Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Co do jakości - jak pisałam - nie znam się, bo to mój pierwszy tynk w życiu :) Przejechałam ręką - są gładkie.

jak wyschną wszystko wyjdzie, mokre wyglądają bardzo jednolicie i ładnie, lepiej sprawdzajcie czy są są równe i nie oszczędzają materiału. aha, narożniki i obróbki okien/drzwi też są krytyczne i warto się im dobrze przyjrzeć

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak czytam i patrzę :o , czy ja dobrze wniskuję że można wygładzić tynki bez użycia gładzi gipsowej ??? i potem od razu malować ??? Mowa o tynkach 1,5 cm ?

wszyscy spece i "spece", z którymi miałem przyjemność lub nieprzyjemność rozmawiać twierdzą, że tynk gipsowy na zupełnie inną strukturę niż gładź i nie bradzo się nadaje do szlifowania na gładko, w tym względzie udało im się mnie przekonać. U mnie chyba dojdzie niestety nieprzewidziany wcześniej koszt gładzi na tynki gipsowe.

tak czytam i patrzę :o , czy ja dobrze wniskuję że można wygładzić tynki bez użycia gładzi gipsowej ??? i potem od razu malować ??? Mowa o tynkach 1,5 cm ?

wszyscy spece i "spece", z którymi miałem przyjemność lub nieprzyjemność rozmawiać twierdzą, że tynk gipsowy na zupełnie inną strukturę niż gładź i nie bradzo się nadaje do szlifowania na gładko, w tym względzie udało im się mnie przekonać. U mnie chyba dojdzie niestety nieprzewidziany wcześniej koszt gładzi na tynki gipsowe.

Witam

U nas tynki gipsowe moim zdaniem były brzydkie, ale kierbud chwalił ekipę :o

Suma sumarum w ostatniej chwili zdecydowałam sie na szpachlowanie i bardzo się z tego cieszę :lol: Tam gdzie nie gipsowaliśmy np. kotłownia widać że w żadnym razie nie szło tego tylko pomalować. Koszt robocizny praktycznie całego domu to ok 3 tyś więc chyba nie warto oszczędzać :wink:

Pozdrawiam.

Ps. Od dzisiaj mamy już cieplutkie kaloryfery hura :lol: :lol: :lol:

Do jakich firm mam składać zapytanie o rekuperator i GWC?

Taka zdolna jak Mice nie jestem i sama nie zrobię więc potrzebuję wykonawcy porządnego :D

Ja mam umowę z http://www.Rekuperatory.pl i jak na razie współpraca pozytywna. Jak skończą to podsumuję. Zapytać ich o cene warto, bo są doświadczeni w łączeniu GWC z reku.

Witam

U nas tynki gipsowe moim zdaniem były brzydkie, ale kierbud chwalił ekipę :o

Suma sumarum w ostatniej chwili zdecydowałam sie na szpachlowanie i bardzo się z tego cieszę :lol: Tam gdzie nie gipsowaliśmy np. kotłownia widać że w żadnym razie nie szło tego tylko pomalować. Koszt robocizny praktycznie całego domu to ok 3 tyś więc chyba nie warto oszczędzać :wink:

Pozdrawiam.

Ps. Od dzisiaj mamy już cieplutkie kaloryfery hura :lol: :lol: :lol:

ano własnie, czyli moje przypuszczenia są trafne, u jednego koszt robocizny 3k a u innego 4 :/ do tego trzeba jeszcze doliczyć materiał, którego trochę jednak wyjdzie, słowem, inwestycyjna porażka.

słuchaj, ekipa nakładała gładź na tynki dwa razy czy raz i dopiero wtedy szlifowała?

Witam,

Mam pytanie, jaka jest jakosc betonu od Smirnowa z Grzebieniska? Chcialbym wziasc od nich beton i bloczki fundamentowe. Cena bloczkow to 2,80 PLN. Najtansze do tej pory znalazlem w BuTransie na Malcie po 3,23 PLN przy 2k sztuk. Niby maja jakies atesty, ale nie wiem, jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac. Wiecie, jak jest!

Dzieki za info

Witam,

Mam pytanie, jaka jest jakosc betonu od Smirnowa z Grzebieniska? Chcialbym wziasc od nich beton i bloczki fundamentowe. Cena bloczkow to 2,80 PLN. Najtansze do tej pory znalazlem w BuTransie na Malcie po 3,23 PLN przy 2k sztuk. Niby maja jakies atesty, ale nie wiem, jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac. Wiecie, jak jest!

Dzieki za info

Brałam zasadniczo od Muchy te były najlepsze. Ale potem do obudowy tarasu tańsze od Smirnowa no i te były gorsze - nie trzymały wymiaru i było wiecej odpadu. Ale w sumie i tak nie najgorsze.

Taka zdolna jak Mice nie jestem i sama nie zrobię więc potrzebuję wykonawcy porządnego :D

Ja mam umowę z http://www.Rekuperatory.pl i jak na razie współpraca pozytywna. Jak skończą to podsumuję. Zapytać ich o cene warto, bo są doświadczeni w łączeniu GWC z reku.

Dzięki Martuszek, do nich już uderzałam, bo nikogo innego nie znam :oops: Ale chciałabym jakąś kontrofertę...

Agakz właśnie dlatego ich wzięłam, że nie było specjalnie kontroferty dotyczącej łącznie GWC z reku.... zAWSZE POJAWIAłA SIę KONIECZNOśC PODPISYWANIA 2 UMóW - Z JEDNYM NA REKU, A Z DRUGIM NA gwc, ALBO Z JEDNYM NA SPRZęT A Z DRUGIM NA MONTAż. Nie polecam takich rozwiązań prawnych, bowiem trudno potem ustalić, do której z firm kierować reklamacje... Rekuperatory pl. wszystko robią same. Miałam jeszcze kontrofertę, ale dotyczyła innego rodzaju GWC - nie rurowego i 10 000 droższego.... Nawet bym Ci podała, ale musisz poczekać może do jutra jak wróci mój komputer z naprawy (teraz korzystam z "dziecięcego"). Jutro wypiszę firmy, z którymi gadałam. Na pewno Klima -master z Poznania (nie wiem czy tak się pisze).

Acha - tynkarze Zapomniałam dodać: rozwiązanie zagadki z wtorku - prawidłowa odpowiedź, to odpowiedź nr 2.... 8)

Dziś znów chcieli kasę ("jakąś") 8) Powiedziałam, że zapłacę, ale jak skończą, posprzątają, a kierownik podpisze protokół zdawczo-odbiorczy 8) W związku z tymi słowy orzekli, że nie skończą we wtorek, ponieważ całą środę jeszcze będą sprzątać i "szlifować", a może nawet w czwartek. Cokolwiek to znaczy...??? :o

Witam,

Dzieki za info

Butrans to znana i dobra firma

bloczki sa jeszcze w Standudzie, ktos kiedys pisal ze w Borowcu (chyba) kupowal i jeszcze kilka innych adresow

słuchaj, ekipa nakładała gładź na tynki dwa razy czy raz i dopiero wtedy szlifowała?

U nas ekipą był jeden człowiek +pomocnik. Na poddaszu robił na raz po 5zł, a parter na 2 ( sufit w salonie na 3razy bo był najokropniejszy :evil: ). Z tego co wiem, to po każdej warstwie coś szlifował. Ogólnie efekt ok.

Pozdrawiam

Atka

Bez przesady z tą zdolnością :oops: uparłem się nie płacić za coś co nie jest tyle warte :wink:

Martuszek, a tak z ciekawości co i za ile zaproponowali jeśli możesz napisać tak ogólnie ...

Widziałem ich ofertę i projekt u znajomego ale jestem ciekaw jak to wygląda u Ciebie

czy ktos z grupy analizował kwestie schodow poddaszowych, które sa dobre w przyzwoitej cenie? ile moze kosztowac montaz takich schodów? Witolo

Chodzi Ci o robione na zamówienie schody z drewna czy taki wyłaz strychowy z gotowymi schodkami? Za to drugie (razem z montażem) zapłaciłem 600 zł (wyłaz Fakro Komfort coś tam coś tam)