SM 27.01.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 WitamMam pytanko odnośnie ubezpieczenia budowy.Czy ktoś z forumowiczów miał lub ma ubezpieczoną budowę (w trakcie) stan surowy zamknięty?Bo ja mam i mam oczywiście z firmą ubezp. same nieprzyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.01.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam Mam pytanko odnośnie ubezpieczenia budowy. Czy ktoś z forumowiczów miał lub ma ubezpieczoną budowę (w trakcie) stan surowy zamknięty? Bo ja mam i mam oczywiście z firmą ubezp. same nieprzyjemności. Miałem ubezpieczony i nie było problemów, chyba, że masz problemy po kradzieży to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 27.01.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 No właśnie po Okazało się, że Towarzystwo, w którym mieliśmy takie ubezpieczenie, nie ma uprawnień, by ubezpieczać domy w trakcie budowy. I są schody - tzw. błąd agenta. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 No właśnie po Okazało się, że Towarzystwo, w którym mieliśmy takie ubezpieczenie, nie ma uprawnień, by ubezpieczać domy w trakcie budowy. I są schody - tzw. błąd agenta. Co radzicie? A co to za Towarzystwo ? Bo ja też mam ubezpieczoną budowę, ale na razie (odpukać) nie musiałem korzystać z polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 27.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a rzecznik praw konsumenta? Proponuję skorzystać z jego pomocy....choćby z powództwa cywilnego skarżyć agenta jak szkody wysokie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.01.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 No właśnie po Okazało się, że Towarzystwo, w którym mieliśmy takie ubezpieczenie, nie ma uprawnień, by ubezpieczać domy w trakcie budowy. I są schody - tzw. błąd agenta. Co radzicie? Poza tym zapytaj agenta czy ma ubezpieczenie OC prowadzonej działalności, powinien mieć w końcu to agent od ubezpieczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 27.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam znów po poradę przychodzę. Gdzie i jakie kupiliście bramy garazowe? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 28.01.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Człowiek mądry po szkodzie. Ostrzegam wszystkich budujących się - żadna firma ubezpieczeniowa nie posiada takich uprawnień, by ubezpieczyć budowę (w obojętnie jakim stadium budowy) od kradzieży. Wszystkie ubezpieczenia budowy są TYLKO od zdarzeń losowych. No inaczej ma się sprawa, jak ktoś już mieszka. Także nie można nigdzie ubezpieczyć budowy od kradzieży. A błąd agenta - musimy miesiąc czekać aż jego ubezpieczenie wyrazi jakąś opinię w tym temacie, a potem zobaczymy Ale nie będzie tak lekko. Jeszcze pytanko ile płaciliście za podłączenie alarmu firmie ochraniającej? I Ile abonamentu na miesiąc. Nam krzyknęli 2500 (alarm + instalacja) i abonament 120 miesięcznie, ale podłączone przez GPRS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.01.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Człowiek mądry po szkodzie. Ostrzegam wszystkich budujących się - żadna firma ubezpieczeniowa nie posiada takich uprawnień, by ubezpieczyć budowę (w obojętnie jakim stadium budowy) od kradzieży. Wszystkie ubezpieczenia budowy są TYLKO od zdarzeń losowych. Nie zgodzę się z Tobą. Ja mam ubezpieczoną budowę w Hestii i jak mi coś ukradną z domu to ubezpieczenie wypłaci. Jest tylko jedno ale - jest to ubezpieczenie od kradzieży stałych elementów budynku już zamontowanych, np. okna, drzwi, instalacje itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 28.01.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A ukradli Tobie coś Mój kuzyn jest agentem Hestii i twierdzi, że budowę w trakcie ubezp. nie obejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.01.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A ukradli Tobie coś Mój kuzyn jest agentem Hestii i twierdzi, że budowę w trakcie ubezp. nie obejmuje. Odpukać, na razie jeszcze nie Poza tym czytałem dokładnie warunki ubezpieczenia i zakres jaki obejmuje i jeśli ubezpieczenie nie obejmowało by tego co potrzebuję to bym tego nie wykupywał. Jakby mi np. okna wymontowali/ukradli to odszkodowanie na pewno by mi wypłacili - tak myślę, ale jakby mi z budowy narzędzia opędzlowali tudzież materiały nie zamontowane to by nie wypłacili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 28.01.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Swojego czasu pytałam swoją agentkę z Allianz i potwierdziła, że jest mozliwość ubezpieczenia od kradzieży, nawet jeśli nkt nie mieszka, pod warunkiem, że jest czynny alarm, dom jest zamknięty , a jeszcze leipiej jak jest podpisana umowa z agencja ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 28.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 proponuję ubezpieczenie w Warcie...obejmuje nie kradzieże wolnostojących materiałów i zakupów, ale wszystko co na stałe zamontowane to i owszem... no i nie jest wcale drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 28.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Nadzwoniłam się po różnych firmach ubezp. i wszędzie uzyskałam informację, że można ubezp., ale tylko od zdarzeń losowych. W PZU można od kradzieży, ale tylko i wyłącznie jak dom jest oddany do użytku, albo się w nim mieszka - bez meldunku. Szybko musimy alarm montować. A jeśli chodzi o firmy ubezp. to wszyscy ładnie gadają przed podpisaniem umowy. Ja też czytałam ogólne warunki i co z tego - teraz będziemy mieli duże schody. Jak zdążyłam się zorientować, to możemy pisać o zwrot składki ze względu na błąd agenta. Zobaczymy. Nikt mi nie udzielił info, ile płaciliście za montaż alarmu (oczywiście przez firmę ochraniającą). Mamy już instalacje rozprowadzoną - trzeba resztę zrobić. No i ile za abonament miesięczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.01.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 No i ile za abonament miesięczny? wczesniej sporo osob pisalo o kwotach 50 zl netto z tego co pamietam to w Solidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 28.01.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Nadzwoniłam się po różnych firmach ubezp. i wszędzie uzyskałam informację, że można ubezp., ale tylko od zdarzeń losowych. W PZU można od kradzieży, ale tylko i wyłącznie jak dom jest oddany do użytku, albo się w nim mieszka - bez meldunku. Szybko musimy alarm montować. A jeśli chodzi o firmy ubezp. to wszyscy ładnie gadają przed podpisaniem umowy. Ja też czytałam ogólne warunki i co z tego - teraz będziemy mieli duże schody. Jak zdążyłam się zorientować, to możemy pisać o zwrot składki ze względu na błąd agenta. Zobaczymy. Nikt mi nie udzielił info, ile płaciliście za montaż alarmu (oczywiście przez firmę ochraniającą). Mamy już instalacje rozprowadzoną - trzeba resztę zrobić. No i ile za abonament miesięczny? A co z Wartą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 28.01.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 za alarm placilem cos kolo 3 tys w solidzie. Jest tam taka opcja roszerzonego abonamentu z ubezpieczeniem, które zapewnia zwrot szkody do wysokosci bodajże 20 tys zl w przypadku, gdy nastąpi ona do momentu przyjazdu grupy interwencyjnej. Abonament kosztuje chyba 75 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 30.01.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 jakie parapety zewnętrzne stosujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 30.01.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 u nas parapety zewn jak i rynny będą z blachy ocynkowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 30.01.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 w sprawie ubezpieczenia: Warta ma specjalne ubezpieczenie budynku w budowie, gdzie ubezpieczone są elementy stale przymocowane (czyli np. zawieszony piec co też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts