Wciornastek 03.03.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam absolwentów szkoły podst nr 89 (Ale sie nam narobiła nasza klasa ) A mam pytanie. Zgłosiła sie do mnie Ania (nie wiem jakiego niicka ma na Forum) w sprawie gliny z wykopu. Jeśli jeszcze potrzebuje to prosze o kontakt na PW. Moja poczta ma jakis feler i nie mozna wysyłac na wszytkie adresy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 03.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Pozdrowionka wszystkim w ten wietrzny sobotni wieczór - ale ja znowu chciałem o dachówkach ( byle by nie pospadały ) Kto ma na dachu Brassa Podwójne-S Cisar grafit ?? Bardzo bym chciał zobaczyć ją na dachu, w hurtowni dzisiaj ją widziałem i mi oraz mojej Małżowince się bardzo spodobała Do 100% przekonania mi brakuje co by ją zobaczyć na jakimś dachu. Wiecie może gdzie u kogo można ją obejrzeć ?? Proponował bym obejrzeć dokładnie dachówki krawędziowe tej firmy i to zarówno pod względem ich wykończenia jak i równomierność pokrycia ową powłoką, ja osobiście zawiodłem się. Przedstawiciel powiedział, że w Polsce nie ma norm dotyczących grubości tej powłoki, a inne zastrzeżenia skwitował, że taki jest urok tej dachówki. Jak mu powiedziałem, że w Niemczech widziałem zupełnie inne wykonanie to stwierdził, że tam w produkcji stosuje sie już całkowicie inne technologie, a w ogóle ta firma w Niemczech i ta w Polsce nie mają ze sobą nic wspólnego. Zeby była jasność dachówki sprzedawane w Polsce są z reguły również produkowane w Polsce. Po tłumaczeniach przedstawiciela poczułem się jak mieszkaniec dzikiego wchodu, który musi sie pogodzić, że dla niego przeznaczony jest towar z innej półki, choć cena jest czasem taka sama a nawet wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 03.03.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dzisiaj KTOŚ mnie zabił następną " niespodzianką" ( od czasu rozpoczęcia budowy nie nawidzę niespodzianek ). Więc mam pytanie: Czy ktoś zlecał "wykonanie projektu technicznego na budowę wewnętrznej instalacji gazowej" w pobliżu Poznania? I ile będzie mnie kosztowała TA niespodzianka? : - ((((((( ja płaciłam 400 zł oprócz tego trzeba mieć pozwolenie na budowę tejże - miesiąc czekania w Starostwie, po złożeniu wszystkich, tfu, papierów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apoloniaam 03.03.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Możliwe, że są niedociągnięcia- nie znam się na jakości. My wyszliśmy z prostego założenia - nie było nas stać na dobrą ceramiczną więc wybraliśmy bardzo dobrą ( wg nas ) dachówkę cementową. Wszystko jest kwestią gustu ale przezde wszystkim ceny. Jeśli ktoś chce zobaczyć nasz dach to odsyłam na inne forum ; http://forum.muratordom.pl/poszukuje-real-foto-m14a,t87213-540.htm co prawda jako BUKALKA z 10.02.2008 ale dom jest - APOLONIAAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 03.03.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Pozdrowionka wszystkim w ten wietrzny sobotni wieczór - ale ja znowu chciałem o dachówkach ( byle by nie pospadały ) Kto ma na dachu Brassa Podwójne-S Cisar grafit ?? Bardzo bym chciał zobaczyć ją na dachu, w hurtowni dzisiaj ją widziałem i mi oraz mojej Małżowince się bardzo spodobała Do 100% przekonania mi brakuje co by ją zobaczyć na jakimś dachu. Wiecie może gdzie u kogo można ją obejrzeć ?? Proponował bym obejrzeć dokładnie dachówki krawędziowe tej firmy i to zarówno pod względem ich wykończenia jak i równomierność pokrycia ową powłoką, ja osobiście zawiodłem się. Przedstawiciel powiedział, że w Polsce nie ma norm dotyczących grubości tej powłoki, a inne zastrzeżenia skwitował, że taki jest urok tej dachówki. Jak mu powiedziałem, że w Niemczech widziałem zupełnie inne wykonanie to stwierdził, że tam w produkcji stosuje sie już całkowicie inne technologie, a w ogóle ta firma w Niemczech i ta w Polsce nie mają ze sobą nic wspólnego. Zeby była jasność dachówki sprzedawane w Polsce są z reguły również produkowane w Polsce. Po tłumaczeniach przedstawiciela poczułem się jak mieszkaniec dzikiego wchodu, który musi sie pogodzić, że dla niego przeznaczony jest towar z innej półki, choć cena jest czasem taka sama a nawet wyższa. No zamierzam się przyjrzeć i dzięki za uwagi, ale za bardzo jakimiś drobnymi niedociągnięciami nie będę się przejmował, przecież na dachówkę nie będę patrzył z odległości 30cm. Tak czy siak wolę kupić dachówkę cementową z górnej półki niż byle jaką ceramiczną A wiecie może gdzie dachówki Brass konkretnie seria Cisar jest produkowana ?? bo ja chyba gdzieś czytałem, że tylko seria Lumino i zwykłe są robione w Polsce, a Cisar u naszych zachodnich sąsiadów. Wiecie coś o tym może ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apoloniaam 03.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dzisiaj KTOŚ mnie zabił następną " niespodzianką" ( od czasu rozpoczęcia budowy nie nawidzę niespodzianek ). Więc mam pytanie: Czy ktoś zlecał "wykonanie projektu technicznego na budowę wewnętrznej instalacji gazowej" w pobliżu Poznania? I ile będzie mnie kosztowała TA niespodzianka? : - ((((((( ja płaciłam 400 zł oprócz tego trzeba mieć pozwolenie na budowę tejże - miesiąc czekania w Starostwie, po złożeniu wszystkich, tfu, papierów A CZY MOGŁABYŚ MI PODAĆ JAKIEŚ NAMIARY NA TĘ CUDOWNĄ CENĘ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.03.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam serdecznie bardziej zaawansowanych budowniczych:) Czy możecie napisać gdzie adaptowaliście projekty? Czy kupowaliście gotowe projekty przez biuro, w którym dokonywaliście adaptacji? czy ktoś może polecić architekta/biuro? Z góry serdecznie dziękuję Póki co mamy zamówione mapy u geodety oraz czekam na przepisanie warunków zabudowy z poprzedniego właściciela na nas. ja moge polecic moja siostre jest architektem namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 03.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Hejchciałbym sie ze wszystkimi podzielić uczuciem ulgi - pierwszy raz przemogłem się i kupiłem płytki przez internet (sklep Płytki24). Dziś towar dojechał - bez żadnych uwag, pięknie popakowany, tanio, w baaardzo dobrej cenie, transport za darmo (z Ostrowca Świętokrzyskiego).Dla porównania, dziś również dotarło cargo z Cermagu. Drogo jak smok (co za diabeł mnie skusił żeby coś tam kupować), transport za kasę, mimo 3krotnego zapewnienia sprzedawcy towar nie czekał w magazynie i trzeba było dopłacić kierowcy za czekanie. A na koniec - połowa kartonów była mokra, rozłaziła się w rękach podczas przenoszenia.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.03.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Wciornaseksklep na Szydlowskiej jest pod numerem 16 na szyldzie jest napisane akcesoria meblowe i obok loga roznych firm produkujacych akcesoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apoloniaam 04.03.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 DZIĘKUJĘ BARDZO wszystkim za odpowiedź na moje zawodzenie o SZAMBO. Znalazłam jeszcze jedną firmę z Radomia: SALEXPOL która jest tania i bardzo elastyczna. Jestem na etapie zamawiania i mam nadzieję, że pozytywne uczucia zostaną nadal pozytywne. Witam, A jak ceny transportu szamba? Nie przedrożą Ci zakupu, jakby nie patrzeć to prawie 800 km w dwie strony. Sam rozglądam się za szambem ale jak ostatnio dzwoniłem do innej firmy też z Radomia to transport wyniósł tyle co szambo czyli około 2000 zł. Ciekawy jestem jak to u Ciebie wyszło??? JEŚLI MASZ TRANSPORT ŁĄCZONY TO KOSZTUJE TO OKOŁO 600 -800 ZŁ / POŁOWA KOSZTÓW. TO I TAK TANIEJ NIŻ TUTAJ. GMINA MA W PLANACH KANALIZĘ WIĘ NIE CHCĘ PRZEDRAŻAĆ. JUTRO MONTAŻ WIĘC BĘDĘ MOGŁA OPISAĆ WRAŻENIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.03.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Wciornasek sklep na Szydlowskiej jest pod numerem 16 na szyldzie jest napisane akcesoria meblowe i obok loga roznych firm produkujacych akcesoria Dzięki. A dowiedziałam sie że fajny sklep jest też na narozniku Garbary i Wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 04.03.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam Własnie sie dowiedzialem od instalatora, że muszę szybko kupić stelarze do "geberitów", ponieważ podobno muszą one być zamontowane razem z instaacją ze względu na późniejsze problemy z dopasowaniem Czy tak to wygląda ..?? Myślałem, że instalator robi tylko podejscie, a ramy montuje się później, wiec nie byłem przygotowany na ich zakup i zorientowany w modelach. Co i gdzie możecie polecić w rozsądnych cenach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.03.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam Własnie sie dowiedzialem od instalatora, że muszę szybko kupić stelarze do "geberitów", ponieważ podobno muszą one być zamontowane razem z instaacją ze względu na późniejsze problemy z dopasowaniem Czy tak to wygląda ..?? Myślałem, że instalator robi tylko podejscie, a ramy montuje się później, wiec nie byłem przygotowany na ich zakup i zorientowany w modelach. Co i gdzie możecie polecić w rozsądnych cenach?? Zgadza sie u mnie też stelaże były instalowane wraz z reszta rurek. Tylko trzeba przewidzieć jeszcze ile będzie wylewki żeby nie były za nisko. U mnie są stelaże TECE. Są tańsze troche od Geberita i podobno rónie dobre. Tece ma tez spory wybór ciekawych klawiszy do spłuczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 04.03.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 A u mnie stelaże nie były montowane w trakcie instalacji, instalator nie mówił nic o problemach późniejszych, a to on będzie je montował więc chyba pracy by sobie nie dokładał Jak się okazuje bardzo dobrze się stało, bo po pomiarach "posadzkarzy" okazało się, że podbeton był trochę nierówny i podłoga w niektórych miejscach wyszła mi wyżej niż planowałam. Dzięki temu zachowam komfort siedząc na kibelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 04.03.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam Własnie sie dowiedzialem od instalatora, że muszę szybko kupić stelarze do "geberitów", ponieważ podobno muszą one być zamontowane razem z instaacją ze względu na późniejsze problemy z dopasowaniem Czy tak to wygląda ..?? Myślałem, że instalator robi tylko podejscie, a ramy montuje się później, wiec nie byłem przygotowany na ich zakup i zorientowany w modelach. Co i gdzie możecie polecić w rozsądnych cenach?? Zgadza sie u mnie też stelaże były instalowane wraz z reszta rurek. Tylko trzeba przewidzieć jeszcze ile będzie wylewki żeby nie były za nisko. U mnie są stelaże TECE. Są tańsze troche od Geberita i podobno rónie dobre. Tece ma tez spory wybór ciekawych klawiszy do spłuczki. Popieram w obu kwestiach stelaże montuje się przed wylewkami (1cm różnicy nie robi problemu ale 3cm już spory) nie dotyczy to wc kompaktowych oczywiście. I również polecam TECE, tańsze i dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 04.03.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 I również polecam TECE, tańsze i dobre Dzięki za szybką odpowiedź Gdzie mogę kupić TECE w dobrej cenie (ile to jest dobra cena) ?? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?? Czym różnią się poszczególne modele ?? Kurcze w tej kwestii jestem na razie laikiem, a wolę być zwykle przygotwany do prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.03.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 I również polecam TECE, tańsze i dobre Dzięki za szybką odpowiedź Gdzie mogę kupić TECE w dobrej cenie (ile to jest dobra cena) ?? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?? Czym różnią się poszczególne modele ?? Kurcze w tej kwestii jestem na razie laikiem, a wolę być zwykle przygotwany do prac Kiknij tutaj http://www.tece.pl/ W Pozku niemal we wszystkich sklepach z kafelkami i wielu instalacyjnych. Mi przywiózł mój instalator z hurtowni w Gądkach (stelaż wraz ze spłuczka niecałe 500 zl czy nawet mniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 04.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Co do stelaży do kilka dni temu widziałem w hurtowni Avorio na Obornickiej mają promocję - za jedyne 1200 zł dostajesz komplet: stelaż + ładny sedes + klapa + spłuczka systemu "kupa/siku" - wszystko marki Grohe. Grohe to dobra marka jeśli chodzi o baterie, przypuszczałbym że reszta też nie jest zła. Co do czasu montażu, to jeśli inny instalator monruje "rurki" a inny będzie montował armaturę przy wykańczaniu, to również jest argument za montażem stelaży "od razu" - jak ci coś pocieknie, to przynajmniej wiadomo kogo nękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 04.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Jaka jest Wasza opinia odnośnie - kiedy ocieplać elewację. Ściany domu - zakończone w sierpniu.Tynki wewn. - położone w II poł. październikaWylewki - pocz. grudniaGrzane (na pół albo i na ćwierć gwizdka) od końca grudnia Tynki za wyj. 2 miejsc są suche. Problem w tym że po Emmie w kilku miejscach jakimś cudem weszła w mur / ujawniła się wilgoć (lało i wiało z tej strony ostro) i w paru miejscach pojawiły się mokre plamki na tynku. Planowaliśmy ocieplanie elewacji w maju. Problem w tym że za ok. 3 tyg. wejdą do środka szpachlarze/malarze i boję się że przyjdzie druga Emma i znów wejdzie woda, i na ścianie będziemy zbierać grzybki... Przyspieszylibyście ocieplanie np. na przełom marca i kwietnia czy poczekalibyście ze szpachlowaniem (co niemożliwe bo w pocz. czerwca musimy się wprowadzić)? Czy to nie jest tak że od sierpnia i tak co miało wyschnąć to wyschło (jeśli chodzi o ściany)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 04.03.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam wszystkich z GZW2007! Poszukuję dobrego i rozsądnego cenowo szpachlarza. Proszę o namiary na sprawdzonych fachowców na priv. Ze swojej strony mogą zaoferować namiary na dobrego dekarza i instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts