Witolo 15.02.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 witam poszukuje piecyka "KOZY", ktorym chce podgrzac troche moje mury. Jezeli ktos ma cos takiego na zbyciu chetnie kupie, ewentualnie prosze o info gdzie i w jakiej cenie moge kupic takie cudo. Witolo kozy widziałem w m1 w realu z wkładem z cegieł szamotowych ok 200 zł w lidlu tez mieli w promocji za 140 zl bez szamotek dzieki Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.02.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Troszkę nie na temat ale... Szukam szamba, 10 m3 w rozsądnej cenie do zamontowania w okolicach Poznania. a to rozsądna cena to ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apoloniaam 15.02.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Troszkę nie na temat ale... Szukam szamba, 10 m3 w rozsądnej cenie do zamontowania w okolicach Poznania. a to rozsądna cena to ile ? MAKSYMALNIE 4000 ZŁ. REALNIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.02.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Troszkę nie na temat ale... Szukam szamba, 10 m3 w rozsądnej cenie do zamontowania w okolicach Poznania. a to rozsądna cena to ile ? MAKSYMALNIE 4000 ZŁ. REALNIE? za samo szambo tak, z montażem nie wiem, ja zapłaciłem coś koło 5k z montażem, czujnikiem, złączką do ogrodzenia itp. sporo zależy od rodzaju szamba i terenu na którym budujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.02.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Myślę, że to rozważanie podobne o dyskusji "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą" Takie i takie mają plusy i minusy Odnośnie tłumienia to masz rację, ale.... Schodów nie mam ażurowych, jest pod nimi schowek. Są tak grubaśne, że nie czyję jakiegoś dyskomfortu z powodu podwyższonego hałasu. Rodzice mają betonowe obkładane drewnem. Ja osobiście nie widzę różnicy. No Marta, to które święta ważniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 15.02.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Troszkę nie na temat ale... Szukam szamba, 10 m3 w rozsądnej cenie do zamontowania w okolicach Poznania. a to rozsądna cena to ile ? MAKSYMALNIE 4000 ZŁ. REALNIE? Za 4000 ze wszystkim to chyba nie da rady. Najtaniej chyba wychodzi betonowe z kręgów, ale jak doliczysz transport, kopanie, dźwig, posadowienie itd. to i tak chyba się nie zmieścisz w 4k. Cena betonowych też się mocno różni w zalezności od rodzaju betonu (np. czy "zwykły" czy hydrotechniczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 15.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 tanie szambo to poszukać na stronach producentów zbiornik walcowy kupić łopatę i jechać, z bratem tak oczyszczalnie zrobiliśmy za 4000 więc szambo realnie taniej wyjdzie bo nie trzeba rozprowadzeń. Myślę że realnie za 3000 można. Ale mam inne pytanie, znów u was bo jesteście zaawansowani Kupiłem garaż (blaszak) ale nie ma podłogi, co poukładaliście jako podłogę? Myślę o wykładzinie PCV, blasze ryflowanej, wylewce betonowej, kostce brukowej nawet. Garaż jest przewidziany na 3 lata potem raczej do rozbiórki ale nie koniecznie, może zostanie dłużej. Chcę mieć odcięcie od gleby i w miarę czysto w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 15.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 No Marta, to które święta ważniejsze ? No włąśnie i to pytanie od wieków zadają sobie teolodzy - Narodzenie Chrystusa czy jego Zmartwychwastanie - czyli ponowne narodzenie A prywatnie lubię klimat "Gwiazdki" - wyciszenie wewnętrzne, pieczenie pierniczków, śpiewanie kolęd, ale Wielkanoc kiedy trawa taka zielonkawa i bazie kwitną i przystojny Zając przychodzi też miła Przyjaciele mają schody drewniane ażurowe "skręcające" w półkolu - piękne aż dech w piersi zapiera i z zazdrości skręcic może też , ale jak moje dzieciaki tak by kilkanaście razy w te i "we wte" przeleciały się po nich (dzieci mają to do siebie, że przemieszczają się szybciej i głośniej) to niestety - u mnie by się nie uchowały, chyba żeby szybciej szlag mnie trafił z nerwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domelus 15.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam,prośba do tych, którzy przerabiali ten temat już w tym roku ablo są poumawiani na I połowe tego roku. Jakie mieliscie ceny na: - tynki gipsowe (robocizna + materiał)- elewacja (ocieplenie + tynk) (robocizna)- ocieplenie poddasza (ułozenie wełny)- płyty K-G ze stelażem , zaszpachlowane łączenia (robocizna)- gipsowanie (robocizna)- malowanie (robocizna) Jeżeli macie jakieś przyzwoite ekipy do polecnia - będę wdzięczny za namiary. buduje się w SKórzewie. Pozdro,DOmelus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejc 16.02.2008 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 witam powiedzcie gdzie zamawialiście bramy garażowe , dostałam wycenę z Bramgaru w Stęszewie brama 4,40x2,50 w okleinie złoty dąb otwierana ręcznie 6,200tys z napęden elekt. 8,000tys ceny z montażem , macie może porównanie czy to dużo czy ok. Foczki ja brałam z tartaku w Nekli łaty i kontrłaty ceny niższe niż w Poznaniu ,towar ok. Ja zamawiałem bramę Hormann 4,50 na 2,30 wycena 6800, brąz z fakturą drewnopochodną. Montaż i sprzedaż Ertom na Strzeszyńskiej. Jeszcze nie mam zainstalowanej także trudno mi się wypowiedzieć co do jakości, ale Hormann ma swoją renomę Ja także kupowałem Hormanna w Etromie. Montaż bez zarzutu, terminowo. Brama sprawdzona z napędem, potem napęd wymontowany i do schowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 16.02.2008 03:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Odnośnie szamba w rozsadnych cenach polecam betoniarnia Gryczka, maja fajne zbiorniki Betoniarnia Gryczka Witold 63-800 Gostyń, ul. Wrocławska 178 a - woj. wielkopolskie tel. 065 572 70 80, fax 065 572 70 80 Ten facet normalnie powinien mi ,,%" płacić za klijentów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Postihal 16.02.2008 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witaj FoczkiJa zrobiłem wylewkę betonową i po sprawie.Dzisiaj mi na tej wylewce montują garaż blaszak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 16.02.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Przyjaciele mają schody drewniane ażurowe "skręcające" w półkolu - piękne aż dech w piersi zapiera i z zazdrości skręcic może też , ale jak moje dzieciaki tak by kilkanaście razy w te i "we wte" przeleciały się po nich (dzieci mają to do siebie, że przemieszczają się szybciej i głośniej) to niestety - u mnie by się nie uchowały, chyba żeby szybciej szlag mnie trafił z nerwów Z tych samych względów też mam betonówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 16.02.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Domelus tynk gipsowy - maszynowy - 25 zł bez umowy Gościu chciał 27, potem 26,50 a potem 26 netto, ale w końcu ustaliliśmy, że netto to nie jest tyle samo co "bez rachunku", bo on zyskuje 19 % dochodowego, więc tym dochodowym się "podzieliliśmy" i jest 25 zł/ m2 Zauważyłam, że nie w m2 pies pogrzebany, ale w liczeniu otworów, zwłaszcza okiennych. Ustaliliśmy konkretną kwotę, żeby nie było wątpliwości i mam nadzieję, że będzie ok. Gościu robił u Lidki i u Fredo. Mam inny "problem": mam już wykonaną posadzkę (musiałam odwrócić kolejność prac), ale tynkarze nie chcą słyszeć o zabezpieczeniu jej folią, bo mówią, że leją wodę do zacierania i to grozi poślizgiem. Pewnie mają rację, niestety gips utrudnia klejenie parkietów. Mam wstępnie pomysł na przyklejenie do posadzki taśmą dwustronną tektury falistej (nie będą się ślizgać), ale może ktoś mi coś innego poradzi?????????????? Już piszczeli, że rusztowania będzie się im ciężko przesuwać, ale w tych pomieszczeniach chyba nie mają wyjścia.... Co robić??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo2007 16.02.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 A ja zupełnie z innej beczki Jak ktoś z szanownych forumowiczów ma problemy (z wypełnieniem lub nie wie jak się do tego zabrać) ze zwrotem VAT-u za materiały budowlane to służe pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 16.02.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Mam inny "problem": mam już wykonaną posadzkę (musiałam odwrócić kolejność prac), ale tynkarze nie chcą słyszeć o zabezpieczeniu jej folią, bo mówią, że leją wodę do zacierania i to grozi poślizgiem. Pewnie mają rację, niestety gips utrudnia klejenie parkietów. Mam wstępnie pomysł na przyklejenie do posadzki taśmą dwustronną tektury falistej (nie będą się ślizgać), ale może ktoś mi coś innego poradzi?????????????? Już piszczeli, że rusztowania będzie się im ciężko przesuwać, ale w tych pomieszczeniach chyba nie mają wyjścia.... Co robić??????????????? Może plandeki? Na czas lania wodą niech sobie je ściągną (grube są, nie będą się z tym bawić jak z folią), a potem niech położą z powrotem Może nie zabezpieczą tak dokładnie jak skrzętnie przez ciebie poklejony karton, ale w miarę powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolega boba budowniczego 16.02.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Troszkę nie na temat ale... P O M O C Y !!! Szukam szamba, 10 m3 w rozsądnej cenie do zamontowania w okolicach Poznania. KTOŚ COŚ WIE??? Słyszałem że w Palędziu na ul. Nowej są niedrogie ok 3000 zł. Sam będę dzwonił tam w poniedziałek. Jak wpiszesz w wyszukiwarce to Ci wyskoczy firma Czyżbeton...cz coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.02.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Mam inny "problem": mam już wykonaną posadzkę (musiałam odwrócić kolejność prac), ale tynkarze nie chcą słyszeć o zabezpieczeniu jej folią, bo mówią, że leją wodę do zacierania i to grozi poślizgiem. Pewnie mają rację, niestety gips utrudnia klejenie parkietów. Mam wstępnie pomysł na przyklejenie do posadzki taśmą dwustronną tektury falistej (nie będą się ślizgać), ale może ktoś mi coś innego poradzi?????????????? Już piszczeli, że rusztowania będzie się im ciężko przesuwać, ale w tych pomieszczeniach chyba nie mają wyjścia.... Co robić??????????????? Po pierwsze niech nie ściemniają z przesuwaniem rusztowania, rusztowanie o wysokości 1,2 nie waży 100kg, można je we 2 osoby swobodnie podnosić. Po drugie, w sumie jeśli miałabyś jakiekolwiek instalacje rozłożone to i tak musieliby nosić albo pokrywać szkody po przesuwaniu. Z tym ślizganiem to też jakaś paranoja Jak już bardzo płaczą, to kładłbym folię, a na to ew. tekturę falistą żeby po pijaku któryś o to rusztowanie się nie zabił Sama tektura nie uchroni wylewki przed zagipsowaniem, a zwłaszcza mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 16.02.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Witam, prośba do tych, którzy przerabiali ten temat już w tym roku ablo są poumawiani na I połowe tego roku. Jakie mieliscie ceny na: - tynki gipsowe (robocizna + materiał) - elewacja (ocieplenie + tynk) (robocizna) - ocieplenie poddasza (ułozenie wełny) - płyty K-G ze stelażem , zaszpachlowane łączenia (robocizna) - gipsowanie (robocizna) - malowanie (robocizna) Jeżeli macie jakieś przyzwoite ekipy do polecnia - będę wdzięczny za namiary. buduje się w SKórzewie. Pozdro, DOmelus Ja już częsciowo po. Tynki gipsowe maszynowe - robocizna z materiałem 26zł/m2 Tynki cementowo-wapienne - robocizna z materiałem 28zł/m2 elewacja - 40zł/m2 ocieplenie poddasza mam już z płytą nida i zagipsowaniem - 40zł/m2 gipsowanie - 10zł/m2 (robocizna) malowanie 6zł/m2 (robocizna) Mogę polecić ekipę od tynków maszynowych - mogę podać na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 18.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Mam inny "problem": mam już wykonaną posadzkę (musiałam odwrócić kolejność prac), ale tynkarze nie chcą słyszeć o zabezpieczeniu jej folią, bo mówią, że leją wodę do zacierania i to grozi poślizgiem. Pewnie mają rację, niestety gips utrudnia klejenie parkietów. Mam wstępnie pomysł na przyklejenie do posadzki taśmą dwustronną tektury falistej (nie będą się ślizgać), ale może ktoś mi coś innego poradzi?????????????? Już piszczeli, że rusztowania będzie się im ciężko przesuwać, ale w tych pomieszczeniach chyba nie mają wyjścia.... Co robić??????????????? Po pierwsze niech nie ściemniają z przesuwaniem rusztowania, rusztowanie o wysokości 1,2 nie waży 100kg, można je we 2 osoby swobodnie podnosić. Po drugie, w sumie jeśli miałabyś jakiekolwiek instalacje rozłożone to i tak musieliby nosić albo pokrywać szkody po przesuwaniu. Z tym ślizganiem to też jakaś paranoja Jak już bardzo płaczą, to kładłbym folię, a na to ew. tekturę falistą żeby po pijaku któryś o to rusztowanie się nie zabił Sama tektura nie uchroni wylewki przed zagipsowaniem, a zwłaszcza mokra. U mnie też była odwrócona kolejność i zabezpieczalismy posadzke. Najpierw folia budowlana (mialam za free od znajomego) na to kartony pozbierane przy sklepach W sumie niezbyt poniszczyli. Na posadzke był klejony parkiet i nic więcej kleju nie wyszło niz powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts