Pyrgon 31.03.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Do "białej listy" dodaję pana Zbigniewa Przybyła, który zrobił mi ładną balustradę balkonową (metal). Tel. 602 718 140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 31.03.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 mam takie pytanie jak u Was ciesle laczyli krokwie w kalenicy? Rozumiem ze na zakladke ale potem czy gwozdziami czy srubami?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dotles 31.03.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 @bracholU mnie łączyli na śruby. Mam pytanie:Jak u Was liczyli tynki - czy od powierzchni otynkowanej odejmowali otwory drzwiowe i okienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 pytanie moze i dobre ale brak odpowiedzi te 150 zl wiecej moim przypadku do nie jest wielka kwota przy calej inwestycji Wiedziałem, że to napiszesz Szybko zerknąłem na te opisy folii. Ile zaoszczędze ciepła na takiej folii? Moim zdaniem, lepiej dorzucić jeszcze z 5 cm wełny, co oczywiście wyjdzie drożej, ale efekt będzie lepszy. Jakaś mrówka Ci biega po komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.03.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 W sobote miałem spotkanie z panem od tynków. Cena ustalona, ale bez odliczania okien i drzwi. Ale nie dolicza wtedy osobno za obrówki okien i drzwi, oraz nie dopłacam za krzywe ściany. A za prostych nie mam. Pytanie do grupy: czy to dobry układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 31.03.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 @brachol U mnie łączyli na śruby. Mam pytanie: Jak u Was liczyli tynki - czy od powierzchni otynkowanej odejmowali otwory drzwiowe i okienne? a ile tych srub i jakie fi? z tego co wiem to tynkarze roznie licza ale czesto nei odejmuja okien i drzwi bo przy obrabianiu jest sporo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.03.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 W sobote miałem spotkanie z panem od tynków. Cena ustalona, ale bez odliczania okien i drzwi. Ale nie dolicza wtedy osobno za obrówki okien i drzwi, oraz nie dopłacam za krzywe ściany. A za prostych nie mam. Pytanie do grupy: czy to dobry układ? Myśle że ok. Ale policz jescze raz ile masz okien a ile m kw? zasadniczo rachunek prwadopodobnie wyjdzie na jedno. PS Czy masz okna z roletami? Jesli tak to przy obróbce okien trzeba zwrócic uwage na dwie sprawy: 1) czy kaseta od rolety nie zostala ściśnięta przez tynki 2) czy wewnatrz nie wejdzie tynk za bardzo na ramy okienne bo wtedy trudno przykręcic kasetke od sznura do okna bo sie blokuje i trzeba montowac na wnece okiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.03.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Sprzedam 14 palet z pustakami U-220 klasy 15 (przeznaczony na ściany nośne). Pozostałości po budowie. Na palecie jest 84 sztuk. 13 palet oryginalniezafoliowanych. Cena brutto za pustak to 3,60 zł.Wymiary pustaka: 188x250x220. Cegielnia Cerabud Krotoszyn. Osoby zainteresowane proszę o kontakt. Spróbujemy się "dogadać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.03.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 mam takie pytanie jak u Was ciesle laczyli krokwie w kalenicy? Rozumiem ze na zakladke ale potem czy gwozdziami czy srubami? pozdrawiam Na śruby. Średnicy nie pamiętam. Jak nie zapomnę to poszukam w domu faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 31.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 PS Czy masz okna z roletami? Nie mam rolet. Dopiero będę zakładał. Integro na mur. A u Ciebie masz założone taśmy do opuszczania rolet czy silniki? Na razie mam dostać wycenę na silniki elektryczne zwykłe, nie radiowe. Jak wyjdzie za dużo, będę musiał pomyśleć na taśmami. Już się zaczął czas liczenia pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 31.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Wiedziałem, że to napiszesz Szybko zerknąłem na te opisy folii. Ile zaoszczędze ciepła na takiej folii? Moim zdaniem, lepiej dorzucić jeszcze z 5 cm wełny, co oczywiście wyjdzie drożej, ale efekt będzie lepszy. Jakaś mrówka Ci biega po komputerze jak ja widziałeś to chyba na twoim ja mam tak 20 cm welny + 5 cm (robiona osobiście wiec "wygłaskana" na maxa ) + daje jednak folie aluminiową jak to ma w przyszłości wpłynąć nawet minimalnie na oszczędność w ogrzewaniu to te 150 zl szybko sie wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 31.03.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 PS Czy masz okna z roletami? Nie mam rolet. Dopiero będę zakładał. Integro na mur. A u Ciebie masz założone taśmy do opuszczania rolet czy silniki? Na razie mam dostać wycenę na silniki elektryczne zwykłe, nie radiowe. Jak wyjdzie za dużo, będę musiał pomyśleć na taśmami. Już się zaczął czas liczenia pieniędzy Mam silniczek elektryczny do okna tarasowego bo bardzo duże. Koszt takiego silniczka to ok 500 zł (silnik + sterownik) tak więc na 13 okien sporo kasy. Mam za to rozpowadzona instalacje i miejsca do ewentualnego przyszłego zrobienia silniczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 31.03.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Forumowicze! Pomocy! Nie chodzi o budowę domu. Mamy problem żeby znaleźć nianię dla naszej 6-miesięcznej Hani. Jedna jest, ale ze względów zdrowotnych i osobistych rezygnuje, druga miała być od dzisiejszego dnia, ale zadzwoniła w piątek i powiedziała że ma nas w nosie! Żona po wychowawczym wróciła do pracy. Rodziny typu babcia, dziadek, ciocia, itp brak. Problem wielki jak cholera. Na nianię z agencji i referencjami nas nie stać. Szukamy kogoś "normalnego" Nie chcemy niczego więcej niż pilnowania dziecka, żadnego gotowania, czy sprzątania. Druga opcja. Może ktoś z Was wie gdzie w okolicach północnego Poznania są jakieś żłobki! Jak nie niania, to chociaż to.... POMOCY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 31.03.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 mam takie pytanie jak u Was ciesle laczyli krokwie w kalenicy? Rozumiem ze na zakladke ale potem czy gwozdziami czy srubami? pozdrawiam Po dwie śruby fi 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 31.03.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 dzieki za odpowiedzi w sprawie srubpozdrawiamPS niani nie znam u nas za nianie robi zona przynajmniej na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.04.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Forumowicze! Pomocy! Nie chodzi o budowę domu. Mamy problem żeby znaleźć nianię dla naszej 6-miesięcznej Hani. Jedna jest, ale ze względów zdrowotnych i osobistych rezygnuje, druga miała być od dzisiejszego dnia, ale zadzwoniła w piątek i powiedziała że ma nas w nosie! Żona po wychowawczym wróciła do pracy. Rodziny typu babcia, dziadek, ciocia, itp brak. Problem wielki jak cholera. Na nianię z agencji i referencjami nas nie stać. Szukamy kogoś "normalnego" Nie chcemy niczego więcej niż pilnowania dziecka, żadnego gotowania, czy sprzątania. Druga opcja. Może ktoś z Was wie gdzie w okolicach północnego Poznania są jakieś żłobki! Jak nie niania, to chociaż to.... POMOCY !!! Marzinie odpytam mojej siostry. W tej chwili nie wiem gdzie jest ten prywatny żłobek ale kierunek Pozka się zgadza. W każdym razie super miejsce gdzie dziecko ma bardzo dobra opieke. Odezwe sie na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 01.04.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Marzinie odpytam mojej siostry. W tej chwili nie wiem gdzie jest ten prywatny żłobek ale kierunek Pozka się zgadza. W każdym razie super miejsce gdzie dziecko ma bardzo dobra opieke. Odezwe sie na priva Czekam z niecierpliwością na wieści! P.s. A jak idzie z odbiorem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 01.04.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Forumowicze! Pomocy! Nie chodzi o budowę domu. Mamy problem żeby znaleźć nianię dla naszej 6-miesięcznej Hani. Jedna jest, ale ze względów zdrowotnych i osobistych rezygnuje, druga miała być od dzisiejszego dnia, ale zadzwoniła w piątek i powiedziała że ma nas w nosie! Żona po wychowawczym wróciła do pracy. Rodziny typu babcia, dziadek, ciocia, itp brak. Problem wielki jak cholera. Na nianię z agencji i referencjami nas nie stać. Szukamy kogoś "normalnego" Nie chcemy niczego więcej niż pilnowania dziecka, żadnego gotowania, czy sprzątania. Druga opcja. Może ktoś z Was wie gdzie w okolicach północnego Poznania są jakieś żłobki! Jak nie niania, to chociaż to.... POMOCY !!! Hej Marcin. Podzwoniłam do paru osób. Narazie nic nie mam, jak się tylko ktoś odezwie to dam znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolega boba budowniczego 01.04.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Cześć , Mam prośbę o namiary na sprawdzoną ekipę od tynków wewnętrznych. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 03.04.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 witam poszukuje ekipe do wykonania podbitki ok 60 m2. Gdyby ktos mial kogos godnego polecenia to prosze o informacje. Witolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts