tokas 25.11.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam szanownych budowlanców z Wiosna 2007. Zwracam sie z ogromną prosbą o namiary na sprawdzonych architektów, którzy dokonywali Wam adaptacji (lub projektów indyw.) Mój Pan architekt własnie poinformował mnie że wyjeżdza na kontrakt (min 3 mc) i nie jest w stanie dokończyć pracy która rozpoczął. Dlatego zwracam się do Was z pomocą o namiary na Waszych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 25.11.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam Dzisiaj cieśle poinformowali mnie, że potrzebny będzie dźwig, żeby wciągnąć kilka potężnych krokwi na strop. Korzystał ktoś może z takiego sprzętu po zachodniej stronie Poznania ?? Proszę o namiary Ile taka przyjemność średnio kosztuje ?? Ja korzystałam z Dźwigusa ( Szarych Szeregów pod wiaduktem Obornickiej prawie) - Podolany - po sąsiedzku, więc za dojazd zero, na robotę 100 zł/ h netto. Zawsze na czas - mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
javas 25.11.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 WitamMam w projekcie domu dwa słupy zewnętrzne podtrzymujące strop. Jeden na tarasie od ogrodu a drugi przy wejściu. Oryginalnie były okrągłe ale chcę zmienić je na murowane z klinkieru i tu pojawia się problem.Wykonawca zaproponował (kierbud potwierdził), że będzie murował z cegły klinkierowej na specjalną zaprawę, której nie trzeba fugować (Ceresit CT32 lub Kresiel) a w środek cztery pręty zbrojenia zalewane sukcesywnie betonem. Dziś przeczytałem jednak, że należy oddzielić klinkier od betonu warstwą styropianu aby uniknąć białych wykwitów. http://www.muratordom.pl/eksperci_ogrodiotoczenie/odpowiedz/zalewanie-slupka-ogrodzeniowego-z-klinkieru,6019,24-0.htm Jeżeli ktoś ma takie słupy to proszę powiedzcie jak je murowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bety_T 25.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam Mam w projekcie domu dwa słupy zewnętrzne podtrzymujące strop. Jeden na tarasie od ogrodu a drugi przy wejściu. Oryginalnie były okrągłe ale chcę zmienić je na murowane z klinkieru i tu pojawia się problem. Wykonawca zaproponował (kierbud potwierdził), że będzie murował z cegły klinkierowej na specjalną zaprawę, której nie trzeba fugować (Ceresit CT32 lub Kresiel) a w środek cztery pręty zbrojenia zalewane sukcesywnie betonem. Dziś przeczytałem jednak, że należy oddzielić klinkier od betonu warstwą styropianu aby uniknąć białych wykwitów. http://www.muratordom.pl/eksperci_ogrodiotoczenie/odpowiedz/zalewanie-slupka-ogrodzeniowego-z-klinkieru,6019,24-0.htm Jeżeli ktoś ma takie słupy to proszę powiedzcie jak je murowaliście? Witam, My mamy słupy murowane z klinkieru (w śodku zbrojenie). Do zaprawy dodawaliśmy czarny barwnik do betonu kupowany w Castoramie. Narazie nic się nie dzieje. pozdrawaiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
javas 25.11.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam Mam w projekcie domu dwa słupy zewnętrzne podtrzymujące strop. Jeden na tarasie od ogrodu a drugi przy wejściu. Oryginalnie były okrągłe ale chcę zmienić je na murowane z klinkieru i tu pojawia się problem. Wykonawca zaproponował (kierbud potwierdził), że będzie murował z cegły klinkierowej na specjalną zaprawę, której nie trzeba fugować (Ceresit CT32 lub Kresiel) a w środek cztery pręty zbrojenia zalewane sukcesywnie betonem. Dziś przeczytałem jednak, że należy oddzielić klinkier od betonu warstwą styropianu aby uniknąć białych wykwitów. http://www.muratordom.pl/eksperci_ogrodiotoczenie/odpowiedz/zalewanie-slupka-ogrodzeniowego-z-klinkieru,6019,24-0.htm Jeżeli ktoś ma takie słupy to proszę powiedzcie jak je murowaliście? Witam, My mamy słupy murowane z klinkieru (w śodku zbrojenie). Do zaprawy dodawaliśmy czarny barwnik do betonu kupowany w Castoramie. Narazie nic się nie dzieje. pozdrawaiam Beata Dzięki za odpowiedź. Obejrzałem zdjęcia Twojego domu i słupy bardzo ładnie wyglądają. Mam nadzieję że moje też takie będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 26.11.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam Mam pytanko, czy temperatura ok 10-12 stopniC nie zaszkodzi drewnianym schodom. Martwię się bo schody to spory wydatek, a gaz będziemy mieli niewiadomo kiedy Teraz na okragło chodzi jeden grzejniczek (na prąd) a wkrótce uruchomimy kominek. pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 26.11.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 witam, mam jedno pytanie: przeczytałem gdzieś , że bardzo ważną sprawą jest pozostawienie strzeliny powietrznej między deskowaniem a podbitką około 2 do 3cm (deska wtedy nie gnije bo ma wentylacje). Radzą zrobić pajęczyne ze sznurka na tych 2 cm od deskowania i dopiero wtedy dwie warstwy wełny, folia i płyty KG. Czy wy tak robicie? Słyszałem, że dobrze trzyma taką szczelinę siatka do dociepleń. Ale ten temat jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 28.11.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 mam do sprzedania stemple budowlane o długosci ok 3m - 100szt cena do dogadani ana privieWitolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 28.11.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witam mam do sprzedania stemple około 125szt. długości 3m.Transport we własnym zakresie.Odbiór z Kostrzyna Wlkp około 20km od Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frodo-pl 28.11.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 28.11.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Ile płacicie za toitoi?Lub podobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imported_grażka 28.11.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Za miesiąc 200 zł w tym raz czyszczenie. Firma z Eko Adamczak z Rokietnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 28.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Marzin - dzięki za podesłanie lekturki. Zobaczę jak się sprawy potoczą, jak się zdecyduję, to postaram się pochwalić efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 29.11.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Ile płacicie za toitoi? Lub podobne? 220 za miesiąc z czyszczeniem - toi toi poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 29.11.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 200 zł/ mc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 29.11.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 180 zł/mc Inla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 29.11.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 180 zł/mc Inla Podaj namiar, bo chyba wygrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 29.11.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 180 zł/mc Inla Podaj namiar, bo chyba wygrałaś No nie było łatwo bo licytacja była ostra przedstawiciel p. Piotr Piszczała 602 454 050 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 29.11.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 widzę że spóźnione dane podaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 29.11.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 szukam bardzo pilnie cieśla/dekarza aby wykońcyć koniny bo mi ciekną, jestem załamany moja ekipa miała wypadek i miesiąc jak nie więcej muszą wypoczywać. Zaraz zacznie padać a ja nie mam wykończonego dachu czy możecie polecić kogoś do tej niewdzięcznej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts