Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
witam, pyanie z innej beczki czy ktoś wie kto robi certyfikat energetyczny i jaka jest cena +_ jego sporządzenia . pozdrawiam

Bardzo słuszne pytanie :roll:

Tia, ten kto dostał pozwolenie na użytkowanie w roku 2008 może sobie głowy nie zawracać tym papierkiem, reszta co nie zdążyła musi niestety :-?

I to zawracanie głowy pewno z 1-1,2 tys kosztuje :roll:

Czy ten papier jest potrzebny tylko do tego aby dom sprzedac??? Przeciez budujac dom nie mysle o sprzedazy! Wiec po co mi jakies zaswiadczenie???

nawet na stronie poznan.pl jest info o tym ze trzeba miec certyfikat przy odbiorze domu a w przypadku sprzedazy wydaje mi sie ze trzeba miec tylko jak bedzie chcial je miec kupujacy

Gość Gosc_gość
OK,pisze wszędzie, ale dlaczego to ma dotyczyc tylko domów od tego roku, a co z całą resztą domów w kraju??? znowu jakiś haracz , podatek od wzbogacenia czy co?????

Jak zwał tak zwał, w każdym razie przy sprzedaży domu nie trzeba go mieć, ale posiadanie takiego certyfikatu energetycznego będzie dodatkowym atutem nieruchomości dla kupującego, bo wie teoretycznie co kupuje.

Certyfikat jest obowiązkowy od 01.01.2009 przy składaniu papierów o pozwolenie na użytkowanie domu. Bez tego świstka urzędasy nie wydadzą pozwolenia na zamieszkanie w nowo wybudowanym domu.

Witam zaawansowanych/mieszkających

Mam pytanie bo Pan Google milczy

i tej firmy nie zna na forach i grupach dyskusyjnych.

Czy ktoś ma jakieś opinie na temat firmy Thermo Complex ??

z ulicy Grudzieniec 12 w Poznaniu.

http://www.thermo-complex.pl

Szukam jakichś opinii o tej firmie, bo nie chciałbym wdepnąć w ...

Mam do zrobienia instalacje w domku

a oni niby robią wszystko co mi potrzeba, czyli:

co, cwu, gaz, podłogówka, centralny odkurzacz, wentylacja mech i GWC

Będę wdzięczny za wszelkie info

Ja robię z Thermo Complexem od początku (kanaliza, woda, c.o., podłogówka, gaz, wentylacja-rekuperacja-gwc, klimatyzacja). Generalnie oceniam ich na 4+ . Wygląda na to, że robotę robią dobrze. Wszelkich zmian i poprawek "w trakcie" dokonują bez kręcenia nosem. Niestety Pan Krzysztof ma już chyba za dużo klientów bo ciężko mu dotrzymać słowa - przyjechać w umówionym terminie, zrobić jakąś kalkulację lub napisać maila. Generalnie trzeba go o wszystko pięć razy prosić i wszystko robi na ostatnią chwilę. Ich niewątpliwą zaletą jest to, ze robią WSZYSTKO lub prawie WSZYSTKO :-). Póki co, mogę ich na razie polecić :-) ...

Pozdr

T.

Gość Gosc_gość
Witam zaawansowanych/mieszkających

Mam pytanie bo Pan Google milczy

i tej firmy nie zna na forach i grupach dyskusyjnych.

Czy ktoś ma jakieś opinie na temat firmy Thermo Complex ??

z ulicy Grudzieniec 12 w Poznaniu.

http://www.thermo-complex.pl

Szukam jakichś opinii o tej firmie, bo nie chciałbym wdepnąć w ...

Mam do zrobienia instalacje w domku

a oni niby robią wszystko co mi potrzeba, czyli:

co, cwu, gaz, podłogówka, centralny odkurzacz, wentylacja mech i GWC

Będę wdzięczny za wszelkie info

Ja robię z Thermo Complexem od początku (kanaliza, woda, c.o., podłogówka, gaz, wentylacja-rekuperacja-gwc, klimatyzacja). Generalnie oceniam ich na 4+ . Wygląda na to, że robotę robią dobrze. Wszelkich zmian i poprawek "w trakcie" dokonują bez kręcenia nosem. Niestety Pan Krzysztof ma już chyba za dużo klientów bo ciężko mu dotrzymać słowa - przyjechać w umówionym terminie, zrobić jakąś kalkulację lub napisać maila. Generalnie trzeba go o wszystko pięć razy prosić i wszystko robi na ostatnią chwilę. Ich niewątpliwą zaletą jest to, ze robią WSZYSTKO lub prawie WSZYSTKO :-). Póki co, mogę ich na razie polecić :-) ...

Pozdr

T.

Super, dzięki że się odezwałeś to już 2 pozytywne opinie na ich temat :-)

W takim razie będę z nimi dalej prowadził negocjacje.

No i to, że robią wszystko to jest też sporą zaletą dlatego ich biorę pod uwagę.

Oprócz nich mam jeszcze jedną alternatywę także w trakcie negocjacji,

ale już wszystkiego nie robią - także na razie T.C. ma lekką przewagę.

Dwa pytania do starszaków! :-)

1 ) Czy ktoś użytkuje brame segmentowa Krispola ? - jeżeli tak opinie/uwagi mile widziane..

2) Namiary na solidnego płytkarza poszukiwane!

pozdrawiam

Pawlok

witam serdecznie jeśli potrzebny solidny płytkarz to polecam naszego p.Wojtek tel.507-116-875 godny polecenia fachowiec,pozdrawiam Lidka.