolo Podobno najtaniej jest na Ostatniej - tam jest producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 18.11.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Czy ktoś wie gdzie kupić gotowy projekt szamba? Potrzebuje do pozwolenia na budowę Mój projekt szamba był w kosztach adaptacji projektu - gdzie robiłeś adaptację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Znajomy z Puszczykowa robił mi adaptację. Potrzeba naniesienia szamba wyszła w trakcie ubiegania sie o pozwolenie. Z tego co wiem kupuje się gotowy projekt szamba. Nanosi sie na mapkę zasadniczą i dodaje się projekt szamba do całej dokumentacji w 4 egzemplarzach. Tylko nie wiem gdzie kupić taki projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 18.11.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Znajomy z Puszczykowa robił mi adaptację. Potrzeba naniesienia szamba wyszła w trakcie ubiegania sie o pozwolenie. Z tego co wiem kupuje się gotowy projekt szamba. Nanosi sie na mapkę zasadniczą i dodaje się projekt szamba do całej dokumentacji w 4 egzemplarzach. Tylko nie wiem gdzie kupić taki projekt w moim projekcie jako projekt szamba są wpięte 2 strony z katalogu szamb plastikowych (starsza wersja katalogu teraz jest to na str 2,4 i 5) na stronie (4) zaznaczone zakreślaczem jaki rozmiar, dopisane ręcznie że poziom włazu szamba jest tyle i tyle mnpm i dopisek: "do warunków miejscowych adoptował" - podpis architekta... i tyle (PnB bez problemu dostaliśmy z taką wersją ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 W starostwie powiatowym na Jackowskiego? Czy jesteś zobowiązana do posadowienia zbiornika tej firmy czy możesz później sobie inny zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 18.11.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 W starostwie powiatowym na Jackowskiego? takCzy jesteś zobowiązana do posadowienia zbiornika tej firmy czy możesz później sobie inny zamontować? nie - mam betonowy, głównie chodzi o to żeby na planie zagosp. działki było wrysowane z zachowaniem przepisowych odległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ok, spróbuje czy przejdzie ten numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.11.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ok, spróbuje czy przejdzie ten numer To nie "numer" to standard Ja mam ksero również z jakiegoś katalogu + podpis adaptatora + wrysowanie na mapce i podpięte do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.11.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Jeżeli chodzi o szambo, to też miałam ksero z jakiegos katalogu i podpisane przez kierbuda, który adoptował nam projekt. Ale w międzyczasie pojawiła się studzienka kanalizacyjna na działce i pewnie z tym tez będzie "zachodu", ale narazie niech sobie będzie, tam gdzie jest i raczej tego tematu nie będę poruszać. Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne. Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle. Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę , a raczej jej brak Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)? Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się Pozdrawiam budujących Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 18.11.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ok, spróbuje czy przejdzie ten numer To nie "numer" to standard Ja mam ksero również z jakiegoś katalogu + podpis adaptatora + wrysowanie na mapce i podpięte do projektu. Skoro tak sie robi to po co są projekty gotowe po 200 zł ? Ja zrobię tak jak WY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 18.11.2007 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Jeżeli chodzi o szambo, to też miałam ksero z jakiegos katalogu i podpisane przez kierbuda, który adoptował nam projekt. Ale w międzyczasie pojawiła się studzienka kanalizacyjna na działce i pewnie z tym tez będzie "zachodu", ale narazie niech sobie będzie, tam gdzie jest i raczej tego tematu nie będę poruszać. Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne. Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle. Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę , a raczej jej brak Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)? Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się Pozdrawiam budujących Sylwia ja mam thermoplastu na ich profilach i jestem narazie zadowolony chyba tobie o to chodziło TU i stronka jeszcze http://oknotest.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 19.11.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 witam cala grupe i kazdego z osobna! czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)? mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy. witam ja jak na razie buduje sam bez ekipy Ja też Pytaj. Pomogę, jeżeli będę umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HORBATKA 19.11.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam wszystkich,Mam pytanie jak ocieplacie poddasze??? Ile warstw wełny kładziecie?Majster powiedział, że wełna 20-tka miedzy krokwie, później stelaż i folia, płyty gk. Nie wiem czy to dobrze?? Dach dwyspadowy pokryty papą z pełnym deskowaniem. PozdrawiamAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts