TomcioB 13.06.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam Czy przy układani uwełny na podaszu konieczne jest zostawianie przerwy powietrznej między wełną a membraną dachową. Mój potencjalny wykonawca mówi, że pustka musi być zawsze, a na różnych stronach branżowych często stwerdza się, że przy foliach wysokoparoprzepuszczalnych pustka nie jest konieczna, poniewaz wentylacja następuje przez folię. Komu wierzyć i jak robić? Wykonawcy na pewno ta przerwa nie ułatwia zadania, bo wymaga to sporo pracy przy rozciąganiu rusztu ze sznurka lub drutu. Więc nie mogę go posądzać, że chce iść na łatwiznę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 13.06.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Poszukiwany solidny wykonawca do wentylacji ( najlepiej Bartosza) z GWC, Do zrobienia PILNIE projekt tej wentylacji, a w następnym etapie jego wykonanie łącznie z GWC. Dobre sprawdzone namiary mile widziane SanGaz - namiary w dzienniku (robili nam od a do z) = godni polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 13.06.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 rosądny płytkarz potrzebny od zaraz własnie przed chwilą dzwonił ten z którym już wszystko było dogadane, że jedzie za graniće i jesteśmy na lodzie 506495937 Szafrański - u mnie właśnie kończy (robił całą chatę, ze 150 m) nie wiem czy ma terminy, ale spróbuj, powołaj się na Górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 13.06.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Pytanko do grupowych babeczek Znacie miejsca gdzie można obejrzeć/zamówić firanki + zasłonki? Żona szuka na duże tarasowe okno, no a ja będę chory jak nie sprawdzę w kilku miejscach Normalnie nie mogę zrozumieć jak kwałek szmaty może kosztować 1000 złotych spróbuj wysłać zapytanie do pracowni z allegro - ja tak robiłam, jest ich sporo nawet w wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.06.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Poszukiwany solidny wykonawca do wentylacji ( najlepiej Bartosza) z GWC, Do zrobienia PILNIE projekt tej wentylacji, a w następnym etapie jego wykonanie łącznie z GWC. Dobre sprawdzone namiary mile widziane SanGaz - namiary w dzienniku (robili nam od a do z) = godni polecenia Dzięki, już mi ich polecili i już do nich skrobie maila, po wstępnych rozmowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 13.06.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam Gdzie mogę kupić tanio papę termozgrzewalną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakubowa 13.06.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 rosądny płytkarz potrzebny od zaraz własnie przed chwilą dzwonił ten z którym już wszystko było dogadane, że jedzie za graniće i jesteśmy na lodzie 506495937 Szafrański - u mnie właśnie kończy (robił całą chatę, ze 150 m) nie wiem czy ma terminy, ale spróbuj, powołaj się na Górę wielkie dzięki jutro o przyzwoitej porze zadzwonię, żeby chłopu w czasie meczu teraz nie zawracać głowy. oczywiście Góra to miejscowość??!! może ktoś jeszcze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 13.06.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 rosądny płytkarz potrzebny od zaraz własnie przed chwilą dzwonił ten z którym już wszystko było dogadane, że jedzie za graniće i jesteśmy na lodzie 506495937 Szafrański - u mnie właśnie kończy (robił całą chatę, ze 150 m) nie wiem czy ma terminy, ale spróbuj, powołaj się na Górę wielkie dzięki jutro o przyzwoitej porze zadzwonię, żeby chłopu w czasie meczu teraz nie zawracać głowy. oczywiście Góra to miejscowość??!! może ktoś jeszcze???? Płytkarz - Andrzej 508-135-823 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 14.06.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Jakie macie ceny na wykonanie ocieplania z tynkowaniem?Mój od znajomych wziął 46 zł/ m2 podbitki + koszt malowania; 25 zł/ m2 wykonanie cokołu granulowanego, 33 zł - zatapianie siatki+tynk+malowanieode mnie chce 42 zł wełna, siatka, tynk barwiony w masie;za bonie i tp liczy osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.06.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Martuszek wydaje mi się niedrogo. My płacimy 40 zł za m2 za styropian. Wełna zawsze trochę droższa: w cenniku jest 45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 15.06.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Lo Boze, najtrudniejszy etap to chyba wykonczeniowka. Ilu wyborow trzeba dokonac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.06.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam, znalazłam oferte elektryka 20-30 zł za punkt. To duzo czy cena jest standardowa? Tylko troche ta rozbieżność mnie dziwi:) Bo albo 20 albo 30:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 15.06.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam, znalazłam oferte elektryka 20-30 zł za punkt. To duzo czy cena jest standardowa? Tylko troche ta rozbieżność mnie dziwi:) Bo albo 20 albo 30:) Płaciłam 25 zł/ punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 15.06.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 O! i takie rozwiązanie mu zaproponuje:) Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 15.06.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 a co oznacza punkt? bo u nas elektryk przy remoncie mieszkania brał 15zł /punkt ale jak montował schodowe przełączniki to nas kasował za wszystkei miejsca połączęń, od lampy do obu wyłączników, nawet jak na jednym włączniku były szeregowo 4 pstryczki-elektryczki, tak się liczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 15.06.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Witam Gdzie mogę kupić tanio papę termozgrzewalną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 15.06.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Mam problemMuszę zrobić murek pod siatkę wysokości 50-60cm.Firmy które zakładaja gotowe podmurówki to wysokości 20-25cmCzy macie jakies namiary na firme która robi takie murki lub podać mi jakiś pomysł na ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 15.06.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 a co oznacza punkt? lampa - zakończona kostką (chyba, że to halogen) i włącznik do tej lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.06.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Jakie macie ceny na wykonanie ocieplania z tynkowaniem? Mój od znajomych wziął 46 zł/ m2 podbitki + koszt malowania; 25 zł/ m2 wykonanie cokołu granulowanego, 33 zł - zatapianie siatki+tynk+malowanie ode mnie chce 42 zł wełna, siatka, tynk barwiony w masie; za bonie i tp liczy osobno Ja płacę 48 zł za m2, ciut powyżej średniej ale po pierwsze mają sporo z tym roboty (klej, styropian, kołki, zaprawa z włóknami pod siatkę, siatka, podkład i tynk silikonowy) a po drugie tym pilnujemy dokładności wykonania tak, że nie miałem sumienia negocjować Oczywiście parapety z płytek ceramicznych płatne dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 16.06.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Szukam jakiegoś postu o systemie docieplenia i nie mogę znaleźć. Z tego co pamiętam to kiedyś był poruszony temat ocieplenia i było sporo linków.A wy jaki system wybraliście? PS, a jeśli chodzi o podpicie poddasza to 15 i 5 będzie tylko tez zastanawiam sie czy jest sens inwestować w droga wełnę czy płaci sie wtedy tylko za markę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts