Mice 22.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja mam w projeckie Porotherm 25+10 styropianu...a chce zrobić Poroton 24+12 styropianu...ta druga opcja wydaje się sensowniejsza....co Wy na to ? Zależy od parametrów Porotonu. Z tego co pamiętam dla 30 Porotherm ma ciut mniejsze U niż Poroton. Nie wiem jak to jest dla 25. No i przy tej grubości sprawdziłbym izolacyjność akustyczną. A przede wszystkim cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 22.01.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 to moze inne pytanie: ile kosztuje mniejsza chalupka? 15+15? czy moze wiecej? Ja za swoj domek http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4471b21ae2bc5 będę płacić 30 kPLN + VAT za robociznę za stan surowy (w tym: fundamenty 8.500, ściany + strop 13.500 , dach 8.000). Pozdrawiam w cenie masz też działówki, schody i tarasy ?? ..bo to dobra cena...szczególnie za dach Cena bez ścian działowych, bez tarasu (bo chcemy zrobić z kostki a nie wylewany), ale ze schodami wewnętrznymi i schodami wejściowymi. Aha, w cenie jest też zdjęcie humusu, wytyczenie budynku przez geodetę, ręczne kopanie fundamentów i rozprowadzenie wszystkich rurek pod posadzką, a więc rzeczy za które zazwyczaj trzeba dodatkowo płacić (np. zamawiać koparkę). Pan też wziął na siebie odpowiedzialność wykombinowania jak przetransportować materiały przez 300 m błotnistej drogi, dostarcza swój agregat prądotwórczy na czas robienia fundamentów, a potem "w cenie" będzie codziennie zwijał i rozwijał jakieś 400 m kabla do najbliższej skrzynki z prądem Nie wymaga baraku ani sławojki, nie wziął nawet złotówki zaliczki, pierwsza płatność dopiero po zakończeniu całych fundamentów, a i pan sprawia bardzo sympatyczne wrażenie, więc ja jestem bardzo zadowolona z ceny Krys, dzięki za namiar!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 22.01.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 witam WCZORAJ ODEBRALIśMY POZWOLENIE NA BUDOWę !!!! Teraz juz nie ma odwrotu ,czas wziąć się do pracy. Jola juz zaczęła działac i nie boi sie błocka ani deszczu i tak trzymać jola ,byle do przodu.My obecnie zaczniemy załatwiać kredycik ,zobaczymy co nam zaoferują banki ? Gratuluję "Pozwolonka" !!! ... i ... do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 22.01.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 to moze inne pytanie: ile kosztuje mniejsza chalupka? 15+15? czy moze wiecej? Ja za swoj domek http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m4471b21ae2bc5 będę płacić 30 kPLN + VAT za robociznę za stan surowy (w tym: fundamenty 8.500, ściany + strop 13.500 , dach 8.000). Pozdrawiam w cenie masz też działówki, schody i tarasy ?? ..bo to dobra cena...szczególnie za dach Cena bez ścian działowych, bez tarasu (bo chcemy zrobić z kostki a nie wylewany), ale ze schodami wewnętrznymi i schodami wejściowymi. Aha, w cenie jest też zdjęcie humusu, wytyczenie budynku przez geodetę, ręczne kopanie fundamentów i rozprowadzenie wszystkich rurek pod posadzką, a więc rzeczy za które zazwyczaj trzeba dodatkowo płacić (np. zamawiać koparkę). Pan też wziął na siebie odpowiedzialność wykombinowania jak przetransportować materiały przez 300 m błotnistej drogi, dostarcza swój agregat prądotwórczy na czas robienia fundamentów, a potem "w cenie" będzie codziennie zwijał i rozwijał jakieś 400 m kabla do najbliższej skrzynki z prądem Nie wymaga baraku ani sławojki, nie wziął nawet złotówki zaliczki, pierwsza płatność dopiero po zakończeniu całych fundamentów, a i pan sprawia bardzo sympatyczne wrażenie, więc ja jestem bardzo zadowolona z ceny Krys, dzięki za namiar!! To jest dobra cena...szczególnie dach mnie intryguje...mnie cieśla powiedział 25-30 za m2 więżbę i drugie tyle za pokrycie dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.01.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 To jest dobra cena...szczególnie dach mnie intryguje...mnie cieśla powiedział 25-30 za m2 więżbę i drugie tyle za pokrycie dachówką Jak ja wałkowałem stawki, to kształtowało się to mniej więcej tak. Konstrukcja 25-30-35 zł m2 Deskowanie 8 zł m2 Dachówka 20-25-30 zł 2 U mnie za konstrukcję ostatecznie wyszło 25 zł m2, a dachówki mam zamiar połozyć sam A z pierwszym cieslą, z którym rozmawiałem, ustaliliśmy za wszyssko 45 zł m2. To była bardzo dobra cena. Niestety wtedy nie miał terminu. Szkoda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madori 22.01.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam wszysykich BudujacychZostały nam po naszej budowie 2,5 palety ceramiki MAX 29 cm i trochę stempli.Może ktoś byłby zainteresowany? Tanio. Konarzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 22.01.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Ja mam cenę 45 zł/m2 za całość dachu (więźba + dachówki + obróbki blacharskie - bez deskowania bo uważam że to nie potrzebne) - fajnie że to tanio bo szczerze mówiąc w cenach dachu się nie orientowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 22.01.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Altariela skąd wytrzasnęłaś takich wykonawców . Moje wyceny około 25k do 28k ale bez dachu. Nikogo tańszego nie udało nam się znależć .Dach też nie zapowiada się tanio.Więźba 23/m2, deskowanie 12k/m2 ,dachówka jeszcze nie wiem ale może kompleksowo uda się coś zejść z ceny.Trzeba było się budować dwa lata temu wszystko było o połowę tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.01.2007 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 A po co deskowanie?? Wg mnie deskowanie ma sens wtedy gdy siie chce zimowac dom bez dachowki, jak zrobicie stan surowy przed zima to lepiej klasc dachowke bez deskowania wtedy 45 zl/m2 jest calkiem realne. Szczerze mowiac moja ekipa od dachu jest tak niejako przy okazji stanu surowego bo to robi szwagier mojego wykonawcy, ale widzialam jeden dom ktory robili i wygląda OK, wiec mam nadzieje ze mojego tez nie skopią. Pozdrawam, Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 23.01.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja mam cenę 45 zł/m2 za całość dachu (więźba + dachówki + obróbki blacharskie - bez deskowania bo uważam że to nie potrzebne) - fajnie że to tanio bo szczerze mówiąc w cenach dachu się nie orientowałam Ja robociznę swojego dach wyceniam na 9 000-12 000 (~210 m2 dachu). Wcześniej zasugerowałam się moimi wyliczeniami, ale już z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adisan1 23.01.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 polecam dla zaczynajacych budowe w 2007http://finanse.wp.pl/POD,15,wid,8698849,prasa.html?rfbawp=1169547806.011&ticaid=13174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.01.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jeśli mogę się wtrącić w babskie rozważania, to świetlik moim skromnym zdaniem nie jest złym rozwiązaniem, ale skoro piszesz, że okno połaciowe się nie zmieści, to sprawdź, czy świetlik z kołnierzem wejdzie. Może się okazać, że też nie, czego Ci nie życzę ...niestety tego się obawiam, że i świetlik nie da się zastosować...Pozostaje mi ciemna klatka schodowa... ale możesz za to pomyśleć o jakimś eleganckim podświetleniu schodów na przykład... ...no myślę, myślę..co mi innego pozostało ... tak dumam sobie, że halogeniki to już wyświechtane, ale może na przykład cienka świetlówka wzdłuż całego stopnia ? Tylko elektryka musisz mieć o anielskiej cierpliwości no i skasuje straszliwe pieniądze ...no z tym elektrykiem o anielskiej cierpliowści to bedzie kłopot ...instalację będzie robił mój teść... ale za to jaki będzie dumny jak spełni wszystkie zachcianki synowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 23.01.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Hej, hej, Gratuluję wszystkim tempa, jestem naprwadę pod wrażeniem!!! Porsze o dopisanie mnie do listy osób spotykających się Pod Aniołem. Mam nadzieję, że uda mi (albo mojemu mężowi albo obojgu) się z Wami "sfokusować", i że będę rozumiała choć trochę o czym będziecie mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 23.01.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Witam serdecznie, Ja co prawda jestem już po roku zmagan z budową ( stan surowy otwarty) ale chętnie, o konsultacji z moim kalendarzem:), także dołącze do spotkania. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.01.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Hej, hej, Gratuluję wszystkim tempa, jestem naprwadę pod wrażeniem!!! Porsze o dopisanie mnie do listy osób spotykających się Pod Aniołem. Mam nadzieję, że uda mi (albo mojemu mężowi albo obojgu) się z Wami "sfokusować", i że będę rozumiała choć trochę o czym będziecie mówić. OK, dopisuję! Niezła grupka nam wyszła Misiak, musimy się dzisiaj zgadać i zrobić rezerwację. Jak coś to mam odpalonego skype'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.01.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jeszcze raz ja Dzwoniłem do "pod Aniołem" Miejsca dla 14 osób się znajdą. Jeszcze dziś wieczorem zajedzie tam Misiak, i ewentualnie zaklepie termin. Gdyby z jakiegoś powodu nie wypaliło, Misiak ma w odwodzie Sfinksa (czy jak tam się to pisze ), w którym pracuje jego znajomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 23.01.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jeszcze ustalcie znak rozpoznawczy Tylko nic w butonierce bo nie posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jeszcze ustalcie znak rozpoznawczy Tylko nic w butonierce bo nie posiadam Może niech każdy będzie miał jakieś budowlane narzędzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 23.01.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jeszcze ustalcie znak rozpoznawczy Tylko nic w butonierce bo nie posiadam Może niech każdy będzie miał jakieś budowlane narzędzie... A może wszyscy w gumiakach będzie na czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 23.01.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 oczywiście żartowałam - bo jeszcze nie posiadam chociaż może zakupy czas zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts