iwett27 07.01.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Powiedzcie mi prosze czy zakładaliscie w swoich domach system zmiekczania wody z osmozą?? Czy warto robic takie cuda (koszt ok 3000) i czy rzeczywiscie mozna na tym pozniej duzo zaoszczedzic? Czy zmiekczona woda z osmozą ma wpływ na wydajnosc ogrzewania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 08.01.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 witam, pyanie z innej beczki czy ktoś wie kto robi certyfikat energetyczny i jaka jest cena +_ jego sporządzenia . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 08.01.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 witam, pyanie z innej beczki czy ktoś wie kto robi certyfikat energetyczny i jaka jest cena +_ jego sporządzenia . pozdrawiam Bardzo słuszne pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.01.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 witam, pyanie z innej beczki czy ktoś wie kto robi certyfikat energetyczny i jaka jest cena +_ jego sporządzenia . pozdrawiam Bardzo słuszne pytanie Tia, ten kto dostał pozwolenie na użytkowanie w roku 2008 może sobie głowy nie zawracać tym papierkiem, reszta co nie zdążyła musi niestety I to zawracanie głowy pewno z 1-1,2 tys kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 08.01.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 szlag by to trafił ! to powinno dotyczyć tych domów, które dostały pozwolenie na budowę z dniem wejscia rozporządzenia w życie. To w ogóle jest jakaś porażka, bo podobno wcale nie będzie wymagany ten certyfikat przy sprzedaży domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 08.01.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Czy ten papier jest potrzebny tylko do tego aby dom sprzedac??? Przeciez budujac dom nie mysle o sprzedazy! Wiec po co mi jakies zaswiadczenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.01.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Czy ten papier jest potrzebny tylko do tego aby dom sprzedac??? Przeciez budujac dom nie mysle o sprzedazy! Wiec po co mi jakies zaswiadczenie??? nawet na stronie poznan.pl jest info o tym ze trzeba miec certyfikat przy odbiorze domu a w przypadku sprzedazy wydaje mi sie ze trzeba miec tylko jak bedzie chcial je miec kupujacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 08.01.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 OK,pisze wszędzie, ale dlaczego to ma dotyczyc tylko domów od tego roku, a co z całą resztą domów w kraju??? znowu jakiś haracz , podatek od wzbogacenia czy co????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.01.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 OK,pisze wszędzie, ale dlaczego to ma dotyczyc tylko domów od tego roku, a co z całą resztą domów w kraju??? znowu jakiś haracz , podatek od wzbogacenia czy co????? Jak zwał tak zwał, w każdym razie przy sprzedaży domu nie trzeba go mieć, ale posiadanie takiego certyfikatu energetycznego będzie dodatkowym atutem nieruchomości dla kupującego, bo wie teoretycznie co kupuje. Certyfikat jest obowiązkowy od 01.01.2009 przy składaniu papierów o pozwolenie na użytkowanie domu. Bez tego świstka urzędasy nie wydadzą pozwolenia na zamieszkanie w nowo wybudowanym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 09.01.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 witam szukam sprawdzonego zakładu stolarskiego, który wykona drzwi zewnetrzne do domu. Jezeli macie sprawdzone namiary do bardzo proszę - fotki równiez mile widziane. o takie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b63cd1c1cf1e7afd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 11.01.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam zaawansowanych/mieszkających Mam pytanie bo Pan Google milczy i tej firmy nie zna na forach i grupach dyskusyjnych. Czy ktoś ma jakieś opinie na temat firmy Thermo Complex ?? z ulicy Grudzieniec 12 w Poznaniu. http://www.thermo-complex.pl Szukam jakichś opinii o tej firmie, bo nie chciałbym wdepnąć w ... Mam do zrobienia instalacje w domku a oni niby robią wszystko co mi potrzeba, czyli: co, cwu, gaz, podłogówka, centralny odkurzacz, wentylacja mech i GWC Będę wdzięczny za wszelkie info Ja robię z Thermo Complexem od początku (kanaliza, woda, c.o., podłogówka, gaz, wentylacja-rekuperacja-gwc, klimatyzacja). Generalnie oceniam ich na 4+ . Wygląda na to, że robotę robią dobrze. Wszelkich zmian i poprawek "w trakcie" dokonują bez kręcenia nosem. Niestety Pan Krzysztof ma już chyba za dużo klientów bo ciężko mu dotrzymać słowa - przyjechać w umówionym terminie, zrobić jakąś kalkulację lub napisać maila. Generalnie trzeba go o wszystko pięć razy prosić i wszystko robi na ostatnią chwilę. Ich niewątpliwą zaletą jest to, ze robią WSZYSTKO lub prawie WSZYSTKO . Póki co, mogę ich na razie polecić ... Pozdr T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 11.01.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Witam zaawansowanych/mieszkających Mam pytanie bo Pan Google milczy i tej firmy nie zna na forach i grupach dyskusyjnych. Czy ktoś ma jakieś opinie na temat firmy Thermo Complex ?? z ulicy Grudzieniec 12 w Poznaniu. http://www.thermo-complex.pl Szukam jakichś opinii o tej firmie, bo nie chciałbym wdepnąć w ... Mam do zrobienia instalacje w domku a oni niby robią wszystko co mi potrzeba, czyli: co, cwu, gaz, podłogówka, centralny odkurzacz, wentylacja mech i GWC Będę wdzięczny za wszelkie info Ja robię z Thermo Complexem od początku (kanaliza, woda, c.o., podłogówka, gaz, wentylacja-rekuperacja-gwc, klimatyzacja). Generalnie oceniam ich na 4+ . Wygląda na to, że robotę robią dobrze. Wszelkich zmian i poprawek "w trakcie" dokonują bez kręcenia nosem. Niestety Pan Krzysztof ma już chyba za dużo klientów bo ciężko mu dotrzymać słowa - przyjechać w umówionym terminie, zrobić jakąś kalkulację lub napisać maila. Generalnie trzeba go o wszystko pięć razy prosić i wszystko robi na ostatnią chwilę. Ich niewątpliwą zaletą jest to, ze robią WSZYSTKO lub prawie WSZYSTKO . Póki co, mogę ich na razie polecić ... Pozdr T. Super, dzięki że się odezwałeś to już 2 pozytywne opinie na ich temat W takim razie będę z nimi dalej prowadził negocjacje. No i to, że robią wszystko to jest też sporą zaletą dlatego ich biorę pod uwagę. Oprócz nich mam jeszcze jedną alternatywę także w trakcie negocjacji, ale już wszystkiego nie robią - także na razie T.C. ma lekką przewagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 11.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Szukam sklepu z listwami podłogowymi. Podobno gdzieś na Wildzie jest dobry? Z szerokim asortymentem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 12.01.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Szukam sklepu z listwami podłogowymi. Podobno gdzieś na Wildzie jest dobry? Z szerokim asortymentem... jest na Żupańskiego chyba 15 firma profil najlepiej wjechać od Górnej Widly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 12.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Dwa pytania do starszaków! 1 ) Czy ktoś użytkuje brame segmentowa Krispola ? - jeżeli tak opinie/uwagi mile widziane.. 2) Namiary na solidnego płytkarza poszukiwane! pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 12.01.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Czy komus jeszcze będzie chciało sie napisać z jakich firm ochroniarskich korzystacie? Czy robiliście system przez firmę, czy samodzielnie?Z góry dziekuję za informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 13.01.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 jest na Żupańskiego chyba 15 firma profil najlepiej wjechać od Górnej Widly Dzięki Misiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 13.01.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dwa pytania do starszaków! 1 ) Czy ktoś użytkuje brame segmentowa Krispola ? - jeżeli tak opinie/uwagi mile widziane.. 2) Namiary na solidnego płytkarza poszukiwane! pozdrawiam Pawlokwitam serdecznie jeśli potrzebny solidny płytkarz to polecam naszego p.Wojtek tel.507-116-875 godny polecenia fachowiec,pozdrawiam Lidka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 14.01.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Pan Wojtek nie ma czasu . na cały wolny czas ja Go zgarniam . Rzeczywiście, godny polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 14.01.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Zakrzewianko do kiedy bedziesz więzic Pana Wojtka??? Ja potrzebuje kafelkarza na marzec kwiecien......stoje w kolejce jakby co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts