scooby 24.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Joasia a moge namiary na twoich tynkarzy? moj chce 28zł z materialem. a ten twój posadzki tez robil? Z tynkow tak jak czytalem zadowolona bylas i jestes:p? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 24.01.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 My mamy tynki maszynowe - 26złm2 z towarem - bardzo jesteśmy zadowoleni z ekipy od tynków - godni polecenia za posadzki 13zł m2 - robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 24.01.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Joasia a moge namiary na twoich tynkarzy? moj chce 28zł z materialem. a ten twój posadzki tez robil? Z tynkow tak jak czytalem zadowolona bylas i jestes:p? oj Scooby Scooby! namiary i odpowiedzi na Twoje własne pytania napisałam Ci już powyżej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 24.01.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 oki Dzieki jasia, a przy okazji ja twoj domek widziałem na zywo! dzis ogladajac twoj dziennik zobaczylem ze to ten co tam....ale to byljak układali dachówke. w listopadzie jakos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plootto 24.01.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 witam wszystkich budujących, ciekawy wątek budowlanymam pytanie dot. ocieplenie stropodachu: po ile płacicie za samą robociznę? Ja mam 28 zł i nie wiem czy to jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 24.01.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ps. Ktoś chce za darmochę drewniane drzwi które mogą służyć jako tymczasowe. Do tego ościeżnica (z włąsnej roboty + nówka funkiel zamek Gerda własnoręcznie wstawiany!) Ja chcę - aktualne? Potrzebuję płyty chodnikowe do posadowienia garażu blaszanego - nie ma ktoś na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 25.01.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ps. Ktoś chce za darmochę drewniane drzwi które mogą służyć jako tymczasowe. Do tego ościeżnica (z włąsnej roboty + nówka funkiel zamek Gerda własnoręcznie wstawiany!) Ja chcę - aktualne? Potrzebuję płyty chodnikowe do posadowienia garażu blaszanego - nie ma ktoś na zbyciu? Szkoda, że przegapiłem, bo własnie poszukuje drzwi budowlanych... Może ktoś jeszcze ma i chce sie pozbyć.. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 25.01.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 [quote name='Marzin Powiedzcie mi, które tynki są lepsze.... gipsowe czy cementowo - wapiennne. Powoli zastanawiam sie nad wyborem tynków i każdy ma swoje "+" "-" Chodzi mi o to, które się lepiej kładzie, które są trwalsze, tańsze itd... Osobiście myślałem nad cementowo - wapiennymi, jednak ich cena ze względu na koniecznosć dodatkowego szpachlowania jest wyższa. Jednak potencjalny wykonawca zaproponował mi tynki cem-wap "filcowane", co podobno sprawia, że nie wymagają poźniej szpchlowania i są gładkie jak gipsowe. Czy ktoś słyszał o takiej metodzie i jej skuteczności ?? Czy tynki ręcznie kładzione mogą dorównać jakością tynkom maszynowym ?? Pozdrawiam Już mieszkam, więc mogę dołożyć swoje dwa grosze. Drugi raz tynków gipsowych bym nie zrobił !!! Wiem, że cementowo-wapienne w połączeniu z gładzią są droższe, ale dużo, dużo bardziej twarde. Ci co robią gipsowe, zobaczycie, że Wasze ściany zaraz po wprowadzeniu się, będą do ponownego gipsowania. Dosłownie paznokciem można zrobić w nich otwór. Myślałem, że może u mnie był dziadowski materiał, ale np Misiaka tynki też są tak samo miękkie, a jego materiał widziałem, był przyzwoitej marki. Dla porównania, moim rodzice mają cementowo-wapienne, i do tego gładź. Są twarde, ładne, a zrobić w nich wgniota, naprawdę trzeba się postarać! To tyle. To mówiłem ja: Marcin Ja dorzucę swoje 3 grosze, bo jestem przed wyborem tynków. Może rozpocznie się jakaś dyskusja. To co jest wadą tynków gipsowych, czyli ich miękkość może być ich zaletą. Łatwo zepsuć, ale i łatwo naprawić. Łatwiej wyżłobić rowek, jeśli trzeba przesunąć gniazdko lub dołożyć kabelek. Za tymi tynkami przemawia też ich koszt. Co do tynków cementowo-wapiennych, trudno mi oceniać ich koszt jeśli nie znam wszystkich składowych potrzebnych do uzyskania końcowego efektu. Może ktoś się wypowie, kto ma już zrobione takie tynki, ile go kosztowal m2 materiał+robocizna? Wiem, że do kosztu tynkowania dochodzi materiał, ale ile ten materiał kosztuje? Po tynkowaniu trzeba je gipsować, ile tu kosztuje robocizna i materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 25.01.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 plootto, ja płace 40zł za m2 za robociznę. Mam w tym ocieplenie dachu 2 warstwami wełny i obłożenie całości nidą i wyszpachlowanie gipsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 25.01.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja dorzucę swoje 3 grosze, bo jestem przed wyborem tynków. Może rozpocznie się jakaś dyskusja. To co jest wadą tynków gipsowych, czyli ich miękkość może być ich zaletą. Łatwo zepsuć, ale i łatwo naprawić. Łatwiej wyżłobić rowek, jeśli trzeba przesunąć gniazdko lub dołożyć kabelek. Za tymi tynkami przemawia też ich koszt. Co do tynków cementowo-wapiennych, trudno mi oceniać ich koszt jeśli nie znam wszystkich składowych potrzebnych do uzyskania końcowego efektu. Może ktoś się wypowie, kto ma już zrobione takie tynki, ile go kosztowal m2 materiał+robocizna? Wiem, że do kosztu tynkowania dochodzi materiał, ale ile ten materiał kosztuje? Po tynkowaniu trzeba je gipsować, ile tu kosztuje robocizna i materiał? U mnie cementowo-wapienne i gładź. Cena za materiał + robocizna wyszło cos ok 30 zł za m kw. Co w tym było: piasek płukany, wapno, cement, narożniki, gładż do tego gruntowanie pojedyncze farbą. Co do przekłuwania ewentualnego to nie ma problemu. Wszelkie wyprawki spokojnie można zrobić akrylem. Teraz wystarczy jednokrotne malowanie na gotowo kolorkiem i cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.01.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Czytam wasze zalety i wady i sam nie wiem, tynki cementowo wapienne nibyc lepsze i nawet nie az takie drogie.gipsowe ponoc maja to do siebie ze nie oddychaja:| Ja bylem za gipsowymi bo trzeba isc z postepem, kierownik mi je odradza....ale chyba gipsowe jednak ....A robil ktos z was Centralny odkurzacz saemmu? trudne duzo pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.01.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama Gratulacje :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 25.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 brachol, przyłączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 25.01.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama Gratulacje :D:D Brachol!! Dołączam sie do życzeń i gratulacji ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 25.01.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Potrzebuję płyty chodnikowe do posadowienia garażu blaszanego - nie ma ktoś na zbyciu? Ny blaszak stawialiśmy na trochę wkopanych bloczkach betonowych i też jest dobrze. a ja tak sie chcialem pochwalic w innej branzy - urodzila mi sie corka Gabriela jak na razie zdrowa tak samo zreszta jak jej mama wszystkiego dobrego córci i jej mamiehttp://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/g030.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 25.01.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Czy ktoś kupował drzwi GERDA ?? Gdzie w Poznaniu wystawiona jest lub dostepna duża ilość drzwi GERDA ??Interesują mnie ewentualnie inne dobre drzwi zewnętrzne, w podobnej cenie jak GERDA. Możecie coś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 25.01.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 brachol GRATULACJE PozdrawiamSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 25.01.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Potrzebuję płyty chodnikowe do posadowienia garażu blaszanego - nie ma ktoś na zbyciu? Ny blaszak stawialiśmy na trochę wkopanych bloczkach betonowych i też jest dobrze. Mam na sprzedaż betonowe płyty drogowe - mogą posłużyć później jako utwardzenie wjazdu lub drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 25.01.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja dorzucę swoje 3 grosze, bo jestem przed wyborem tynków. Może rozpocznie się jakaś dyskusja. To co jest wadą tynków gipsowych, czyli ich miękkość może być ich zaletą. Łatwo zepsuć, ale i łatwo naprawić. Łatwiej wyżłobić rowek, jeśli trzeba przesunąć gniazdko lub dołożyć kabelek. Za tymi tynkami przemawia też ich koszt. Co do tynków cementowo-wapiennych, trudno mi oceniać ich koszt jeśli nie znam wszystkich składowych potrzebnych do uzyskania końcowego efektu. Może ktoś się wypowie, kto ma już zrobione takie tynki, ile go kosztowal m2 materiał+robocizna? Wiem, że do kosztu tynkowania dochodzi materiał, ale ile ten materiał kosztuje? Po tynkowaniu trzeba je gipsować, ile tu kosztuje robocizna i materiał? U mnie cementowo-wapienne i gładź. Cena za materiał + robocizna wyszło cos ok 30 zł za m kw. Co w tym było: piasek płukany, wapno, cement, narożniki, gładż do tego gruntowanie pojedyncze farbą. Co do przekłuwania ewentualnego to nie ma problemu. Wszelkie wyprawki spokojnie można zrobić akrylem. Teraz wystarczy jednokrotne malowanie na gotowo kolorkiem i cacy. a czy mógłbyś polecić tą ekipę, chodzi mi też o ich namiary. nie wiesz przypadkiem czy dysponują wolnymi terminami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts