aniazpoznania 09.06.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Na gruncie gliniastym bym nie robiła. Grunt musi być przepuszczalny, żeby to czego chcecie się pozbyć spływało w głąb gruntu. Ciężko mi sobie wyobrazić taką oczyszczalnię w gruncie gliniastym - może się to skończyć tym, że zawartość rur w nich utknie albo, że ogród zacznie przyciągać muchy "zapachem" bo ścieki nie będą spływać w głąb tylko zostaną w górnej warstwie gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 09.06.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Odnoście PODBITKI to popytaj w Murowanej Goślinie I w Nekli (wystarczy w google wpisać Nekla Tartak.Cena 36brutto za lepszej jakości 20mm i 30brutto za gorszej Jakości.Nie wiem jak w innych tartakach ale słyszałem ze jest to tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.06.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 z tego co ja sie orientuje to na gliniastym gruncie mozna dawac oczyszczalnie ze zlozem i odprowadzac wode do jakiegos rowu albo studni chlonnej ale to musi byc studnia o odpowiedniej chlonnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 09.06.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 firma bud-wod oczyszczalnia firmy HABA, z pompownią scieków i jakas studzienka potem (fochow nazwana "z filtrem zwirowym, rozsaczaniem cisnieniowym i recyrkulacja) Marta, uderz bezpośrednio do HABA, ja biorę od nich cały system i bede kładł na glinie, jeszcze nie uzgodniłem szczegółów, może jutro coś więcej bo będę w Grodzisku ale nie wiem czy starczy czasu aby podjechać do firmy. Ogólnie firma OK, byłem, widziałem i robi wrażenie caly ten system (na stronie piszą że najlepszy w 2004 roku w europie). Porównywałem same zbiorniki i HABA ma jakiś taki porządniejszy. Jak dobrze zawieje to gdzieś za 2 tygodnie montaż. Się okaże co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.06.2008 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 firma bud-wod oczyszczalnia firmy HABA, z pompownią scieków i jakas studzienka potem (fochow nazwana "z filtrem zwirowym, rozsaczaniem cisnieniowym i recyrkulacja) Marta, uderz bezpośrednio do HABA, ja biorę od nich cały system i bede kładł na glinie, jeszcze nie uzgodniłem szczegółów, może jutro coś więcej bo będę w Grodzisku ale nie wiem czy starczy czasu aby podjechać do firmy. Ogólnie firma OK, byłem, widziałem i robi wrażenie caly ten system (na stronie piszą że najlepszy w 2004 roku w europie). Porównywałem same zbiorniki i HABA ma jakiś taki porządniejszy. Jak dobrze zawieje to gdzieś za 2 tygodnie montaż. Się okaże co i jak. a po jakim czasie porzeban jest wymiana gruntu pod rozsaczaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wooky 10.06.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam wszystkich forumowiczów! Kilka dni temu ruszyłem z moją małą budową - chętnie skorzystam z porad działających już tutaj od kilku miesięcy bobów budowniczych. Fundamenty zalane, szukam towaru na podciągnięcie ich do góry - generalnie mam już wszystko poza papą, styropianem, klejami, kołkami i siatką - gdzie w Poznaniu lub okolicach można takie rzeczy w dobrej cenie wyłapać na dzień dzisiejszy? pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazpoznania 10.06.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Ja kupowałam dużo u Nadstagi w Dąbrówce Leśnej - dowożą do Poznania bez problemu i transport nie jest dodatkowo liczony - sprawdź sobie ich ceny i pamiętaj pytać o rabat.Dobre ceny ma też Euro-mat na ul. Lutyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 10.06.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 firma bud-wod oczyszczalnia firmy HABA, z pompownią scieków i jakas studzienka potem (fochow nazwana "z filtrem zwirowym, rozsaczaniem cisnieniowym i recyrkulacja) Marta, uderz bezpośrednio do HABA, ja biorę od nich cały system i bede kładł na glinie, jeszcze nie uzgodniłem szczegółów, może jutro coś więcej bo będę w Grodzisku ale nie wiem czy starczy czasu aby podjechać do firmy. Ogólnie firma OK, byłem, widziałem i robi wrażenie caly ten system (na stronie piszą że najlepszy w 2004 roku w europie). Porównywałem same zbiorniki i HABA ma jakiś taki porządniejszy. Jak dobrze zawieje to gdzieś za 2 tygodnie montaż. Się okaże co i jak. a po jakim czasie porzeban jest wymiana gruntu pod rozsaczaniem? potrzebna jest wymiana gruntu? hmm, to tym bardziej ta cala zabawa z oczyszczalnia jest chyba nie taka oplacalna, zrobie sobie ladny ogrodek i za jakis czas beda potrzebne inwestycje i rozkopywanie? osoba majaca to wykonac mowila, ze sie nic nei dzieje z tymi oczyszczalniami, bedzie studnia i bedzie git, wiec juz sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 10.06.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 mam jeszcze jedno pytanie, mozecie polecic jakiegos kowala, co zrobi brame i frutke (brama 5 metrow, furtka w swietle 1m) brama z napedem-docelowo narazie wyceniono nam to na 10 tysiecy- u wisniowskiego i u kowala jakiegos wydaje mi sie, ze to troche drogo (tak wlasciwie, to uwazam ze to mega drogo ), moze oswieccie mnei ze nie, albo macie do polecenia kogos tanszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ijak 10.06.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 aniazpoznaniajesli chodzi o to co jest w cenie robót płytkarza,to jest to bardzo indywidualna sprawa,tzn.to co ustalisz na początku jest wiążące.Najlepiej starać się wszytsko ujmowac na samym poczatku-chocby w takiej pseudo umowie podpisanej przez płytkarza,gdzie są wyszczegolnione poszczególne prace i ich koszt.W naszym przypadku -jelsi chodzi o np.szlifowane kanty,to były one w cenie,tak samo mielismy wycenioną łączną ilośc wypłytkowanych półek w łazienkach (5szt=100zł).Natomiast o cokolikach zapomnielismy:( mam nadzieje,że nie zedrze z nas skóry..Ale mielismy również wycenę innego płytkarza,który dosłownie za wszytsko liczył sobie osobno-za mb wypłytkowanej półki 100zł,za szlifowane kanty-tak samo,za położenie płytek na blacie z wbudowaną umywalką-również itp-także samych dodatkowych rzeczy w 2 łazienkach tylko wyszło ok.4000!także to jest bardzo różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 10.06.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam Was serdecznie, Czy ktos z Was ma moze do sprzedania jakies steple budowlane. Potrzebowalbym tego troche, a nie chce kupowac nowych bo i po co? Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 10.06.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 stemple bede miala wolne za jakies 5-6 tygodni...120szt=500zł Potrzebuję namiary na więźbę dachową, tanio i zaimpregnowaną porządnie...mogę prosić o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.06.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam wszystkich forumowiczów! Witaj Kilka dni temu ruszyłem z moją małą budową - chętnie skorzystam z porad działających już tutaj od kilku miesięcy bobów budowniczych. Dobrze trafiłeś! Generalnie ludzie się tu starają i pomagają sobie jak mogą Fundamenty zalane, szukam towaru na podciągnięcie ich do góry - generalnie mam już wszystko poza papą, styropianem, klejami, kołkami i siatką - gdzie w Poznaniu lub okolicach można takie rzeczy w dobrej cenie wyłapać na dzień dzisiejszy? pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc, Ja byłam zadowolon z cen tu: "Begier" ul. Obornicka 8A Suchy Las tel. 0-61 81 25 399 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 10.06.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 stemple bede miala wolne za jakies 5-6 tygodni...120szt=500zł Potrzebuję namiary na więźbę dachową, tanio i zaimpregnowaną porządnie...mogę prosić o namiary? Tartak Brodnica-Manieczki koło Śremu tel. 505 693 843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 10.06.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam Was serdecznie, Czy ktos z Was ma moze do sprzedania jakies steple budowlane. Potrzebowalbym tego troche, a nie chce kupowac nowych bo i po co? Pozdrawiam Przemek Hej, mam stemple w Szreniawie k.Komornik. Długości 2,8 i kilkanaście 3,3 na balkony. Zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 10.06.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 przedstaw oferte na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamlugi 10.06.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam,Mam do sprzedania: Okno FTS-V 78/140 - 6 sztFTP-W 78/140 - 2 sztKolmierz EZV 78/140 - 6 sztKolmierz KZV-1 78/140 -1 sztKolmierz KZV-3 78/140 - 1sztKolmierz XDP 78/140 Nr tel 601342548pozdrAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 11.06.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 stemple bede miala wolne za jakies 5-6 tygodni...120szt=500zł Potrzebuję namiary na więźbę dachową, tanio i zaimpregnowaną porządnie...mogę prosić o namiary? Ewentualnie http://www.wiezba-dachowa.pl cena netto 800 pln/m3 transport za darmo, cena moze byc netto. Maja oddzial we wronkach. Dobra jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sliwaprz 11.06.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam Was serdecznie, Czy ktos z Was ma moze do sprzedania jakies steple budowlane. Potrzebowalbym tego troche, a nie chce kupowac nowych bo i po co? Pozdrawiam Przemek Hej, mam stemple w Szreniawie k.Komornik. Długości 2,8 i kilkanaście 3,3 na balkony. Zainteresowany? Jasne, Przelij wiadomosc ile i za ile na pw. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Mam pytanko. Orientujecie sie ile kosztuje ziemia ogrodowa? Ile tego trzeba nawiezc? I moze jakies namiary z okolic Swarzedza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts