Altariela 06.02.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Drzwi PCV z wypełnieniem Adeco, ceny nie powiem bo wciąż mi przez gardło nie chce przejść, no ale będą z naświetlami bocznymi i górnym naświetlem łukowym, drzwi kupowane w Oknoplaście, Takie drzwi sa na zwykłych profilach PCV ? czy to moze jakis inny system ? No i czy jest szansa na podstawową klasę C anywłamaniowości ? Jakos sobie nie mogę wyobrazić drzwi z PCV....przecież PCV jest kruche i słabe straszliwie - wystarczy mocno kopnąć i sie połamie Na zwykłych profilach są naświetla, drzwi są z wypełnieniem Adeco, które jest bardzo wytrzymałe i ciepłe, całe drzwi są masywne, ciężkie i założę się, że jakbyś je zobaczył to nie powiedziałbyś że to PCV. Aczkolwiek oficjalnej antywłamaniowości to nie ma, ale zapewne żadne drzwi robione na zamówienie, z naświetlami, tej antywłamaniowości nie będą miały. gdyby nie schody podniósłbym wszystko wyżej bo mam sporo miejsca ale schody są ok stopnie zrobione właściwie chodzi sie wygodnie mogłem "nadlać" stopnie ale chciałem uniknąć tego problemu co ma mój szwagier za wysokie stopnie i ciężko sie po nich chodzi mogłeś jednak nadlać, dodatkowe 6 cm posadzki musiałbyś rozłożyć na kilkanaście stopni, to wyszłyby Ci stopnie o niecałe 0,5 cm wyższe, różnica moim zdaniem nieodczuwalna... Czy ktoś wynajmuje lub wynajmował na czas budowy toi toi-a - jaki to jest koszt? Od 180 do 260 zł m/c mowa, kup deski i chłopaki sobie pozbijają, dziurę wykopią... najprościej Nie każdy ma ochotę mieć dołek z gów..m na swojej działce zresztą to chyba niezgodne z przepisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 06.02.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 mogłeś jednak nadlać, dodatkowe 6 cm posadzki musiałbyś rozłożyć na kilkanaście stopni, to wyszłyby Ci stopnie o niecałe 0,5 cm wyższe, różnica moim zdaniem nieodczuwalna... u mnie przy schodach było moze z 2 -3 cm wie musiałbym sporo naddać zalecana wysokość stopnia to 17 cm (szer. 29 cm) ponoć najbardziej wygodne i najmniej pochłaniają energii człowieka teraz nie ma co gdybać już po "ptokach" jedynie wypnę podłogówkę myślę ze źle nie będzie w końcu sufitu sąsiada nie będę grzał tylko swój wiec ciepło w domu zostanie kuch w budowie jest sporo nie pierwsza i nie ostatnia pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 07.02.2008 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 myślę ze źle nie będzie w końcu sufitu sąsiada nie będę grzał tylko swój wiec ciepło w domu zostanie hehe, i to jest szczęście w nieszczęściu, chyba muszę się nauczyć takiego podejścia do oceny sytuacji, ja to zawsze w ciemnych barwach wszystko widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.02.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 (...)- od miesiąca wietrzę tynki i coś kurna nie chcą wyschnąć A nie mogę grzać bo nie mam ani prądu ani gazu Moje tynki robione w sierpniu schły ponad miesiąc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 07.02.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 hehe, i to jest szczęście w nieszczęściu, chyba muszę się nauczyć takiego podejścia do oceny sytuacji, ja to zawsze w ciemnych barwach wszystko widzę staram się właśnie zmienić podejście do tego bo też ciągle widziałem wszystko w ciemnych barwach bo z takim podejściem długo nie pociągnę i będę musiał zmienić działkę z 850 na 2 m2 w Junikowie budowa miała nam sprawiać przyjemność a nie wykańczać kuzyn nie wie co forum nie ma pojęcia nawet na jakich profilach ma okna wybudował się szybko bez czytania, wgłębiania sie w szczegóły - zamieszkał i jest zadowolony ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.02.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Czy ktoś wynajmuje lub wynajmował na czas budowy toi toi-a - jaki to jest koszt? My mamy TOIa, sprzętanie co 2 tygodnie. Koszt średnio 286 co miesiąc. Sporo, nie? Ale jak chodzimy z dziećmi na budowę to nam też się przydaje Zresztą jak widziałam budowę sąsiada, gdy Fachowcy załatwiali swe potrzeby na rogu domu, niemal na świeżą elewację to wolę płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 07.02.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 My mamy TOIa, sprzętanie co 2 tygodnie. Koszt średnio 286 co miesiąc. Sporo, nie? Ale jak chodzimy z dziećmi na budowę to nam też się przydaje Zresztą jak widziałam budowę sąsiada, gdy Fachowcy załatwiali swe potrzeby na rogu domu, niemal na świeżą elewację to wolę płacić. może pampersy majstrom kup wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.02.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 dzieki wszystkim za zyczenia corka zdrowa rosnie i nie choruje jak na raziejakby ktos chcial popatrzec to tutaj kliknacco do toi toi to ja mam zwykly kibelek no ale jak na razie nie zatrudniam fachowcow a co do tynkow to jakis czas beda schnac bo cos kiepska pogoda na to pomoze otwarcie okien i niech wiatr troche pomoze ale to jak nie jest mokro na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.02.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 budowa miała nam sprawiać przyjemność a nie wykańczać kuzyn nie wie co forum nie ma pojęcia nawet na jakich profilach ma okna wybudował się szybko bez czytania, wgłębiania sie w szczegóły - zamieszkał i jest zadowolony ! I tak większość się buduje. Im więcej czytam, tym większy apetyt i żałość, że nie można sobie pozwolić na niektóre rzeczy. Im więcej czytam, tym więcej myślę o błędach. Gdybym nie czytał, byłbym szczęśliwszym człowiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.02.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 dzieki wszystkim za zyczenia corka zdrowa rosnie i nie choruje jak na razie jakby ktos chcial popatrzec to tutaj kliknac co do toi toi to ja mam zwykly kibelek no ale jak na razie nie zatrudniam fachowcow a co do tynkow to jakis czas beda schnac bo cos kiepska pogoda na to pomoze otwarcie okien i niech wiatr troche pomoze ale to jak nie jest mokro na dworze Dawno nie zaglądałem, coś mi widzę umknęło. Gratulacje!!! Życzenia zdrowia dla pociechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 07.02.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Czy ktoś wynajmuje lub wynajmował na czas budowy toi toi-a - jaki to jest koszt? Od 180 do 260 zł m/c mowa, kup deski i chłopaki sobie pozbijają, dziurę wykopią... najprościej Nie każdy ma ochotę mieć dołek z gów..m na swojej działce zresztą to chyba niezgodne z przepisami to co już sr...ć nie wolno na swojej ziemi ??? pokażcie mi te przepisy bo nie wierzę ... a dołek się potem zakopuje i jest użyźniona gleba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.02.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 to co już sr...ć nie wolno na swojej ziemi ??? pokażcie mi te przepisy bo nie wierzę ... a dołek się potem zakopuje i jest użyźniona gleba to chyba sie wiaze z zakazem odprowadzania sciekow do gleby i tak jest traktowany taki kibelek tak jak dziurawe szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 07.02.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 to co już sr...ć nie wolno na swojej ziemi ??? pokażcie mi te przepisy bo nie wierzę ... a dołek się potem zakopuje i jest użyźniona gleba masz studnie na działce ? jak nie to cały syf będzie miał twój sąsiad który z tego powodu nie bedzie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.02.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 My mamy TOIa, sprzętanie co 2 tygodnie. Koszt średnio 286 co miesiąc. Sporo, nie? Ale jak chodzimy z dziećmi na budowę to nam też się przydaje Zresztą jak widziałam budowę sąsiada, gdy Fachowcy załatwiali swe potrzeby na rogu domu, niemal na świeżą elewację to wolę płacić. może pampersy majstrom kup wyjdzie taniej Też drogie, a nie wiem czy bym znalazła rozmiar XXXXXXXL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 07.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Czy macie na zbyciu stemple budowlane o dług. 2,8-3 m najlepiej z okolic Chomęcic lub z możliwością transportu. Proszę o info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 07.02.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ale niezła dyskusja się wywiązała z tego kibelka - dziękuję za wasze opinie. Ja jednak nie chcę mieć nasrane na działce Znalazłam w necie inną firmę - http://www.eko.best.net.pl/ z okolic Poznania i oni wołają sobie 150zł za miesiąc - zamówienia można składać z dnia na dzień - chyba się zdecyduję. A wiecie może ile biorą teraz za metr wiercenia studni na działce - dzwoniłam dzisiaj do kilku firm i ceny mnie trochę powaliły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 07.02.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Jak dzwonliem -wiercenie 120zeta za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 07.02.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Humor mi się poprawił jak tak sobie czytam 1. Kibelek mam pt "dołek w ziemi" i latryna drewniana "z odzysku" od koleżanki po budowie; stoi w granicy działki mojej i kumpla, który tez buduje i tak tam sobie ekipy korzystają A że kumpel i mój mąż to chemicy, to zgodnie stwierdzili, że potem ten syfek czymś skutecznie posypią i ziemią zasypią Podobno będzie ok. 2. A ja bardzo - w przeciwieństwie do niektórych - cieszę się, że mogę swoją budowę prowadzić w miarę świadomie i wiem za co płacę. Przekłada się to na konkretne oszczędności jakie czynię w porównaniu ze znajomymi, budującymi "nieświadomie więc Szczęślwie" z deweloperem, które skutecznie zamieniam w podwyższanie standardu i dopilnowanie jakości. Nie ma porównania w budowaniu domku samemu z zamiłowaniem, a budowaniem bez wgryzania się w temat. Jak kogoś to męczy, to trudno Niestety, nauka zabiera czas, a jej brak pieniądze W każdej branży No, to byłoby na tyle, aby malkontentyzmu tu nie siać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 07.02.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam trochę zmienię temat, my co prawda zaczynamy naszą budowę dopiero 1 marca ale ja już nie mogę się doczekać wykończeniówki, która moim zdaniem jest najfajniejsza (w przeciwieństwie do mojej drugiej połowy) dalatego serfuję kiedy tylko mogę i właśnie znalazłam super stronę z wnętrzami, polecam bo chyba część z was już wykańcza http://www.studio.mdom.pl (o jejku dlaczego to nie jest aktywne?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 07.02.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ależ ta strona jest aktywna, tylko ja tego podczas pisania nie widziałam SORRY ale nie jestem najbieglejsza w te klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts