Acidtea 10.03.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Poszukuję sprawdzonej ekipy do podbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 10.03.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a pisząc 50 stopni miałem na myśli temperature na piecu. temperaturę na podłogówce mam 30 stopni... Ja też pisząc 30-35*C miałem na myśli temp. na piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.03.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a pisząc 50 stopni miałem na myśli temperature na piecu. temperaturę na podłogówce mam 30 stopni... Ja też pisząc 30-35*C miałem na myśli temp. na piecu o i daje rade? w moim przypadku raczej by sie nie sprawdziło bo nie grzeje ciągle tylko okresowo i wtedy wole żeby sie szybko nagrzało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 11.03.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 a pisząc 50 stopni miałem na myśli temperature na piecu. temperaturę na podłogówce mam 30 stopni... Ja też pisząc 30-35*C miałem na myśli temp. na piecu o i daje rade? w moim przypadku raczej by sie nie sprawdziło bo nie grzeje ciągle tylko okresowo i wtedy wole żeby sie szybko nagrzało... oczywiście, że daje rade takie było założenie podczas projektowania i doboru urządzeń. Póki co, całość działa zgodnie z założeniami a nawet lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.03.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Mice czyl irozumiem ty nie masz pogodowki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 11.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Mice czyl irozumiem ty nie masz pogodowki ? No właśnie mam + termostaty z elektrozaworami na podłogówce (prawie cały parter na rozdzielaczu, 5 pętli) + zwykłe termostaty na grzejnikach. W przyszłości być może dołożę centralny czujnik pokojowy z powodów o których pisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 11.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kochani ja już od roku mieszkam ale dach pokryty papą ma swoje prawa - chcę go pokryć dachówką ceramiczną roben - śrdzka, falista Fleming - co o niej myslicie? Potrzebuję tez dekarza...polecicie kogoś/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 11.03.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kochani ja już od roku mieszkam ale dach pokryty papą ma swoje prawa - chcę go pokryć dachówką ceramiczną roben - śrdzka, falista Fleming - co o niej myslicie? Potrzebuję tez dekarza...polecicie kogoś/ ja mam robena średzką falistą ale nie Fleminga tylko typ S angobę miedzianą i polecam, wygląda b.ładnie, z kładzeniem nie było problemu. Dekarza nie polecam, jak spotkam zatłukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 11.03.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziękuję za opinię co do fachowców - wcale się nie dziwię - szkoda gadać.w hurtowniach strsza, że ta dachówka ma jakiieś małe zakłądki, że woda, źel schodzi itp - a może ona jest po prostu za popiularna i o to chodzi:)[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 11.03.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kilka stron temu była dyskusja nt. firm ochroniarskich. Konkluzja była taka, że ochrona polega głównie na tym, ze jest na budynku jest tabliczka z nazwą firmy ochroniarskiej, która ma odstraszać potencjalnych złodziei. Wczoraj przekonałem się, że ochrona w SOLID polega chyba tylko na tym. Wczoraj razem z kolegą postanowiliśmy przetestować SOLIDa. Kolega jest „świeżym” Klientem tej firmy wiec chciał się dowiedzieć jak to działa. W pierwszych tygodniach, gdy został mi zainstalowany system alarmowy i zostałem włączony do systemu monitorowania SOLID, kilka razy zdarzyło mi się, przypadkowo załączyć alarm i dzwwoniłem do centrum monitorowania, aby go odwołać. Dzwoniłem, odwoływałem, operator prosił o hasło i odwoływał interwencję. Pewnego dnia, gdy po weekendzie przyjechałem na budowę, na centralce wyświetliło mi się, że w ciągu ostatnich 48 godzin alarm załączał się 79 razy (jakaś mysz, albo ptak dostał m się do domku). Ciekawe było to, że w ciągu weekendu nikt z Solida do mnie nie dzwonił i żadnej interwencji nie było. Uruchomiłem, więc alarm i zadzwoniłem do stacji monitorowania. Zapytałem czy widzą zgłoszenie mojego alarmu. Okazało się, że tego nie widzą. Zadzwoniłem do serwisu Solida i w przeciągu kilku dni przyjechali do mnie, pogrzebali coś w skrzynecze i powiedzieli, że już jest OK (powiadamianie nie było włączone). Następnego dnia włączyłem alarm, zadzwoniłem do monitoringu i sprawdziłem czy widzą. Zgłoszenie było widoczne. Podałem hasło i odwołałem alarm. Przez dwa tygodnie płaciłem za monitoring tak naprawdę nie będąc monitorowany. Ale do rzeczy. Wczoraj, siedząc, w knajpie kolega zadzwonił na stację monitorowania i powiedział, że włączył mu się alarm i że chce go odwołać. Podał imię nazwisko i hasło. Najważniejsze było to, że alarm wcale się nie włączył, a hasło było wymyślone na miejscu. Operator przyjął zgłoszenie i odwołał, alarm. W nocy pojechaliśmy do mnie na budowę. Wszedłem do domu bez rozbrajania alarmu. Alarm się włączył. Zadzwoniłem do centrum monitorowania i powiedziałem, że chcę odwołać alarm. Zostałem poproszony o imię nazwisko i hasło. Podałem swoje imię i nazwisko, a hasło wymyśliłem na miejscu. Operator przyjął moje odwołanie alarmu. Byłem w szoku. Przecież nie podałem właściwego hasła. Czekaliśmy jeszcze 20 minut na budowie mając nadzieję, że może jednak ochrona przyjedzie. Niestety nikt się nie pojawił … Wniosek z tego taki, że bez względu na to, jakie hasło podasz to i tak w centrum monitorowania odwołają alarm. Nie ma nawet znaczenia czy alarm się rzeczywiście włączył czy nie … Polecam sprawdzenie tego u siebie, a wszystkim SOLIDowcom życzę spokojnego snu. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 11.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dziękuję za opinię co do fachowców - wcale się nie dziwię - szkoda gadać. w hurtowniach strsza, że ta dachówka ma jakiieś małe zakłądki, że woda, źel schodzi itp - a może ona jest po prostu za popiularna i o to chodzi:) [/i] Zamki są mniejsze ale to nie problem, jeśli dekarz wie co robi to nie ma problemu a jak krzywo położą łaty to problem może być ale to już dekarza działka. Poza tym dachówki są mocowane klamrami lub śrubami więc ze spokojem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.03.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Tomcus, nie pozstaje nic innego jak olac gosci albo jak ja, napisac list (nie mail!!) za potwierdzeniem odbioru adresujac go na dyrektora oddzialu. To jest kurde skandal!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Tomcus, Celt, u mnie 2 razy testowo przyjechali migiem: - raz jak wykonawca się wwiercił w ich kabelek, a raz mój tato wlazł bez rozkodowania i go za chwilę legitymowali Ale dałam to do przeczytania mężowi to teraz pewnie będzie testy robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 11.03.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Tomcus - szok! Ciekawe, czy inne firmy działają podobnie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 11.03.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kochani ja już od roku mieszkam ale dach pokryty papą ma swoje prawa - chcę go pokryć dachówką ceramiczną roben - śrdzka, falista Fleming - co o niej myslicie? Potrzebuję tez dekarza...polecicie kogoś/ Ja polecam swojego Janusz Radziejewski 509 400 929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 11.03.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Tomcus, nie pozstaje nic innego jak olac gosci albo jak ja, napisac list (nie mail!!) za potwierdzeniem odbioru adresujac go na dyrektora oddzialu. To jest kurde skandal!! Dzwoniłem już do dyrektora z Solida. Opisałem sytuację. Obiecał , że sprawdzi to i oddzwoni. Czekam. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 11.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Tomcus, Celt, u mnie 2 razy testowo przyjechali migiem: - raz jak wykonawca się wwiercił w ich kabelek, a raz mój tato wlazł bez rozkodowania i go za chwilę legitymowali Ale dałam to do przeczytania mężowi to teraz pewnie będzie testy robił teraz to pewnie sa przygotowani i sprawdzają jak dyrektor im przekaże ze maja sprawdzać...ale jak długo? ja wychodzę z założenia ze alarm i ochrona to tylko aby ubezpieczalnia inaczej ci wypłacała.... co do tabliczek to raczej nie odstrasza tylko robi darmowa reklamę... a jak ktos bierze ochronę aby mieć tabliczkę na plocie to nie lepiej powiesić tylko tabliczkę nie płacąc za nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 11.03.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Tomcus, nie pozstaje nic innego jak olac gosci albo jak ja, napisac list (nie mail!!) za potwierdzeniem odbioru adresujac go na dyrektora oddzialu. To jest kurde skandal!! Dzwoniłem już do dyrektora z Solida. Opisałem sytuację. Obiecał , że sprawdzi to i oddzwoni. Czekam. T. A masz nazwisko dyrektora? Bo ja w ciemno wtedy wysylalem list a chetnie poznam namiary na kogos wazniejszego od sekretarki w Solid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 12.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Tomcus, nie pozstaje nic innego jak olac gosci albo jak ja, napisac list (nie mail!!) za potwierdzeniem odbioru adresujac go na dyrektora oddzialu. To jest kurde skandal!! Dzwoniłem już do dyrektora z Solida. Opisałem sytuację. Obiecał , że sprawdzi to i oddzwoni. Czekam. T. A masz nazwisko dyrektora? Bo ja w ciemno wtedy wysylalem list a chetnie poznam namiary na kogos wazniejszego od sekretarki w Solid No i oddzwoił do mnie przedstawiciel SOLIDa. W imieniu Firmy przeprosił za zaistniałą sytuację. Odwołanie zgłoszenia alarmu po podaniu fałszywego hasła było błędem pracownika i nie powinno miec miejsca. Pracownik został już upomniany i ponownie przeszkolony z procedur do których powinien się stosować. Przedstawiciel SOLIDa zapewnił mnie, że taka sytuacja więcej się nie powtórzy. Ja ze swojej strony zapewniłem, że co jakiś czas pozwolę sobie to sprawdzić. Myślę, że cała ta sytuacja poprawi (przynajmniej na jakiś czas) poziom mojego ( i nie tylko) bezpieczeństwa. Pozdr T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 12.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 a u nas dziś nieprzyjemna sytuacja bo wszystko zastaliśmy przygotowane do wyniesienia z budowy (sprzęty budowlane)...do tego oczywiście ślady butów jakiegoś nygusa na nowo wylanych podłogach...jakoś podejrzewam właśnie firmę ochroniarską, coby nas zachęcić do skorzystania z monitoringu...A z innej beczki Poproszę namiary na stolarza który wykona mi meble kuchenne /może i schody i drzwi?? Macie kogoś godnego polecenia? to sie podzielcie,bom zdesperowana ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts