Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Chciałbym sie z Wami podzielić dzisiejszym doświadczeniem z firmą MB Wesołek i tym samym ostrzec Was przed kontaktami z tą firmą.

Zamówiłem u nich wełnę do ocieplenia poddasza Uni Mata o grubości 15 i 10cm

Okazało się iż dostarczona wełna o grubości 15cm jest zawilgocona.

Złożyłem reklamację z prośbą o wymianę wadliwej wełny.

W odpowiedzi dostałem pismo iż reklamacja nie zostanie uwzględniona ze względu na fakt iż wełna na pewno uległa zawilgoceniu u mnie na budowie.

Ponieważ odwołałem się od tej decyzji i przesłałem zdjęcia pokazujące że oba typy wełny stały w tym samym pomieszczeniu i wilgotna jest tylko wełna o grubości 15cm dostałem drugie pismo, które przelało czarę goryczy.

W piśmie tym firma Wesołek sugeruje że kupiłem przez internet wełnę Isover o grubości 15cm o wiele taniej (bo wiedziałem ze jest mokra), potem zamówiłem taką samą wełnę w Wesołku która sprzedałem przez internet odnosząc korzyć a teraz tą wadliwą wełnę próbuję wymienić na dobrą i tą zastosować u siebie. Dodam tylko iż cała sprawa dotyczy 22 rolek o wartości ok 3500PLN. Przedstawiciel firmy Wesołek nie chciał przyjąc do wiadomości moich argumentów że jaki miałbym w tym cel jako osoba prywatna żeby bawić sie w takie przekręty w przypadku 22 rolek. Myslałem że krew mnie zaleje.

W związku z zaistniałą sytuacją zastanawiam się nad złożeniem pozwu do sądu.

Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc w tej kwestii??

Nie jestem prawnikiem a w takiej sytuacji fachowa pomoc jest na pewno wskazana.

Z góry dziękuję za ewentualne porady i jeszcze raz ostrzegam przed tym dostawcą. Trzymajcie sie od niego jak najdalej!!!!!

Pozdrawiam

a ja proponuję odnaleźć i udać się do rzecznika praw konsumenta, oni doradzają i pomagają w takich problemach (oczywiście pisma do sprzedawcy też pewnie pomogą, jeśli sprawa miałaby skończyć się w sądzie) no i współczuję :(

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytam jak zwykle bardziej doswiadczonych:) Czy tez czekaliscie po zalaniu stropu kilka tyg zeby wysechł??? tak nas dzisiaj poinformowali budowlańcy:) rzeczywiscie trzeba czekac tak długo????

To zależy co masz na myśli - moi budowlańcy na drugi dzień po zalaniu stropu już po nim choidzili - natomiast stemple muszą stać jakieś cztery tygodnie.

Witam - PYTANIE - TEMAT OKNA DREWNIANE:

CZY KTOS MA JAKIES DOSWIADCZENIA Z FIRMą BRACIA NOWACCY ?

ALBO DOBRE DOSWIADCZENIA Z INNYM PRODUCENTEM OKIEN ?

DZIEKI Z GóRY

:D :o

mamy bardzo dobre doświadczenia z firmą drutex salon "lazur" własnie jesli chodzi o okna drewniane. dobre ceny duże rabaty fachowy montaż i miła obsługa.

DZIEKI ZA NAMIARY - CZY DOBRZE SZUKAM _?- POZNAń - U. SłOWIAńSKA ?

DZIEKI RAZ JESZCZE :D

dokładnie tam :D

Witam

Właśnie mam w domu montowaną instalację wentylacji z reku.

Mam problem odnośnie umiejscowienia sterownika do reku. Niestety nie jest to sterownik radiowy i wymaga stałego miejsca.

Gdzie warto pociągnąć kabel??

Czy lepeij go umiejscowić w miarę dostępnym miejscu (np. salon, kuchnia), ponieważ dość często korygujemy nastawy. Czy może nie korzystamy z niego zbyt często i wtedy kotłownia, czy pralnia jest dobrym miejscem.

Pozdrawiam i czekam na info od użytkowników

CZESC WSZYSTKIM - TYM RAZEM NIE Z PYTANIEM O WYKONAWCóW A Z GORąCYM POLECENIEM.

JESLI MACIE TEREN DO POSPRZATANIA, ZAGRABIENIA, KOPANIA ETC. - TO GORąCO POLECAM SPółDZIELNIę TAJEMNICZY OGRóD.

JEST TO GRUPA LUDZI BIEDNYCH, BEZDOMNYCH CZęSTO - LUB ZAGROZONYCH EKSMISJą, BEZROBOTNYCH - KTóRZY POPRZEZ AKTYWIZACJę SPOłECZNą MAJą SZANSę NA POWRóT DO NORMALNEGO ZYCIA.

A CO NAJWAZNIEJSZE - WYKONUJą WSZELKIE PRACE BARDZO SOLIDNIE, Są ZDETERMINOWANI W DZIAłANIU, CENY MAJą NORMALNE, NIE PRACUJą " NA CZARNO " TYLKO Są ZRZESZENI W SPółDZIELNI SOCJALNEJ. Są ZAPRZECZENIEM "CWANIACTWA" - NA KTóRE CO RUSZ SIę NAPOTYKAMY.

A CO NAJWAżNIEJSZE - POMAGAJąC IM- DAJąC IM PRACE - POMAGAMY IM ZYC GODNIE.

GORACO POLECAM - OSOBA DO KONTAKTU - "KOORDYNATOR " ANNA PAWłOWICZ 604 406 895

http://www.ekonomiaspoleczna.pl/files/ekonomiaspoleczna.pl/public/Atlas_dobrych_praktyk/19AtlasDobrychPraktyk_CIS_Piatkowo.pdf :D

JESLI MACIE TEREN DO POSPRZATANIA, ZAGRABIENIA, KOPANIA ETC. - TO GORąCO POLECAM SPółDZIELNIę TAJEMNICZY OGRóD.

JEST TO GRUPA LUDZI BIEDNYCH, BEZDOMNYCH CZęSTO - LUB ZAGROZONYCH EKSMISJą, BEZROBOTNYCH - KTóRZY POPRZEZ AKTYWIZACJę SPOłECZNą MAJą SZANSę NA POWRóT DO NORMALNEGO ZYCIA.

A CO NAJWAZNIEJSZE - WYKONUJą WSZELKIE PRACE BARDZO SOLIDNIE, Są ZDETERMINOWANI W DZIAłANIU, CENY MAJą NORMALNE, NIE PRACUJą " NA CZARNO " TYLKO Są ZRZESZENI W SPółDZIELNI SOCJALNEJ. Są ZAPRZECZENIEM "CWANIACTWA" - NA KTóRE CO RUSZ SIę NAPOTYKAMY.

http://www.ekonomiaspoleczna.pl/files/ekonomiaspoleczna.pl/public/Atlas_dobrych_praktyk/19AtlasDobrychPraktyk_CIS_Piatkowo.pdf :D

falstart na powitanie, za duzo spamujecie - nie jest to mile widziane

8 postów w postaci kryptoreklamy

proponuje usunięcie postów i pozostawienie jedengo

a może wystarczy więcej odwagi i zamieszczenie ogłoszenia pod własnym nickiem dziale do tego przeznaczonym

Witam, poszukuje specjalisty do zamontowania kotla kondensacyjnego + zbiornik na wode firmy Viessmann.

Z gory dzieki za info,

fred

To zdaje się musi być gość z uprawnieniami Viessmana. Listę takich dostaniesz wraz z namiarami od Viessmana. Ja mam kontakt z panem Trochanowskim http://www.serwis-24.pl; gość wygląda na kompetentnego i jest moncno polecany przez Viessmana

falstart na powitanie, za duzo spamujecie - nie jest to mile widziane

8 postów w postaci kryptoreklamy

proponuje usunięcie postów i pozostawienie jedengo

a może wystarczy więcej odwagi i zamieszczenie ogłoszenia pod własnym nickiem dziale do tego przeznaczonym

Pudło kolego.

To nie kryptoreklama - tylko oficjalna reklama - czy jak to chcesz nazwac - fajnej ekipy. Skoro jestesmy zadowoleni z usług - a pewno sporo osób przed budową lub po - szuka osób do takich prac - to czemu sie czepiasz?

I nie posadzaj innych na podstawie tylko swoich domysłów - niesłusznych zresztą. Bo to nie my sie reklamujemy. A ludzie - których polecamy pewno nawet nie mają dostepu do netu.

Uważam, że idea słuszna - więc sie tak nie oburzaj - tylko dlatego, że ktoś chce polecic ludzi, którzy naprawdę tego potrzebują.

I nie szukaj drugiego dna - bo go nie ma.