Mice 02.12.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Ile płaciliście płytkarzom za położenie płytek? Czy ceny: - 50 PLN/m2 za podłogę z płytek 33 cm układanych w "karo" + postument 15 zł / m bieżący - 100 zł/m2 za ścianę (wianek w kuchni) z płytek 10 cm to dużo czy mało? T. ad.1. cena ok, ja płaciłem 60PLN/m2 ale w tym było wszystko (co to jest postument ? ) ad.2. to już trochę przesada, co prawda płytki 10x10 są upierdliwe przy układaniu ale bez przesady. Jak gość kładzie ekstra, a tych m2 nie masz kopę to pewnie bym się zgodził po warunkiem, że nic więcej do tego nie dochodzi. U mnie na końcu koleś próbował dorzucić cenę za "przygotowanie podłoża" I jeszcze jedno, piszcie wspólnie na kartce ile wg niego m2 wyjdzie i ile to będzie kosztowało, zaoszczędzi to sporo nerwów przy rozliczeniu. To była druga rzecz która pojawiła się u mnie, na całe szczęście byłem przygotowany i pomierzyłem sobie sam więc korekty były spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 02.12.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam ...mam problem...ostatnio takie deszcze ....zacieka mi po kominie - najpierw jeden komin, przyjechała ekipa i zrobiła, niby nie ma plam na tynku, ale boją sie, że sobie gdzieś tam woda drąży, a teraz widzę, że na tynku drugiego komina jest duż mokra plama i nawet jakby gdzies ta woda schodziła w dół. Co to jest? żle zrobione opierzenie? złe zaizolowanie silokonem ? Chyba dobrze, że nie zamykałam jeszcze poddasza płytami i wszystko mozna jeszcze sprawdzić. A co będzie, jak przyjdzie ocieplenie + płyty a woda będzie dalej zaciekać? Po latach to ta wełna będzie jak gąbka? Jak się przed tym zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.12.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam ...mam problem...ostatnio takie deszcze ....zacieka mi po kominie - najpierw jeden komin, przyjechała ekipa i zrobiła, niby nie ma plam na tynku, ale boją sie, że sobie gdzieś tam woda drąży, a teraz widzę, że na tynku drugiego komina jest duż mokra plama i nawet jakby gdzies ta woda schodziła w dół. Co to jest? żle zrobione opierzenie? złe zaizolowanie silokonem ? Chyba dobrze, że nie zamykałam jeszcze poddasza płytami i wszystko mozna jeszcze sprawdzić. A co będzie, jak przyjdzie ocieplenie + płyty a woda będzie dalej zaciekać? Po latach to ta wełna będzie jak gąbka? Jak się przed tym zabezpieczyć? zla obrobka komina inaczej byc nei moze jak by bylo szczelnie to by nie cieklo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 02.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Witam ...mam problem...ostatnio takie deszcze ....zacieka mi po kominie - najpierw jeden komin, przyjechała ekipa i zrobiła, niby nie ma plam na tynku, ale boją sie, że sobie gdzieś tam woda drąży, a teraz widzę, że na tynku drugiego komina jest duż mokra plama i nawet jakby gdzies ta woda schodziła w dół. Co to jest? żle zrobione opierzenie? złe zaizolowanie silokonem ? Chyba dobrze, że nie zamykałam jeszcze poddasza płytami i wszystko mozna jeszcze sprawdzić. A co będzie, jak przyjdzie ocieplenie + płyty a woda będzie dalej zaciekać? Po latach to ta wełna będzie jak gąbka? Jak się przed tym zabezpieczyć? cegła pełna czy kratówka??? Dach po jakimś czasie zaczyna "pracować". Konstrukcja schnie i nawet jeśli obróbka blacharska była dobrze zrobiona to po pewnym czasie może puścić. Trzeba wejść na dach i porządnie uszczelnić. Pytałam się wyżej czy cegła pełna czy kratówka bo czasami przy niepełnej fudze, woda przenika do komina tą drogą. W takiej sytuacji trzeba by albo poprawić fugę albo spróbować zaimpregnować obecną olejem do klinkieru. Czasami pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 02.12.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Bardzo pilnie potrzebuję kominiarza! Proszę, wspomóżcie jakimś kontaktem... Jerzy Sopor 504 447 277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 03.12.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Dzięki Krys, cegła kratówka, będzie murarz, poproszę , żeby sie temu przyjrzał z bliska, dzisiaj ma wejść dacharz i poprawic opierzenie, do stycznia mam czas, będę obserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 04.12.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Mam pytanie dla bieglych w zakresie alarmu. Moi goscie od wykonczeniowki czyscili czujki ruchu. Dzisiaj zauwazylem na wyswietlaczu alarmu ze swieci sie dioda przy ktorej jest napis "TAMPER"NIedawno do mnie dzwonili bo przy probie zalaczenia alrmu z pilota alarm automatycznie sie wlaczal i wyl.Co t ojest to TAMPER? i czy moge to sam wylaczyc jakos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 04.12.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Tamper to sabotażPewnie cos masz otwarte albo odłączona,Oczywiscie ze sam możesz to zrobic tylko trzeba wiedzieć jak :| A co to za system? Montowała go agencja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 04.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witam, mam pytanie: gdzie moge kupic i jesli mozecie polecic jakie oswietlenie zewnętrzne, chodzi mi głownie o takie lampki "wklejane" w podest przed domem. Maja sie zapalac w momenci jak bede podchodzic do drzwi a jednoczesnie oswietlac beda przod domu. Mam nadzieje ze sie jasno wyraziłąm:) Szukam rowniez lamp zewnetrznych przykrecanych do sciany. Znacie jakies dobre miejsce z wyborem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 04.12.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Tamper to sabotaż Pewnie cos masz otwarte albo odłączona, Oczywiscie ze sam możesz to zrobic tylko trzeba wiedzieć jak :| A co to za system? Montowała go agencja? Agencja i cholera nie mam nawet instrukcji obslugi (dali mi jakies ksero ale zgubilem) Teraz za akzda glupote place Obczailem linie gdzie ten sabotaz byl i wyszlo ze to centralka. Musial ja ktos otwierac-pewnie robotnicy na byudowie ale nie chca sie przyznac. Wkurza mnie to, ze pewnie trzeba pare przyciskow wcisnac i skasowac ten alarm sabotazowy a ja bede wolal goscia i 100 mu zabule za te glupote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 05.12.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Agencja i cholera nie mam nawet instrukcji obslugi (dali mi jakies ksero ale zgubilem) Teraz za akzda glupote place Obczailem linie gdzie ten sabotaz byl i wyszlo ze to centralka. Musial ja ktos otwierac-pewnie robotnicy na byudowie ale nie chca sie przyznac. Wkurza mnie to, ze pewnie trzeba pare przyciskow wcisnac i skasowac ten alarm sabotazowy a ja bede wolal goscia i 100 mu zabule za te glupote a jaki system masz? i jak na gwarancji to powini zrobic za darmo a ty i powiesz "samo tak sie stało " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 05.12.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a jeszcze mam pytanie, kalkulował ktos farby? tz cena a jakosc? lateksowa czy akrylowa, biała plus pigment czy odrazu kolorowa?a marka?mój wykonawca chce malowac biala farba z unigruntem (powiedział ze albo wymiesza ale lepiej kupic odrazu cos takiego.... a jak jest lepiej?wem ze dawno dawno temu misiak sie pytał o to a dla mnie wtedy to było takie oczywiste, ale przy tej ilosci farby warto sie jednak zastanowic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 05.12.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 a jeszcze mam pytanie, kalkulował ktos farby? tz cena a jakosc? lateksowa czy akrylowa, biała plus pigment czy odrazu kolorowa?a marka? mój wykonawca chce malowac biala farba z unigruntem (powiedział ze albo wymiesza ale lepiej kupic odrazu cos takiego.... a jak jest lepiej? wem ze dawno dawno temu misiak sie pytał o to a dla mnie wtedy to było takie oczywiste, ale przy tej ilosci farby warto sie jednak zastanowic.... ja qpowałem farby lateksowe głownie w STO oczywiscie odrazu kolor z wzornika ale byly takie kwiatki jak BENIAMIN MOORE dobrze ze tylko 2 litry bo kosztowala az 180 zl (2l) a białą qpowałem najtańszą i dolewałem unigruntu do tego biel idealna jak dla mnie w lazience pomalowałem biała lateksowa i nie jest tak biała a kosztowała troche:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 06.12.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Witam, mozecie polecić wykonawcę do ułozenia lamparkietu, oczywiście normalnego Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 08.12.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Jesli chodzi o farby to kupowalem Para. Jakos 1 cena adekwatna do jakosci... niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 08.12.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 my kupilismy tikurille oraz dekoral z mieszalnika bylam bardzo zadowolona z wiekszosci kolorow, niestety sama wybralam braz z tikurilli ktory w sztucznym swietle wyglada na fiolet teraz przemalowujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 08.12.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Gdzie robiliście kuchnie? (Chodzi mi oczywiście o taką do zabudowy) Polećcie proszę jakieś firmy, jeśli jesteście zadowoleni. Jak to właściwie działa - bo wiem, że kuchnie robią też po prostu stolarze, ale domyślam się, że wtedy to już projekt jest na głowie zamawiającego a pan fachowiec tylko robi, czy tak? Będę wdzięczna za jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borówki 08.12.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Cześć. Mam pytanie i zarazem prośbę. Czy ma ktoś może godnych polecenia ludzi do zrobienia płyt G-K, podwieszanych sufitów itp. ? Nawalił nam "fachowiec" a byle kogo z ulicy wolimy nie brać. Będziemy bardzo wdzięczni za ewentualne namiary i info o cenie. Z góry bardzo dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 09.12.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Gdzie robiliście kuchnie? (Chodzi mi oczywiście o taką do zabudowy) Polećcie proszę jakieś firmy, jeśli jesteście zadowoleni. Jak to właściwie działa - bo wiem, że kuchnie robią też po prostu stolarze, ale domyślam się, że wtedy to już projekt jest na głowie zamawiającego a pan fachowiec tylko robi, czy tak? Będę wdzięczna za jakieś namiary. bylo juz pare razy wiec siebie cytuje jestem bardzo zadowolony ale nie chcial bym tutaj być stronniczy bo to moj znajomy wiec najlepiej niech wypowiedzą sie inni u których on robił np. marzin, martuszek i.... martuszka kuchnia powala na kolana wyszła zajeb.... ale może niech ona sie wypowie Jarosław Mikołajczak 603082461 z tego co wiem projekt tez moze zrobic ale ja robiłem sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 09.12.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 DZieki za info dot. FarbJA wymieszam kolor biały z gruntem, i na to 2 razy kolor.A farby to cos z marketu typu dulux czy dekoral I odrazu gotowy kolor bo mieszac wsumie sie nie oplaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts