longinus997 20.02.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Co do jakości - jak pisałam - nie znam się, bo to mój pierwszy tynk w życiu Przejechałam ręką - są gładkie. jak wyschną wszystko wyjdzie, mokre wyglądają bardzo jednolicie i ładnie, lepiej sprawdzajcie czy są są równe i nie oszczędzają materiału. aha, narożniki i obróbki okien/drzwi też są krytyczne i warto się im dobrze przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 20.02.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 tak czytam i patrzę , czy ja dobrze wniskuję że można wygładzić tynki bez użycia gładzi gipsowej ??? i potem od razu malować ??? Mowa o tynkach 1,5 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longinus997 20.02.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 tak czytam i patrzę , czy ja dobrze wniskuję że można wygładzić tynki bez użycia gładzi gipsowej ??? i potem od razu malować ??? Mowa o tynkach 1,5 cm ? wszyscy spece i "spece", z którymi miałem przyjemność lub nieprzyjemność rozmawiać twierdzą, że tynk gipsowy na zupełnie inną strukturę niż gładź i nie bradzo się nadaje do szlifowania na gładko, w tym względzie udało im się mnie przekonać. U mnie chyba dojdzie niestety nieprzewidziany wcześniej koszt gładzi na tynki gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 20.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 tak czytam i patrzę , czy ja dobrze wniskuję że można wygładzić tynki bez użycia gładzi gipsowej ??? i potem od razu malować ??? Mowa o tynkach 1,5 cm ? wszyscy spece i "spece", z którymi miałem przyjemność lub nieprzyjemność rozmawiać twierdzą, że tynk gipsowy na zupełnie inną strukturę niż gładź i nie bradzo się nadaje do szlifowania na gładko, w tym względzie udało im się mnie przekonać. U mnie chyba dojdzie niestety nieprzewidziany wcześniej koszt gładzi na tynki gipsowe. Witam U nas tynki gipsowe moim zdaniem były brzydkie, ale kierbud chwalił ekipę Suma sumarum w ostatniej chwili zdecydowałam sie na szpachlowanie i bardzo się z tego cieszę Tam gdzie nie gipsowaliśmy np. kotłownia widać że w żadnym razie nie szło tego tylko pomalować. Koszt robocizny praktycznie całego domu to ok 3 tyś więc chyba nie warto oszczędzać Pozdrawiam. Ps. Od dzisiaj mamy już cieplutkie kaloryfery hura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.02.2008 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Do jakich firm mam składać zapytanie o rekuperator i GWC? Taka zdolna jak Mice nie jestem i sama nie zrobię więc potrzebuję wykonawcy porządnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 21.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Potrzebuję skrzynkę elektryczną budowlaną - ma ktoś do odsprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 21.02.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Cen nie jestem w stanie wam podać ze względu na to że płaciłem za całość a wszystko zależy od tego co jest do zrobienia najlepiej dzwonić i się dogadywać bezpośrednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.02.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Potrzebuję skrzynkę elektryczną budowlaną - ma ktoś do odsprzedania? Ma, kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.02.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Do jakich firm mam składać zapytanie o rekuperator i GWC? Taka zdolna jak Mice nie jestem i sama nie zrobię więc potrzebuję wykonawcy porządnego Ja mam umowę z http://www.Rekuperatory.pl i jak na razie współpraca pozytywna. Jak skończą to podsumuję. Zapytać ich o cene warto, bo są doświadczeni w łączeniu GWC z reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
longinus997 21.02.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 tak czytam i patrzę , czy ja dobrze wniskuję że można wygładzić tynki bez użycia gładzi gipsowej ??? i potem od razu malować ??? Mowa o tynkach 1,5 cm ? wszyscy spece i "spece", z którymi miałem przyjemność lub nieprzyjemność rozmawiać twierdzą, że tynk gipsowy na zupełnie inną strukturę niż gładź i nie bradzo się nadaje do szlifowania na gładko, w tym względzie udało im się mnie przekonać. U mnie chyba dojdzie niestety nieprzewidziany wcześniej koszt gładzi na tynki gipsowe. Witam U nas tynki gipsowe moim zdaniem były brzydkie, ale kierbud chwalił ekipę Suma sumarum w ostatniej chwili zdecydowałam sie na szpachlowanie i bardzo się z tego cieszę Tam gdzie nie gipsowaliśmy np. kotłownia widać że w żadnym razie nie szło tego tylko pomalować. Koszt robocizny praktycznie całego domu to ok 3 tyś więc chyba nie warto oszczędzać Pozdrawiam. Ps. Od dzisiaj mamy już cieplutkie kaloryfery hura ano własnie, czyli moje przypuszczenia są trafne, u jednego koszt robocizny 3k a u innego 4 :/ do tego trzeba jeszcze doliczyć materiał, którego trochę jednak wyjdzie, słowem, inwestycyjna porażka. słuchaj, ekipa nakładała gładź na tynki dwa razy czy raz i dopiero wtedy szlifowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 21.02.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam, Mam pytanie, jaka jest jakosc betonu od Smirnowa z Grzebieniska? Chcialbym wziasc od nich beton i bloczki fundamentowe. Cena bloczkow to 2,80 PLN. Najtansze do tej pory znalazlem w BuTransie na Malcie po 3,23 PLN przy 2k sztuk. Niby maja jakies atesty, ale nie wiem, jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac. Wiecie, jak jest! Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.02.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam, Mam pytanie, jaka jest jakosc betonu od Smirnowa z Grzebieniska? Chcialbym wziasc od nich beton i bloczki fundamentowe. Cena bloczkow to 2,80 PLN. Najtansze do tej pory znalazlem w BuTransie na Malcie po 3,23 PLN przy 2k sztuk. Niby maja jakies atesty, ale nie wiem, jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac. Wiecie, jak jest! Dzieki za info Brałam zasadniczo od Muchy te były najlepsze. Ale potem do obudowy tarasu tańsze od Smirnowa no i te były gorsze - nie trzymały wymiaru i było wiecej odpadu. Ale w sumie i tak nie najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.02.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Do jakich firm mam składać zapytanie o rekuperator i GWC? Taka zdolna jak Mice nie jestem i sama nie zrobię więc potrzebuję wykonawcy porządnego Ja mam umowę z http://www.Rekuperatory.pl i jak na razie współpraca pozytywna. Jak skończą to podsumuję. Zapytać ich o cene warto, bo są doświadczeni w łączeniu GWC z reku. Dzięki Martuszek, do nich już uderzałam, bo nikogo innego nie znam Ale chciałabym jakąś kontrofertę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.02.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Agakz właśnie dlatego ich wzięłam, że nie było specjalnie kontroferty dotyczącej łącznie GWC z reku.... zAWSZE POJAWIAłA SIę KONIECZNOśC PODPISYWANIA 2 UMóW - Z JEDNYM NA REKU, A Z DRUGIM NA gwc, ALBO Z JEDNYM NA SPRZęT A Z DRUGIM NA MONTAż. Nie polecam takich rozwiązań prawnych, bowiem trudno potem ustalić, do której z firm kierować reklamacje... Rekuperatory pl. wszystko robią same. Miałam jeszcze kontrofertę, ale dotyczyła innego rodzaju GWC - nie rurowego i 10 000 droższego.... Nawet bym Ci podała, ale musisz poczekać może do jutra jak wróci mój komputer z naprawy (teraz korzystam z "dziecięcego"). Jutro wypiszę firmy, z którymi gadałam. Na pewno Klima -master z Poznania (nie wiem czy tak się pisze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.02.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Acha - tynkarze Zapomniałam dodać: rozwiązanie zagadki z wtorku - prawidłowa odpowiedź, to odpowiedź nr 2.... Dziś znów chcieli kasę ("jakąś") Powiedziałam, że zapłacę, ale jak skończą, posprzątają, a kierownik podpisze protokół zdawczo-odbiorczy W związku z tymi słowy orzekli, że nie skończą we wtorek, ponieważ całą środę jeszcze będą sprzątać i "szlifować", a może nawet w czwartek. Cokolwiek to znaczy...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 21.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Witam, Mam pytanie, jaka jest jakosc betonu od Smirnowa z Grzebieniska? Chcialbym wziasc od nich beton i bloczki fundamentowe. Cena bloczkow to 2,80 PLN. Najtansze do tej pory znalazlem w BuTransie na Malcie po 3,23 PLN przy 2k sztuk. Niby maja jakies atesty, ale nie wiem, jak to w rzeczywistosci bedzie wygladac. Wiecie, jak jest! Dzieki za info Butrans to znana i dobra firma bloczki sa jeszcze w Standudzie, ktos kiedys pisal ze w Borowcu (chyba) kupowal i jeszcze kilka innych adresow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 21.02.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 słuchaj, ekipa nakładała gładź na tynki dwa razy czy raz i dopiero wtedy szlifowała? U nas ekipą był jeden człowiek +pomocnik. Na poddaszu robił na raz po 5zł, a parter na 2 ( sufit w salonie na 3razy bo był najokropniejszy ). Z tego co wiem, to po każdej warstwie coś szlifował. Ogólnie efekt ok. Pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 21.02.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Do jakich firm mam składać zapytanie o rekuperator i GWC? Taka zdolna jak Mice nie jestem i sama nie zrobię więc potrzebuję wykonawcy porządnego Bez przesady z tą zdolnością uparłem się nie płacić za coś co nie jest tyle warte Ja mam umowę z http://www.Rekuperatory.pl i jak na razie współpraca pozytywna. Jak skończą to podsumuję. Zapytać ich o cene warto, bo są doświadczeni w łączeniu GWC z reku. Martuszek, a tak z ciekawości co i za ile zaproponowali jeśli możesz napisać tak ogólnie ... Widziałem ich ofertę i projekt u znajomego ale jestem ciekaw jak to wygląda u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 21.02.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 witam tym razem zwracam sie z prosba o ekipe do gipsowania (tynki cementowo-wapienne) i malowania. czy ktos z grupy analizował kwestie schodow poddaszowych, które sa dobre w przyzwoitej cenie? ile moze kosztowac montaz takich schodów? Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 22.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 czy ktos z grupy analizował kwestie schodow poddaszowych, które sa dobre w przyzwoitej cenie? ile moze kosztowac montaz takich schodów? Witolo Chodzi Ci o robione na zamówienie schody z drewna czy taki wyłaz strychowy z gotowymi schodkami? Za to drugie (razem z montażem) zapłaciłem 600 zł (wyłaz Fakro Komfort coś tam coś tam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts