aniazpoznania 17.01.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Marzin, 400zł za skrzydło z ościeżnicą to jest hardcore rodem z MARKIET Budowlany Ale ja juz jestem wyedukowana i pisałam "skrzydło" 400zł wiem, że ościeżnica to dodatkowa kasa. Liczę, że za drzwi z ościeżnicą wydam 600-700zł ...ale nie wiem czy na początku nie będę żyła z koralikami w ościeżach zamiast drzwi po podliczeniu kasy jaka została z kredytu na to mi wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 17.01.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 równiez w temacie drzwi wewnętrznych. jakie macie opinie na temat pol-skone. może ktoś z was rozważał ich zakup, bo my się właśnie wahamy między tą firmą a portą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 17.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 jestem po małej przerwie ten *&^%$#@!@#$%^ administrator tej strony zablokował moje konto i nie raczył mnie powiadomić dlaczego a na moje maile też nie odpowiada jak mnie teraz wywali to i tak sie znowu zaloguje i blokowanie IP mu nic nie da widzę temat drzwi ktoś może zamawiał gerdę ? jak tak to ile udało wam sie wyciągnąć rabatu od ceny katalogowej ? mi na razie 7% i nie wiem czy to max za montaż 400 zł to chyba normalna cena ? Technicznie się nie znam, ale jako wieloletni użytkownik WiFi gorąco polecam zrezygnować z kablowania się w celu objecia domu internetem!Uważam, że w dzisiejszych czasach to naciągactwo, chyba że ktoś jest maklerem giełdowym i każda sekunda się liczy W starym 4 poziomowym domu miałam WiFi i działało nawet w ogródku, więc w nowym też będzie. W tym, który zajmuje tymczasowo na czas budowy, tez sobie zainstalowałam i nie widzę problemu. Nawet laik widzi, że technika idzie do przodu i wszystko robi się powoli "bezprzewodowe"! widze że temat WiFi na topie jest tylko jedno ale (podzielam Mice zdanie na temat kabel to zawsze kabel) wifi jest fajne jak ktoś potrafi sie dobrze zabezpieczyć żaden problem sie podłączyć do takiej sieci przez osoby trzecie np. sąsiada który chce mieć neta za free większość ludzi filtruje tylko mac-i kart myśląc ze to wystarczy ale są w błędzie wystarczy mieć odpowiedniego kompa(najlepiej z linuxem) program+karte wifi = i net juz jest co mądrzejsi (takich mało) szyfruje swoje połączenia ale i to idzie złamać tylko zamiast paru minut zajmie to parę godzin (w zależności od kompa i umiejętności ) nasłuchując pakiety niestety można sporo danych wyciągnać, typu hasła do kont,poczty, allegro nawet rozmowę na voipie można podsłuchać o gg nie wspomnę wiec martuszek właśnie najczęściej laicy kupując AP za 200-300 zl sa najbardziej narażeni na włamy, a podpinanie sie pod czyjeś sieci czasami dla zabawy i treningu a czasami do jakich korzyści robi sie coraz bardziej modne i będzie sie nasilać ! już nie nudzę bo to o budowaniu mamy pisać a nie włamywaniu sie do sieci a drzwi wew. to raczej też porta paru znajomych juz ma od jakiegoś czasu i są zadowoleni a jeszcze jedno jakie parapety wybraliście ? podobają mi się z hdf-u laminowane z połyskiem cena 240 zl za m2 zastanawiam sie tylko czy aby to nie za duzo ? niestety tylko w jednym sklepie znalazłem i nie moge nawet w necie poszukać albo sa pcv albo z płyt postformingowych kamienia nie chce rodzaje parapetów no chyba ze w sklepie mnie w błąd wprowadzili i są to plyty laminowane i spiekane (HPL) chyba firmy wolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.01.2008 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Pozdro dla wszystkich zaawansowanych Poszukuję Inspektora Nadzoru Budowlanego, jako mocne wsparcie inwestora. Wszelkie dobre i sprawdzone namiary mile widziane. Start budowy - maj, loko - Szczepankowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 18.01.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Marzin, 400zł za skrzydło z ościeżnicą to jest hardcore rodem z MARKIET Budowlany Ale ja juz jestem wyedukowana i pisałam "skrzydło" 400zł wiem, że ościeżnica to dodatkowa kasa. Liczę, że za drzwi z ościeżnicą wydam 600-700zł ...ale nie wiem czy na początku nie będę żyła z koralikami w ościeżach zamiast drzwi po podliczeniu kasy jaka została z kredytu na to mi wychodzi My właśni żyjemy z przysłowiowymi koralikami, znaczy takimi szmatami zamiast drzwi. Nawet mi się to podoba. Nikt nie trzaska. Ale na początku marca nadejdzie koniec tego! Jeżeli chodzi o ceny, to zamówilismy jak już pisałem Portę. Za 6 szt drzwi z ościeżnicami wyjdzie coś 5100 zł netto + 7% Vat. Czyli ok 900 zł brutto za kpl drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.01.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 równiez w temacie drzwi wewnętrznych. jakie macie opinie na temat pol-skone. może ktoś z was rozważał ich zakup, bo my się właśnie wahamy między tą firmą a portą. Tez rozważalismy tą opcje. Drzwi bardzo ladne i solidne niestety te które mi sie podobały przekroczyły budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 19.01.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Widzę, że poruszacie temat drzwi. Mi do tego tematu jest bardzo daleka droga. Ale ostatnio sąsiad szukał i jak się okazało zamówił u "naszego" stolarza. Cena za drzwi (wykonane z drewna) będzie wynosić 1000 zł za 1 sztukę. W tej cenie: pomiar, kolor, szyba (jakaś tańsza), dosyć ładny model i montaż. Ale jak się dowiadywałam, to nawet na ten rok ma terminy pod koniec dopiero. Ja aktualnie borykam się z odliczeniem Vatu budowlanego. Jakoś mi to poszło, chociaż wiem, że będę wzywana do korekty, bo odliczyłam sobie trochę rzeczy na zapas. No, ale jak się okazało, to muszę czekać miesiąc na złożenie wniosku, bo mężuś dopiero wtedy wróci i załatwi zaświadczenie o stanie inwestycji od naszego kierduba. Ciekawa jestem, ile będzie od nas chciał kasy . Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 19.01.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Sylwia, wydaje mi się że od kiedy weszła nowelizacja przepisów to już nie trzeba oświadczenia o zaawansowaniu inwestycji, a przynajmniej ja nie załączałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 20.01.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 widze że temat WiFi na topie jest tylko jedno ale (podzielam Mice zdanie na temat kabel to zawsze kabel) wifi jest fajne jak ktoś potrafi sie dobrze zabezpieczyć żaden problem sie podłączyć do takiej sieci przez osoby trzecie np. sąsiada który chce mieć neta za free większość ludzi filtruje tylko mac-i kart myśląc ze to wystarczy ale są w błędzie wystarczy mieć odpowiedniego kompa(najlepiej z linuxem) program+karte wifi = i net juz jest No i właśnie nie przeszkadza mi, że ktoś sobie też będzie z mojego netu korzystać. Mamy mieszkanie w bloku z konieczności dodatkowe w innym mieście i przez 2 lata korzystałam z netu sąsiada. Osobiście też udostępniam. Jak ma ktoś się włamać to i do MSWiA też się włamie. Bywały nawet ciekawsze przypadki jak włąmanie do Białego Domu "po kablu" a nie po WiFi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 20.01.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 No i właśnie nie przeszkadza mi, że ktoś sobie też będzie z mojego netu korzystać. Mamy mieszkanie w bloku z konieczności dodatkowe w innym mieście i przez 2 lata korzystałam z netu sąsiada. Osobiście też udostępniam. Jak ma ktoś się włamać to i do MSWiA też się włamie. Bywały nawet ciekawsze przypadki jak włąmanie do Białego Domu "po kablu" a nie po WiFi pewnie że są przypadki - włamy były, są i będą jak chcesz udostępniać swoje dane to twoja sprawa (myślę że należysz do mniejszości) nie po to wykupuję łącze od usługodawcy aby mi chodziło wolno a jakiś cwaniak zapuszczał sobie kaze czy torrenta i wykorzystywał moje łącze do ściągania filmów a logowanie sie gdziekolwiek(allegro,poczta, bank itp.) z udostępnionej sieci lub niezabezpieczonej traktuje jako bardzo nierozważne ale można i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 20.01.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Swoje racje masz. Słuszne. Jednak nie będę się okablowywać, skoro włamać zawsze wszędzie się można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 20.01.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Swoje racje masz. Słuszne. Jednak nie będę się okablowywać, skoro włamać zawsze wszędzie się można. podobnie jest z domem po co zamykać drzwi lub robić antywłamaniowe zawsze można firankę powiesić ja nie mówię ze nie będę miał wifi (serwer radius + szyfrowanie i bedzie git ) ale kable są swoją drogą a tacy co się włamują do białego domu lub do MswiA raczej twoją wifi nie będą zainteresowani a napewno 14 latek który szkoli sie, ściąga filmy i lubi uprzykrzać życie innym chętnie to zrobi - bo wyczytał na forum krok po kroku jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 21.01.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Mam pytanie chcemy mieć okno balkonowe bezprogowe i firma powiedziala nam, że musimy zrobić "fundamencik" pod to okno, ponieważ waży ono 200 kg Czy ktoś z Was robił może taki fundament? Boję się o izolację cieplną posadzki - w tym miejscu praktycznie jej ma nie być? A może to wybudować z bloczków? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.01.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Mam pytanie chcemy mieć okno balkonowe bezprogowe i firma powiedziala nam, że musimy zrobić "fundamencik" pod to okno, ponieważ waży ono 200 kg Czy ktoś z Was robił może taki fundament? Boję się o izolację cieplną posadzki - w tym miejscu praktycznie jej ma nie być? A może to wybudować z bloczków? pozdrawiam A jakie duze okno masz w jedenj ramie? Ja mam co prawda z progiem (na takie sie zdeycowaliśmy bo podobno lepiej doszczelnia i jest sztywniejsza rama - patrz ostatnie posty o HS i wychładzaniu) . U nas w jednej ramie prawie 4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 21.01.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 u nas zaledwie 2,70, ale drewno i jakieś tam szyby... No wlaśnie powiedzieli, że taką podbudowę trzeba zrobić. I teraz się zastanawiam nad sposobem ocieplenia tego warstwowo (w poziomie). Może dać tam takie pustaki wypełnione styropianem? (?dzieś to wiedziałam, ale gdzie???) U nas HS musi być, bo planowana jest weranda (kiedyś tam, oczywiście, kiedyś...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.01.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 u nas zaledwie 2,70, ale drewno i jakieś tam szyby... No wlaśnie powiedzieli, że taką podbudowę trzeba zrobić. I teraz się zastanawiam nad sposobem ocieplenia tego warstwowo (w poziomie). Może dać tam takie pustaki wypełnione styropianem? (?dzieś to wiedziałam, ale gdzie???) U nas HS musi być, bo planowana jest weranda (kiedyś tam, oczywiście, kiedyś...) Może rzuc temat na Forum albo napisz priva do Jareko. On jest specem i zawsze daje rozsądne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 21.01.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 czy możecie polecić solidnego i myślącego płytkarza. bo do innych to mi już nerwów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 21.01.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam kto mi powie coś na temat okien dachowych, na co zwracać szczególną uwagę (wiem, że na cenę ) No i może ktoś może coś polecić? Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 21.01.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 ja jestem tego samego zdania co misiak! wifi w domu bo na laptopy w salonie przy kominku to najlepsze rozwiazanie. ale kable i tak bede do kazdego pomieszczenia. !!!no a odnosnie tematu to jak robicie z telefonem?kablowe czy radiowe? jak to wyglada z szybkoscia na tpsa na radiowym? ja mam miec w neti radiowke, wimax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 21.01.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Gdzie kupowaliście stal do fundamentów i stropu ?Czy możecie polecić miejsca gdzie Wy kupowaliście ?Interesuje mnie zakup z mozliwością przechowania do wiosny do czasu rozpoczęcia budowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts