el_hogar 23.07.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Spróbuj czegoś takiego: http://www.homefloor.pl/quick_parquet.html lub http://www.finishparkiet.com.pl/cmf/index.php?id=7 Nadaje się zwłaszcza na ogrzewanie podłogowe, montaż na klej, łatwo zlicować z płytkami gresowymi, lub ceramicznymi. Niestety, podłoga musi być równa - parkiet jest lakierowany na gotowo, pozdrawiam, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 27.07.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 OKNA JEZIERSKIEGO Witam. Czy może ktoś z forumowiczów kupował okna Jezierskiego w salonie na ul. Głogowskiej w Poznaniu? Jak wypadł montaż, serwis, etc.? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 27.07.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 OKNA JEZIERSKIEGO Witam. Czy może ktoś z forumowiczów kupował okna Jezierskiego w salonie na ul. Głogowskiej w Poznaniu? Jak wypadł montaż, serwis, etc.? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 29.07.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 witam poszukuje na gwałt dobrą ekipe do pielęgnacji ogrodu, firma która załozyła mi ogród zrezygnowała z dokończenia pracy.... z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 03.08.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Pewnie wszyscy na wakacjach SZUKAM STYROPIANU fasada 15 cm. Trudno go dostać, w większości są w standardzie 12 cm. Kto mi poleci jakiś styropian, no i przede wszystkim gdzie kupić tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 04.08.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pewnie wszyscy na wakacjach SZUKAM STYROPIANU fasada 15 cm. Trudno go dostać, w większości są w standardzie 12 cm. Kto mi poleci jakiś styropian, no i przede wszystkim gdzie kupić tanio? Co prawda ponad rok temu ale kupowałem w Chemiku na Starołęckiej. Można było zamówić jak nie mieli na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 05.08.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Cześć,Poszukuje fachowców tynkarzy. Został mi do zrobienia kolorek i cokoły wokół domu.Mioże macie gdzieś w notesach jakieś namiary na sprawdzonych fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjanicka 06.08.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 WItam wszystkich, poszukuję firmy z szambami żelbetowymi z okolic POznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 06.08.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam wszystkich!Poszukuję dobrego architekta, to znaczy takiego, który potrafi zaprojektować dom od podstaw a nie tylko wrysować go w działkę. Chodzi nam o kogoś z polotem, bo mamy dość trudną działkę i możemy jedynie zrobić projekt indywidualny. Bardzo będziemy wdzięczni za dobre namiary na kogoś sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 06.08.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 witam po przerwie starą i nową ekipę ! jak sie mieszka ? muszę w końcu zabrać sie za robotę bo od momentu wprowadzki kompletny leń we mnie wstąpił chce przed zimą zrobić jeszcze pozbruk spodobała mi się kostka nowa granit firmy pozbruk gdzie dobre rabaty dają i czy macie kogoś kto potrafi fikuśnie "zaprojektować" ułożenie kostki kolory, wzory itp. montaż chce zrobić we własnym zakresie i mam nadzieje ze zdąrze przed 2012 no i taras chce z tego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 07.08.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witam po przerwie starą i nową ekipę ! jak sie mieszka ? świetnie muszę w końcu zabrać sie za robotę bo od momentu wprowadzki kompletny leń we mnie wstąpił chce przed zimą zrobić jeszcze pozbruk spodobała mi się kostka nowa granit firmy pozbruk gdzie dobre rabaty dają i czy macie kogoś kto potrafi fikuśnie "zaprojektować" ułożenie kostki kolory, wzory itp. montaż chce zrobić we własnym zakresie i mam nadzieje ze zdąrze przed 2012 no i taras chce z tego zrobić ja brałem w Dobrej Kostce w Przeźmierowie, ceny jak ceny niby takie jak u producenta ale wystawka niezła wszystkich wzorów i przy większej ilości jakiś rabacik udało się zrealizować. No dobra, to ja mam też pytanie Potrzebuję namiar na dobrego stolarza co mi stopnie na schody betonowe zrobi + poręcze. Ma być dobrze Witam wszystkich! Poszukuję dobrego architekta, to znaczy takiego, który potrafi zaprojektować dom od podstaw a nie tylko wrysować go w działkę. Chodzi nam o kogoś z polotem, bo mamy dość trudną działkę i możemy jedynie zrobić projekt indywidualny. Bardzo będziemy wdzięczni za dobre namiary na kogoś sprawdzonego. Chyba nie kupiliście działki obok mnie Niestety mój zrobił zbyt dużo błędów, żebym miał go polecić komukolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 07.08.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witam po przerwie starą i nową ekipę ! jak sie mieszka ? muszę w końcu zabrać sie za robotę bo od momentu wprowadzki kompletny leń we mnie wstąpił chce przed zimą zrobić jeszcze pozbruk spodobała mi się kostka nowa granit firmy pozbruk gdzie dobre rabaty dają i czy macie kogoś kto potrafi fikuśnie "zaprojektować" ułożenie kostki kolory, wzory itp. montaż chce zrobić we własnym zakresie i mam nadzieje ze zdąrze przed 2012 no i taras chce z tego zrobić Misiak, fajnie że znowu nadajesz Co do kostki to zobacz w Sobocie. Moja siostra właśnie kupowała ale okazalo sie że najtaniej przez wykonawce. Ja mam kostke z Rouwdachu kupowalam w Przezmierowie. Wykonawstwo walasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika1212 08.08.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Kochani! Mam prośbę o namiary na podłogi drewniane. Wiem,że piękne są w ARDIM w Gądkach, ale mniej piękne są ceny. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 09.08.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam wszystkich! Poszukuję dobrego architekta, to znaczy takiego, który potrafi zaprojektować dom od podstaw a nie tylko wrysować go w działkę. Chodzi nam o kogoś z polotem, bo mamy dość trudną działkę i możemy jedynie zrobić projekt indywidualny. Bardzo będziemy wdzięczni za dobre namiary na kogoś sprawdzonego. Chyba nie kupiliście działki obok mnie Niestety mój zrobił zbyt dużo błędów, żebym miał go polecić komukolwiek Cześć Mice! Okazało się, że pomyliliśmy działki i ta o która nam się podobała jest sprzedana (miałeś rację). Kupiliśmy dzialkę w Swarzędzu, uzbrojoną ale o trudnym kształcie (romb) i nie za dużej powierzchni. Szukamy w gotowych projektach i nie ma ideału stąd pomysł, żeby zaprojektować dom, który spełni nasze potrzeby a w działkę wpisze się tak, że zostanie jeszcze trochę ogrodu. Niestety na żadnej z 3 grup wielkopolskich nie zdobyliśmy żadnych namiarów na architekta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 09.08.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam, mam pytanie do tych co już mieszkają. Ja się przeprowadzam w tym miesiącu (jak mi podłączą wodę i kanalizę ). Czy mógłby mi ktoś podać listę "fachowców" którym muszę zapłacić żeby moja budowa stała się domem mieszkalnym. Muszę mieć odbiór techniczny (kto go dokonuje) czy wystarczy jakieś zgłoszenie. Chciałbym to zrobić jak najszybciej, żeby przejść na normalny prąd i obniżyć sobie składkę ubezpieczenia nieruchomości). T. P.S. Czy z "początkowej" ekipy ktoś się jeszcze buduje czy ja jestem ostatni ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 09.08.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Kominiarz, geodeta-mapka inwentaryzacyjna,odbiór instalacji gazowej i elektrycznej,zamknięcie dziennika budowy i oświadczenie o zakończeniu budowy. U nas chcieli jeszcze protokół o szczelności szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 10.08.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kominiarz, geodeta-mapka inwentaryzacyjna,odbiór instalacji gazowej i elektrycznej,zamknięcie dziennika budowy i oświadczenie o zakończeniu budowy. U nas chcieli jeszcze protokół o szczelności szamba. jeszcze audyt energetyczny, protokołu szczelności szamba mieć nie trzeba jeśli dostawca tego daje przy zakupie świadectwo zgodności z normami (czyli homologacja). Wszystkie dokumenty są spisane na http://www.pinb.poznan.pl w dziale z dokumentami. W skrócie : Załączniki: 1.Oryginał dziennika budowy (bez kopii). 2. Oświadczenie kierownika budowy: · o zgodności wykonania obiektu budowlanego z projektem budowlanym i warunkami pozwolenia na budowę oraz przepisami. o doprowadzeniu do należytego stanu i porządku terenu budowy, a także w razie korzystania ulicy, sąsiedniej nieruchomości, budynku lub lokalu. 3. Oświadczenie Inwestora o właściwym zagospodarowaniu terenów przyległych, jeżeli eksploatacja wybudowanego obiektu jest uzależniona od ich odpowiedniego zagospodarowania. 4. Protokóły badań i sprawdzeń, (jeżeli są wymagane przepisami szczególnymi, np. protokół kominiarski) 5. Inwentaryzację geodezyjną powykonawczą. 6. Potwierdzenie odbioru wykonanych przyłączy (np. umowy o dostarczanie mediów). 7. Kopię świadectwa charakterystyki energetycznej budynku - obowiązuje od 1 stycznia 2009r. (nie dotyczy budynków: 1) podlegających ochronie na podstawie przepisów o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami; 2) używanych jako miejsca kultu i do działalności religijnej; 3) przeznaczonych do użytkowania w czasie nie dłuższym niż 2 lata; 4) niemieszkalnych służących gospodarce rolnej; 5) przemysłowych i gospodarczych o zapotrzebowaniu na energię nie większym niż 50 kWh/m2/rok; 6) mieszkalnych przeznaczonych do użytkowania nie dłużej niż 4 miesiące w roku; 7) wolnostojących o powierzchni użytkowej poniżej 50m2). 8. W razie zmian nie odstępujących w sposób istotny od zatwierdzonego projektu lub pozwolenia na budowę, dokonanych podczas wykonywania robót, należy dołączyć kopie rysunków wchodzących w skład zatwierdzonego projektu budowlanego, z naniesionymi zmianami, a w razie potrzeby także uzupełniający opis. W takim przypadku oświadczenie - załącznik nr 2 - powinno być potwierdzone przez projektanta i inspektora nadzoru inwestorskiego, jeżeli został ustanowiony. 9. Kopia decyzji pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 11.08.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dzięki. Nie wygląda strasznie. Czy to prawda, że kominiarz nie odbierze mi domu jezeli nie ma wentylacji grawitacyjnej w pomieszczeniu gdzie jest piec kondensacyjny? Ja mam wentylację mechaniczną, a mój piec pobiera i oodaje zużyte powietrze przez komin. Jak zrobię wentylację grawitacyjną to zakłocę bilans nawiewy/wywiewy w wentylacji mechanicznej. Pomieszczenie z piecem mam połączone z dolną ubikacją i przysznicem. I druga rzecz, czy to prawda, że elektryk nie odbierze łazienki gdzie są gniadka bez klapek (bryzgoszczelne)? Nie znalazłem nigdzie podwójnych gniazdek łazienkowych , a pojedyncze to dla mnie za mało.T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 12.08.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Dzięki. Nie wygląda strasznie. Czy to prawda, że kominiarz nie odbierze mi domu jezeli nie ma wentylacji grawitacyjnej w pomieszczeniu gdzie jest piec kondensacyjny? Ja mam wentylację mechaniczną, a mój piec pobiera i oodaje zużyte powietrze przez komin. Jak zrobię wentylację grawitacyjną to zakłocę bilans nawiewy/wywiewy w wentylacji mechanicznej. Pomieszczenie z piecem mam połączone z dolną ubikacją i przysznicem. zgodnie z literą prawa możesz tak mieć, jeśli kominiarz zna przepisy to odbierze, jeśli nie, należy podziękować i zaprosić innego. I druga rzecz, czy to prawda, że elektryk nie odbierze łazienki gdzie są gniadka bez klapek (bryzgoszczelne)? Nie znalazłem nigdzie podwójnych gniazdek łazienkowych , a pojedyncze to dla mnie za mało. T. są przepisy odnośnie umiejscowienia gniazd ale o klapkach pierwsze słyszę, zresztą widziałeś gdziekolwiek w łazienkach takie gniazda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badboyryba-M05aL 12.08.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witajcie, Ile płaciliście za docieplenie poddasza tzn. ułożenie wełny+montaż profili+nida ze szpachlowaniem?Czy było jakieś rozbicie na poszczególne elementy?Ile trzeba liczyć za materiały na ten etap? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts