Bliżniątrodzice 13.04.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam wszystkich! Chciałbym sie z Wami podzielić dzisiejszym doświadczeniem z firmą MB Wesołek i tym samym ostrzec Was przed kontaktami z tą firmą. Zamówiłem u nich wełnę do ocieplenia poddasza Uni Mata o grubości 15 i 10cm Okazało się iż dostarczona wełna o grubości 15cm jest zawilgocona. Złożyłem reklamację z prośbą o wymianę wadliwej wełny. W odpowiedzi dostałem pismo iż reklamacja nie zostanie uwzględniona ze względu na fakt iż wełna na pewno uległa zawilgoceniu u mnie na budowie. Ponieważ odwołałem się od tej decyzji i przesłałem zdjęcia pokazujące że oba typy wełny stały w tym samym pomieszczeniu i wilgotna jest tylko wełna o grubości 15cm dostałem drugie pismo, które przelało czarę goryczy. W piśmie tym firma Wesołek sugeruje że kupiłem przez internet wełnę Isover o grubości 15cm o wiele taniej (bo wiedziałem ze jest mokra), potem zamówiłem taką samą wełnę w Wesołku która sprzedałem przez internet odnosząc korzyć a teraz tą wadliwą wełnę próbuję wymienić na dobrą i tą zastosować u siebie. Dodam tylko iż cała sprawa dotyczy 22 rolek o wartości ok 3500PLN. Przedstawiciel firmy Wesołek nie chciał przyjąc do wiadomości moich argumentów że jaki miałbym w tym cel jako osoba prywatna żeby bawić sie w takie przekręty w przypadku 22 rolek. Myslałem że krew mnie zaleje. W związku z zaistniałą sytuacją zastanawiam się nad złożeniem pozwu do sądu. Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc w tej kwestii?? Nie jestem prawnikiem a w takiej sytuacji fachowa pomoc jest na pewno wskazana. Z góry dziękuję za ewentualne porady i jeszcze raz ostrzegam przed tym dostawcą. Trzymajcie sie od niego jak najdalej!!!!! Pozdrawiam a ja proponuję odnaleźć i udać się do rzecznika praw konsumenta, oni doradzają i pomagają w takich problemach (oczywiście pisma do sprzedawcy też pewnie pomogą, jeśli sprawa miałaby skończyć się w sądzie) no i współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 13.04.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam ktoś kiedyś uporządkował linki do ważniejszych tematów niestety nie mogę ich namierzyć czy ktoś z Was pamięta gdze to było???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 14.04.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Thoring Rzecznik Praw Konsumenta - tzn. prawnik udziela bezpłatnych porad i dyżuruje na Alejach Marcinkowskiego (w śadzie konsumenckim) super pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.04.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Pytam jak zwykle bardziej doswiadczonych:) Czy tez czekaliscie po zalaniu stropu kilka tyg zeby wysechł??? tak nas dzisiaj poinformowali budowlańcy:) rzeczywiscie trzeba czekac tak długo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 14.04.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Pytam jak zwykle bardziej doswiadczonych:) Czy tez czekaliscie po zalaniu stropu kilka tyg zeby wysechł??? tak nas dzisiaj poinformowali budowlańcy:) rzeczywiscie trzeba czekac tak długo???? To zależy co masz na myśli - moi budowlańcy na drugi dzień po zalaniu stropu już po nim choidzili - natomiast stemple muszą stać jakieś cztery tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.04.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 tutaj głównie chodzilo o to ze nie beda teraz stawiac scian pietra, a czy stemple maja cos z tym wspólnego to nie wiem...jeszcze ale sie dowiem:) Dzieki za podpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 14.04.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 No u mnie jest trochę inaczej bo nie mam ścianek poddasza, ale np. po zrobieniu stropu robili następnego dnia wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 14.04.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam - PYTANIE - TEMAT OKNA DREWNIANE: CZY KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIA Z FIRMą BRACIA NOWACCY ? ALBO DOBRE DOSWIADCZENIA Z INNYM PRODUCENTEM OKIEN ? DZIEKI Z GóRY Mam drewniane - firma Sobański z Kalisza. Piękne. Można u mnie obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia18 14.04.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 POPROSZĘ O NAMIARY NA SPRAWDZONĄ EKIPĘ LUB JEDNEGO LUDKA DO WYSZPACHLOWANIA PODDASZA Z NIDY. P.S. ILE WOGOLE TERAZ BIORĄ ZA TO FACHOWCY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 14.04.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 POPROSZĘ O NAMIARY NA SPRAWDZONĄ EKIPĘ LUB JEDNEGO LUDKA DO WYSZPACHLOWANIA PODDASZA Z NIDY. P.S. ILE WOGOLE TERAZ BIORĄ ZA TO FACHOWCY? Myślę że jakieś 10-12 zł za m2 - w zależności od ilości metrów - im więcej metrów tym taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 14.04.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Thoring Rzecznik Praw Konsumenta - tzn. prawnik udziela bezpłatnych porad i dyżuruje na Alejach Marcinkowskiego (w śadzie konsumenckim) super pomoc pozdrawiam poprawka - rzecznik ma teraz siedzibę na ul. Kasprzaka 16 wejście C, pokój 236 (II piętro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 14.04.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam, poszukuje specjalisty do zamontowania kotla kondensacyjnego + zbiornik na wode firmy Viessmann.Z gory dzieki za info,fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 14.04.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Witam - PYTANIE - TEMAT OKNA DREWNIANE: CZY KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIA Z FIRMą BRACIA NOWACCY ? ALBO DOBRE DOSWIADCZENIA Z INNYM PRODUCENTEM OKIEN ? DZIEKI Z GóRY mamy bardzo dobre doświadczenia z firmą drutex salon "lazur" własnie jesli chodzi o okna drewniane. dobre ceny duże rabaty fachowy montaż i miła obsługa. DZIEKI ZA NAMIARY - CZY DOBRZE SZUKAM _?- POZNAń - U. SłOWIAńSKA ? DZIEKI RAZ JESZCZE dokładnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.04.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 My zamówiliśmy w firmie POZBUD ze Swarzędza. Widziałam już ich realizacje, ale u nas będą wstaiać dopiero za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 15.04.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Właśnie mam w domu montowaną instalację wentylacji z reku. Mam problem odnośnie umiejscowienia sterownika do reku. Niestety nie jest to sterownik radiowy i wymaga stałego miejsca. Gdzie warto pociągnąć kabel?? Czy lepeij go umiejscowić w miarę dostępnym miejscu (np. salon, kuchnia), ponieważ dość często korygujemy nastawy. Czy może nie korzystamy z niego zbyt często i wtedy kotłownia, czy pralnia jest dobrym miejscem. Pozdrawiam i czekam na info od użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEP 15.04.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 CZESC WSZYSTKIM - TYM RAZEM NIE Z PYTANIEM O WYKONAWCóW A Z GORąCYM POLECENIEM. JESLI MACIE TEREN DO POSPRZATANIA, ZAGRABIENIA, KOPANIA ETC. - TO GORąCO POLECAM SPółDZIELNIę TAJEMNICZY OGRóD. JEST TO GRUPA LUDZI BIEDNYCH, BEZDOMNYCH CZęSTO - LUB ZAGROZONYCH EKSMISJą, BEZROBOTNYCH - KTóRZY POPRZEZ AKTYWIZACJę SPOłECZNą MAJą SZANSę NA POWRóT DO NORMALNEGO ZYCIA. A CO NAJWAZNIEJSZE - WYKONUJą WSZELKIE PRACE BARDZO SOLIDNIE, Są ZDETERMINOWANI W DZIAłANIU, CENY MAJą NORMALNE, NIE PRACUJą " NA CZARNO " TYLKO Są ZRZESZENI W SPółDZIELNI SOCJALNEJ. Są ZAPRZECZENIEM "CWANIACTWA" - NA KTóRE CO RUSZ SIę NAPOTYKAMY. A CO NAJWAżNIEJSZE - POMAGAJąC IM- DAJąC IM PRACE - POMAGAMY IM ZYC GODNIE. GORACO POLECAM - OSOBA DO KONTAKTU - "KOORDYNATOR " ANNA PAWłOWICZ 604 406 895 http://www.ekonomiaspoleczna.pl/files/ekonomiaspoleczna.pl/public/Atlas_dobrych_praktyk/19AtlasDobrychPraktyk_CIS_Piatkowo.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TABAKA 15.04.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 WITAMY - DOPIERO STARTUJEMY - I ZACZYNAMY ZBIERAć KONTAKTY. na poczatek - czy ktoś z Was ma do polecenia ekipe murarską - na podstawie własnego, dobrego doświadczenia ? termin - dowolny - letnio-jesienny DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.04.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 CZESC WSZYSTKIM - TYM RAZEM NIE Z PYTANIEM O WYKONAWCóW A Z GORąCYM POLECENIEM. JESLI MACIE TEREN DO POSPRZATANIA, ZAGRABIENIA, KOPANIA ETC. - TO GORąCO POLECAM SPółDZIELNIę TAJEMNICZY OGRóD. JEST TO GRUPA LUDZI BIEDNYCH, BEZDOMNYCH CZęSTO - LUB ZAGROZONYCH EKSMISJą, BEZROBOTNYCH - KTóRZY POPRZEZ AKTYWIZACJę SPOłECZNą MAJą SZANSę NA POWRóT DO NORMALNEGO ZYCIA. A CO NAJWAZNIEJSZE - WYKONUJą WSZELKIE PRACE BARDZO SOLIDNIE, Są ZDETERMINOWANI W DZIAłANIU, CENY MAJą NORMALNE, NIE PRACUJą " NA CZARNO " TYLKO Są ZRZESZENI W SPółDZIELNI SOCJALNEJ. Są ZAPRZECZENIEM "CWANIACTWA" - NA KTóRE CO RUSZ SIę NAPOTYKAMY. A CO NAJWAżNIEJSZE - POMAGAJąC IM- DAJąC IM PRACE - POMAGAMY IM ZYC GODNIE. GORACO POLECAM - OSOBA DO KONTAKTU - "KOORDYNATOR " ANNA PAWłOWICZ 604 406 895 http://www.ekonomiaspoleczna.pl/files/ekonomiaspoleczna.pl/public/Atlas_dobrych_praktyk/19AtlasDobrychPraktyk_CIS_Piatkowo.pdf falstart na powitanie, za duzo spamujecie - nie jest to mile widziane 8 postów w postaci kryptoreklamy proponuje usunięcie postów i pozostawienie jedengo a może wystarczy więcej odwagi i zamieszczenie ogłoszenia pod własnym nickiem dziale do tego przeznaczonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 15.04.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam, poszukuje specjalisty do zamontowania kotla kondensacyjnego + zbiornik na wode firmy Viessmann. Z gory dzieki za info, fred To zdaje się musi być gość z uprawnieniami Viessmana. Listę takich dostaniesz wraz z namiarami od Viessmana. Ja mam kontakt z panem Trochanowskim http://www.serwis-24.pl; gość wygląda na kompetentnego i jest moncno polecany przez Viessmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PEP 15.04.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 CZESC WSZYSTKIM - TYM RAZEM NIE Z PYTANIEM O WYKONAWCóW A Z GORąCYM POLECENIEM. JESLI MACIE TEREN DO POSPRZATANIA, ZAGRABIENIA, KOPANIA ETC. - TO GORąCO POLECAM SPółDZIELNIę TAJEMNICZY OGRóD. JEST TO GRUPA LUDZI BIEDNYCH, BEZDOMNYCH CZęSTO - LUB ZAGROZONYCH EKSMISJą, BEZROBOTNYCH - KTóRZY POPRZEZ AKTYWIZACJę SPOłECZNą MAJą SZANSę NA POWRóT DO NORMALNEGO ZYCIA. A CO NAJWAZNIEJSZE - WYKONUJą WSZELKIE PRACE BARDZO SOLIDNIE, Są ZDETERMINOWANI W DZIAłANIU, CENY MAJą NORMALNE, NIE PRACUJą " NA CZARNO " TYLKO Są ZRZESZENI W SPółDZIELNI SOCJALNEJ. Są ZAPRZECZENIEM "CWANIACTWA" - NA KTóRE CO RUSZ SIę NAPOTYKAMY. A CO NAJWAżNIEJSZE - POMAGAJąC IM- DAJąC IM PRACE - POMAGAMY IM ZYC GODNIE. GORACO POLECAM - OSOBA DO KONTAKTU - "KOORDYNATOR " ANNA PAWłOWICZ 604 406 895 http://www.ekonomiaspoleczna.pl/files/ekonomiaspoleczna.pl/public/Atlas_dobrych_praktyk/19AtlasDobrychPraktyk_CIS_Piatkowo.pdf falstart na powitanie, za duzo spamujecie - nie jest to mile widziane 8 postów w postaci kryptoreklamy proponuje usunięcie postów i pozostawienie jedengo a może wystarczy więcej odwagi i zamieszczenie ogłoszenia pod własnym nickiem dziale do tego przeznaczonym Pudło kolego. To nie kryptoreklama - tylko oficjalna reklama - czy jak to chcesz nazwac - fajnej ekipy. Skoro jestesmy zadowoleni z usług - a pewno sporo osób przed budową lub po - szuka osób do takich prac - to czemu sie czepiasz? I nie posadzaj innych na podstawie tylko swoich domysłów - niesłusznych zresztą. Bo to nie my sie reklamujemy. A ludzie - których polecamy pewno nawet nie mają dostepu do netu. Uważam, że idea słuszna - więc sie tak nie oburzaj - tylko dlatego, że ktoś chce polecic ludzi, którzy naprawdę tego potrzebują. I nie szukaj drugiego dna - bo go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts