Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

witam cala grupe i kazdego z osobna!

czy jest ktoś kto budowal sie samodzielnie (bez ekipy budowlanej)?

mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy.

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mysle z narzeczona o starcie luty, marzec 2008. jeszcze z tydzień i podejmiemy decyzję co do wybou technologii - cegła czy drewno?. na ta chwile wiemy tylko, ze ma byc to dom w oklicach Gniezna - parterowy, bez bajerow, 3 pokojowy.

witam

ja jak na razie buduje sam bez ekipy

Znajomy z Puszczykowa robił mi adaptację. Potrzeba naniesienia szamba wyszła w trakcie ubiegania sie o pozwolenie. Z tego co wiem kupuje się gotowy projekt szamba. Nanosi sie na mapkę zasadniczą i dodaje się projekt szamba do całej dokumentacji w 4 egzemplarzach. Tylko nie wiem gdzie kupić taki projekt

Znajomy z Puszczykowa robił mi adaptację. Potrzeba naniesienia szamba wyszła w trakcie ubiegania sie o pozwolenie. Z tego co wiem kupuje się gotowy projekt szamba. Nanosi sie na mapkę zasadniczą i dodaje się projekt szamba do całej dokumentacji w 4 egzemplarzach. Tylko nie wiem gdzie kupić taki projekt

w moim projekcie jako projekt szamba są wpięte 2 strony z katalogu szamb plastikowych (starsza wersja katalogu

teraz jest to na str 2,4 i 5) na stronie (4) zaznaczone zakreślaczem jaki rozmiar, dopisane ręcznie że poziom włazu szamba jest tyle i tyle mnpm i dopisek: "do warunków miejscowych adoptował" - podpis architekta...

i tyle (PnB bez problemu dostaliśmy z taką wersją :) )

Jeżeli chodzi o szambo, to też miałam ksero z jakiegos katalogu i podpisane przez kierbuda, który adoptował nam projekt.

Ale w międzyczasie pojawiła się studzienka kanalizacyjna na działce i pewnie z tym tez będzie "zachodu", ale narazie niech sobie będzie, tam gdzie jest i raczej tego tematu nie będę poruszać.

Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne.

Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle.

Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę :wink: , a raczej jej brak :evil:

Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)?

Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się :)

Pozdrawiam budujących

Sylwia

Jeżeli chodzi o szambo, to też miałam ksero z jakiegos katalogu i podpisane przez kierbuda, który adoptował nam projekt.

Ale w międzyczasie pojawiła się studzienka kanalizacyjna na działce i pewnie z tym tez będzie "zachodu", ale narazie niech sobie będzie, tam gdzie jest i raczej tego tematu nie będę poruszać.

Ja mam pytanko odnośnie okien. Koniecznie chcę okna PCV w kolorze (orzech) i do tego rolety nadokienne.

Dopiero powysyłałam emaile do wyceny i zobaczymy kto odeśle.

Na pewno będą to okna PCV ze względu na kasę :wink: , a raczej jej brak :evil:

Czy ktoś ma jakieś konkretne zestawienia i przemyślania co do okien (firma, cena, etc.)?

Wiem, że kiedyś chyba misiak rozpisywał się na ten temat, ale nie mogę znaleźć gdzie to jest. MISIAK odezwij się :)

Pozdrawiam budujących

Sylwia

ja mam thermoplastu na ich profilach i jestem narazie zadowolony

chyba tobie o to chodziło TU :wink:

i stronka jeszcze

http://oknotest.pl/

witam

ja jak na razie buduje sam bez ekipy

Ja też :D

Pytaj.

Pomogę, jeżeli będę umiał :)

Witam wszystkich,

Mam pytanie jak ocieplacie poddasze??? Ile warstw wełny kładziecie?

Majster powiedział, że wełna 20-tka miedzy krokwie, później stelaż i folia, płyty gk. Nie wiem czy to dobrze?? Dach dwyspadowy pokryty papą z pełnym deskowaniem.

Pozdrawiam

Aga