jola.d 03.01.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Tak widzę, że WJ jest znany w okolicach.Ostatnio jego szwagier też sprzedał działkę[/code] Oj, to muszę Wam teraz podziękować, bo namówiliście WJ do sprzedania działek Rozmawiałam ze szwagrem WJ przed świętami, to nie chciał powiedzieć za ile sprzedaje (on miał dużą tą działkę - zdaje się, że ok2000m2). Poza tym, po sąsiedzku, też na wiosnę będzie się budowała jego córka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech Bernacki 03.01.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Ale z tego co wiem to szwagier WJ podpisał umowę przedwstępna już w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 03.01.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Ale z tego co wiem to szwagier WJ podpisał umowę przedwstępna już w październiku No proszę, ludzie to potrafią robić tajemnicę A co z wodociągiem, orientowałeś się? Może przejdziemy na priva, bo ludzi pewnie nie interesuje szwagier WJ i jego tjemnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzech Bernacki 03.01.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Dobry pomysł bo administrator czuwa. DObrej Nocy życzę tym którym przeszkadzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 03.01.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam Jestem już całkiem "dzika" kiedy muszę siedzieć w biurze, a na mojej działeczce działa ekipa. Mamy juz wykopane, wytyczone, podbetonowane, a jutro przyjezdża grucha z zalewa ławy. Do odważnych świat należy Niestety już wiem ze kończymy na stanie zero i czekamy do wiosny Kierownik budowy bardzo fajny polecam (podaję namiary Zbyszek Konieczny 604 175 485) bardzo chwali też mojego wykonawcę (ale on ma cały następny rok juz zarezerwowany) Ogólnie wszystko kręci się w szalonym tępie i z tych emocji nie mogę spać. Nasze prace kończymy do 15 stycznia a potem oby do wiosny Pozdrawiam i trzymam za nas wszystkich kciuki atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam nowych grupowiczów! Robi się tu gwarno! Jutro się widzę z Bartkiem - podpisujemy umowę i określamy termin Przekaż pozdrowienia od Marcina i zapytaj kiedy ściągnie u mnie szalunki. ...no chyba, że już to zrobił, bo ostatni razn na budowie byłem przed świętami (...)Jestem już całkiem "dzika" kiedy muszę siedzieć w biurze, a na mojej działeczce działa ekipa(...). (...)Ogólnie wszystko kręci się w szalonym tępie i z tych emocji nie mogę spać(...) Skąd ja to znam???? Powodzenia w działaniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 04.01.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Niestety już wiem ze kończymy na stanie zero i czekamy do wiosny Kierownik budowy bardzo fajny polecam (podaję namiary Zbyszek Konieczny 604 175 485) bardzo chwali też mojego wykonawcę (ale on ma cały następny rok juz zarezerwowany) Witaj! A możesz zdradzić co to za wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 04.01.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam Zwracam się do wszystkich fanów oraz osób zainteresowanych montażem w swoich przyszłych domkach PC, o podanie namiarów na godne polecenia firmy oferujące ten sprzęt na rynku wielkopolskim. Raczej z góry odpada CliamKomfort ze względu na astronomiczną cenę, jaką wołają, chociaż z tego co wiem wszyscy są zadowoleni z ich usług. Jakie jeszcze inne firmy polecacie. Obecnie poważnie myślę nad systemem grzewczym i w grę wchodzą: - montaż pompy ciepła + kominek zwykły - lkotłownia gazowa + kominek z płaszczem. Do obu wersji jeszcze wentylacja z REKU. Dajcie znać ponieważ przy PC, która obecnie jest dość drogim, ale ze wzgledu na ceny gazu, przyszłościowym urządzeniem, nie musiałbym budowac komina i kilku innych drobiazgów, a na decyzję jest coraz mniej czasu. Więc może jak policzyc wszystko do kupy, to PC nie wyjdzie tak źle im szybciej podejmę decyzję o wyborze systemu grzewczego, tym poniosę mniej niepotrzebnych kosztów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 04.01.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 a ja mam dylemat bo w Muratorze (1/2007, str 34) piszą, że jak się bierze generalnego wykonawcę to tylko z takim który "przejmie obowiązki kierowania budową" a samemu należy zatrudnić własnego inspektora nadzoru. Z drugiej strony z rozmów ze znajomymi oraz z lektury postów na forum (z zwłaszcza wątek p.t.: Kilka rad dla początkujących) wynika, że "ich" kierownik a "nasz" inspektor to zbytnia rozrzutność, wystarczy mieć tylko "naszego" kierownika. Może by redakcja jakoś się odniosła do tej rozbieżności...----Atka13\ dzięki za namiary na kiera - już z nim rozmawiałem i zrobił pozytywne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 04.01.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Raczej chodzi tu o to, że jak firma buduje pod klucz to ma swojego kierownika dla własnej wygody. Ale w takim wypadku nie powinieneś za to płacić tylko właśnie wynająć inspektora nadzoru. W innym przypadku nie bierz ich kierownika, tylko od razu swojego. Ale i tak jak nie zapłacisz im za kierownika to te 2k pln łatwo ukryją w kosztach całej inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 04.01.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Hihi, to widzę, że jeden kierownik obsłuży prawie całą grupę zaczynających na wiosnę 2007 Ja też już z nim jestem dogadana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 04.01.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam Jestem już całkiem "dzika" kiedy muszę siedzieć w biurze, a na mojej działeczce działa ekipa. Mamy juz wykopane, wytyczone, podbetonowane, a jutro przyjezdża grucha z zalewa ławy. Do odważnych świat należy Gratuluję i trzymam kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 04.01.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Noo, to umowa z Bartkami podpisana i zaczynamy pod koniec marca, po budowie u "Misiaka" Misiak, będziesz musiał podgonić Bartków, żeby u mnie szybciej zaczęli Jutro się widzę z Bartkiem - podpisujemy umowę i określamy termin Przekaż pozdrowienia od Marcina i zapytaj kiedy ściągnie u mnie szalunki. ...no chyba, że już to zrobił, bo ostatni razn na budowie byłem przed świętami Marzin dopiero co przeczytałam Twojego posta, więc pozdrowienia prawie zostały przekazane (bo rozmawialiśmy o Tobie - same dobre rzeczy ), ale niestety o szalunkach Bartek nie wspominał A jak tam kredycik, wybrałeś już coś ? Pozdrowionka jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.01.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Noo, to umowa z Bartkami podpisana i zaczynamy pod koniec marca, po budowie u "Misiaka" Faaajnie, oby zima nie przycisnęła. Marzin dopiero co przeczytałam Twojego posta, więc pozdrowienia prawie zostały przekazane (bo rozmawialiśmy o Tobie - same dobre rzeczy ) A jak tam kredycik, wybrałeś już coś ? Eeee, jakoś nie mogę się za to zabrać. Zresztą banki nie mają jeszcze odpowiednich umów, więc tak czy siak trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 04.01.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Powoli wpadam w panikę. Tyliu z was zaczyna już prace a nie mogę znaleźć ekipy. Poratujcie, jak macie jakiś kontakt.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 04.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 a zdradźcie mi proszę, któż to taki te "Bartki" o których tu i ówdzie mogę na forum przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 04.01.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 a zdradźcie mi proszę, któż to taki te "Bartki" o których tu i ówdzie mogę na forum przeczytać Zobacz do mojego dziennika. Ogólnie to ekipa, której szef ma na imię Bartek. Poleciła mi ich Wciornastek. Jeszcze raz jej dziękuję, bo wiem, że z powodu tego polecenia, pewne prace na jej budowie nie zostały zrobione w czasie. Bartki skakali tu i tam... Generalnie myślę, że dobry kierbud + Bartki = wykonanie domu jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 04.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam Zwracam się do wszystkich fanów oraz osób zainteresowanych montażem w swoich przyszłych domkach PC, o podanie namiarów na godne polecenia firmy oferujące ten sprzęt na rynku wielkopolskim. Raczej z góry odpada CliamKomfort ze względu na astronomiczną cenę, jaką wołają, chociaż z tego co wiem wszyscy są zadowoleni z ich usług. Jakie jeszcze inne firmy polecacie. Obecnie poważnie myślę nad systemem grzewczym i w grę wchodzą: - montaż pompy ciepła + kominek zwykły - lkotłownia gazowa + kominek z płaszczem. Do obu wersji jeszcze wentylacja z REKU. Dajcie znać ponieważ przy PC, która obecnie jest dość drogim, ale ze wzgledu na ceny gazu, przyszłościowym urządzeniem, nie musiałbym budowac komina i kilku innych drobiazgów, a na decyzję jest coraz mniej czasu. Więc może jak policzyc wszystko do kupy, to PC nie wyjdzie tak źle im szybciej podejmę decyzję o wyborze systemu grzewczego, tym poniosę mniej niepotrzebnych kosztów. Pozdrawiam co do ogrzewania to koszt założenia PC jest dość z tego co mi wiadomo ,jest natomiast tanie w eksploatacji(nie potrzeba żadnego paliwa),ale jaką temperaturę max można osiągnąć przy PC czy w czasie mrozów nie zmarzniesz. My na razie zgłosiliśmy kocioł na eko-groszek ,bo nie mamy gazu w ulicy przy działce ,może pózniej założą jak więcej ludzi się pobuduje.Obecnie gazowni się nie opłaca,za mało odbiorców.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 04.01.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 jola.d Gratuluję podpisania umowy Teraz to już pozostaje tylko powiedzieć-do dzieła i połamania kielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 04.01.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 hura! ławy zalane i nie ma mrozu!!! byliśmy dzisiaj po południu zerknąć na nasze włości a tu ławy elegancko zalane i co kocie łapki wyduszone hi hi nieźle sobie połaził ale co mi tam i tak nie bedzie widać.Szkoda tylko że tak wcześnie robi się ciemno i nie zdążam nacieszyć oka widokiem Jutro kładą nam papę i jadą pierwszy rządek bloczków - znowu nie bedzie mrozu pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts