Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

scooby

na system dociepleń wybraliśmy STO. Marzin też ich wybrał :D . Na razie bez uwag.

TomcioB

zamówiłam kontener i męskimi :D siłami został załadowany. W sumie na razie wywieźli 2 małe i jeden duży, a jeszcze trochę tego będzie, ponieważ śmieci pakowane są na bieżąco. Kontenery mają wszystkie firmy "śmieciowe".

Pytanko do grupowych babeczek ;-)

Znacie miejsca gdzie można obejrzeć/zamówić firanki + zasłonki? Żona szuka na duże tarasowe okno, no a ja będę chory jak nie sprawdzę w kilku miejscach :D

Normalnie nie mogę zrozumieć jak kwałek szmaty może kosztować 1000 złotych :evil:

spróbuj wysłać zapytanie do pracowni z allegro - ja tak robiłam, jest ich sporo nawet w wlkp

Jest jeszcze jedno rowiązanie tanie i hmm mozna firanki zmieniac co roku jak sie znudza. jedziesz na targ do Szamotuł. Kupujesz na straganie z metra to co sie podoba. Wydajesz max 200- 300 zł. Potem jedziesz do krawca (takie uslugi sa u wielu) i każesz obszyć doszyc taśmę etc. Nie wydajesz więcej jak 100 zł. Przy takiej cenie jak sie firanki znudza albo co gorsza kolor się ten tego ..... i do kosza.

Jest firma wysyłkowa Wisan. Przysyłają katalogi, mozna coś oblukać, na Raszynie jest niewielki kiosk z firankami, na Samarzewskiego jest sklep po schodach w dół.

PS. Mam wprawe w firankach bo nasz kotek bardzo lubi uprawiać akrobacje nafirankowe

Jest jeszcze jedno rowiązanie tanie i hmm mozna firanki zmieniac co roku jak sie znudza. jedziesz na targ do Szamotuł. Kupujesz na straganie z metra to co sie podoba. Wydajesz max 200- 300 zł. Potem jedziesz do krawca (takie uslugi sa u wielu) i każesz obszyć doszyc taśmę etc. Nie wydajesz więcej jak 100 zł. Przy takiej cenie jak sie firanki znudza albo co gorsza kolor się ten tego ..... i do kosza.

Jest firma wysyłkowa Wisan. Przysyłają katalogi, mozna coś oblukać, na Raszynie jest niewielki kiosk z firankami, na Samarzewskiego jest sklep po schodach w dół.

PS. Mam wprawe w firankach bo nasz kotek bardzo lubi uprawiać akrobacje nafirankowe

Dzięki Wciornastek za info i pomysły. Innym też dziękuję za wskazówki. Małżonka zamówiła te firanki, wpłaciła zaliczkę. Pozamiatane. Zrobiła to w pierwszym lepszym sklepie, nigdzie nie sprawdzała, nie porównała. Gdybym ja tak budował dom, to dziś nie miałaby gdzie tych firanek wieszać....

Jeżeli chodzi o ocieplenie i tynk to tak jak było powyżej wybrałem firmę STO. Jak do tej pory jeszcze nic nie odpadło ;-). Czyli całkiem nieźle!

-----------------------------------------------------------

Męczę się teraz z tematem trawnika/ogrodu. Muszę nawieźć trochę zmiemi. Fajną mam zaklepaną u żony w pracy, ale nie mam transportu z Owińsk do Rokietnicy. Zna ktoś może kogoś z rejonu Owińsk, kto wykonuje usługi transportowe tzw "wanną" ? Nasz miejscowy przedsiębiorca od robót ziemnych za tartrę (ok 9m3) dobrej ziemi chce pińćset złotych. Potrzebuję tych tatr 10 :o

Witam

Czy ktoś korzystał z firm zajmujących się wywozem gruzu z terenu budowy.

Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć.

Pozdrawiam

Ja korzystam z Tarnowskiej Gospodarki Komunalnej. Zamawiam kontener i jeśli jest tam sam gruz bez śmieci, foli, styropianu to płacę 75 zł za całość.

Witam

Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć.

Pozdrawiam

Ja korzystam z Tarnowskiej Gospodarki Komunalnej. Zamawiam kontener i jeśli jest tam sam gruz bez śmieci, foli, styropianu to płacę 75 zł za całość.

na pewno za całość? niesamowita ta cena. Ostatnio robiłem casting i w standardzie było stokilkadziesiąt złotych za m3. Przez przypadek znalazłem ekipę za (po negocjacjach) 200,00 / kilka m3 z załadunkiem koparką. Jutro ich będę testował. Namiary 880546899

Pozdr

STO wszyscy polecają no ale sto razy droższy od normalnych, a jak to sie ma w klasyfikacji od najlepszych do najgorszych? STO na górze a później?

Wolałbym gorszej Firmy niż STO a za to tynk silikonowy.

Znaczy kiepsko negocjujesz :lol: u mnie wyszło podobnie jak np. tzw "Krajsel" czy inne, oczywiście styropian, listwy startowe i kołki brałem tańszej firmy natomiast reszta czyli wszystkie zaprawy, tynki, narożniki i siatkę z STO bo to raczej wyższa półka i miało być dobrze a nie normalnie :wink:

Witam

Pozdrawiam

na pewno za całość? niesamowita ta cena. Ostatnio robiłem casting i w standardzie było stokilkadziesiąt złotych za m3. Przez przypadek znalazłem ekipę za (po negocjacjach) 200,00 / kilka m3 z załadunkiem koparką. Jutro ich będę testował. Namiary 880546899

Pozdr

Na pewno. Natomiast za pełen kontener ale ze śmieciami, foliami itp. w tym samym miejscu płaciłam 220.

STO wszyscy polecają no ale sto razy droższy od normalnych, a jak to sie ma w klasyfikacji od najlepszych do najgorszych? STO na górze a później? Wolałbym gorszej Firmy niż STO a za to tynk silikonowy.

A mnie nikt nie polecał STO chociaż rozmawiałem z kilkoma ekipami i kilkoma hurtowniami i różne systemy padały w dyskusjach. Czy coś mi umknęło? Oświećcie mnie proszę dlaczego miałbym wziąć to zamiast np. Ceresita? Btw Kreisel nie należy chyba ani do słabych ani do najtańszych. Jak to jest?

Pozdr

Tomek