Pyrgon 01.08.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Porta - kupowałem w Progressie, 11 sztuk, Porta Nova, stanęło na 8% rabatu na drzwi i 9% na akcesoria. Panele - ja dawałem najgrubszą piankę jaka jest (nie taka biała, tylko zielona podobna do cienkiej kalimaty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 01.08.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Pytanie: Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza (producent). Szukam na forum ale nie mogę znaleźć - kiedyś czytałam, że wełna jakiegoś producenta po rozwinięciu rolki śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 01.08.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Pytanie: Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza (producent). Szukam na forum ale nie mogę znaleźć - kiedyś czytałam, że wełna jakiegoś producenta po rozwinięciu rolki śmierdzi. ja isoveru 5,10 i 20cm, wsio ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 01.08.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Pytanie: Jakiej wełny używaliście do ocieplenia poddasza (producent). Szukam na forum ale nie mogę znaleźć - kiedyś czytałam, że wełna jakiegoś producenta po rozwinięciu rolki śmierdzi. Ja własnie dzis skonczyłem ocieplać poddasze. Uzyłem Rockwool TopRock Dałem 16 miedzy krokwie + 10 cm na krokwie na całych połaciach dachu. Plus 10 cm miedzy krokwie/legary na strychu. Nic nie smierdziało, pyliło sie ze 2 razy mniej niz Isover. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 01.08.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja własnie dzis skonczyłem ocieplać poddasze. Uzyłem Rockwool TopRock Dałem 16 miedzy krokwie + 10 cm na krokwie na całych połaciach dachu. Plus 10 cm miedzy krokwie/legary na strychu. Nic nie smierdziało, pyliło sie ze 2 razy mniej niz Isover. a w jakich jednostkach i ile podaszy ociepliłeś każdą marką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 02.08.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 a w jakich jednostkach i ile podaszy ociepliłeś każdą marką ? Ociepliłem osobiście w życiu 2 poddasza. (kiedys tam jeszcze pomagałem kumplom) Jedno w ubiegłym tygodniu i drugie w tym tygodniu Pierwsze robiłem Isoverem Unimata, a drugie Rockwoolem TopRock. Ot i całe moje doświadczenie w tym temacie. Subiektywnie Isover pylił sie 2 razy wiecej. I do tego był taki jakby mniej rozprężliwy. Słabiej sie trzymał pomiedzy krokwiami. I jeszcze te drobinki od niego były bardziej dokuczliwe - mocniej gryzły w skórę. Robiliśmy w kombinezonach (chyba malarskie, takie za 8 zł), bo bez nich sie nie dało wytrzymać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 02.08.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 02.08.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 a w jakich jednostkach i ile podaszy ociepliłeś każdą marką ? Ociepliłem osobiście w życiu 2 poddasza. (kiedys tam jeszcze pomagałem kumplom) Jedno w ubiegłym tygodniu i drugie w tym tygodniu Pierwsze robiłem Isoverem Unimata, a drugie Rockwoolem TopRock. Ot i całe moje doświadczenie w tym temacie. Subiektywnie Isover pylił sie 2 razy wiecej. I do tego był taki jakby mniej rozprężliwy. Słabiej sie trzymał pomiedzy krokwiami. I jeszcze te drobinki od niego były bardziej dokuczliwe - mocniej gryzły w skórę. Robiliśmy w kombinezonach (chyba malarskie, takie za 8 zł), bo bez nich sie nie dało wytrzymać. pzdr Nie wiem jak Isover Uni-Mata ale Isover Super-Mata wogóle nie pyli. Natomiast TopRock to toalna porażka, ciężka paskudnie, sypie się z niej strasznie. Więc moje doświadczenia są absolutnie odmienne od Twojego - nigdy więcej Rockwool! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 02.08.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 witamczy mozecie polecic dobrego parkieciarza? i oswiecic mnie w kwestii cen_ ile kosztuje ukladanie duzych desek a ile przemyslowki- ale gdy wzor jest cegielki? interesuje mnie calosciowa cena z chemia, albo porozbijanie bez chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 02.08.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Nie wiem jak Isover Uni-Mata ale Isover Super-Mata wogóle nie pyli. Natomiast TopRock to toalna porażka, ciężka paskudnie, sypie się z niej strasznie. No faktycznie TopRock jest cięższy od Isovera. Może ten najlepszy Isover jest lepszy niż ten średni cenowo. Ja miałem problemy z wciaganiem Isovera na strych gdyż rwał mi sie w rękach jesli był dłuzszy niz 1,5 metra - z Rockwoolem tego problemu nie było - bardziej zbity i sprężysty (Rockwool 16 cm a Isover 15). 10 cm to porazka zarówno Isovera jak i Rockwoola - za mała rozprężliwość jak na szerokość krokwi, które mieliśmy... A tak naprawde to wazna jest cena i Lambda wełny. Ja po prostu dostałem na Rockwoola cene, duzo lepszą niz na Isovera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 03.08.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ostatnio mnie ktoś "oświecił", że Rockwool to wełna kamienna i tę (jako naturalną) powinno się stosować przy ociepleniu poddasza a isover to wełna szklana. ........ale czy ja wiem......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 03.08.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 ja natomiast czytalem zeby skosy ocieplac welna w plytach a nie w rolkach bo sie lepiej trzyma miedzy krokwiami i nie zbia sie po jakims czasie tak jak ta w rolkach ale jest to opinia z forum juz nei pamietam kogo ale jakiegos wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 03.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Ostatnio mnie ktoś "oświecił", że Rockwool to wełna kamienna i tę (jako naturalną) powinno się stosować przy ociepleniu poddasza a isover to wełna szklana. ........ale czy ja wiem......... Rockwool to wełna skalna, a Isover szklana. Z tym lepsze-gorsze to raczej ciężko wyrokować. Zwracałbym uwagę raczej na własności ociepleniowe (lambda) niż materiał z jakiego wykonana jest wełna...szczególnie jeśli nie układa się jej samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 03.08.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 MAM DO SPRZEDANIA nową skrzynkę prądową, kupiliśmy ją w zeszłym roku, ale nie montowaliśmy,bo okazało się,że mamy fajnego sąsiada (błogosławieństwo) a skoro się nie przyda to chcemy odzyskać choć część zapłaconej za nią sumki. Cena: 450zł. POLECAM!http://images34.fotosik.pl/333/fc24eaff1b670c51m.jpglink do dodatkowych zdjęć w moim opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 03.08.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Melduję się Misiak, jak już tak każesz się meldować, to rozumiem, że impreza u Ciebie forumowa się szykuje czy jak?! Zwłaszcza, że i okazja taka jak oblewanie narodzin kolejnego potomka sie pojawiła Właśnie wróciłam z wakacji i zastanawiam się kiedy faktycznie uda mi się przeprowadzić. Zostały wyprawki malarskie, wyprawki płytkarskie, duperele wykończeniowe typu drzwi i listewki, olejowanie podłóg, blaty do łazienek, szafy do garderoby..... Niby nic, a to wszystko zajmuje czas. Mąż mówi, że sierpniowy "długi tydzień" to dobry moment na przewożenie mebli. Może ma rację... ale ja do tego czasu chyba zwariuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 04.08.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Chciałam zapytać, czy macie może namiar na projektanta, który szybko (!) mógłby wykonać projekt szamba? Została mi również bardzo dobra papa podkładowa - tanio odsprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piters 04.08.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Misiak - GRATULACJE !!! do układania kostki będę miał kogoś do polecenia, niech tylko dokończą u mnie i jak będzie wszystko ok to dam zainteresowanym kontakt, ktoś szukał też speca od schodów (szczerze polecam, b. dobry - mi zrobił schody dębowe) odnośnie drzwi Porta - cena 900 zł wydaje się być dobra, oczywiście zależy z której kategorii (ja w ubiegłym roku kupowałem z naturalną okleiną ... po rabacie 25% wyszły mnie ok 1500 zł ... (15 czy 16 sztuk więc też to "bolało" ... ) Czy macie może dekarza do polecenia? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 04.08.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Ja również się przyklejam z pytaniem o dekarza:-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 04.08.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 ktoś szukał też speca od schodów (szczerze polecam, b. dobry - mi zrobił schody dębowe) pzdr Ja również poszukuję speca od schodów. Będę wdzięczna za namiary. Czy macie może dekarza do polecenia? pzdr Jeżeli chodzi o dekarza, to polecam "naszą" ekipę ciesielsko – dekarską. Jak robią można zobaczyć w moim dzienniku. Tel. do szefa ekipy - pana Pawła: 608 492 688. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 04.08.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 to ja też się podczepiam pod info o schodach (a takze zdjecie jak mozna? i cene?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts