Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a u nas dziś nieprzyjemna sytuacja bo wszystko zastaliśmy przygotowane do wyniesienia z budowy (sprzęty budowlane)...do tego oczywiście ślady butów jakiegoś nygusa na nowo wylanych podłogach...jakoś podejrzewam właśnie firmę ochroniarską, coby nas zachęcić do skorzystania z monitoringu...

A z innej beczki Poproszę namiary na stolarza który wykona mi meble kuchenne /może i schody i drzwi?? Macie kogoś godnego polecenia? to sie podzielcie,bom zdesperowana )

ja mogę polecić stolarz (z tego co wiem to sporo osobom z forum robił)

Jarosław Mikołajczak

603082461

z tą ochroną to mało prawdopodobne bardziej "sąsiedzi" albo typowi rabusie ;)

wracając do tematu solidu i hasla

tak jak juz pisalem wczesniej ja ma chronione sklepy od 2003 roku

haslo zmieniane co jakis czas i czasami mi sie pomylilo powiedzialem stare a operator ze to nie to haslo wiec raczej działa !

moze przez obieg dokumentow bo z tego co pisales nowo montowany alarm jeszcze nie podali w centali wiem ze tak nie powinno byc ale bardo prawdopodobne

wiec śmiem twierdzić ze ten przypadek z haslem zwyklym zbiegiem okolicznosci :)

a teraz patent jak pozyskać haslo do kazdej sieci monitorowania !

nie wiem czy moge tak publicznie ale to moze bedzie przestrogą !!!

wystarczy zdobyć do właściciela nr. tel kom co w dzisiejszych czasach to żaden problem potem wyczaić kiedy nie ma go w domu zadzwonić na nr z tel zastrzeżonego (bo głównie z takich dzwonia z centrum) tu centrum monitorowania np. SOLID wlasnie załaczyl sie u pani alarm prosze podac haslo

z reguły człowiek zaczyna sie denerwować dlaczego i podaje haslo a teraz imie i nazwisko wymyslasz bajke ze patrol byl wszystko jest ok nie ma zadnych oznak włamania i odwołujesz go !

i mam juz towje haslo łacznie z nazwiskiem i imieniem

wystarczy odczekać na kolejny wyjazd wlasciciela zadzownic do solidu ze przerabiasz czujki i moze alarm sie zalaczac wiec prosisz o nie interweniowanie prze 1 h podajesz haslo i dane i po ptokach :)

jak nie dać sie temu proste nauczyć sie jak dzwoni centrum monitorowania to ty oddzwaniasz do nich na nr który jest ustalony w danej firmie ochroniarskiej na odwoływanie alarmow tak masz 100% pewnosc ze to prawdziwe centrum monitorowania !!!

to sa wnioski wieloletniej wspolpracy z firmami ochroniarskimi !

Robił ktoś może okładziny schodów wewnetrznych z paneli podłogowych? Podobno jest niezły efekt, a koszty dużo niższe niż tradycyjnie z deski. Może ktoś ma namiary na fachowca co w ten sposób potrafi wykończyć schody?

pozdr

T.

ja chciałem nawet znalazłem panele które maja takie systemy

a jak chodzi o montaż wydaje sie być prosty

z braku czasu i niezdecydowania schody są nadal betonowe ;)

opcja

1 wykladzina (cała góra jest w wykładzinach przynajmniej nie jest ślizga)

2 panele (tansze od deski i ladnie wygladaja ale ślizgie )

3 deski (kosmos cena i ślizgie )

i ktorą wybrać ?

:roll:

Misiak piszesz żeby zadzwonić do nich aby sie upewnić, a dzwoniłeś kiedyś do niech? czas oczekiwania gorszy jak w tpsa...a jak kazdy jeszcze będzie potwierdzał to tylko życzyć powodzenia...

wogole każde call center dziala tak samo mozolnie....albo ja mam takiego pecha...

PYTANKO

W czym macie internet?

net radiowy, nie narzekam, teoretycznie sporo wolniejszy niz kabel w bloku ale w praktyce smiga ze hej

Pytanko, ruszam z budowa plotu na froncie i firma, ktora mi ukladala kostke (bylem zadowolony) wycniela mi fundamenty pod plot na 190 zl za 1m. Mi sie to wydaje duzo ale moze to normalna cena?

Jakies uwagi ?

Misiak piszesz żeby zadzwonić do nich aby sie upewnić, a dzwoniłeś kiedyś do niech? czas oczekiwania gorszy jak w tpsa...a jak kazdy jeszcze będzie potwierdzał to tylko życzyć powodzenia...

wogole każde call center dziala tak samo mozolnie....albo ja mam takiego pecha...

PYTANKO

W czym macie internet?

pewnie że dzwoniłem i naprawdę szybko odbierali ale miałem takie szczęście

raz tez w miesiącu robię im test "sprawnościowy" przez co rabaty są

a i okolica wie ze alarm działa ;)

to co wolisz ryzykować?

ja nie wiec wole oddzwaniać !

netu miałem przez komórkę ale za szybko wyczerpywałem limity i spadał transfer na taki nie do akceptacji

załatwiam sobie radio 1200 kb za 53 zl brutto wydaje sie byc dobra cena zobaczymy jak jakość :)

Gość Gosc_gość
jakie rachunki za prąd płaciliscie w trakcie budowy. Ja mialem ostatnio tynkowanie i wyszlo mi ponad 3200 zl (sic!).

Ja bym się obalił jakbym zobaczył taki rachunek :o :o :o

To jak Ci te tynki robili ?? :o :o :o

Gość Gosc_gość
w tym jest koszt dmuchaw za które musi zaplacic wykonawca, ale wlasnie nie wiem jaki to jest koszt, dlatego pytam ile kosztują tynki bez dmuchaw.

To pewno robiłeś tynki z maszynowe z agregatu ?

U mnie dzisiaj kończą tynki, ale robili ręcznie to tyle prądu nie zużyją :roll: :wink:

Gość Gosc_gość
tak, tynki byly kładzione maszynowo.

Gadałem dzisiaj z KB na temat i sam agregat tyle by nie pożarł, ale agregat + nagrzewnice non stop to tak - pewno Ci tynkarze mocno hajcowali tymi nagrzewnicami :roll:

tak, tynki byly kładzione maszynowo.

Gadałem dzisiaj z KB na temat i sam agregat tyle by nie pożarł, ale agregat + nagrzewnice non stop to tak - pewno Ci tynkarze mocno hajcowali tymi nagrzewnicami :roll:

a moza bylo zimno i po prostu grzali caly czas zeby im tynki nie marzly? albo jeszcze do tego uzywali osuszaczy powietrza? sam agregat na pewno nie zuzyl tyle pradu

Gość Gosc_gość
to że grzali to wiem na pewno. Nie wiem tylko jaka częśc tego rachunku wynika z ogrzewania. Dlatego też pytałem jakie rachunki za prad placiliście na etapie tynkowania.

U mnie zużyli prądu ok 115kW, ale robili ręcznie i też mieli 1 nagrzewnicę, ale z niej mało korzystali - głównie to pewno betoniarka nakręciła, bo dużą mieli.

Robili 2,5 tygodnia w soboty również. :roll:

netu miałem przez komórkę ale za szybko wyczerpywałem limity i spadał transfer na taki nie do akceptacji

załatwiam sobie radio 1200 kb za 53 zl brutto wydaje sie byc dobra cena zobaczymy jak jakość :)

W jakiej firmie. My mamy z Netii. Na razie ok. I szybkośc dobra.