Mice 19.12.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dzieki za informacje o panelach, JA chyba tez kupie w Liroyu, tylko firma firma z zwracał ktoś uwagę na ścieralność? czy jak zamontuje ac3 to będzie to służyło? te co maja ac4 -5 są już dużo droższe no i nawet kolory mi do gustu nie przypadają. ja mam właśnie AC3 w salonie i spiżarni, i takie też będą wszędzie gdzie będą panele. Nawet jeśli coś się z nimi stanie za kilka lat to je wymienię, koszt śmieszny a przynajmniej się nie stersuję jak mi dziecko czy inne żyjątko porysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.12.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Mam pytanie z zakresu systemu alarmowego. Mianowicie zamierzam, oprócz czujek ruchu zamontować jeszcze kontraktony w okanach (wpuszczane w okna nie zewnętrzne). Mam okna PVC i firma instalujaca straszy mnie, ze moge stracić gwarancje na okna jeżeli sam wykonam nawierty. Natomiast moja firma od okien mówi, że oni nie robią takich rzeczy i aby dogadywać się z instalatorem alarmu. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Mi nawiercał na miejscu gość od okien i dziwił się dlaczego miałbym stracić gwarancję skoro tam nic nie ma ... sami przy montażu często nawiercają Znajomemu przywieźli już nawiercone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 19.12.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Dzięki Mice. Jeszcze jendo pytanie. Na tarasie mam drewnianą barierkę i słupki. Włansie mi je ładnie oheblowali i musiałbym je czymś zabezpieczyć. Mozecie polecić jakies środki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 20.12.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Pytanie: ile za wymurowanie tarasu plus wejście ca 30 m kw, żeby nie dać się oszwabić ??? beton z betoniarki , wykop ręczny pod fundament z bloczkow Nikt nie pomoże w sprawie tego tarasu ???? ja za swój aż 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 22.12.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Dzięki Mice. Jeszcze jendo pytanie. Na tarasie mam drewnianą barierkę i słupki. Włansie mi je ładnie oheblowali i musiałbym je czymś zabezpieczyć. Mozecie polecić jakies środki? Ja robiłem Altaxinem woskowym. A to dlatego że tym samym miałem podbitkę malowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.12.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 ja malowalem Sadolinem Classic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 02.01.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Pierwszy post w Nowym Roku - z noworocznymi pozdrowieniami Pytanie do tych co nie mają reku ani żadnych takich cudów z wentylacją. Ja mam zwykłą grawitacyjną - i na poddaszu wszędzie zbiera się kosmiczna ilość wody na szybach. Nie tylko w łazience - co jest akurat zrozumiałe . Wiadomo że przy tych mrozach nie otwieramy często okien żeby nie zbańczyć na ogrzewaniu. Czy to normalne z tą wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tole 02.01.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Pytanie do tych co nie mają reku ani żadnych takich cudów z wentylacją. Ja mam zwykłą grawitacyjną - i na poddaszu wszędzie zbiera się kosmiczna ilość wody na szybach. Bardzo serdecznie i noworocznie wszystkich pozdrawiam. Tomek @cześć Grześ, A masz grzejniki pod tymi oknami? Tak jest chyba zgodnie ze sztuką budowlaną i to zapewne rozwiązuje ten problem. Ostatnio czytałem gdzieś na forum na ten temat i spanikowałem, bo sam w dwóch miejscach odsunąłem grzejniki spod okien. Może trzeba rozkuć i przełożyć? Są tu jacyś znawcy tematu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 02.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 nie koniecznie trzeba przesuwać grzejnki- czasami nie ma gdzie jesli okna sa do samej podłogi (tak mam obecnie w mieszkaniu). Rozwiazaniem moga być nawiewniki w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 05.01.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Pierwszy post w Nowym Roku - z noworocznymi pozdrowieniami Pytanie do tych co nie mają reku ani żadnych takich cudów z wentylacją. Ja mam zwykłą grawitacyjną - i na poddaszu wszędzie zbiera się kosmiczna ilość wody na szybach. Nie tylko w łazience - co jest akurat zrozumiałe . Wiadomo że przy tych mrozach nie otwieramy często okien żeby nie zbańczyć na ogrzewaniu. Czy to normalne z tą wodą? Ja stawian na zbyt dużą wilgotność w domu spowodowaną wysychaniem tynków, klejów, zapraw, gładzi i czego tam jeszcze. Dom musi wyschnąć. W przyszłym roku będzie napewno lepiej. Takie opinie też krążyły po forum. Ja nie mam grzejnków pod wszystkimi oknami, wentylacja - grawitacyjna i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 05.01.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam, czy ktos z szanownych forumowiczów posiada badz zamierza zainstalowac kominek z DGP??? Interesuje mnie kiedy jest moment na instalacje tych rur i jak rozwiazaliscie miejsce nawiewu na poddaszu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 06.01.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Hm, woda pojawia się i tam gdzie są grzejniki i tam gdzie nie ma Wysychanie? - hm, tynki wyschły już wiosną... Może... Swoją drogą - wyjechali Teściowie, skończyły się święta (DUUŻO gotowania) i wody skrapla się znacznie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 06.01.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Hm, woda pojawia się i tam gdzie są grzejniki i tam gdzie nie ma Wysychanie? - hm, tynki wyschły już wiosną... Może... Swoją drogą - wyjechali Teściowie, skończyły się święta (DUUŻO gotowania) i wody skrapla się znacznie mniej W sumie powinieneś się cieszyć bo ma szczelny dom. Wrzuć na wyszukiwarke - "wilgotność"na Forum jest trochę tematów. Nawet nie za długich w czytaniu. A swoja droga rozszelń okno choc jedno i najlepiej to od najzimnjieszej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 06.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam Mam dom parterowy 130 mMam juz zbudowany do stropu łacznie z wylanym stropem.Został mi do zrobienia dach dwuspadowy 200mPomieszczenia o wymiarachJedno pomieszczenia Kuchnio-salon 35mDrugie pokój 14mTrzecie pokój 11mCzwarte łazienka 6mPiate łazienka 2mSzóste kotłownia 9m. Właśnie zastanawiam się czy starczy mi na stan do zamieszkania z wykończeniem(standard panele, drzwi wew. w granicach 400zł od party itp) ocieplenie budynku kwota 150tyśJakie sa wasze opinie i czy stan jakaś kwota za metr która się przyjmuje w takich obliczeniach. P.S.Przy budowie domu od zera do atanu deweloperskiego firmy biorą rożnie np 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 06.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam Mam dom parterowy 130 mMam juz zbudowany do stropu łacznie z wylanym stropem.Został mi do zrobienia dach dwuspadowy 200mPomieszczenia o wymiarachJedno pomieszczenia Kuchnio-salon 35mDrugie pokój 14mTrzecie pokój 11mCzwarte łazienka 6mPiate łazienka 2mSzóste kotłownia 9m. Właśnie zastanawiam się czy starczy mi na stan do zamieszkania z wykończeniem(standard panele, drzwi wew. w granicach 400zł od party itp) ocieplenie budynku kwota 150tyśJakie sa wasze opinie i czy stan jakaś kwota za metr która się przyjmuje w takich obliczeniach. P.S.Przy budowie domu od zera do atanu deweloperskiego firmy biorą rożnie np 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 06.01.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam Mam dom parterowy 130 m Mam juz zbudowany do stropu łacznie z wylanym stropem. Został mi do zrobienia dach dwuspadowy 200m Pomieszczenia o wymiarach Jedno pomieszczenia Kuchnio-salon 35m Drugie pokój 14m Trzecie pokój 11m Czwarte łazienka 6m Piate łazienka 2m Szóste kotłownia 9m. Właśnie zastanawiam się czy starczy mi na stan do zamieszkania z wykończeniem(standard panele, drzwi wew. w granicach 400zł od party itp) ocieplenie budynku kwota 150tyś Jakie sa wasze opinie i czy stan jakaś kwota za metr która się przyjmuje w takich obliczeniach. P.S.Przy budowie domu od zera do atanu deweloperskiego firmy biorą rożnie np 2500 Wszystko będzie zależało od materiałów. Może się udać 1800 za m2 przy bardzo dużym wkładzie własnym ale będzie ciężko. Ja już dawno przekroczyłam 2000 za m2 a jeszcze wiele do zrobienia. Może ktoś ma inne zdanie. Na twoją korzyć przemawia lekki zastój na rynku. Niektórzy wykonawcy sami dzwonią bo szukają roboty. Można się potargować z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 06.01.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam zaawansowanych/mieszkających Mam pytanie bo Pan Google milczyi tej firmy nie zna na forach i grupach dyskusyjnych. Czy ktoś ma jakieś opinie na temat firmy Thermo Complex ??z ulicy Grudzieniec 12 w Poznaniu.http://www.thermo-complex.pl Szukam jakichś opinii o tej firmie, bo nie chciałbym wdepnąć w ...Mam do zrobienia instalacje w domkua oni niby robią wszystko co mi potrzeba, czyli:co, cwu, gaz, podłogówka, centralny odkurzacz, wentylacja mech i GWC Będę wdzięczny za wszelkie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 06.01.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 witam szukam sprawdzonego zakładu stolarskiego, który wykona drzwi zewnetrzne do domu. Jezeli macie sprawdzone namiary do bardzo proszę - fotki równiez mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 07.01.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Na twoją korzyć przemawia lekki zastój na rynku. Niektórzy wykonawcy sami dzwonią bo szukają roboty. Można się potargować z ceną. Tu zdania są podzielone. Rozmawiałem z moim wykonawcą (kompleksowa budowa domów) - na razie kryzysu nie widzą - są na etapie wycen i rozmów z klientami na budowy w tym roku i nie mają mniej zapytań niż w zeszłym roku. Więcej wyjasni się wiosną kiedy klienci będą musieli podejmować decyzje o rozpoczęciu budowy Co innego np. zakup materiałów bud., tu na pewno będzie łatwiej i może nieco taniej niż w zeszłym roku; to samo z wykończeniówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 07.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Oby kryzys nas ominął, ale na moim osiedlu nic się nie buduje. Rok i dwa lata temu to dopiero się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts