brachol 16.06.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 a ja mam pytanie do osob ktorym wode postarcza Aquanet jakie sa oplaty za licznik wody (jezeli oczywiscie sa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 17.06.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś korzystał z firm zajmujących się wywozem gruzu z terenu budowy. Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 17.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 A ja pytanie o firme ogrodnicza. Macie jakas godna polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 17.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 scooby na system dociepleń wybraliśmy STO. Marzin też ich wybrał . Na razie bez uwag. TomcioB zamówiłam kontener i męskimi siłami został załadowany. W sumie na razie wywieźli 2 małe i jeden duży, a jeszcze trochę tego będzie, ponieważ śmieci pakowane są na bieżąco. Kontenery mają wszystkie firmy "śmieciowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.06.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Pytanko do grupowych babeczek Znacie miejsca gdzie można obejrzeć/zamówić firanki + zasłonki? Żona szuka na duże tarasowe okno, no a ja będę chory jak nie sprawdzę w kilku miejscach Normalnie nie mogę zrozumieć jak kwałek szmaty może kosztować 1000 złotych spróbuj wysłać zapytanie do pracowni z allegro - ja tak robiłam, jest ich sporo nawet w wlkp Jest jeszcze jedno rowiązanie tanie i hmm mozna firanki zmieniac co roku jak sie znudza. jedziesz na targ do Szamotuł. Kupujesz na straganie z metra to co sie podoba. Wydajesz max 200- 300 zł. Potem jedziesz do krawca (takie uslugi sa u wielu) i każesz obszyć doszyc taśmę etc. Nie wydajesz więcej jak 100 zł. Przy takiej cenie jak sie firanki znudza albo co gorsza kolor się ten tego ..... i do kosza. Jest firma wysyłkowa Wisan. Przysyłają katalogi, mozna coś oblukać, na Raszynie jest niewielki kiosk z firankami, na Samarzewskiego jest sklep po schodach w dół. PS. Mam wprawe w firankach bo nasz kotek bardzo lubi uprawiać akrobacje nafirankowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 17.06.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Mam pytanko czy ktos robił drewniany taras? Macie jakieś namiary, doświadczenia etc? I drugie - kto i gdzie kupował ostatnio kostkę brukową? Moze jakiaś zaprzyjażniona hurtownia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 17.06.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 scooby na system dociepleń wybraliśmy STO. Marzin też ich wybrał . Na razie bez uwag. ja również polecam, b.dobra jakość, dobra cena, dobre również jest to, że można ściągnąć ich "inżyniera" co wytłumaczy ekipie niuanse dobrego wykonania elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 17.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Jest jeszcze jedno rowiązanie tanie i hmm mozna firanki zmieniac co roku jak sie znudza. jedziesz na targ do Szamotuł. Kupujesz na straganie z metra to co sie podoba. Wydajesz max 200- 300 zł. Potem jedziesz do krawca (takie uslugi sa u wielu) i każesz obszyć doszyc taśmę etc. Nie wydajesz więcej jak 100 zł. Przy takiej cenie jak sie firanki znudza albo co gorsza kolor się ten tego ..... i do kosza. Jest firma wysyłkowa Wisan. Przysyłają katalogi, mozna coś oblukać, na Raszynie jest niewielki kiosk z firankami, na Samarzewskiego jest sklep po schodach w dół. PS. Mam wprawe w firankach bo nasz kotek bardzo lubi uprawiać akrobacje nafirankowe Dzięki Wciornastek za info i pomysły. Innym też dziękuję za wskazówki. Małżonka zamówiła te firanki, wpłaciła zaliczkę. Pozamiatane. Zrobiła to w pierwszym lepszym sklepie, nigdzie nie sprawdzała, nie porównała. Gdybym ja tak budował dom, to dziś nie miałaby gdzie tych firanek wieszać.... Jeżeli chodzi o ocieplenie i tynk to tak jak było powyżej wybrałem firmę STO. Jak do tej pory jeszcze nic nie odpadło . Czyli całkiem nieźle! ----------------------------------------------------------- Męczę się teraz z tematem trawnika/ogrodu. Muszę nawieźć trochę zmiemi. Fajną mam zaklepaną u żony w pracy, ale nie mam transportu z Owińsk do Rokietnicy. Zna ktoś może kogoś z rejonu Owińsk, kto wykonuje usługi transportowe tzw "wanną" ? Nasz miejscowy przedsiębiorca od robót ziemnych za tartrę (ok 9m3) dobrej ziemi chce pińćset złotych. Potrzebuję tych tatr 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 17.06.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 aniazpoznania, mikolayi Dziękuję bardzo za info nt. montowania zbiorników bezodpływowych. Tak właśnie zrobię. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 17.06.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś korzystał z firm zajmujących się wywozem gruzu z terenu budowy. Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć. Pozdrawiam Ja korzystam z Tarnowskiej Gospodarki Komunalnej. Zamawiam kontener i jeśli jest tam sam gruz bez śmieci, foli, styropianu to płacę 75 zł za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 17.06.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś korzystał z firm zajmujących się wywozem gruzu z terenu budowy. Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć. Pozdrawiam Ja korzystam z Tarnowskiej Gospodarki Komunalnej. Zamawiam kontener i jeśli jest tam sam gruz bez śmieci, foli, styropianu to płacę 75 zł za całość. na pewno za całość? niesamowita ta cena. Ostatnio robiłem casting i w standardzie było stokilkadziesiąt złotych za m3. Przez przypadek znalazłem ekipę za (po negocjacjach) 200,00 / kilka m3 z załadunkiem koparką. Jutro ich będę testował. Namiary 880546899 Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 17.06.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 STO wszyscy polecają no ale sto razy droższy od normalnych, a jak to sie ma w klasyfikacji od najlepszych do najgorszych? STO na górze a później?Wolałbym gorszej Firmy niż STO a za to tynk silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.06.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 STO wszyscy polecają no ale sto razy droższy od normalnych, a jak to sie ma w klasyfikacji od najlepszych do najgorszych? STO na górze a później? Wolałbym gorszej Firmy niż STO a za to tynk silikonowy. Znaczy kiepsko negocjujesz u mnie wyszło podobnie jak np. tzw "Krajsel" czy inne, oczywiście styropian, listwy startowe i kołki brałem tańszej firmy natomiast reszta czyli wszystkie zaprawy, tynki, narożniki i siatkę z STO bo to raczej wyższa półka i miało być dobrze a nie normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 18.06.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś korzystał z firm zajmujących się wywozem gruzu z terenu budowy. Ile kosztuje taka (nie)przyjemność i które firmy sa godne polecenia (najlepiej z zachodniej strony poznania), ponieważ mam hałdę gruzu, której się muszę pozbyć. Pozdrawiam Ja korzystam z Tarnowskiej Gospodarki Komunalnej. Zamawiam kontener i jeśli jest tam sam gruz bez śmieci, foli, styropianu to płacę 75 zł za całość. na pewno za całość? niesamowita ta cena. Ostatnio robiłem casting i w standardzie było stokilkadziesiąt złotych za m3. Przez przypadek znalazłem ekipę za (po negocjacjach) 200,00 / kilka m3 z załadunkiem koparką. Jutro ich będę testował. Namiary 880546899 Pozdr Na pewno. Natomiast za pełen kontener ale ze śmieciami, foliami itp. w tym samym miejscu płaciłam 220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.06.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Mam pytanko czy ktos robił drewniany taras? Macie jakieś namiary, doświadczenia etc? I drugie - kto i gdzie kupował ostatnio kostkę brukową? Moze jakiaś zaprzyjażniona hurtownia? tutaj jest troche napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 18.06.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 widzę że w kilku miejscach pojawiły się pytania o firmy wywożące gruz..... firma ze mnie żadna, ale CHĘTNIE PRZYJMĘ GRUZ I ZIEMIĘ - jeśli chcecie się pozbyć, piszcie na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 18.06.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 STO wszyscy polecają no ale sto razy droższy od normalnych, a jak to sie ma w klasyfikacji od najlepszych do najgorszych? STO na górze a później? Wolałbym gorszej Firmy niż STO a za to tynk silikonowy. A mnie nikt nie polecał STO chociaż rozmawiałem z kilkoma ekipami i kilkoma hurtowniami i różne systemy padały w dyskusjach. Czy coś mi umknęło? Oświećcie mnie proszę dlaczego miałbym wziąć to zamiast np. Ceresita? Btw Kreisel nie należy chyba ani do słabych ani do najtańszych. Jak to jest? Pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 18.06.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 to jeszcze mi Tole powiedz czy dobrze zrobiliśmy kupując właśnie ruppa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.06.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 to jeszcze mi Tole powiedz czy dobrze zrobiliśmy kupując właśnie ruppa?? Jeśli mogę zapytać to co konkretnie z Ruppa kupiliście ?? jaki model, kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 18.06.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Poszukuje rzetelnej i sprawdzonej ekipy do poddasza: wełna, płyty, szpachlowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts