Atka13 04.02.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Misiak, wilelkie dzięki. Dzisiaj będę dzwonić. Ciekawe jak u niego z terminami.... Pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 04.02.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Porta jeśli chodzi o drzwi wewnetrzne jest ok.Ostatnio oglądałem zamontowane w domu, model Porta Decor, wiśniowe (plaster miodu) - bardzo dobrze sie prezentują i są moim zdaniem porzadnie wykonane. No i cena bardzo dobra - 500 zł wystarczy na komplet z regulowana ościeżnicą.90zł wiecej trzeba dopłacić za wypełnienie płytą wiórową. Sam kupowałem kilka lat temu do mieszkania za 1200 zł (skrzydło+ościeżnica) i tak naprawdę wywaliłem kasę w błoto - bo w zasadzie jakość samych drzwi wcale nie jest lepsza. Bardzo ważny jest prawidłowy montaż - jak dobrze są założone to nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.02.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam Mam pytanko, wiem że już były podawane namiary na gścia od kuchni, ale nie mam zdrowia szukać tej strony. Proszę ponownie o namiary. Pozdrawiam ps. A propos wykuszu to za żadne skarby świata nie zrezygnowałabym. To jest super miejsce na postawienie stołu, a nad nim piękny balkonik.... atka gostek od kuchni (i nie tylko:) ) to p. Mikołajczak 603082461 myślę że mogę go śmiało polecić i parę osób z forum też powołaj sie na forum niech wie że jest na widelcu a odnośnie drzwi gerdy to myślę że przesada z tą słabą jakością niestety w dzisiejszych czasach większość negatywnych opinii robi konkurencja nie ma rzeczy idealnych wszystko sie psuję i ma prawo sie zepsuć a to że drzwi sie psują to głównie przez słońce i deszcz, najbardziej narażone na uszkodzenia sa drzwi z południa i zachodu do tego jeszcze kolor ciemny i żywotność sie skraca w porównaniu do drzwi zamontowanych na wschodnio północnej stronie brak zadaszenia też ma wpływ zresztą gerda dodaje taka informacje na swojej stronie i katalogu "W celu długotrwałego i bezawaryjnego funkcjonowania drzwi zalecane jest zastosowanie zadaszenia." w podawanych linkach pojawia sie komentarz paru osób które miały jakieś tam problemy i grono osób promujących głownie jedną firmę która raz że daje krótszą gwarancję a dwa że podaje podobne informację jak gerda na porte też już "jadą" ze jest be moim skromnym zdaniem lepiej mimo wszystko kupić coś w miare markowego w dużej firmie(sprawdzonej juz przez wiele lat) bo przynajmniej jest komu reklamować produk niż w małej firmie która dzisiaj jest jutro już jej nie będzie i gwarancja nic tu nie da więc scooby jak cena pasuje wizualnie podoba się -to brać myślę ze g... nie kupisz .Bikerus PostWysłany: Pon, 4 Luty 2008 11:33 Temat postu: Porta jeśli chodzi o drzwi wewnetrzne jest ok. Ostatnio oglądałem zamontowane w domu, model Porta Decor, wiśniowe (plaster miodu) - bardzo dobrze sie prezentują i są moim zdaniem porzadnie wykonane. No i cena bardzo dobra - 500 zł wystarczy na komplet z regulowana ościeżnicą. 90zł wiecej trzeba dopłacić za wypełnienie płytą wiórową. Sam kupowałem kilka lat temu do mieszkania za 1200 zł (skrzydło+ościeżnica) i tak naprawdę wywaliłem kasę w błoto - bo w zasadzie jakość samych drzwi wcale nie jest lepsza. Bardzo ważny jest prawidłowy montaż - jak dobrze są założone to nie ma problemów Byłem dzis na sw michała(a nie jak pisałęm wyzej sw.marcin. Ekspozycja duża? ale drzwi wewnetrznych. Koles pwoiedział ze nie maja drzwi zewnetrznych porty bo sa do du...Mówił ze jak ktos robi jedno dobrze(chodzi o drzwi wewnetrzne) to nie moze robic drugiego tak samo.... polecał mi jakies nie znane marki... Zostaje jednak przy gerdzie i zamówie sobie tam gdzie okna, najlepiej wszytsko w jednym miejscu(okna, brama drzwi) drzwi beda od strony zachodniej ale zadaszone wiec mysle ze długo posłużą... A skusil sie ktos z was na drzwi drewniane?(zewnetrzne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 04.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ja się kusiłam... ale nie wiem kto je wykona; drewno z folia aluminiową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 05.02.2008 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja się kusiłam... ale nie wiem kto je wykona; drewno z folia aluminiową... na co ? ja juz myślałem ze drzwi masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 05.02.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A skusil sie ktos z was na drzwi drewniane?(zewnetrzne) Ja! Ale mam solidne zadaszenie i jestem wyluzowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 05.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Misiaku oczywiście rozumiem, że cenisz chałupnictwo Dzwi mam produkcji mojego męża i mam nadzieję, że są to drzwi tymczasowe Nawet okien nie mam, bo wstawiam po tynkach, pytanie jednak kiedy te drzwi wstawić .... ? Mam wycenę z firmy Sobański, która robiła mi okna, ale pewnie tańsze byłyby w firmie, która robi mi drzwi wewnętrzne. Pytanie tylko czy tej samej jakości. Zaproponowano mi drewno 7cm grubości i folia aluminiowa. Drewniane, bo takie mam okna i mam zadaszony ganek (jak mi go wyleją w końcu) i wejście od wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 05.02.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A ja mam okna PCV i drzwi też będą PCV - podobna metodologia rozumowania jak u Martuszka - niedługo montaż, ciekawe jak będą wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 05.02.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Maciek wraca Witam wszystkich budujących! Potrzebuję dobrego i niedrogiego (czasami się to nie wyklucza) fachowca od płotu klinkierowego. Podmurówka i słupki. Będę wdzięczny za namiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylon 05.02.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Trochę późno się zorientowaliśmy, że istnieje taka fajna stronka. Zaczynamy wiosną wykończeniówkę koło Pobiedzisk. I w związku z tym mam pytanie o fachowców. Interesuje mnie ekipa, która robi to kompleksowo, od ocieplenia po biały montaż. Oczywiście solidnie i w miarę przywoicie jeśli chodzi o ceny. Jeśli takie znacie, bardzo proszę o podpowiedź. Pozdrawiam. Witaj. Chętnie podam Ci namiary na sprawdzoną i fachową ekipę. Sprawdzona ponieważ robili u mnie, u teściowej a nawet znajomym dobudowywali pokój w technologii szkieletowej. Fachowa- bo robią dokładnie i starannie. Robią całą wykończeniówkę łącznie z ociepleniem, płytkami i malowaniem.( Płyty G-K po dwóch latach od położenia nie pękają i są gładziutkie). Pan Michał 501 519 293. Pozdrawiam serdecznie. Dziękuje bardzo za namiary. Dzwoniłem do człowieka. Bardzo konkretny i sympatyczny ( sądząc po rozmowie telefonicznej) Jesteśmy umówieni na budowie. Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 05.02.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Czy u kogoś można obejrzeć dachówkę ROBENA średzką falistą plus w kolorze miedzianym? Naczytałam się opinii o niej i sama nie wiem............................... Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 05.02.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Co do dachówki to jest na wielu dachach jak mijam inne domki.... a w jakim rejonie to moze podpowiem? tam gdzie sprzedaja dachowke na bank wskaża ci dokladnie adres gdzie ostatnio wysyłali.A co do drzwi ja typowych drewnianych nie brałem bo jednak wiecej kosztuja...Choc moje mało tez nie ksoztuja....A bede mial gerde wx 20 bo chociaz troszke drewno przypominaja bo model nizsze to juz ewidentnie blacha i moze nie techniczne gorsze ale wizualnie(z bliska oczywiscie) inne.A tak to ile za drzwi daliscie? chyba nie ma tu ukrywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 05.02.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Czy wiecie, kto w okolicach Poznania zajmuje się wykonawstwem systemu wentylacji mechanicznej na reku Nikol?Ta marka (ponoć następca Żubra) ma dobre noty wśród forumowiczów - więc się nimi interesuję?Kto z was montował u siebie instalację wentylacji mechanicznej z reku i czy macie już jakieś doświadczenia?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 05.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 czy ktos kupował schody strychowe fakro ? czy warto dopłacać ? w Praktikerze maja 70X120 za 289 zł a fakro 390 zł i ma spory wybór zastanawiam sie tez nad metalowymi moze ktos takie ma jak tak to jak sie sprawują ? nie wiem czy nie są też lepiej wykonane niż te marketowe jeszcze jeden mam problem jętki mam w poprzek korytarza a tam chciałem zamontować właśnie schody odległość miedzy jętkami jest 80 cm prawidłowo schody montuję sie chyba wzdłuż jętek a nie w poprzek w takim przypadku bede miał schody w pokoju a tego chce uniknąć jedyny plus (raczej minus czkawka po mojej "wspaniałej" od dachu) to ze jętki mam za wysoko wiec i tak muszę schody zamontować pod jętkami na jakimś stelażu i Altariela pochwal sie jakie będziesz miała drzwi z pcv lub namiary na www poproszę bo takiej opcji jeszcze nie rozważałem i co tam u Ciebie na jakim jesteś etapie ? bo ja stoję w miejscu od miesiąca (tynki jeszcze nie są suche ) ostatni poprawiałem po moich majstrach budowniczych łazienkę która jako jedyna nie miała zrobionej posadzki jak mi robili wszędzie bo przy podłogówce miałbym stopień a wszystko przez niestety moją niewiedzę jak zalewali strop to nie wyrównali tego przez co pozostały górki i góreczki wmówili mi że posadzka wyrówna a tu nici w projekcie 3 cm styropianu + 4 cm posadzki wiec schody do tego zrobili i wszystko było by ok gdyby było równo niestety róznica miedzy jednym końcem domu a drugim była parę cm przez co nigdzie nie dałem styropianu i podłogówka w łazience sie nie w mieściła więc wywaliłem styropian kupiłem folie (taka aluminiową) przytwierdziłem rurki do posadzki i zalałem kolejna kucha budowlana to mini piwniczka pod schodami zrobili i folie izolacyjną wyciągli równo z betonem na podłodze jak poziom wody sie podniósł w piwniczce miałem pełno wody bo dostawała sie przez bloczki wystarczyło dać 1 m więcej folii na boki i miałbym spokój teraz jak przyjdzie lato to mam 2 wyjścia albo rozwalić podłogę tą co zrobili i zrobić na nowo albo na to co jest położyć folie i jeszcze raz zalać niestety zmniejszy mi sie piwniczka postanowiłem ze resztę wole sam robić wolniej niż płacić i jeszcze poprawiać Mice żyjesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thoring 06.02.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witam!Po ile i gedzie kupowaliście styropian do ocieplania podłogi (twardy)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 06.02.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Altariela pochwal sie jakie będziesz miała drzwi z pcv lub namiary na www poproszę bo takiej opcji jeszcze nie rozważałem Drzwi PCV z wypełnieniem Adeco, ceny nie powiem bo wciąż mi przez gardło nie chce przejść, no ale będą z naświetlami bocznymi i górnym naświetlem łukowym, drzwi kupowane w Oknoplaście, a generalnie można wybór wzorów obejrzeć tu http://www.adeco.pl i co tam u Ciebie na jakim jesteś etapie ? bo ja stoję w miejscu od miesiąca (tynki jeszcze nie są suche ) No to jestem na identycznym etapie - od miesiąca wietrzę tynki i coś kurna nie chcą wyschnąć A nie mogę grzać bo nie mam ani prądu ani gazu w projekcie 3 cm styropianu + 4 cm posadzki wiec schody do tego zrobili i wszystko było by ok gdyby było równo niestety róznica miedzy jednym końcem domu a drugim była parę cm przez co nigdzie nie dałem styropianu i podłogówka w łazience sie nie w mieściła więc wywaliłem styropian kupiłem folie (taka aluminiową) przytwierdziłem rurki do posadzki i zalałem Rany boskie, masakra. Po pierwsze wylewki na podłogówce powinno być 4 cm NA RURKACH więc łącznie jakieś 6-7 cm. Po drugie MUSI być pod nią styropian, przecież teraz połowa ciepła to Ci strop pod podłogówką a nie wylewkę nad podłogówką będzie grzała, nie jestem pewna czy sama folia wystarczy! Poza tym teraz nie masz żadnej izolacji akustycznej Oj Misiak, przecież mogłeś położyć wszędzie styropian, na to dać porządną wylewkę i jedyne co byś musiał zrobić to nadlać po troszeczku wylewki na schody, żeby ustalić nową wysokość stopni dopasowaną do wysokości stropu na gotowo!!! Ja dokładnie tak będę robić - w projekcie posadzka 7 cm, u mnie z podłogówką i panelami na gotowo wyjdzie 12 cm, schody oczywiście wylane źle, więc teraz będę je nadlewać. Ale w życiu bym nie dała na podłogówkę 4 cm wylewki i bez styropianu :o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 06.02.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Drzwi PCV z wypełnieniem Adeco, ceny nie powiem bo wciąż mi przez gardło nie chce przejść, no ale będą z naświetlami bocznymi i górnym naświetlem łukowym, drzwi kupowane w Oknoplaście, Takie drzwi sa na zwykłych profilach PCV ? czy to moze jakis inny system ? No i czy jest szansa na podstawową klasę C anywłamaniowości ? Jakos sobie nie mogę wyobrazić drzwi z PCV....przecież PCV jest kruche i słabe straszliwie - wystarczy mocno kopnąć i sie połamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 06.02.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 No to jestem na identycznym etapie - od miesiąca wietrzę tynki i coś kurna nie chcą wyschnąć A nie mogę grzać bo nie mam ani prądu ani gazu pociesze Ciebie że moje tynki schną od 20 listopada i cos daleko im do suchych pożyczyłem na gaz taką dmuchawę ale nic ona nie daje najlepiej schną tynki w salonie gdzie zamontowałem tzw. kozę na długiej rurze ładuje wegiel jest ciepło i sucho Rany boskie, masakra. Po pierwsze wylewki na podłogówce powinno być 4 cm NA RURKACH więc łącznie jakieś 6-7 cm. Po drugie MUSI być pod nią styropian, przecież teraz połowa ciepła to Ci strop pod podłogówką a nie wylewkę nad podłogówką będzie grzała, nie jestem pewna czy sama folia wystarczy! Poza tym teraz nie masz żadnej izolacji akustycznej Oj Misiak, przecież mogłeś położyć wszędzie styropian, na to dać porządną wylewkę i jedyne co byś musiał zrobić to nadlać po troszeczku wylewki na schody, żeby ustalić nową wysokość stopni dopasowaną do wysokości stropu na gotowo!!! Ja dokładnie tak będę robić - w projekcie posadzka 7 cm, u mnie z podłogówką i panelami na gotowo wyjdzie 12 cm, schody oczywiście wylane źle, więc teraz będę je nadlewać. Ale w życiu bym nie dała na podłogówkę 4 cm wylewki i bez styropianu :o:o wiem że wylewki powinno być min 2-4 cm nad rurą ale nie miałem wyjscia gdyby nie schody podniósłbym wszystko wyżej bo mam sporo miejsca ale schody są ok stopnie zrobione właściwie chodzi sie wygodnie mogłem "nadlać" stopnie ale chciałem uniknąć tego problemu co ma mój szwagier za wysokie stopnie i ciężko sie po nich chodzi moja kuzyna znowu zrobiła ostatni stopień wyższy i efekt jest taki ze jak schodzę to mam wrażenie żę spadam - nie chciałem sie męczyć przez całe życie wiec wybrałem mniejsze zło brak styropianu i brak właściwej izolacji podłogówki chociaż miałem też myśli aby wywalić tą podłogówkę ale zawsze mogę wyłączyć ja w skrzynce a drabinkę zasilić z korytarza (mam nadzieje ze folia + folia aluminiowa odpowiednio odbije ciepło 3 dom wybuduje już właściwy czasami mam już dość tej budowy chce mieszkać i tyle reszta wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 06.02.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Czy ktoś wynajmuje lub wynajmował na czas budowy toi toi-a - jaki to jest koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 06.02.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 mowa, kup deski i chłopaki sobie pozbijają, dziurę wykopią... najprościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts