jankama 19.08.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Czytając posty, wychodzi na to,że otynkowanie powinno kosztować 15-17zł/m2.Czytając posty można wywnioskować,że ocieplenie ścian wełną będzie kosztować 32-40zł/m2.To dlaczego natrafiam na ekipy za 60zł/m2??Masakra!!Czy ktoś mógłby polecić tańszą?Please!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 20.08.2009 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ile kosztuje w naszym rejonie samo otynkowanie domu ???? ja płaciłem 18 pln ale ekipy zdecydowanie nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 20.08.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 dzieki za pomoc, to juz daje mi pogląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazar 21.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 hej, moglibyście polecić jakiegoś rozsądnego projektanta wnętrzz góry dzięki, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.08.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Cześć, przeczesywanie tego wątku jest ponad moje siły. Szukam miejsca gdzie mają drewno egzotyczne. Porządna wystawka+sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 24.08.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Nie byłam, ale widać z ulicy: DLH Drewno na Bukowskiej - Wysogotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub G 24.08.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 witam po przerwie starą i nową ekipę ! jak sie mieszka ? No dobra, to ja mam też pytanie Potrzebuję namiar na dobrego stolarza co mi stopnie na schody betonowe zrobi + poręcze. Ma być dobrze quote] mam świetnego stolarza od schodów (rewelacja)p. Szymański z Mosiny 696015630 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 24.08.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 witam po przerwie starą i nową ekipę ! jak sie mieszka ? No dobra, to ja mam też pytanie Potrzebuję namiar na dobrego stolarza co mi stopnie na schody betonowe zrobi + poręcze. Ma być dobrze mam świetnego stolarza od schodów (rewelacja)p. Szymański z Mosiny 696015630 dzięki, a masz może jakieś fotki realizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 24.08.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 dzięki, a masz może jakieś fotki realizacji ? ja też jeszcze stąpam po betonie ale poręcze już są ze stali nierdzewnej chce tylko stopień bez podstopnicy ale i tak z dobrego drzewa to wydatek kolo 5-6k ;( rozważałem zrobić to z paneli firmy quick-step http://www.quick-step.com/media/accessories/finishing/qfstme/topfoto.jpg wiecej http://www.quick-step.com/europe/pl/pl/qsfstme.aspx najdroższe są te narożniki bo reszta to juz zwykły panel z moich wyliczeń koszt na 17 stopni to ok 2100 zł taniej niż decha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 24.08.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 dzięki, a masz może jakieś fotki realizacji ? ja też jeszcze stąpam po betonie ale poręcze już są ze stali nierdzewnej chce tylko stopień bez podstopnicy ale i tak z dobrego drzewa to wydatek kolo 5-6k ;( rozważałem zrobić to z paneli firmy quick-step http://www.quick-step.com/media/accessories/finishing/qfstme/topfoto.jpg wiecej http://www.quick-step.com/europe/pl/pl/qsfstme.aspx najdroższe są te narożniki bo reszta to juz zwykły panel z moich wyliczeń koszt na 17 stopni to ok 2100 zł taniej niż decha A jak chcesz zniwelować pierwszy lub ostatni stopień ? Chyba, że od początku zakładałeś danie paneli zamiast deski 3-4cm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 24.08.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 A jak chcesz zniwelować pierwszy lub ostatni stopień ? Chyba, że od początku zakładałeś danie paneli zamiast deski 3-4cm grubości no tak mam zrobione (panel/ plytki) i przy desce znowu rzeźbienie w moim przypadku ale da sie zrobić ;( łatwiej komuś kto ma przygotowane pod deski bo zawsze naddać można i panel położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 24.08.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 A jak chcesz zniwelować pierwszy lub ostatni stopień ? Chyba, że od początku zakładałeś danie paneli zamiast deski 3-4cm grubości no tak mam zrobione (panel/ plytki) i przy desce znowu rzeźbienie w moim przypadku ale da sie zrobić ;( łatwiej komuś kto ma przygotowane pod deski bo zawsze naddać można i panel położyć lekko poza tematem się robi ale prawda jest taka, że jeśli ktoś miał od początku przygotowane pod deski np. 4 cm to po położeniu paneli pierwszy stopień będzie miał o ponad 3cm za niski a ostatni o tyle samo za wysoki czyli np. 15cm, 18,18,18,....., 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak_ 24.08.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 lekko poza tematem się robi ale prawda jest taka, że jeśli ktoś miał od początku przygotowane pod deski np. 4 cm to po położeniu paneli pierwszy stopień będzie miał o ponad 3cm za niski a ostatni o tyle samo za wysoki czyli np. 15cm, 18,18,18,....., 21 pierwszy ok musi być o 4 cm niższy aby był równy z innymi po założeniu ale ostatni czemu wysoki ? jak ma sie lub planuje panele u góry to też musiał by być chyba niższy zeby z deska wyszło 15 cm ? teraz mam wszystkie równe i aby dać deskę musiałbym "ściąć" parę cen stopnia lub zrobić kombinacje z frezowaniem deski a u góry mam równo wiec aby dać deskę i zrównać sie z wykładziną lub panelem musiałbym też frezować lub ścinać stopień ale moze jestem w błedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 24.08.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 lekko poza tematem się robi ale prawda jest taka, że jeśli ktoś miał od początku przygotowane pod deski np. 4 cm to po położeniu paneli pierwszy stopień będzie miał o ponad 3cm za niski a ostatni o tyle samo za wysoki czyli np. 15cm, 18,18,18,....., 21 pierwszy ok musi być o 4 cm niższy aby był równy z innymi po założeniu ale ostatni czemu wysoki ? jak ma sie lub planuje panele u góry to też musiał by być chyba niższy zeby z deska wyszło 15 cm ? teraz mam wszystkie równe i aby dać deskę musiałbym "ściąć" parę cen stopnia lub zrobić kombinacje z frezowaniem deski a u góry mam równo wiec aby dać deskę i zrównać sie z wykładziną lub panelem musiałbym też frezować lub ścinać stopień ale moze jestem w błedzie ? sytuacja taka, że ostatni stopień w stosunku do podłogi piętra zostanie pomniejszony o wysokość nakładanego materiału. W przypadku stopni 2,3,4, itp oprócz ostatniego zawsze jest podnoszony dany stopień i sąsiadnie i różnica np. 18 cm pozostaje bez zmian. Jeśli ostatni jest również wysokości 18 cm i dołożysz 3 cm a wyżej jest podłoga z paneli więc jej tyle nie podniesiesz to robi się 18 - 3 + [wysokość np. paneli] a więc wcześniej należy przewidzieć co będzie na podłodze piętra i o tyle ten stopień musi być wyższy aby po wykonaniu powyższego równania wyszło ponownie 18cm. nie wiem czy jasno ale jeśli zmierzysz podstopnice z betonu i masz ostatnią taką samą jak inne to będzie problem chyba, że planujesz deski 3 cm na podłodze piętra Jest na to sposób ale do tego potrzebny jest stolarz który matematyki się nie boi i ma dobry sprzęt (czyt. frezarki i szlifierki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomcus 24.08.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ja właśnie kończę temat schodów. Jak na razie jestem zadowolony z mojego stolarza. Wydaje mi się że ma bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Stopnie mam drewniane (dębowe). Podstopnie wykonane z mozaiki. Po końcowym wymalowaniu klatki schodowej w tym tygodniu mają mi jeszcze zamontować balustrady i poręcze oraz wylistwować całość. Wyjdzie mnie to około 8.500 PLN. Patrząc na jakość wykonania uważam tą cenę za niską. Jak będę miał wylistwowane to zamieszczę jakieś zdjątka. Tymczasem zamieszczam zdjęcie schodów moich teściów na których się wzorowałem. http://pc.labfoto.pl/photos/p/c/9/c9322c9fa11dd2d866a5195483a8d2c0-1721799.jpg T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.08.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Nie byłam, ale widać z ulicy: DLH Drewno na Bukowskiej - Wysogotowo. Dzięki. Pojadę tam zobaczyć. Gdyby ktoś tez szukał to przy Wichrowej 4 jest firma AK-BUD. Trochę tego mają. Ceny od 99 zł brutto za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 08.09.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam, Czy może któraś z poniższych firm robiła u Was instalacje wewnątrz budynku? 1. Andrzejewski & Gawron z Poznania2. Elmar (M. Kęcel)z Lubonia Jak wypadło? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.09.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Witam, Czy może któraś z poniższych firm robiła u Was instalacje wewnątrz budynku? 1. Andrzejewski & Gawron z Poznania 2. Elmar (M. Kęcel)z Lubonia Jak wypadło? Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrowienia! Firma nr 2 robiła wycenę - strasznie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 08.09.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 U mnie wycena z Elmar-u nie była najtańsza ale też nie najdroższa. Zauważyłem, że niektóre tanie wstępne wyceny wypadły tanio gdyż zaoszczędzono na materiałach, dlatego lepiej decyzję podejmować rozważnie. Np. - jeśli we wstępnej wycenie firmy instalatorskiej A grzejniki tego samego typu i tego samego producenta kosztują 5 500 zł, a firma instalatorska B wyceniła grzejniki na 7 500 zł, to jak to rozumieć? Możliwie że później trzeba będzie dokupić grzejniki (co wyrówna cenę) lub dom będzie niedogrzany (co jest jeszcze gorsze). (W obu przypadkach materiały kupuje instalator - czy rabaty mogą być aż tak różne?) - niektóre materiały instalacyjne są pomijane w wycenie, ale przecież muszą być instalowane; skoro nie zostały ujęte explicite w wycenie (tylko ujęte pod enigmatycznym tytułem "materiały instalacyjne") to nie mam gwarancji ich jakości (bo nie znam ceny). Wyjaśniam od razu, że nie chodzi mi o małe sumy. Na koniec dodam, że zależy mi na firmie, która uzgadnia z inwestorem co będzie robione. Mam już szczerze dosyć fachowców którzy mówią jedno a robią drugie a po wykazaniu błędów usprawiedliwiają się, że "tak robimy od ileś tam lat i jest dobrze". Chcę płacić uczciwie za dobrą pracę i mam alergię na firmy które "idą na skróty" (bo tak jest im wygodniej lub z racji braku wiedzy). Czy ktoś może polecić firmę instalatorską która jest uczciwa i solidna? Na liście Białych wykonawców są takie firmy (także Kristofuros polecił swoją) ale może znajdzie się ich więcej? Może jakąś firmę, która robi instalacje w miedzi? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.10.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witajcie Co do Kostki Misiak Wybrałeś już?Tez mi się podoba nova Granit ale nie wiem czy zdążę na euro;ppNajpierw mnie czeka władowanie $ w nowy płot od frontu A w Przeźmierowie 66zł ta kostka chyba kosztuje, co ciekawe o ile dobrze kojarzę to w sobocie ta kostka jest droższa.Ja myślałem tez o granicie bo można naprawdę tanio ze Strzegomia ściągnąć(25zł tona), ale tego efektu co z nova granit się nie osiągnie,to gdzie najtaniej z ta kostka? A ile za robociznę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts