Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Ma ktoś moze u siebie zastosowane kominy Plewa? Co o nich sądzicie?

my mamy

narazie stoją - nie przewróciły się :lol:

serio - dobry kontakt ze sprzedawcą, bezproblemowa dostawa, dobre wykonanie

(kupione koło stadionu Lecha)

jak chcesz obejrzeć to zapraszam :D

a jak się sprawdzą - zobaczymy.....

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też już kupiłam - dwa kominy Plewa - ale nie obok Stadionu - bo ich wycena była o 400zł wyższa niż w V-Budzie, wiec wzięłam tam.

Też kupiłem w V-budzie, choć nie byłem zadowolony z realizacji zamówienia, a co do samego komina to standard, nie zaskoczył mnie ani na plus ani na minus, natomiast gdybym teraz miał kupować komin to wybrałbym innej firmy z dwóch powodów, po pierwsze są kominy sytemowe, których nie trzeba obudowywać klinkierem, bo szczytowe elementy są ozdobne - imitacja obudowy klinkieru - to byłaby dla mnie duża oszczędność czasu i pieniędzy, a poza tym jeśli ktoś już chce obudowe z klinkieru, to są takie specjalne elementy systemowe - taki gzyms, dzięki któremu łatwiej obudować klinkierem - może plewa też to ma, ale sprzedawca nawet o tym nie wspomniał.

Jeszcze jedno pytanko: czy znacie może jakieś przedsiębiorstwo/ ekipę z uprawnieniami z gazowni, która robi przyłączenia od tej "rury z gazem" w drodze do skrzynki w płocie? Mi termin wyznaczyli na listopad :o , a chcialabym to jakoś przyspieszyć (zapewne w listopadzie powiedzą, że zamarzła ziemia i nie kopią, czy coś takiego, tak więc wolałabym, żeby kopali jednak latem/ jesienią) :roll:

Jeszcze jedno pytanko: czy znacie może jakieś przedsiębiorstwo/ ekipę z uprawnieniami z gazowni, która robi przyłączenia od tej "rury z gazem" w drodze do skrzynki w płocie? Mi termin wyznaczyli na listopad :o , a chcialabym to jakoś przyspieszyć (zapewne w listopadzie powiedzą, że zamarzła ziemia i nie kopią, czy coś takiego, tak więc wolałabym, żeby kopali jednak latem/ jesienią) :roll:

Niestety nie da się tego tak załatwić, to gazownia ogłasza przetarg na wykonawstwo i to moze zrobić tylko firma która wygrała ten przetarg, Jesli juz był ogłoszony i jest znany wykonawca (a zakładając że termin masz na listopada to niestety jeszcze nie) to musisz tego konkretnego wykonawcę "pomęczyć" i przekonać że musisz mieć prędzej przyłącze... :(

Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny?

pzdr.

Miałem 3 wyceny na położenie kostki betonowej - wychodziło od ok. 40 zł do 60 za m2 na gotowo (bez kosztu samej kostki oczywiście). Kostka granitowa - oczywiście więcej, i mocno zależy od wielkości kostki.

Swoją drogą ja też szukam tego samego ;) Jeden wykonawca dal cenę z kosmosu, drugiemu firma się nagle rozpadła, a trzeci podłapał znacznie większą robotę i nie chce ze mną gadać :evil:

Witam ponownie! Bardzo proszę o podpowiedź gdzie mogę szukać kogoś kto zrobi mi "projekt przyłącza do sieci elektroenergetycznej", bo Enea daje sobie na to 7 miesięcy (a potem jeszcze 4 na wykonawstwo), nie ukrywam, że wolałabym żeby to było prędzej zrobione. Dzwoniłam już do 2 firm, polecanych z resztą na forum i żadna z nich takich projektów nie wykonuje.

Czy Wy korzystaliście z Enei, czy robiliście to na własną rękę? Jeśli to drugie, to będę wdzięczna za namiary (buduję w gminie Pobiedziska).

Pozdrawiam!

Dla zainteresowanych panelami podłogowymi.

W Progressie na Michała mają fajną promocję na panele Eurofloora - przy zakupie każdej większej ilości montaż za złotówkę :o

Tyle że wtedy nie ma zniżki na zakup.

Np. m kw. panelu (klasa ścieralności AC4) kosztuje prawie 43 zł, ale w tym jest już montaż.

Szukam ekipy do ułożenia pozbruku lub kostki granitowej. Czy możecie mi też podać aktualne ceny?

pzdr.

Witam sąsiada :D obok nas właśnie układają kostkę granitową - narożnik Polnej i Fiołkowej, może przejdź się na spacer i zapytaj na miejscu?

A witam. Dziekuję bradzo, chętnie się przejdę.

A Wasza działka to gdzie się znajduje?

pzdr.

pzdr.

Witam sąsiada :D obok nas właśnie układają kostkę granitową - narożnik Polnej i Fiołkowej, może przejdź się na spacer i zapytaj na miejscu?

A witam. Dziekuję bradzo, chętnie się przejdę.

A Wasza działka to gdzie się znajduje?

pzdr.

Polna 30 :D