meg7710 24.01.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Dopiero dzisiaj znalazłam waszą grupę chętnie się dołączę mamy zamiar zacząćw tym roku w Plewiskach ale jesteśmy jeszcze daleko w polu załatwiamy dopiero pozwolenie apropos może jest ktoś kto buduje na Plewiskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.01.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 MARZIN to głównie do Ciebie ale może i inni skorzystają. Pokaz fachowego układania dachówki i opierzeń blacharskich - BUDMA pawilon 7 Dzięki! Jutro cały dzień jestem na Budmie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 24.01.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 i jeszcze jedno pytanie czy dzwonilas moze bezposrednio do producenta? moze dadza lepsza oferte? w sumie ja planuje zakup silikatow na luty wiec mzoe polaczymy sily i wtedy w fabryce dadza lepsza oferte albo w jakiejs hurtowni? chociaz przydaloby sie kilka dni mrozow to by sie lepiej negocjowalo acha z tego co pamietam to alison kupowala w zeszlym roku najpier silikaty z Przysieczyna a potem chyba z Teodorow z hurtowni w Kicinie i miala cene lepsza niz w HDMB ale glowy nie dam brachol, to co z tymi silikatami? dzwonilam do fabryki, ale oni nie sprzedają klientom indywidualnym, podali mi namiary na kilka hurtowni, ale one wszystkie proponują mi ceny katalogowe (2,16 netto na N18) Taką cenę ma też hurtownia w Kicinie. Więc nadal V-Bud ma najlepszą cenę. Wychodzi 44,36 zł brutto/m2. Ja tez rozmawiałem z fabryką w Przesieczynie i powiedzieli mi to samo. Z hurtowni z silikatami równiez najlepiej wypada V-Bud. Moze potargujemy coś z nimi współnie. Z tym, że ja prawdopodobnie bede potrzebował silikaty w marcu lub moze nawet w kwietniu, jak pogoda sie spaskudzi i wszystkie pozwolenia przeciągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 24.01.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ktoś z Was kupował projekt muratora jeśli tak to gdzie w biurze czy przez internet a adaptacja wtedy u kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 24.01.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Słuchajcie, mam namiar na polecaną przez mojego kolegę ekipę ciesielsko-dekarską. Ja niestety nie skorzystałam z ich usług bo dostałam wycenę już po podpisaniu umowy na stan surowy z dachem, ale wycena okazała się atrakcyjna - 40 zł/m2 dachu, ze wszystkim, nawet podbitką. Ekipa dysponuje własną przyczepą kempingową w której nocuje na budowie, więc dojadą wszędzie (i przy okazji stróżowanie gratis ). Mój kumpel był bardzo zadowolony z ich pracy, a nie miał prostego dachu (dach 320 m2, wielospadowy, kalenice na 3 różnych wysokościach). Jakby ktoś był zainteresowany to moge przesłać namiary. Pozdrawiam To ja bym bardzo chętnie prosił namiary na priva, albo nawet ot tak - ogólnie. Mąż Jaloski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 24.01.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Słuchajcie, mam namiar na polecaną przez mojego kolegę ekipę ciesielsko-dekarską. Ja niestety nie skorzystałam z ich usług bo dostałam wycenę już po podpisaniu umowy na stan surowy z dachem, ale wycena okazała się atrakcyjna - 40 zł/m2 dachu, ze wszystkim, nawet podbitką. Ekipa dysponuje własną przyczepą kempingową w której nocuje na budowie, więc dojadą wszędzie (i przy okazji stróżowanie gratis ). Mój kumpel był bardzo zadowolony z ich pracy, a nie miał prostego dachu (dach 320 m2, wielospadowy, kalenice na 3 różnych wysokościach). Jakby ktoś był zainteresowany to moge przesłać namiary. Pozdrawiam To ja bym bardzo chętnie prosił namiary na priva, albo nawet ot tak - ogólnie. Mąż Jaloski Tez chetnie bym ich zatrudnil. Podaj namiary. Moj e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ktoś z Was kupował projekt muratora jeśli tak to gdzie w biurze czy przez internet a adaptacja wtedy u kogo ja kupowalem przez internet a adaptacje robilem u pani architekt jakby co to moge podac namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 brachol, to co z tymi silikatami? dzwonilam do fabryki, ale oni nie sprzedają klientom indywidualnym, podali mi namiary na kilka hurtowni, ale one wszystkie proponują mi ceny katalogowe (2,16 netto na N18) Taką cenę ma też hurtownia w Kicinie. Więc nadal V-Bud ma najlepszą cenę. Wychodzi 44,36 zł brutto/m2. mialem pisac na PW ale wylecialo mi z glowy ja jestem chetny mam do kupienia jakies 4100 szt N18 a te Twoje ceny to z rozmowy telefonicznej czy osobistej? Bo to czasami robi roznice ja jak sie tak wstepnie pytalem w HDMB to dostalem cene 2,37 brutto z transportem ale to bylo w listopadzie jutro bede w okolicy to podjade i sie zapytam co teraz proponuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 24.01.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Słuchajcie, mam namiar na polecaną przez mojego kolegę ekipę ciesielsko-dekarską. Ja niestety nie skorzystałam z ich usług bo dostałam wycenę już po podpisaniu umowy na stan surowy z dachem, ale wycena okazała się atrakcyjna - 40 zł/m2 dachu, ze wszystkim, nawet podbitką. Ekipa dysponuje własną przyczepą kempingową w której nocuje na budowie, więc dojadą wszędzie (i przy okazji stróżowanie gratis ). Mój kumpel był bardzo zadowolony z ich pracy, a nie miał prostego dachu (dach 320 m2, wielospadowy, kalenice na 3 różnych wysokościach). Jakby ktoś był zainteresowany to moge przesłać namiary. Pozdrawiam My także prosimy o namiary na tą ekipę ,może podaż ogólnie na forum bo zainteresowanie jest duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 24.01.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Chętnie skorzystam z namiarów na panią architekt mam nadzieje że konkretna i doradzi coś dobrego. A może macie namiary na ekipe budowlaną może jakąś polecicie bo ja już nie mam siły szukać za wszelkie informacje z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.01.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 A może macie namiary na ekipe budowlaną może jakąś polecicie bo ja już nie mam siły szukać za wszelkie informacje z góry dziękuję No "to" będzie trudne. Pytaj tu, może ci co "już mieszkają" coś mają na zbyciu :---> Grupa Wielkopolska a tak poza tym to pozdrawiam i witam w grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 24.01.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ktoś z Was kupował projekt muratora jeśli tak to gdzie w biurze czy przez internet a adaptacja wtedy u kogo ja kupowałem, ale przez internet. Adaptację robi mi projektant polecony przez wykonawcę gen. A tak na marginesie to jak patrze co się dzieje za oknem to przypomina mi się tekst który kiedyś był popularny w necie o gościu co się przeprowadził w beskidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 24.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 do Misiak juz raz zadalem niesmialo pytanie o ta Twoja tabelke od kredytow i teraz nie wiem czy nie zbyt niesmialo? ja ją mam, ale nie wiem czy nie jest chroniona prawem autorskim... Misiak, no powiedz coś Ktoś z Was kupował projekt muratora jeśli tak to gdzie w biurze czy przez internet a adaptacja wtedy u kogo ja kupowałam, przez telefon i net bezpośrednio z muratora bo z kuponem rabatowym- zadzwoń do nich i zapytaj, może i na Twój projekt mają jakiś rabat (mój kupon był w katalogu Projekty domów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 24.01.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 No dobra, podaję publicznie, mam nadzieję że pan Krzysztof do mnie nie zadzwoni z pretensjami że dostał 50 telefonów w sprawie wyceny p. Krzysztof Rzepka 0694 726 837. W weekend podam również 2 namiary na ekipy budowlane (jak wrócę do domu, bo akurat nie ma mnie w poznaniu i nie mam wizytówek), ja akurat z nich nie skorzystałam ale wiem co to znaczy nie mieć gdzie zadzwonić, a ich ceny były całkiem ok brachol, Tomcio: napiszcie ile jakich silikatów potrzebujecie, na kiedy i dokąd transport, skoro lepsze efekty daje osobista wizyta odstrzelę się ładnie w sobotę i udam się do V-Budu pertraktować brachol, jak będziesz w HDMB to pytaj od razu o silikaty dla mnie, ja potrzebuję 2700 szt. N18 i 350 szt. N24. Na drugą połowę lutego do Lusówka. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 24.01.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 do Misiak juz raz zadalem niesmialo pytanie o ta Twoja tabelke od kredytow i teraz nie wiem czy nie zbyt niesmialo? poszlo na maila widocznie zapomnialem wyslac ! ja ją mam, ale nie wiem czy nie jest chroniona prawem autorskim... Misiak, no powiedz coś spoko - prosze tylko o wplate na moje konto 10 % pobranego kredytu od kazdego kto chce ta tabelke ! qrde juz mam dosyc tej budowy a jeszcze nic nie zrobilem ;( ponoc nie moge jak chce piwnice murować z bloczkow tylko lac w calosci lawy i sciany specjalnym betonem b40 wodoszczelny czy cos tam -zrobic taka wanne jak robia baseny ;-( ale na spotkanie oczywiscie przyjde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.01.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 do Misiak juz raz zadalem niesmialo pytanie o ta Twoja tabelke od kredytow i teraz nie wiem czy nie zbyt niesmialo? poszlo na maila widocznie zapomnialem wyslac ! dzieki przyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 24.01.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 qrde juz mam dosyc tej budowy a jeszcze nic nie zrobilem ;( ponoc nie moge jak chce piwnice murować z bloczkow tylko lac w calosci lawy i sciany specjalnym betonem b40 wodoszczelny czy cos tam -zrobic taka wanne jak robia baseny ;-( dziwne... ale to chodzi o piwnice czy bardziej o Twoją super-glebę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 24.01.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 dziwne... ale to chodzi o piwnice czy bardziej o Twoją super-glebę? chodzi o ta glebe i wode ktora moze przesiakac przez sciany mimo dobrych zabezpieczen no i jakies parcia hydrostatyczne na sciany dlatego musi byc izolacja typu ciezkiego wiec jedna calosc lane lawy razem z scianami i tu koszty moga byc bardzo spore ostatnie robie podejscie - dzisiaj dostalem namiary na jakiegos konstruktora mam nadzieje ze uda mi sie z nim spotkac do piatku to na spotkanie bede mial temat jak nie to wymieniam ziemie i 10 k pojdzie w piasek ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 24.01.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Hm... no to może jak już wymienisz tą glebę to nie rób piwnicy... bo tak to i wymiana ziemi będzie kosztować i piwnica też swoje kosztuje... Niestety chyba każda działka ma swoje wady... ja np. wydam majątek na ogrodzenie, bo mam z 3 stron drogę i do tego w zasadzie brak tej drogi i w perspektywie kilku najbliższych lat przedzieranie się 300 m po rozpaćkanej glinie do własnego domku Kto ma działkę idealną ręka do góry! albo lepiej nie, lepiej nie wiedzieć że ktoś ma lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 24.01.2007 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Hm... no to może jak już wymienisz tą glebę to nie rób piwnicy... bo tak to i wymiana ziemi będzie kosztować i piwnica też swoje kosztuje... zaproponowano mi takie rozwiazania 1) wymienic ziemie za ok 10 k 2) posadowic lawe na chudym betonie (uzupelniac braki do nosnego gruntu )ale koszt b. podobny a ja wymyslilem sobie 3 wyjscie z tej gleby - piwnice ale okazlao sie ze moze sie pojawic woda i piwnica nie moze byc tradycyjnie robiona z bloczkow tylko musi byc zrobiona taka "wanna" wylana w calosci z zbrojonego betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts