Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Misiak dzięki. Jak się nie uda z wykonawcami to też sami sobie zrobimy. Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe???

Ja robiłem razem z teściem. Teściu więcej - ja niestety pracuję.

bloczki 8 cm - góra z siporexu a dół z silki. Oba materiały na klej. Nie jest to trudne, trzeba tylko mocno pilnować się z płaszczyzną i pionem. Sznurek, poziomica, łata 2 - 2,5 metrowa, wiadro, kielnia, paca zębata i wiertarka z mieszadłem wystarczą ;)

No i materiał oczywiście ;)

Maksymalne odchyłki jakie nam wyszły przy pomiarze 2 metrową łatą to 0,8 cm.

Pozdrawiam

A ja mam taki problem. Będę niebawem zamawiał posadzki maszynowe na styropian na parter i piętro.

Na piętrze mam balkon. W jaki sposób powinno się wykonać wykończenie brzegów balkonu: jak szalunek, opierzenie położenie styro, aby wszystko grało i potem nie było hecy.

jakie są na to patenty?

Pozdr.

Misiak dzięki. Jak się nie uda z wykonawcami to też sami sobie zrobimy. Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe???

Ja robiłem razem z teściem. Teściu więcej - ja niestety pracuję.

bloczki 8 cm - góra z siporexu a dół z silki. Oba materiały na klej. Nie jest to trudne, trzeba tylko mocno pilnować się z płaszczyzną i pionem. Sznurek, poziomica, łata 2 - 2,5 metrowa, wiadro, kielnia, paca zębata i wiertarka z mieszadłem wystarczą ;)

No i materiał oczywiście ;)

Maksymalne odchyłki jakie nam wyszły przy pomiarze 2 metrową łatą to 0,8 cm.

Pozdrawiam

No to nieźle :)

Jeśli chodzi o balkony to nic nie pomogę. Pozbyliśmy się na etapie projektu wszystkich aby nie mieć z nimi problemu.

Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe???

scianki działowe chciałem sam robić ale dostałem bonusa od moich murarzy i oni je postawili!

myślę że jak chodzi o samą wełnę stelaże i nide to najgorzej zacząć (robiłem to pierwszy raz) dodatkowe utrudnienia to dach kopertowy wszędzie skosy no i skopana wysokość dachu przez co musiałem obniżać nide o 30 cm efekt zadowalający a jak late przykładałem z góry na dol na profile to ciężko by było kartkę papieru wsadzić :wink: a bylem na budowach gdzie firmy robily i przykładając late tak samo pierwsza i ostatnia sie pokrywała a w środkowe moglem palec włożyć :o

z ciekawostek to jak spotkam panów od dachu to mi giery z d..... powyrywam !

pokoje wymalowane a przy tych ostatnich ulewach pozaciekało mi na kominach :cry:

deb......... nie potrafią robić dachów !!!!

wezwałem inna ekipie i okazało się ze źle mi opierzenie zrobili i uszczelnili na zwykły silikon chociaż im kupiłem dekarski !

wiec ostrzegam przed firma pana graczyka z skokow !!!

błędów oczywiście jest więcej ale ten najbardziej boli bo cieknie

:cry: teraz mam uszczelnione kitem dekarskim i jak to nie pomoże to muszę zrobić nowe opierzenie :evil:

Misiak a robiłeś może też sam ścianki działowe???

scianki działowe chciałem sam robić ale dostałem bonusa od moich murarzy i oni je postawili!

myślę że jak chodzi o samą wełnę stelaże i nide to najgorzej zacząć (robiłem to pierwszy raz) dodatkowe utrudnienia to dach kopertowy wszędzie skosy no i skopana wysokość dachu przez co musiałem obniżać nide o 30 cm efekt zadowalający a jak late przykładałem z góry na dol na profile to ciężko by było kartkę papieru wsadzić :wink: a bylem na budowach gdzie firmy robily i przykładając late tak samo pierwsza i ostatnia sie pokrywała a w środkowe moglem palec włożyć :o

z ciekawostek to jak spotkam panów od dachu to mi giery z d..... powyrywam !

pokoje wymalowane a przy tych ostatnich ulewach pozaciekało mi na kominach :cry:

deb......... nie potrafią robić dachów !!!!

wezwałem inna ekipie i okazało się ze źle mi opierzenie zrobili i uszczelnili na zwykły silikon chociaż im kupiłem dekarski !

wiec ostrzegam przed firma pana graczyka z skokow !!!

błędów oczywiście jest więcej ale ten najbardziej boli bo cieknie

:cry: teraz mam uszczelnione kitem dekarskim i jak to nie pomoże to muszę zrobić nowe opierzenie :evil:

Częściowo przyczyną przeciekania przy kominach jest praca więźby. Drewno schnie, dach może też "siąść" pod ciężarem dachówki. Co do namiarów na pana Daniela, to jeszcze raz dzięki. Dziś był na budowie i jesteśmy już po wstępnych ustaleniach.

No u nas ciężko - balkon częściowo jest składową wykusza na parterze, a poza tym bardzo mi się podoba - jest częścią elewacji frontowej.

No i mam problem

Nam też balkony się podobają, na pewno dodają uroku itd. ale ja widziałam balkony i taras u znajomych. Przeraziły mnie przeciekania, odpadanie płytek co roku po zimie, naprawiane przez różne ekipy bez efektu. Dlatego balkonów - niet a miały być 4 i do tego ziemny taras obłożony kostką.

Witam, zapewne macie juz za soba etap dachówek i firm oferujacych owe dachówki:) Mam pytanie czy ktos z Was korzystał z firmy Kolmax ze Swarzedza lub z firmy Korona z ul. Góreckiej? Interesuje mnie podejscie do klienta, cena montaz dachówki...mozecie mi polecic bez ogródek któras z tych firm???? Z góry dziekuje za odpowiedzi!

Witam,

mam do oddania kilka ton "odpadów" granitu. Odpadów, ponieważ jest to produkt nienormowany powstały przy produkcji standaryzowanej kostki, ale jakościowo to ciągle granit.

Wady:

- trudniej się układa niż zwykłą kostkę

- oby ją ode mnie zabrać trzeba sobie poradzić bez koparki, ponieważ nie mogę jej wpuścić ponad szambem, chyba, że sięgnie przez płot

- wiekości kawałków granitu są różne od 5 cm do 15

Zalety:

- cena... powiedzmy 4pak cocacoli

- ładnie wyglada po ułożeniu, właściwie nie różni się od standarowej kostki granitowej

Załączam zdjęcia, aby było wiadomo co oddaję oraz co można z tego zrobić (moja własna amatorska opaska i podjazd wykonane przeze mnie osobiście)

Kontakt: [email protected]

http://images50.fotosik.pl/6/31050906110dee7cm.jpg

http://images34.fotosik.pl/353/d59cfff3f1a9d21em.jpg

http://images44.fotosik.pl/6/8fde70b16d4fa641m.jpg

http://images33.fotosik.pl/358/e00021f881ad8b6am.jpg

Częściowo przyczyną przeciekania przy kominach jest praca więźby. Drewno schnie, dach może też "siąść" pod ciężarem dachówki. Co do namiarów na pana Daniela, to jeszcze raz dzięki. Dziś był na budowie i jesteśmy już po wstępnych ustaleniach.

ale te osły źle opierzenie zrobili i na dodatek dali silikon który po prostu się nie trzymał !

tłumaczyłem im ze maja membranę wywinąć na zew i o taśmować wokół komina a te barany zrobiły dziurę że cała rękę wyciągałem na zewn.

podobnie zrobili z kominkami went. zamiast naciąć krzyżyk i wywinąć na zew. a później owinąć taśmą to zrobili dziurę prawie na 2 tam musiałem im kupić taśmę do wulkanizacji za 200 zł i dałem im instrukcję jak maja to zrobić aby nie spierdzielić :)

wrrrrrrrrrrrrrrr i takie mieli tempo ze robili mi dach przez przeszło 3 miesiące

ale co sie dziwić jeden co miał jakieś tam pojęcie siedział na dachu a 2 stało na dole i podziwiało jego pracę ! pół dnia ponoć czytali w samochodzie instrukcję od okien a na koniec monotowania ostatniego mówiąc miedzy sobą "miejmy nadzieje że nie będzie przeciekać" to słyszała moja żona która została a oni o tym nie wiedzieli :)

a na koniec zawołali dodatkową kasę za towar który niby dodatkowo dokupili

a jak ich poprosiłem o udokumentowanie tego to "na zeszyt brali " mimo że prosiłem na początku podałem im dane na fv jakby coś potrzebowali a mnie nie będzie

ale byłem i wszystko im kupowałem a pan nie potrafił nic wymyślić .....

MISIAK

Ja pana Graczyka-OFERME! wywaliłem po 2 dniach pracy.

2 dni robili murłaty , przychodzili na 11 i o 15 do domu jechali, 1 robił a 2 w tym pan graczyk pili piwo po czym wsiadali w samochód i jechali.

Jak tobie misiak spieprzyli dach prosty to boje sie co by mi zrobili z moim!

Ale adres jego mam i na pewno po budowie zawitam u niego bo oszukał mnie na więźbę!

NA czarnej lisice już przed nim ostrzegałem!

Graczyk Ze skoków Fleja a nie ciesla!

MISIAK

Ja pana Graczyka-OFERME! wywaliłem po 2 dniach pracy.

2 dni robili murłaty , przychodzili na 11 i o 15 do domu jechali, 1 robił a 2 w tym pan graczyk pili piwo po czym wsiadali w samochód i jechali.

Jak tobie misiak spieprzyli dach prosty to boje sie co by mi zrobili z moim!

Ale adres jego mam i na pewno po budowie zawitam u niego bo oszukał mnie na więźbę!

NA czarnej lisice już przed nim ostrzegałem!

Graczyk Ze skoków Fleja a nie ciesla!

dokładnie jak piszesz i dobrze zrobiłeś tak też myślałem ze ich zmieniłeś bo za szybko dach miałeś zrobiony :)

Witam, gdzie można pooglądać sobie armaturę w Poznaniu?

A gdzie można tanio kupić?

Bo z tego co już zdążyłem zauważyć, to regułą jest: duża wystawka - drogo, mała wystawka - taniej ;)

Pozdr.

a bez wystawki najtaniej

polecam na zakupy:

http://www.abclazienki.pl/

my tu cała armaturę+ceramikę+grzejniki łazienkowe zakupiliśmy

co do oglądania to moze Sanpol z Pokrzywnie? Albo markety budowlane?