krys1 08.05.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Mam robione tynki cem-wap. U mnie jest to wykonywane tak:1 warstwa: szpryca z tzw. tynku podkładowego2 warstwa z tynku właściwegoetap trzeci to tzw. zacieranie. Tynk po trzecim etapie wygląda tak, że jeśli o mnie chodzi mógłby taki pozostać do malowania. Widziałam taki tynk przeszpachlowany gładzią. Wygląda lepiej i taki to już na pewno można tylko malować. Poszukam zdjęć na których efekt końcowy będzie jak najlepiej widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 08.05.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Naprawdę nikt z Was nie robił drenażu?? Czy ktoś z was robił może drenaż opaskowy wokół domu? Mam kilka pytań w tym temacie 1. Gdzie można nabyć żwirek stosowany przy drenażu? 2. W jakiej odległości od fundamentów (w bok) powinny znajdować się rury drenarskie? 3. Jaki macie pomysł na odprowadzenie wody z drenażu przy braku kanalizacji deszczowej, rowu melioracyjnego i wysokim poziomie wód gruntowych, a tym samym jakoś cienko widzę kopanie studni chłonnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 08.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Czy ktoś nam pomoże w temacie dobrego elektryka i hurtowni, gdzie obsługa nie gryzie Wciornastek miał dobrego elektromana, ale niestety zapadł sie gdzieś i nie ma już na forum Sąsiedzie, masz namiary na drugiego zdolniachę - na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 08.05.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Cermag zdecydowanie odradzam. Są znacznie drożsi niż inne płytkarnie w Poznaniu, a i z obsługą mam złe doświadczenie. Część płytek kupowałem przez internet i było ok. jeśli w "fizycznym" sklepie to najlepiej jest wybrać jeden z szeroką ofertą różnych producentów, dzięki temu przy kolejnych zakupach będzie można dogadywać się na wyższy rabat. Pod tym kątem polecam Avorio na Obornickiej (http://www.avorio.pl) zorientowałam się już,że mają ceny z kosmosu! Jak do tej pory najlepsze ceny na płytki uzyskałam w Matadorze:)ale jeszcze ich duszę i zobaczymy dalej:) Dołączam swoje 3 grosze do tematu płytek. Matador też nie jest święty. Nie będę się rozpisywać ale moja noga tam więcej nie postanie. Cermag i ich ceny - część produktów mają drożej niż gdzie indziej, a część taniej (mam dowody ....ale najważniejsze: TARGUJCIE SIĘ! Pytajcie o rabat zawsze! W każdej z firm płytkowych można dostać rabat i dopiero wtedy należy porównywać ceny bo część firm zawyża ceny wyjściowe żeby mogli udzielić wyższy rabat i już idzie o nich fama, że dają super rabaty! - (tyle, że od zawyżonych cen! ) Ja polecam salon Ibero - też na Obornickiej - http://www.domus.pl/ Płytki hiszpańskie - bardzo ładne, dobra obsługa, ceny nie różniące się od polskich producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 08.05.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Mam do Was pytanie o sposób wyceny pracy płytkarza. Mi powiedziano, że zapłacę 50zł za m2 + obudowy nidą gips stelaży i wanny. Teraz okazuje się, że dochodzi koszt przygotowania podłoży - gruntowanie i oklejenie taśmą styków ścian z podłogą - bo ponoć zawsze liczy się to osobno Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.05.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Mam do Was pytanie o sposób wyceny pracy płytkarza. Mi powiedziano, że zapłacę 50zł za m2 + obudowy nidą gips stelaży i wanny. Teraz okazuje się, że dochodzi koszt przygotowania podłoży - gruntowanie i oklejenie taśmą styków ścian z podłogą - bo ponoć zawsze liczy się to osobno Co Wy na to? Ania taki sposób wyceny wychodzi inwestorowi bokiem. Najlepiej umówic sie za dzieło a nie od metra. Zazwyczaj ma sie jakies szkice czy proste rozrysowanie co, gdzie i jak, wiec mozna sie dogadać. Co innego np cena za proste położenie płytek, inna cena za inny format etc. Radze więc od razu mówic o całości prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 09.05.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Moje tynki http://images28.fotosik.pl/210/5ce77be442630af1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 09.05.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Krys1 - śliczne masz tynki Wciornastek - cena za metr była ustalona po wizjii lokalnej i pokazaniu dokładnie gdzie co ma byc. Dlatego pytam jak to u Was wyglądało - czy też po fakcie wyszły takie kwiatki, a może to "powszechnie" stosowana praktyka osobno liczenie płytek a osobno przygotwania, gruntowania itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 09.05.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Teraz okazuje się, że dochodzi koszt przygotowania podłoży - gruntowanie i oklejenie taśmą styków ścian z podłogą - bo ponoć zawsze liczy się to osobno Co Wy na to? Nie daj się zrobić w balona, jak masz umowę, to nie powinno cię obchodzić co płytkarz będzie robić, masz mieć dobrze położone płytki i tyle. Skoro wcześniej o tym Tobie nie powiedział to jego strata. Za chwilę ci powie, że za położenie płytki zapłaciłaś, ale położenie kleju to osobna sprawa . Mój płytkarz, od razu na samym początku powiedział przy robieniu płytek na zewnątrz, że położenie płytek 55 złotych za m2, a przygotowanie podłoża (równanie, specjalna masa) 5 zł za m2. Sprawa była jasna od początku. Wewnątrz jak robiłem nie było dodatkowej opłaty mimo, że trzeba było położyć specjalną matę, nanieść folie w płynie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.05.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Krys1 - śliczne masz tynki Wciornastek - cena za metr była ustalona po wizjii lokalnej i pokazaniu dokładnie gdzie co ma byc. Dlatego pytam jak to u Was wyglądało - czy też po fakcie wyszły takie kwiatki, a może to "powszechnie" stosowana praktyka osobno liczenie płytek a osobno przygotwania, gruntowania itd? Wiesz z takimi geniuszami którzy tylko za płytke a potem za kazde maznięcie pacą doliczali to pożegnałam sie w przedbiegach. Szczególnie jak zaczęli za bardzo kombinować. Bo było tak, że za m kw w sumie po wszystkich doliczeniach i 150 zł nie starczyło. Dlatego od razu albo niech powiedza tobie za ile calośc z bialym montażem włącznie. Wtedy ocenisz czy cena jest przyzwoita i dla Ciebie znośna. Z drugiej strony dla mnie jeśli ktos tak po wizji lokalnej potem zaczyna kombinowac jest hmmm mało wiarygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 09.05.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Dzięki wielkie za podpowiedzi! Nie wiedziałam jaką mam "strategię" obrać - czy powiedzieć, że w ogóle mnie te koszty nie obchodzą czy negocjować te "dodatkowe" koszty, które nie były wcześniej ze mną konsultowane i coś tam mu zapłacić. Jeden tylko plus w tych minusach - płytkarz pięknie kładzie te płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 09.05.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Naprawdę nikt z Was nie robił drenażu?? Czy ktoś z was robił może drenaż opaskowy wokół domu? Mam kilka pytań w tym temacie 1. Gdzie można nabyć żwirek stosowany przy drenażu? 2. W jakiej odległości od fundamentów (w bok) powinny znajdować się rury drenarskie? 3. Jaki macie pomysł na odprowadzenie wody z drenażu przy braku kanalizacji deszczowej, rowu melioracyjnego i wysokim poziomie wód gruntowych, a tym samym jakoś cienko widzę kopanie studni chłonnej? NO ja tez jestem ciekawy jak to wykonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 09.05.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 w temacie płytek - całe podłogi dołu domku mamy w Paradyżu (Mistrale róznej maści) i jak zaczynałam ich szukać, też mi się odechciało jak zobaczyłam cenę. A potem znalazłam pod Częstochową Pana, który miał je jakoś 30% taniej od średniej (czyli 50% taniej od Cermagu ). Zaryzykowałam, zamówiłam, Pan przywiózł (gratis z resztą, swoim transportem), i jestem bardzo zadowolona zadzwoń - MIVA 502658774 Michał Kucharczyk, [email protected] powiedz o co chodzi i dogadaj temat możesz się powołać na muriel co do tynków - mamy cem-wap, szpachlowane 2x, w przyszłym tygodniu malujemy - są gładziutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.05.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Naprawdę nikt z Was nie robił drenażu?? Czy ktoś z was robił może drenaż opaskowy wokół domu? Mam kilka pytań w tym temacie 1. Gdzie można nabyć żwirek stosowany przy drenażu? 2. W jakiej odległości od fundamentów (w bok) powinny znajdować się rury drenarskie? 3. Jaki macie pomysł na odprowadzenie wody z drenażu przy braku kanalizacji deszczowej, rowu melioracyjnego i wysokim poziomie wód gruntowych, a tym samym jakoś cienko widzę kopanie studni chłonnej? ja robilem poczytalem troche forum i ulotke z Castoramy 1. zwirek kupowalem w Zwirowni Krzesiny 2. odleglosc min 50 cm a najlepiej podobno ok 1 m 3. jak nei masz gdzie odprowadzic wody z drenazu to moze nei warto w ogole go robic? ja robilem drenaz tylko dlatego ze podczas kopania fundamentow przerwalem dren melioracyjny i robilem obejscie dookola a jak nie ma gdzie tej wody odprowadzic to raczej kiepska sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
druti 09.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Giant to calkiem niezla firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 09.05.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Małe uwagi do całości : jak przeciążone będą sieci operatorów GSM to GPRS też nie pójdzie Nie zgadzam się. Umowę mam z Solidem i na życzenie GPRS. Mieliśmy wątpliwości co do działania w takie dni jak Sylwester, jednak Solid ma wydzielony zakres częstotliwości (czy czegoś takiego), dzięki czemu GPRS mają niezależny od przeciążeń wynikających z normalnego ruchu w sieci telekomunikacyjnej. Jestem osobiście bardzo z tej firmy zadowolona, tak jak moi sąsiedzi, którym poleciłam Solid z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroslav 10.05.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam,może posiada ktoś używane stemple do odsprzedania?Proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 10.05.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Jeszcze odnośnie płytek - ja też miałam małą reklamację w Ibero. Po otwarciu paczki płytek okazało się, ze 3 sztuki są ułupane (te płytki to były dekory). Paczkę otworzyliśmy dopiero 2-3tygodznie po dostawie, a mimo to przyjęli reklamację bez zająknięcia i po 5 dnich dzwonili, że płytki już dojechały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 11.05.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Małe uwagi do całości : jak przeciążone będą sieci operatorów GSM to GPRS też nie pójdzie Nie zgadzam się. Umowę mam z Solidem i na życzenie GPRS. Mieliśmy wątpliwości co do działania w takie dni jak Sylwester, jednak Solid ma wydzielony zakres częstotliwości (czy czegoś takiego), dzięki czemu GPRS mają niezależny od przeciążeń wynikających z normalnego ruchu w sieci telekomunikacyjnej. Jestem osobiście bardzo z tej firmy zadowolona, tak jak moi sąsiedzi, którym poleciłam Solid z czystym sumieniem. Martuszek uwierz komuś kto się zajmuje m.in. systemami łączności, że jak sieć będzie przeciążona to GPRS też umrze Solid ma dobry marketing, ale swoich BTS-ów nie mają i kity wciskają, jak telefonia która działa na całym świecie na ściśle określonych częstotliwościach nagle działa na innych niezgodnie z zezwoleniami i normami międzynrodowymi ? Nie wspomnę o specyfikacji techniczej samych telefonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 11.05.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Mice, bardziej wierzę w Twoją wiedzę niż we własną, bo nie jestem specjalistą w tej branży. Jednak jako klient upierdliwy wystąpię oficjalnie do Solidu o zajęcie stanowiska w tej sprawie, bowiem zapewniano mnie jak w sentencji Ciekawa jestem czy powtórzą oficjalnie wersję mi "sprzedaną". Chętnie posłucham drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts