Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

A tak swoją drogą to dobrą opcją do rozważenia jest montaż drzwi i podłóg (np. paneli) przez tę samą ekipę. Łatwiej skoordynować ich pracę. Ja miałem trochę zamieszania, bo w ciągu 4 dni musiały być połozone panele, zamontowane drzwi oraz schody drew. na betonie, było trochę marudzenia ;)

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Startuję we wrześniu. Budowa domu w Kostrzynie. Jeszcze nie wybrałem dostawców materiałów. Jakby ktoś mógł polecić np: pustak ceramiczny, bloczki na fundamenty, cegła, strop itp.

No i 2 sprawa - więźba, dachówka

P.S. Szukam garażu lub baraku na budowę, może ktoś ma na odstąpienie.

stemple budowlane oddam komplet za 450zł....coś ponad 100szt...107 czy 110szt ...dł. około 2,80-290metra.Odbiór osobisty w Gruszczynie po weekendzie (w piątek nam je uwolnią dopiero)

Dam znać jutro jak dowiem się od ekipy ile będę stempli potrzebował. Z Kostrzyna nie będę miał daleko.

Pozdrawiam

Hej,

muszę pilnie zadecydować kiedy kłaść podbitki- przed czy po tynkach. Korzystniej byłoby dla mnie położyć tynki razem z elewację a podbitkę potem. Tak samo mówi majster od podbitek. Natomiast inni twierdzą, że lepiej tynkować po podbitkach żeby podbitka nie uszkodziła tynku. Jak to jest w końcu podpowiedzcie proszę.

Dzięki i pozdr

stemple budowlane oddam komplet za 450zł....coś ponad 100szt...107 czy 110szt ...dł. około 2,80-290metra.Odbiór osobisty w Gruszczynie po weekendzie (w piątek nam je uwolnią dopiero)

Dam znać jutro jak dowiem się od ekipy ile będę stempli potrzebował. Z Kostrzyna nie będę miał daleko.

Pozdrawiam

pozdrawiam, i informuję,że już nieaktulane

Hej,

muszę pilnie zadecydować kiedy kłaść podbitki- przed czy po tynkach. Korzystniej byłoby dla mnie położyć tynki razem z elewację a podbitkę potem. Tak samo mówi majster od podbitek. Natomiast inni twierdzą, że lepiej tynkować po podbitkach żeby podbitka nie uszkodziła tynku. Jak to jest w końcu podpowiedzcie proszę.

Dzięki i pozdr

my robimy najpierw podbitkę

pewnie ten temat już wałkowaliśmy, ale proszę napiszcie gdzie warto się zaopatrzyć we włączniki, kontakty itp....może ktoś również kupował lampy???

na allegro :lol:

Ja się obkupiłam w Leroy Merlin, zarówno w osprzęt Berkera jak i lampy do połowy domu :D Zadziwiająco duży wybór całkiem dobrze wyglądających lamp tam mają :o

Hej,

Dzięki i pozdr

my robimy najpierw podbitkę

U nas też najpierw była podbitka, ułatwieniem było to że ta sama ekipa robiła podbitkę i tynki, więc naprawdę starali się nie zachlapać a co zachlapali to wyczyścili ;)

pewnie ten temat już wałkowaliśmy, ale proszę napiszcie gdzie warto się zaopatrzyć we włączniki, kontakty itp....może ktoś również kupował lampy???

Ja się obkupiłam w Leroy Merlin, zarówno w osprzęt Berkera jak i lampy do połowy domu :D Zadziwiająco duży wybór całkiem dobrze wyglądających lamp tam mają :o

Myślę że to zalezy czego szukamy. W Leroyu jest niewiele lamp bardziej oryginalnych, z charakterem. My część kupilismy właśnie w Leroyu, ale większość udało nam się podczas jednej godzinnej wizyty ;) wybrać w sklepie Aladyn. Aladynów jest chyba kilka w Poznaniu, róg Palacza/Głogowska, i gdzieś w okolicach Kościelna/Rynek Jeżycki. Wybór tam jest o wiele większy niż marketach.

Osprzęt (zresztą również Berkera) kupowałem w hurtowni BHU na Strzeszyńskiej.

z LM jest taka sprawa, że ponieważ ludzie zwykle sprawdzają wysokość cen drogich urządzeń i sprzętów a nie pędzelka czy kabelka, to odbijają sobie właśnie na setkach drobiazgów. Wałeczek do malowania kupowany w Pajo za 1,5 PLN w LM kosztował ponad 3 PLN (ten sam, tego samego producenta)

Gość Gosc_gość

Myślę że to zalezy czego szukamy. W Leroyu jest niewiele lamp bardziej oryginalnych, z charakterem. My część kupilismy właśnie w Leroyu, ale większość udało nam się podczas jednej godzinnej wizyty ;) wybrać w sklepie Aladyn. Aladynów jest chyba kilka w Poznaniu, róg Palacza/Głogowska, i gdzieś w okolicach Kościelna/Rynek Jeżycki. Wybór tam jest o wiele większy niż marketach.

Osprzęt (zresztą również Berkera) kupowałem w hurtowni BHU na Strzeszyńskiej.

Bardzo dobre lampy i duży wybór jest w Orionie na Dąbrowskiego - można się targować :p

Moja Żonusia trafiła tam nawet na lampy, które podobno nigdzie nie można zobaczyć na żywo bo są na specjalne zamówienie (wg naszego architekta). Chodzi oczywiście o lampy Hiszpańskie firmy Leds La Creu - wpadły nam w oko lampy z rodziny Fusta.

http://www.orion.poznan.pl

czy wiecie gdzie można zamówić drzwi zewnętrzne drewniane za rozsądną cenę (do 3 500 z montażem) z terminem realizacji do 6 tygodni?

właśnie mnie oświeciło, że przez brak drzwi na czas ryzykuję przesunięcie terminu przeprowadzki :roll:

Ciężka sprawa bo to kwestia gustu. Może coś takiego? Niektóre są od ręki a na inne czas oczekiwania 5-6 tygodni

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3435361

czy wiecie gdzie można zamówić drzwi zewnętrzne drewniane za rozsądną cenę (do 3 500 z montażem) z terminem realizacji do 6 tygodni?

właśnie mnie oświeciło, że przez brak drzwi na czas ryzykuję przesunięcie terminu przeprowadzki :roll:

my w tej cenie mamy od stolarza prawdziwe drewniane, wykonane według naszego pomysłu. jeżeli chcesz to mogę podać numer telefonu. termin myślę że osiągalny.