scooby 04.03.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ~Poszukuje ekipy tynkarzy!Cem wap lub gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 05.03.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam w jaki sposób rozwiązać kwestię dostarczenia wody do ogrodu?? Czy montowac zwykły kranik ogrodowy na elewacji (nie wiem czy będzie to wyglądało estetycznie) czy może są jakies ciekawsze rozwiazania wprowadzenia wody do ogrodu ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 05.03.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jaka jest Wasza opinia odnośnie - kiedy ocieplać elewację. Ściany domu - zakończone w sierpniu. Tynki wewn. - położone w II poł. października Wylewki - pocz. grudnia Grzane (na pół albo i na ćwierć gwizdka) od końca grudnia Tynki za wyj. 2 miejsc są suche. Problem w tym że po Emmie w kilku miejscach jakimś cudem weszła w mur / ujawniła się wilgoć (lało i wiało z tej strony ostro) i w paru miejscach pojawiły się mokre plamki na tynku. Planowaliśmy ocieplanie elewacji w maju. Problem w tym że za ok. 3 tyg. wejdą do środka szpachlarze/malarze i boję się że przyjdzie druga Emma i znów wejdzie woda, i na ścianie będziemy zbierać grzybki... Przyspieszylibyście ocieplanie np. na przełom marca i kwietnia czy poczekalibyście ze szpachlowaniem (co niemożliwe bo w pocz. czerwca musimy się wprowadzić)? Czy to nie jest tak że od sierpnia i tak co miało wyschnąć to wyschło (jeśli chodzi o ściany)? Słyszałem, że tynki wewnętrzne (maszynowe) schną około 2 miesiące, tak że na Twoim miejscu spokojnie robiłbym elewację już w marcu/kwietniu, tym bardziej, że wydaje się, że wiosnenna pogoda szybko u nas zagości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 05.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam, w jaki sposób rozwiązać kwestię dostarczenia wody do ogrodu?? Czy montowac zwykły kranik ogrodowy na elewacji (nie wiem czy będzie to wyglądało estetycznie) czy może są jakies ciekawsze rozwiazania wprowadzenia wody do ogrodu ?? Pozdrawiam Wystający z elewacji chyba będzie bardziej chlapać; nie wiem czy nie lepiej zrobić wolnostojący. Słyszałem, że można kupić ładne okładziny do kranów ogrodowych, takie a la studzienki, w różnych stylach, ale nie widziałem. Podobno robi takie Pozbruk, ale nie mają na stronie www. Oczywiście warto zainwestować w wyciągnięcie węża z wodą pod ziemią np. na drugi koniec ogrodu; wolnostojący kran za krzakami nie będzie raził a jaki praktyczny. I nie drogo. Za wszystko (3 miejsca poboru wody, wąż 40-50 m, zaworki, robocizna instalatora, wykop i zasypanie) zapłaciłem w sumie kilka stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 05.03.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witajcie,Czy ktos sie orientuje gdzie mozna najtaniej kupic plyty K-G i stelaze do nich?przy okazji ile obecnie placi sie za polozenie plyt K-G tj. ocieplenie, stelaz, plyta i szpachlowanie? z tymi co rozmawialem to od 45 zl do 50zl za m2. Jesli macie kogos tanszego i dobrego, prosze o namiary.Z gory dzieki za info.Fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 05.03.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 CZy zakładał ktoś odkurzacz centarlny? Potrzebuję namiaru na jakiegoś fajnego instalatora od tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apoloniaam 05.03.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 WITAM POLECAM FIRMĘ EURONAR p. MATEUSZA PAWLAKA Z ALEKSANDROWA ŁÓDZKIEGO. ZAOSZCZĘDZIŁAM NA WEŁNIE ( OCIEPLENIE DACHU ) JAKIEŚ 2.000 !!! P.S.SZAMBO ZAMONTOWANE - WSZYSTKO OK, W KIESZENI 2.000 NA PLUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 05.03.2008 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 TomcioB napisał: Witam, w jaki sposób rozwiązać kwestię dostarczenia wody do ogrodu?? Czy montowac zwykły kranik ogrodowy na elewacji (nie wiem czy będzie to wyglądało estetycznie) czy może są jakies ciekawsze rozwiazania wprowadzenia wody do ogrodu ?? Pozdrawiam ja zrobiłem wyjście przy kotłowni od ogrodu (na murze/elewacji) woda zimna + ciepła z możliwością zamknięcia zimą aby nie zamarzła estetycznie ? ma być praktycznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 06.03.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja na razie nawiązalam współpracę z Husky w Komornikach - na razie wycena, wejdą po tynkach. Trzeba się do nich umawiać z 2-tygodniowym wyprzedzeniem. Na razie ich jeszcze nie wypróbowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 06.03.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 TomcioB napisał: Witam, w jaki sposób rozwiązać kwestię dostarczenia wody do ogrodu?? Czy montowac zwykły kranik ogrodowy na elewacji (nie wiem czy będzie to wyglądało estetycznie) czy może są jakies ciekawsze rozwiazania wprowadzenia wody do ogrodu ?? Pozdrawiam ja zrobiłem wyjście przy kotłowni od ogrodu (na murze/elewacji) woda zimna + ciepła z możliwością zamknięcia zimą aby nie zamarzła estetycznie ? ma być praktycznie ! Miałam na elewacji domu w starej chałupie i uważam, że średnio praktyczne (chlapie się przy chacie, również na tynk) i nieestetyczne (moim zdaniem). Zamierzam "wpisać" kranik ogrodowy w małą architekturę (niekoniecznie lew, któremu z paaszczy leje się woda, choć też może być, jak ktoś lubi ), a nawet szczególnie zagospodarować taki wodny kącik. Planuję zrobić sobie równiez prysznic ogrodowy - fajna sprawa na ciepłe dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 06.03.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Planuję zrobić sobie równiez prysznic ogrodowy - fajna sprawa na ciepłe dni mmmm, już sama nazwa brzmi dobrze, ale możesz przybliżyć cóż to takiego ten prysznic ogrodowy? może ja też taki chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 06.03.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Montujesz sobie wylewkę prysznicową oraz stawiasz sobie drewnianą "kratownicę" (w Niemczech można nawet całe zestawy takiego prysznica do ogródka kupić) i to wszystko. Reszta zagospodarowania kącika prysznicowego zależy od fantazji inwestora. Na plażach takie prysznice też są (przynajmniej w cieplejszych krajach), z tym, że tam nie ma drewna pod stopami tylko beton No ale to miejsca publiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 06.03.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Jak już jesteśmy przy temacie ogródka - wygląda mi na to, że dla Podolan charakterystyczne jest posiadanie w ogródku wędzarni. W co drugim (dosłownie!) ogródku taka wędzarnia jest. Ludzie wędezą rybki i mięcho. Co o tym myślicie i czy ktoś z Was takie plany "inwestycyjne" dla ogródka ma?Ja osobiście w dalekiej przyszłości zamierzam wybudować ziemiankę - piwniczkę, na winka. W dalekiej, bo czekam na wykup kawałka gruntu tyt. maski budowmlanej od miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i arek 06.03.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam Czy możecie polecić jakiegoś projektanta wnętrz? Mamy dopiero fundament ale ja lubię rozpoczynać z wizją końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 07.03.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Witam Czy możecie polecić jakiegoś projektanta wnętrz? Mamy dopiero fundament ale ja lubię rozpoczynać z wizją końca. Gdyby ktoś wysyłał na priva to przyłączam się do prośby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariooo 08.03.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam, Zostało mi 13 m2 wełny elewacyjnej FASROCK MAX -rockwoola, grubość 12cm w płyach 50x100 cm. Dodatkowo cały worek (ok 250szt) kołków i szpilek ocynkowanych do przymocowania wełny do ścian. Zainteresowanych proszę o kontakt na prv. lokalizacjia - poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 08.03.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam Czy możecie polecić jakiegoś projektanta wnętrz? Mamy dopiero fundament ale ja lubię rozpoczynać z wizją końca. Gdyby ktoś wysyłał na priva to przyłączam się do prośby. Posłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 08.03.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam, Mam pytanko - umowilem sie z architektem na adaptacje gotowego domu Dom w Aksamitkach 2 z pracowni Archon. Chodzile mi o dokonanie dwoch zmian w projekcie - zamiana porothermu na BK Solbet oraz zmiana ogrzewania z gazowego na paliwo stale. Mial on jeszcze wrysowac budynek na mapie i zalatwic reszte rzeczy potrzebnych do PnB takich jak wniosek o odrolnienie. I za to wszystko zawolal mi teraz 5000 PLN Jestem w lekkim szkoku, jak mu powiedzialem, ze to bardzo duzo to powiedzial mi ze za samo posadowienie budynku na dzialce ludzie licza sobie 3000 PLN. Prawda to? Moglibyscie se ze mna podzielic informacja ile zaplaciliscie wy? Dzieki za info, jestem zalamany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 08.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Witam, Mam pytanko - umowilem sie z architektem na adaptacje gotowego domu Dom w Aksamitkach 2 z pracowni Archon. Chodzile mi o dokonanie dwoch zmian w projekcie - zamiana porothermu na BK Solbet oraz zmiana ogrzewania z gazowego na paliwo stale. Mial on jeszcze wrysowac budynek na mapie i zalatwic reszte rzeczy potrzebnych do PnB takich jak wniosek o odrolnienie. I za to wszystko zawolal mi teraz 5000 PLN Jestem w lekkim szkoku, jak mu powiedzialem, ze to bardzo duzo to powiedzial mi ze za samo posadowienie budynku na dzialce ludzie licza sobie 3000 PLN. Prawda to? Moglibyscie se ze mna podzielic informacja ile zaplaciliscie wy? Dzieki za info, jestem zalamany goscia pojeb........alo !!!!!!! po tyle to chodzą projekty indywidualne a nie gotowce z drobnymi zmianami i wrysowaniem cena za wrysowanie chyba zlotem wrysowanie to wydatek nie wiecej niz 1000 zł ja jak robiłem adaptacje + dosc sporo zmian konstrukcyjnych i zapłaciłem 1000 zł chyba (jakies 1,5 roku temu)gostek na siebie nawet wziął pnb i uzgodnienie z gmina wjazd na drogę nie sądzę że tak na rynku podskoczyły ceny za wrysowanie(adaptacje)projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 08.03.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Misiak napisał :nie sądzę że tak na rynku podskoczyły ceny za wrysowanie(adaptacje)projektu Ceny są normalne , choć niektórzy ludzie myślą ,że są niezastąpieni i koszą równo z trawą jak znany piłkarz włoski z lat 70-tych Gentile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts