Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Potrzebuję namiarów na brukarzy i kogoś kto by wykonał tzw. gemalit na cokole. Z góry dziękuję.

Krys1 - zobacz na moje polecenia w temacie biała lista wielkopolska - tam podawałam na namier do p. Darka (604908357) - wiele rzeczy mi robił. A no końcu układał kostkę i to nawet 2 razy, bo później mi się zmieniła koncepcja :wink:

Z innej beczki - czy ktoś z was był już na etapie bramy wjazdowej i furtki? Szukam kogoś kto wykona my uchylną bramę na pilota (+ uzgodnienie z już istniejącym systemem otwierania bramy garażowej) z furtką: metal + drewno.

Firma, gdzie klupowałam bramę garazową robi bramy tylko z metalu a na dodatek brzydki i drogo...

Może kogoś mi polecicie? :)

Piszecie o firmach ochroniarskich

No to może i ja Wam napiszę :)

:(

Najpierw była budowa - spokojna okolica. Potem włamanie do nas i zostaliśmy bez okien dachowych (wymontowano już założone) - specjaliści rozebrali dachówkę. :evil:

Żyliśmy w świadomości, że mam dom ubezpieczony.

No i "masz babo placek" błąd agenta - dom bez ubezpieczenia.

Wysłaliśmy tonę papierków do Towarzystwa Ubezpieczeń i być może chociaż troszkę odzyskamy.

Ale jest warunek - zrobili teraz produkt, w którym można ubezpieczyć domy w trakcie budowy i pod warunkiem, że wykupimy taką polisę, to dostaniemy coś od nich :evil:

No i suma sumarą - założyliśmy alarm, tzn. monter z firmy ubezpieczeniowej nam go zakładał.

Zapłaciliśmy jakieś 70% więcej niż faktycznie by nas to kosztowało.

Ale czego człowiek nie robi w nerwach :evil:

No i potem umowa z firmą (narazie nazwę zostawię dla siebie, ale jak mnie już doprowadzą do ostateczności - to wtedy napiszę!!!)

Było sprawdzanie alarmu itp.

No i pewnego pięknego dnia - pracowaliśmy na podwórzu. Komórka leżała w domku i mąż dopiero po ok. pół godziny zauważył, że jest smsik, a tam napisane ALARM!!!

Oczy w słup :o

i nic. Pół godziny temu załączył się alarm, a tu firma, która nas CHRONI 8)

nie dzwoniła i nie dzwoni.

Szybko telefon do sąsiadki, a ona mówi, że alarm się załączył, budowę obejrzała i nic podejrzanego nie było widać no i OCHRONY TEŻ NIE WIDAĆ!!!

Także za co my płacimy?????????????????????????????????????????????????

Podobno za monitoring?????????????????????????????????????????????????

No i telefon do ochrony (tzn. kilka telefonów) najśmiejszniejsze jest to, że ani razu nie potrzebowali od nas hasła.

No i tłumaczyli się tak, że to wina grupy interwencyjnej, że niby ona zapomniała o alarmie.

Nie wiem, czy nie wystarczy nam alarm + dobre ubezpieczenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sprawa z firmą ochroniarską jest w toku. Zobaczymy co wymyślą - jutro piszę PISMO. :evil: Chcemy wywalczyć niższy abonament.

Nie chodzi tu o to, żeby od razu z nich rezygnować, ale o to jaką oni sobie opinię wyrabiają.

No a sprawa OCHRONY, która specjalnie robi ludziom "na złość" (dewastacja, włamania itp.)- to już inna historia...................................................... :evil:

a u nas dziś nieprzyjemna sytuacja bo wszystko zastaliśmy przygotowane do wyniesienia z budowy (sprzęty budowlane)...do tego oczywiście ślady butów jakiegoś nygusa na nowo wylanych podłogach...jakoś podejrzewam właśnie firmę ochroniarską, coby nas zachęcić do skorzystania z monitoringu...

A z innej beczki Poproszę namiary na stolarza który wykona mi meble kuchenne /może i schody i drzwi?? Macie kogoś godnego polecenia? to sie podzielcie,bom zdesperowana )

Właśnie w sobotnim Głosie czytałam że ujęto dwóch takich co okradali budowy na terenie Swarzędza i Gruszczyna, może od tej chwili będzie tam bezpieczniej

a u nas dziś nieprzyjemna sytuacja bo wszystko zastaliśmy przygotowane do wyniesienia z budowy (sprzęty budowlane)...do tego oczywiście ślady butów jakiegoś nygusa na nowo wylanych podłogach...jakoś podejrzewam właśnie firmę ochroniarską, coby nas zachęcić do skorzystania z monitoringu...

A z innej beczki Poproszę namiary na stolarza który wykona mi meble kuchenne /może i schody i drzwi?? Macie kogoś godnego polecenia? to sie podzielcie,bom zdesperowana )

Właśnie w sobotnim Głosie czytałam że ujęto dwóch takich co okradali budowy na terenie Swarzędza i Gruszczyna, może od tej chwili będzie tam bezpieczniej

Oooooby!!!!!!!!

Właśnie zastanawiamy się nad umową z agencją ochroniarską i szczerze mówiąc mam spore obiekcje, bo niestety te firmy kojarzą mi się z oficjalną formą mafii (tacy sami gangsterzy, tylko działający legalnie). Słyszałam opinie, że to umowa w jedną stronę, że potem nie można się wycofać. A te opowieści, że gdzieś tak non stop włamania, po czym z uporem maniaka pojawiają się smutni panowie i proponują ochronę i jak już człowiek zmięknie, to faktycznie włamania się kończą - dla mnie to zwykłe wymuszanie haraczu. Dlatego niespecjalnie mam ochotę w ogóle mieć z nimi do czynienia.

Jakie są Wasze opinie/doświadczenia w tej kwestii?

Właśnie zastanawiamy się nad umową z agencją ochroniarską i szczerze mówiąc mam spore obiekcje, bo niestety te firmy kojarzą mi się z oficjalną formą mafii (tacy sami gangsterzy, tylko działający legalnie). Słyszałam opinie, że to umowa w jedną stronę, że potem nie można się wycofać. A te opowieści, że gdzieś tak non stop włamania, po czym z uporem maniaka pojawiają się smutni panowie i proponują ochronę i jak już człowiek zmięknie, to faktycznie włamania się kończą - dla mnie to zwykłe wymuszanie haraczu. Dlatego niespecjalnie mam ochotę w ogóle mieć z nimi do czynienia.

Jakie są Wasze opinie/doświadczenia w tej kwestii?

Nasze doświadczenia są opisane pare postów wcześniej, na tej stronie. :evil:

Wycofać się można - tak mamy w umowie z 3 miesięcznym wypowiedzeniem.

Tydzien temu napisalem do Solida, ze zycze sobie obnizenia miesieczneg oabonamentu. Wczoraj przyjechal do mnie czlowiek i ze 100 zl na 60 zl netto mam obnizona platnosc. I dobrze,

wyjsciowa na domek jest 60 zl

a ja wynegocjowalem 40zn i zero oplat dodatkowych typu dzierżawa nadajnika itp

ale pewnie dlatego ze jestem z nimi juz kilka ladnych lat i ochraniaja mi sklepy