Wciornastek 20.01.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 A może znacie jakiegoś sensownego kamieniarza, który zrobi granitowy blat za normalne pieniądze? Studio kuchenne wyceniło koleżance kawałek blatu na 12 tysięcy... A ja też tak myślałam o granitowym blacie, ale za taką kwotę to odpada Ital marmi na Miętowej. W sumie cena zależy od tego jaki granit wybierzesz. Sa takie za 400 zł za m i takie za 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 20.01.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 pamietacie ile daliście za swoje schody????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 21.01.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, zmagamy się z elektrykiem. Czy cena 14-16 tyś za położenie prądu (w cenie materiały) to dużo? Dom ok 180 m z garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 21.01.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 duzo za dużo, no chyba, że masz wypasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 21.01.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Polećcie jakąś hurtownię z materiałami wod kan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.01.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Powiedzcie mi prosze czy zakładaliscie w swoich domach system zmiekczania wody z osmozą?? Czy warto robic takie cuda (koszt ok 3000) i czy rzeczywiscie mozna na tym pozniej duzo zaoszczedzic? Czy zmiekczona woda z osmozą ma wpływ na wydajnosc ogrzewania??? Mam założony na ujęciu wody do domu odkamieniacz - polecam - super sprawa, bowiem nie mam osadzonego kamienia na umywalkach i kiblach, nie mówiąc o ekspresie do kawy czy czajniku. Nie jest to jednak odwrócona osmoza - mało kto wie, że przez proces odwróconej osmozy uzyskujemy wodę nie inną niż destylowana, a jest to szkodliwe!!!!!!!! dla naszego zdrowia, bowiem większość minerałów potrzebnych do życia człowiek czerpie właśnie z wody i nie jest tego w stanie uzupełnić innymi pokarmami. Pomyśl - nikt normalny nie kupuje w celach spożywczych wody destylowanej, a handel obnośny aparaturą do niby-odczyszczenia wody w kranach poprzez odwróconą osmozę w Polsce kwitnie. Kup odkamieniacz - ja kupiłam przez internet amerykański - taniej i działa bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Czy komus jeszcze będzie chciało sie napisać z jakich firm ochroniarskich korzystacie? Czy robiliście system przez firmę, czy samodzielnie? Z góry dziekuję za informacje:) Solid - i wszystko wykonali sami. I dobrze, bo serwis mam w pakiecie i nic mnie nie obchodzi. Kolega zlecił "Panu X" bo taniej a teraz firma ochroniarska ma w dupie jak nie działą, bo nie oni instalowali,a Pan X nie ma czasu przyjechać na reklamację. Kumpel żyje w strachu o mienie, bo nowy dom, a jak zgłosił do ubezpieczalni że ma alarm i mu teraz nie zadziała, to mu nawet po włamaniu ubezpieczalnia za kradzież nie zwróci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.01.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 A może znacie jakiegoś sensownego kamieniarza, który zrobi granitowy blat za normalne pieniądze? Studio kuchenne wyceniło koleżance kawałek blatu na 12 tysięcy... A ja też tak myślałam o granitowym blacie, ale za taką kwotę to odpada Oczywiście, że cena blatu zalezy nie tylko od ilości kamienia ale od: 1. typ granitu (polski od kilkuset zł/m2 aż do egzotycznych kilka tys zł/m2) 2. jego grubości (2 czy 3 cm blat?) 3.typu obróbki - oo tu już duże pole do popisu 4. ilości otworów i typu łączenia (gierung droższy ) Mało kto to wie, ale jak już zrobisz to będziesz miała wycenę w oczach patrząc na kamienne blaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.01.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 A może znacie jakiegoś sensownego kamieniarza, który zrobi granitowy blat za normalne pieniądze? Studio kuchenne wyceniło koleżance kawałek blatu na 12 tysięcy... A ja też tak myślałam o granitowym blacie, ale za taką kwotę to odpada Oczywiście, że cena blatu zalezy nie tylko od ilości kamienia ale od: 1. typ granitu (polski od kilkuset zł/m2 aż do egzotycznych kilka tys zł/m2) 2. jego grubości (2 czy 3 cm blat?) 3.typu obróbki - oo tu już duże pole do popisu 4. ilości otworów i typu łączenia (gierung droższy ) Mało kto to wie, ale jak już zrobisz to będziesz miała wycenę w oczach patrząc na kamienne blaty Granit chciałam taki dość popularny - Kashmir Gold albo White, grubośc - nie wiem jaka jest sugerowana... nie mam pojęcia co to jest gierung. Ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 21.01.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, zmagamy się z elektrykiem. Czy cena 14-16 tyś za położenie prądu (w cenie materiały) to dużo? Dom ok 180 m z garażem. Będzie norma pod warunkiem, że będzie tu naprawdę wszystko: cała inst. elektr. + alarm + tv. Do tego skrzynki, rozdzielacze i ramki Legranda U mnie inst. wyniosła podobnie ale mam wszystko i to nie najtańsze. Musisz wiedzieć co za tę kwotę otrzymasz. Bo jak Ci wciśnie taniochę to napewno przepłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 22.01.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam, zmagamy się z elektrykiem. Czy cena 14-16 tyś za położenie prądu (w cenie materiały) to dużo? Dom ok 180 m z garażem. Będzie norma pod warunkiem, że będzie tu naprawdę wszystko: cała inst. elektr. + alarm + tv. Do tego skrzynki, rozdzielacze i ramki Legranda U mnie inst. wyniosła podobnie ale mam wszystko i to nie najtańsze. Musisz wiedzieć co za tę kwotę otrzymasz. Bo jak Ci wciśnie taniochę to napewno przepłacisz. hej nas wyniesie za dom 150m2 poniżej 10tyś z materiałem (oczywiście bez pstryczków, same kable) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 22.01.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A może znacie jakiegoś sensownego kamieniarza, który zrobi granitowy blat za normalne pieniądze? Studio kuchenne wyceniło koleżance kawałek blatu na 12 tysięcy... A ja też tak myślałam o granitowym blacie, ale za taką kwotę to odpada Oczywiście, że cena blatu zalezy nie tylko od ilości kamienia ale od: 1. typ granitu (polski od kilkuset zł/m2 aż do egzotycznych kilka tys zł/m2) 2. jego grubości (2 czy 3 cm blat?) 3.typu obróbki - oo tu już duże pole do popisu 4. ilości otworów i typu łączenia (gierung droższy ) Mało kto to wie, ale jak już zrobisz to będziesz miała wycenę w oczach patrząc na kamienne blaty Granit chciałam taki dość popularny - Kashmir Gold albo White, grubośc - nie wiem jaka jest sugerowana... nie mam pojęcia co to jest gierung. Ale dzięki gierung jest sposobem łączenia kamienia - poproś w zakłądach kamieniarskich, zeby pokazali Ci typy obróbek, żebyś wiedziała co wybrac i za co płacisz; przez to co wybierzesz wyceny moigą sie wlaśnie bardzo różnić acha - ważne też, żeby zazbroili Ci blat od spodu, bo nawet kamienie pękają, jeśli są to blaty robocze; kamień jest wieczny i jest to jednorazowy wydatek, jeśli wykonają Ci wszystko poprawnie, więc warto zwrócić na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.01.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Martuszku, dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 22.01.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Kolejny elektryk wycenił 10-12 tyś (instalacje, TV + internet) + ok.2,5 alarm w środę przyjedzie kolejny Moje pytanie: ile macie pkt w dom? U nas wg elektryka ma być ok 120-150- dużo coś mi się wydaje?? Na co zwrócić uwagę przy tych wycenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 22.01.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Moje pytanie: ile macie pkt w dom? U nas wg elektryka ma być ok 120-150- dużo coś mi się wydaje?? Na co zwrócić uwagę przy tych wycenach? ilosc punktow zalezy od uzytkownika np kiedys bylem w jednym domu i w jednym pokoju bylo 13 gniazdek przy podlodze a nei byl to najwiekszy pokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 22.01.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Podpowiedzcie gdzie można kupić parkiet przemysłowy w przyzwoitej cenie. Ile trzeba policzyć za jego położenie i olejowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 22.01.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Moje pytanie: ile macie pkt w dom? U nas wg elektryka ma być ok 120-150- dużo coś mi się wydaje?? mi wyszlo jakies 220 (bez alarmu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.01.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Podpowiedzcie gdzie można kupić parkiet przemysłowy w przyzwoitej cenie. Ile trzeba policzyć za jego położenie i olejowanie? kiedys znajomi kupowali w Bolechowie przy trasie na Murowana Gosline i twierdzili ze tam najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.01.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Podpowiedzcie gdzie można kupić parkiet przemysłowy w przyzwoitej cenie. Ile trzeba policzyć za jego położenie i olejowanie? kiedys znajomi kupowali w Bolechowie przy trasie na Murowana Gosline i twierdzili ze tam najtaniej My ściagnęlismy stąd http://drewex.rze.pl/ Było o niebo taniej niż w Pozku. Do tego ok 80 zł za m chemia robocizna. Ale wykonawcy nie polecam bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 23.01.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Kolejny elektryk wycenił 10-12 tyś (instalacje, TV + internet) + ok.2,5 alarm w środę przyjedzie kolejny Moje pytanie: ile macie pkt w dom? U nas wg elektryka ma być ok 120-150- dużo coś mi się wydaje?? Na co zwrócić uwagę przy tych wycenach? Jesli chodzi o ilosc pkt. to raczej standard... Troche za ogólna ta kwota moze warto poprosic elektryka o rozbicie na robocizne i towar u mnie elektryk wycenil prace na 4 tys. (w tym inst TV , alarm osobno 50 zł. /pkt ) reszta ok. 4-5 tys. towar (zobaczymy ile wyjdzie wszystkiego) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts