mowaleria 08.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Mam pytanie - czy na ogrzewanie podłogowe trzeba mieć projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 czy robiliście już schody wewnętrzne - drewno? możecie kogoś polecić? foto też mile widziane..... szukałam na białej liście, ale nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 09.04.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mam pytanie - czy na ogrzewanie podłogowe trzeba mieć projekt? Z tego co się orientuję to nie ma takiego obowiązku, tylko fachowiec musi mieć głowę na karku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk07 09.04.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Jeśli potrzebujesz pompę to zadzwoń do Dory do Buku, albo do Smirnofa, a jeśli nie to do Dolaty z Dąbrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 09.04.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam czy wewnętrzną sciankę kolankową wygodniej tynkować tradycyjnie czy może zastosować płytę gipsową. Pytanie wynika: - po pierwsze z kosztów operacji tynkowania i szpachlowania (na korzyść płyt) - po drugie z faktu, że płyty od strony dachu muszą być połączone jakoś z tynkiem na ściance kolankowej. Jak to inaczej przeprowadzić bez domurowywania ścianki co do centymetra do konstrukcji płyt GK na dachu. Trochę skomplikowany opis Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje lub schematy rozwiązanai to bardzo proszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.04.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Jeśli potrzebujesz pompę to zadzwoń do Dory do Buku, albo do Smirnofa, a jeśli nie to do Dolaty z Dąbrowy. Dziekei ale Buk to troche daleko i chyba sam przejazd bedzie kosztowal sporo:( Buduje sie w Czerwonaku wiec czegos z okolic bym potrzbowała ew. Poznań, zeby sie opłacało:) Potrzebuje z pompy bo to do stropu bedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 09.04.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Gerda WX20 - z podpowiedzią Misiaka (wielkie dzięki ) próbuj w Chemiku na Starołęce. Wyszło niecałe 2200 z montażem. Pozdr. nie ma za co po to zakładałem głównie ta grupę po długich poszukiwaniach p. Artur z Chemika zrobił najlepszą cenę ! wiec polecam ! montaż też profesjonalny ! drzwi ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.04.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Pytam bardziej doświadczonych:) Przepraszam ale nie mam mozliwoscie przeczytania wszystkich postów i wyszukania odpowiedzi (bo zapewne o tym tez była mowa), poniewaz dziecko wisi mi u nogi!!!!!! Prosze o namiary na tani dobry beton! Dzieki z góry za info! Jeśli potrzebujesz pompę to zadzwoń do Dory do Buku, albo do Smirnofa, a jeśli nie to do Dolaty z Dąbrowy. Dziekei ale Buk to troche daleko i chyba sam przejazd bedzie kosztowal sporo:( Buduje sie w Czerwonaku wiec czegos z okolic bym potrzbowała ew. Poznań, zeby sie opłacało:) Potrzebuje z pompy bo to do stropu bedzie:) zadzwoń stanbud garby (swarzędz) - my braliśmy stamtąd wszystko (maja pompę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thoring 10.04.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Chciałbym sie z Wami podzielić dzisiejszym doświadczeniem z firmą MB Wesołek i tym samym ostrzec Was przed kontaktami z tą firmą.Zamówiłem u nich wełnę do ocieplenia poddasza Uni Mata o grubości 15 i 10cmOkazało się iż dostarczona wełna o grubości 15cm jest zawilgocona.Złożyłem reklamację z prośbą o wymianę wadliwej wełny.W odpowiedzi dostałem pismo iż reklamacja nie zostanie uwzględniona ze względu na fakt iż wełna na pewno uległa zawilgoceniu u mnie na budowie.Ponieważ odwołałem się od tej decyzji i przesłałem zdjęcia pokazujące że oba typy wełny stały w tym samym pomieszczeniu i wilgotna jest tylko wełna o grubości 15cm dostałem drugie pismo, które przelało czarę goryczy.W piśmie tym firma Wesołek sugeruje że kupiłem przez internet wełnę Isover o grubości 15cm o wiele taniej (bo wiedziałem ze jest mokra), potem zamówiłem taką samą wełnę w Wesołku która sprzedałem przez internet odnosząc korzyć a teraz tą wadliwą wełnę próbuję wymienić na dobrą i tą zastosować u siebie. Dodam tylko iż cała sprawa dotyczy 22 rolek o wartości ok 3500PLN. Przedstawiciel firmy Wesołek nie chciał przyjąc do wiadomości moich argumentów że jaki miałbym w tym cel jako osoba prywatna żeby bawić sie w takie przekręty w przypadku 22 rolek. Myslałem że krew mnie zaleje.W związku z zaistniałą sytuacją zastanawiam się nad złożeniem pozwu do sądu.Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc w tej kwestii?? Nie jestem prawnikiem a w takiej sytuacji fachowa pomoc jest na pewno wskazana.Z góry dziękuję za ewentualne porady i jeszcze raz ostrzegam przed tym dostawcą. Trzymajcie sie od niego jak najdalej!!!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 11.04.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, powiedzcie mi jak zamawiali,ście strop? Nam kierownik podał rozpietosc i ile mb do danej rozpietosci. I tak zamówilismy w jednej hurtowni bez problemu, ale wczoraj Mariusz pojechal do innej hurtowni porównac ceny i podaje kobiecie a ona ze tak sie nie podaje informacji na temat stropu i ze nie potrafi nam obliczyc le bedzie to kosztowac:) Juz sama nie wiem co myslec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 11.04.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, powiedzcie mi jak zamawiali,ście strop? Nam kierownik podał rozpietosc i ile mb do danej rozpietosci. I tak zamówilismy w jednej hurtowni bez problemu, ale wczoraj Mariusz pojechal do innej hurtowni porównac ceny i podaje kobiecie a ona ze tak sie nie podaje informacji na temat stropu i ze nie potrafi nam obliczyc le bedzie to kosztowac:) Juz sama nie wiem co myslec:) Najlepiej zawieść rzut stropu z projektu budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 11.04.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Chciałbym sie z Wami podzielić dzisiejszym doświadczeniem z firmą MB Wesołek i tym samym ostrzec Was przed kontaktami z tą firmą. Zamówiłem u nich wełnę do ocieplenia poddasza Uni Mata o grubości 15 i 10cm Okazało się iż dostarczona wełna o grubości 15cm jest zawilgocona. Złożyłem reklamację z prośbą o wymianę wadliwej wełny. W odpowiedzi dostałem pismo iż reklamacja nie zostanie uwzględniona ze względu na fakt iż wełna na pewno uległa zawilgoceniu u mnie na budowie. Ponieważ odwołałem się od tej decyzji i przesłałem zdjęcia pokazujące że oba typy wełny stały w tym samym pomieszczeniu i wilgotna jest tylko wełna o grubości 15cm dostałem drugie pismo, które przelało czarę goryczy. W piśmie tym firma Wesołek sugeruje że kupiłem przez internet wełnę Isover o grubości 15cm o wiele taniej (bo wiedziałem ze jest mokra), potem zamówiłem taką samą wełnę w Wesołku która sprzedałem przez internet odnosząc korzyć a teraz tą wadliwą wełnę próbuję wymienić na dobrą i tą zastosować u siebie. Dodam tylko iż cała sprawa dotyczy 22 rolek o wartości ok 3500PLN. Przedstawiciel firmy Wesołek nie chciał przyjąc do wiadomości moich argumentów że jaki miałbym w tym cel jako osoba prywatna żeby bawić sie w takie przekręty w przypadku 22 rolek. Myslałem że krew mnie zaleje. W związku z zaistniałą sytuacją zastanawiam się nad złożeniem pozwu do sądu. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc w tej kwestii?? Nie jestem prawnikiem a w takiej sytuacji fachowa pomoc jest na pewno wskazana. Z góry dziękuję za ewentualne porady i jeszcze raz ostrzegam przed tym dostawcą. Trzymajcie sie od niego jak najdalej!!!!! Pozdrawiam Ja miałam kiedyś przejścia z deweloperem i bez prawnika sami nie dalibyśmy sobie rady. Pamiętam, że bardzo ważnymi dowodami były nasze pisma do dewelopera. Staraj się jak najwięcej zrobić za pomocą pism a nie przez telefon czy zwykłą rozmowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 11.04.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Forumowicze! Pomocy! Nie chodzi o budowę domu. Mamy problem żeby znaleźć nianię dla naszej 6-miesięcznej Hani. Jedna jest, ale ze względów zdrowotnych i osobistych rezygnuje, druga miała być od dzisiejszego dnia, ale zadzwoniła w piątek i powiedziała że ma nas w nosie! Żona po wychowawczym wróciła do pracy. Rodziny typu babcia, dziadek, ciocia, itp brak. Problem wielki jak cholera. Na nianię z agencji i referencjami nas nie stać. Szukamy kogoś "normalnego" Nie chcemy niczego więcej niż pilnowania dziecka, żadnego gotowania, czy sprzątania. Druga opcja. Może ktoś z Was wie gdzie w okolicach północnego Poznania są jakieś żłobki! Jak nie niania, to chociaż to.... POMOCY !!! może rozwieś ogłoszenie na uniwerku? najlepsza jakaś dziewczyna z pedagogiki ...a zaoczne studentki też tam się udzielają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEP 11.04.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam - PYTANIE - TEMAT OKNA DREWNIANE: CZY KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIA Z FIRMą BRACIA NOWACCY ? ALBO DOBRE DOSWIADCZENIA Z INNYM PRODUCENTEM OKIEN ? DZIEKI Z GóRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 11.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 może rozwieś ogłoszenie na uniwerku? najlepsza jakaś dziewczyna z pedagogiki ...a zaoczne studentki też tam się udzielają oj udzielaja sie udzielaja przeciez na studia musza jakos zarobic moze okazac sie ze beda bardziej zainteresowane Marcinem niż dzidzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 12.04.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 oj udzielaja sie udzielaja przeciez na studia musza jakos zarobic moze okazac sie ze beda bardziej zainteresowane Marcinem niż dzidzia może tak sie czasami tak zdarzyć w końcu chłopak młody i wysportowany no i sam dachówki umie położyć a co do opiekunki to czy studentka czy nie to i tak trzeba liczyć przynajmniej 900 zł z tego co sie orientuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 12.04.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam - PYTANIE - TEMAT OKNA DREWNIANE: CZY KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIA Z FIRMą BRACIA NOWACCY ? ALBO DOBRE DOSWIADCZENIA Z INNYM PRODUCENTEM OKIEN ? DZIEKI Z GóRY mamy bardzo dobre doświadczenia z firmą drutex salon "lazur" własnie jesli chodzi o okna drewniane. dobre ceny duże rabaty fachowy montaż i miła obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polgietka 12.04.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, chetnie oddam w dobre rece zaplecze budowlane, ktore sluzylo naszej ekipie w zeszlym roku. Woz stoi obecnie w okolicy Murowanej Gosliny i wymaga solidnego sprzetu, ktory zdola go uciagnac... W komplecie z zapleczem oddam drewniany kibelek. Wszystkich chetnych prosze o kontakt, zaplecze jest do wziecia od zaraz. http://img187.imageshack.us/img187/1458/budad1awebqn9.jpg http://img329.imageshack.us/img329/9246/budac1awebha6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEP 12.04.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam - PYTANIE - TEMAT OKNA DREWNIANE: CZY KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIA Z FIRMą BRACIA NOWACCY ? ALBO DOBRE DOSWIADCZENIA Z INNYM PRODUCENTEM OKIEN ? DZIEKI Z GóRY mamy bardzo dobre doświadczenia z firmą drutex salon "lazur" własnie jesli chodzi o okna drewniane. dobre ceny duże rabaty fachowy montaż i miła obsługa. DZIEKI ZA NAMIARY - CZY DOBRZE SZUKAM _?- POZNAń - U. SłOWIAńSKA ? DZIEKI RAZ JESZCZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts