misiak_ 16.03.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 No stary, rachuneczek jak ta lala A ty caly czas na budowlanym ? tak zapomniałem o tym i czasu brakuje aby jechac do enea Szamotuły no to jednak jest szansa ze bedzie troche tanszy ten rachunek ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.03.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Potrzebuję namiarów na brukarzy i kogoś kto by wykonał tzw. gemalit na cokole. Z góry dziękuję. Krys1 - zobacz na moje polecenia w temacie biała lista wielkopolska - tam podawałam na namier do p. Darka (604908357) - wiele rzeczy mi robił. A no końcu układał kostkę i to nawet 2 razy, bo później mi się zmieniła koncepcja Z innej beczki - czy ktoś z was był już na etapie bramy wjazdowej i furtki? Szukam kogoś kto wykona my uchylną bramę na pilota (+ uzgodnienie z już istniejącym systemem otwierania bramy garażowej) z furtką: metal + drewno. Firma, gdzie klupowałam bramę garazową robi bramy tylko z metalu a na dodatek brzydki i drogo... Może kogoś mi polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 16.03.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witajcie czy stawka 220 zł za punkt instalacji c.o. (od rozdzielacza do kaloryfera) to dużo? ile płaciliście? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makus31 17.03.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 troche zgłebiłem ten temat- koszty są następujące 100 - 130 zł za doprowadzenie instalacji, 40 zl za montaż kaloryfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 17.03.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Piszecie o firmach ochroniarskich No to może i ja Wam napiszę Najpierw była budowa - spokojna okolica. Potem włamanie do nas i zostaliśmy bez okien dachowych (wymontowano już założone) - specjaliści rozebrali dachówkę. Żyliśmy w świadomości, że mam dom ubezpieczony. No i "masz babo placek" błąd agenta - dom bez ubezpieczenia. Wysłaliśmy tonę papierków do Towarzystwa Ubezpieczeń i być może chociaż troszkę odzyskamy. Ale jest warunek - zrobili teraz produkt, w którym można ubezpieczyć domy w trakcie budowy i pod warunkiem, że wykupimy taką polisę, to dostaniemy coś od nich No i suma sumarą - założyliśmy alarm, tzn. monter z firmy ubezpieczeniowej nam go zakładał. Zapłaciliśmy jakieś 70% więcej niż faktycznie by nas to kosztowało. Ale czego człowiek nie robi w nerwach No i potem umowa z firmą (narazie nazwę zostawię dla siebie, ale jak mnie już doprowadzą do ostateczności - to wtedy napiszę!!!) Było sprawdzanie alarmu itp. No i pewnego pięknego dnia - pracowaliśmy na podwórzu. Komórka leżała w domku i mąż dopiero po ok. pół godziny zauważył, że jest smsik, a tam napisane ALARM!!! Oczy w słup i nic. Pół godziny temu załączył się alarm, a tu firma, która nas CHRONI nie dzwoniła i nie dzwoni. Szybko telefon do sąsiadki, a ona mówi, że alarm się załączył, budowę obejrzała i nic podejrzanego nie było widać no i OCHRONY TEŻ NIE WIDAĆ!!! Także za co my płacimy????????????????????????????????????????????????? Podobno za monitoring????????????????????????????????????????????????? No i telefon do ochrony (tzn. kilka telefonów) najśmiejszniejsze jest to, że ani razu nie potrzebowali od nas hasła. No i tłumaczyli się tak, że to wina grupy interwencyjnej, że niby ona zapomniała o alarmie. Nie wiem, czy nie wystarczy nam alarm + dobre ubezpieczenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprawa z firmą ochroniarską jest w toku. Zobaczymy co wymyślą - jutro piszę PISMO. Chcemy wywalczyć niższy abonament. Nie chodzi tu o to, żeby od razu z nich rezygnować, ale o to jaką oni sobie opinię wyrabiają. No a sprawa OCHRONY, która specjalnie robi ludziom "na złość" (dewastacja, włamania itp.)- to już inna historia...................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 17.03.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 a u nas dziś nieprzyjemna sytuacja bo wszystko zastaliśmy przygotowane do wyniesienia z budowy (sprzęty budowlane)...do tego oczywiście ślady butów jakiegoś nygusa na nowo wylanych podłogach...jakoś podejrzewam właśnie firmę ochroniarską, coby nas zachęcić do skorzystania z monitoringu... A z innej beczki Poproszę namiary na stolarza który wykona mi meble kuchenne /może i schody i drzwi?? Macie kogoś godnego polecenia? to sie podzielcie,bom zdesperowana ) Właśnie w sobotnim Głosie czytałam że ujęto dwóch takich co okradali budowy na terenie Swarzędza i Gruszczyna, może od tej chwili będzie tam bezpieczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 17.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 potrzebuje namiarów na godnego polecenia fachowca elektryka , z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka87 17.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 potrzebuje namiarów na godnego polecenia fachowca elektryka , z góry dziękuję za pomoc witam zadzwoń 602-533-992 powiedz że nr masz od lidki nam robili elektrykę wszystko o;k chodzi jak w zegarku.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 18.03.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Jak sprawdzic jaki typ gazu mam? Na rachunku nic nie jest napsiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 18.03.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Celt.... na bank masz jeszcze stary gaz [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 18.03.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 w lecie będą w tych rejonach zmieniać na ten nowy, droższy, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 18.03.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ok, dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 18.03.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 a u nas dziś nieprzyjemna sytuacja bo wszystko zastaliśmy przygotowane do wyniesienia z budowy (sprzęty budowlane)...do tego oczywiście ślady butów jakiegoś nygusa na nowo wylanych podłogach...jakoś podejrzewam właśnie firmę ochroniarską, coby nas zachęcić do skorzystania z monitoringu... A z innej beczki Poproszę namiary na stolarza który wykona mi meble kuchenne /może i schody i drzwi?? Macie kogoś godnego polecenia? to sie podzielcie,bom zdesperowana ) Właśnie w sobotnim Głosie czytałam że ujęto dwóch takich co okradali budowy na terenie Swarzędza i Gruszczyna, może od tej chwili będzie tam bezpieczniej Oooooby!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eilian 18.03.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Właśnie zastanawiamy się nad umową z agencją ochroniarską i szczerze mówiąc mam spore obiekcje, bo niestety te firmy kojarzą mi się z oficjalną formą mafii (tacy sami gangsterzy, tylko działający legalnie). Słyszałam opinie, że to umowa w jedną stronę, że potem nie można się wycofać. A te opowieści, że gdzieś tak non stop włamania, po czym z uporem maniaka pojawiają się smutni panowie i proponują ochronę i jak już człowiek zmięknie, to faktycznie włamania się kończą - dla mnie to zwykłe wymuszanie haraczu. Dlatego niespecjalnie mam ochotę w ogóle mieć z nimi do czynienia. Jakie są Wasze opinie/doświadczenia w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 18.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Właśnie zastanawiamy się nad umową z agencją ochroniarską i szczerze mówiąc mam spore obiekcje, bo niestety te firmy kojarzą mi się z oficjalną formą mafii (tacy sami gangsterzy, tylko działający legalnie). Słyszałam opinie, że to umowa w jedną stronę, że potem nie można się wycofać. A te opowieści, że gdzieś tak non stop włamania, po czym z uporem maniaka pojawiają się smutni panowie i proponują ochronę i jak już człowiek zmięknie, to faktycznie włamania się kończą - dla mnie to zwykłe wymuszanie haraczu. Dlatego niespecjalnie mam ochotę w ogóle mieć z nimi do czynienia. Jakie są Wasze opinie/doświadczenia w tej kwestii? Nasze doświadczenia są opisane pare postów wcześniej, na tej stronie. Wycofać się można - tak mamy w umowie z 3 miesięcznym wypowiedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 19.03.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tydzien temu napisalem do Solida, ze zycze sobie obnizenia miesieczneg oabonamentu. Wczoraj przyjechal do mnie czlowiek i ze 100 zl na 60 zl netto mam obnizona platnosc. I dobrze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 19.03.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 z tego co wiem w naszej okolicy Solid ma standardowe stawki 60zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 19.03.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Tydzien temu napisalem do Solida, ze zycze sobie obnizenia miesieczneg oabonamentu. Wczoraj przyjechal do mnie czlowiek i ze 100 zl na 60 zl netto mam obnizona platnosc. I dobrze, wyjsciowa na domek jest 60 zl a ja wynegocjowalem 40zn i zero oplat dodatkowych typu dzierżawa nadajnika itp ale pewnie dlatego ze jestem z nimi juz kilka ladnych lat i ochraniaja mi sklepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 19.03.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 No i mam rachuneczek za gaz 1100zł za 4 miesiące ale jeszcze nie mieszkam i nie zawsze paliłem a jak włączałem piec to praktycznie chodził przez cały czas bo nagrzać nie mógł... A co do internetu to możecie podać namiary na te radiówki?co jak co ale nie ma to tak tpsa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 20.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 MOja radiowka - http://www.solarme.pl/ A teraz pytanie, zakladajac ze mamy 2 rowne np. 50m2 pokoje i ze w jednym jest standardowy kaloryfer a w drugim tylk opodlogowka to na ogrzanie ktorego pokoju (powiedzmy do 21 st) pojdzie wiecej gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts