Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

Misiak, głowa do góry... ja wydałam najpierw 400 zł na to, żeby mi gość wywiercił 4 otwoty i napisał 5 zdań (typu, że jest piasek i glina), a teraz już 600zł na wiercenie studni, a wody ani widu ani słychu :cry: co do ogrodzenia, to chyba zostanę bez:lol: mój jedyny sąsiad nie odbiera telefonu, więc musiałabym się z 4 stron grodzić (właściciel sprzedaje działki ze stoickim spokojem- ma świadomość jak ceny idą w górę i pozbywa się tylko jednej na rok); energetyka wykona mi przyłącze za 9 m-cy, a gmina nie wie kiedy zrobi wodociąg, który miał być już rok temu o kanalizie nie wspominając...... No cóż...nikt nie mówił, że będzie lekko, w końcu zachciało mi się działki na skraju puszczy :-?

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No dobra, podaję publicznie, mam nadzieję że pan Krzysztof do mnie nie zadzwoni z pretensjami że dostał 50 telefonów w sprawie wyceny :oops:

p. Krzysztof Rzepka 0694 726 837.

W weekend podam również 2 namiary na ekipy budowlane (jak wrócę do domu, bo akurat nie ma mnie w poznaniu i nie mam wizytówek), ja akurat z nich nie skorzystałam ale wiem co to znaczy nie mieć gdzie zadzwonić, a ich ceny były całkiem ok :roll:

brachol, Tomcio: napiszcie ile jakich silikatów potrzebujecie, na kiedy i dokąd transport, skoro lepsze efekty daje osobista wizyta odstrzelę się ładnie w sobotę i udam się do V-Budu pertraktować 8) brachol, jak będziesz w HDMB to pytaj od razu o silikaty dla mnie, ja potrzebuję 2700 szt. N18 i 350 szt. N24. Na drugą połowę lutego do Lusówka. Thx.

Witam, jak ktos mialby namiary na kierownika budowy to chetnie bym skorzystal! Z gory dziekuje, moj e-mail: [email protected]

brachol, Tomcio: napiszcie ile jakich silikatów potrzebujecie, na kiedy i dokąd transport, skoro lepsze efekty daje osobista wizyta odstrzelę się ładnie w sobotę i udam się do V-Budu pertraktować 8) brachol, jak będziesz w HDMB to pytaj od razu o silikaty dla mnie, ja potrzebuję 2700 szt. N18 i 350 szt. N24. Na drugą połowę lutego do Lusówka. Thx.

Witam

Licząc 18 szt/m2 potrzebuję około 2700 szt N18 i 4500 N12 z dostawą do Skórzewa (od V-Budu na Bukowskiej rzut beretem). Do tego bloczków betonowych M06 (licząc 19 szt/m2 - 77 m2) około 1450 szt.

Okres dostawy marzec - kwiecień.

Jak uda sie Wam dzieki temu uzyskać lepsze ceny to dajcie znać. Mówią, że w ilości siła :D

policzylem i wychodzi mi takie zamowienie:

N 18 - 4100 szt, N 24 - 730 szt, N 12 - 550 szt oczywiscie rozmawiamy o bloczkach z Przysieczyna miejsce odbioru Poznan - Krzesiny oczywiscie samochod z HDS-em

Witam, jak ktos mialby namiary na kierownika budowy to chetnie bym skorzystal! Z gory dziekuje, moj e-mail: [email protected]

ja na temat swojego za duzo nie moge powiedziec jak chodzi o moja budowe ale polecilem jolce i wydej sie byc b. zadowolona

cena + b. duze doswiadczenie

jest b. wymagajacy jak chodzi o dokladnosc na budowie wiec wydaje sie ok - bo firmy odwalaja straszna fuszerke i musi byc ktos taki kto ich dokladnie sprawdzi

podaje tel . 0618161407 p. Przybylski mozesz sie powolac na Radka z Rokietnicy !

Misiak, głowa do góry... ja wydałam najpierw 400 zł na to, żeby mi gość wywiercił 4 otwoty i napisał 5 zdań (typu, że jest piasek i glina), a teraz już 600zł na wiercenie studni, a wody ani widu ani słychu co do ogrodzenia, to chyba zostanę bez:lol: mój jedyny sąsiad nie odbiera telefonu, więc musiałabym się z 4 stron grodzić (właściciel sprzedaje działki ze stoickim spokojem- ma świadomość jak ceny idą w górę i pozbywa się tylko jednej na rok); energetyka wykona mi przyłącze za 9 m-cy, a gmina nie wie kiedy zrobi wodociąg, który miał być już rok temu o kanalizie nie wspominając...... No cóż...nikt nie mówił, że będzie lekko, w końcu zachciało mi się działki na skraju puszczy

masz racje - nie jestem sam

dzieki

Witam

Gdzie kupowaliście albo planujecie kupić piasek, żwir różnej granulacji (do dużych otoczaków włącznie).

Dostawa Zachód Poznania - Skórzewo.

Pozdrawiam

Ostatnio przejeżdżaliśmy w tych okolicach i spisaliśmy telefony:

Żwirownia Dolata w Dąbrowie - 602505707, 61 8944644

Sortownia żwiru kawałek dalej (za żwirownią w Dąbrowie skręcić w lewo w ul szkolną - przy reklamie marmurów i jechać cały czas prosto, na rozwidleniu w prawo aż skończy się asfalt i już prawie jesteś) - 602487337, 61 8143329

Jak będziesz miał jakieś dane cenowe to udostępnij :)

ja na temat swojego za duzo nie moge powiedziec jak chodzi o moja budowe ale polecilem jolce i wydej sie byc b. zadowolona

cena + b. duze doswiadczenie

jest b. wymagajacy jak chodzi o dokladnosc na budowie wiec wydaje sie ok - bo firmy odwalaja straszna fuszerke i musi byc ktos taki kto ich dokladnie sprawdzi

podaje tel . 0618161407 p. Przybylski mozesz sie powolac na Radka z Rokietnicy !

Dzieki bardzo! zadzwonie! mam jednego goscia z Kostrzyna (firma Dagabud) ale ludzie na czacie nie maja o nim dobrego zdania.

Misiak, głowa do góry... ja wydałam najpierw 400 zł na to, żeby mi gość wywiercił 4 otwoty i napisał 5 zdań (typu, że jest piasek i glina), a teraz już 600zł na wiercenie studni, a wody ani widu ani słychu co do ogrodzenia, to chyba zostanę bez:lol: mój jedyny sąsiad nie odbiera telefonu, więc musiałabym się z 4 stron grodzić (właściciel sprzedaje działki ze stoickim spokojem- ma świadomość jak ceny idą w górę i pozbywa się tylko jednej na rok); energetyka wykona mi przyłącze za 9 m-cy, a gmina nie wie kiedy zrobi wodociąg, który miał być już rok temu o kanalizie nie wspominając...... No cóż...nikt nie mówił, że będzie lekko, w końcu zachciało mi się działki na skraju puszczy

masz racje - nie jestem sam

dzieki

Witam wsztstkich

Ale sie rozpisaliście.Misiak ale masz problem z tą piwnicą ,nie wiem czy jest sens ją budować ,bo te koszty są ogromne biorąc pod uwagę fakt,że za normalne fundamenty zapłaciłbyś około 20k.

Natus my także wierciliśmy studnię i udało się . Braliśmy okolicznego studniarza , był najtańszy i co ciekawe sam szukał wody(jakieś druty wyciągnął ) wskazując dwa miejsca na działce gdzie warto wiercić. Pierwszy odwiert i już trafiony.

Co do cen to 100zł za metr rury wierconej i jakieś 400-500 zł za materiał .Także nas studnia kosztowała tylko 1100 zł ,bo woda była na 7m ,nie wiem tylko czy ta woda będzie zdatna do picia ale na cele budowlane i pózniej ogrodnicze na pewno wystarczy. :p

Natus my także wierciliśmy studnię i udało się . Braliśmy okolicznego studniarza , był najtańszy i co ciekawe sam szukał wody(jakieś druty wyciągnął ) wskazując dwa miejsca na działce gdzie warto wiercić. Pierwszy odwiert i już trafiony.

Co do cen to 100zł za metr rury wierconej i jakieś 400-500 zł za materiał .Także nas studnia kosztowała tylko 1100 zł ,bo woda była na 7m ,nie wiem tylko czy ta woda będzie zdatna do picia ale na cele budowlane i pózniej ogrodnicze na pewno wystarczy. :p

ja też mam okolicznego z drutami i też wychodził najtaniej ...może to ten sam???

Wróciłam z Budmy i pare fajnych rzeczy udało mi się znaleźć, ale o tym spokojnie pogadamy jutro, a na którą to spotkanie w ogóle?

witam

bylem w HDMB i ceny jakie dostalem sporo sie roznia od tych z listopada a mianowicie dostalem 3 gr mniej netto niz cena w cenniku producenta dodatkowo Pani poinformowala mnie ze nie przyjmie zamowien na N 18 z powodu tego ze teraz fabryka robi N 24 i potem ma robic N 12 a N 18 nie wiadomo kiedy :o tak wiec ogolnie kicha moze w V-budzie maja lepsze wejscia w Przysieczynie

witam

bylem w HDMB i ceny jakie dostalem sporo sie roznia od tych z listopada a mianowicie dostalem 3 gr mniej netto niz cena w cenniku producenta dodatkowo Pani poinformowala mnie ze nie przyjmie zamowien na N 18 z powodu tego ze teraz fabryka robi N 24 i potem ma robic N 12 a N 18 nie wiadomo kiedy :o tak wiec ogolnie kicha moze w V-budzie maja lepsze wejscia w Przysieczynie

No to faktycznie kicha - w sobotę idę do V-Budu. Jak tam powiedzą to samo to zostaje silka z Xelli - wychodzi 12% drożej, co na moj dom wyjdzie ok. 1000 zł :evil: niby nie az tak duzo, ale roznicy jakosciowej tez nie ma ponoc wielkiej :evil:

No to faktycznie kicha - w sobotę idę do V-Budu. Jak tam powiedzą to samo to zostaje silka z Xelli - wychodzi 12% drożej, co na moj dom wyjdzie ok. 1000 zł :evil: niby nie az tak duzo, ale roznicy jakosciowej tez nie ma ponoc wielkiej :evil:

u mnie silka wychodzi kolo 2000 zl drozej no ale jak nie bede mial innej mozliwosci to trudno mozna jeszcze sprobowac w Teodorach tylko ze transport moze byc dosc drogi ale zapytac mozna

No i jak tam Budma? Byliscie?

My dzisiaj bylismy, popatrzylismy, w sumie troche mnie te targi zawiodły.

Spodziewałam się, ze zobaczę rozne cegły - silkę, ytong, keramzytobeton,a tu wystawców było mało, albo na nich nie trafilismy.

Spotkalismy za to od lat niewidzianych kolegów ze studiów - i to było w dzisiejszych taragch najfajniejsze.

A jesli chodzi o jutrzejsze spotkanie to jaki znak rozpoznawczy? gumofilce czy łopata?

hej Renia i Rob

Możecie podesłac namiar na tego studniarza. Czy macie studnię z kręgów betonowych, czy wąskorurową ?

Tez planuję zrobić studnię na swojej działce na potrzeby ogrodu i spłuczek toalet oraz może jeszcze pralki. A na początku to równiez pod budowę, bo raczej nie zdąże z uruchomieniem przyłącza.

Czy ktoś ma jeszcze namiary na studniarzy. Proszę o info.

Pozdrawiam :)

hej Renia i Rob

Możecie podesłac namiar na tego studniarza. Czy macie studnię z kręgów betonowych, czy wąskorurową ?

Tez planuję zrobić studnię na swojej działce na potrzeby ogrodu i spłuczek toalet oraz może jeszcze pralki. A na początku to równiez pod budowę, bo raczej nie zdąże z uruchomieniem przyłącza.

Czy ktoś ma jeszcze namiary na studniarzy. Proszę o info.

Pozdrawiam :)

ja mam tych namiarów kilka, tylko pytanie Tomcio gdzie masz działkę, bo ten mój lokalny, to się na drugą stronę Poznania pchać nie będzie pewnie...

podaję takie, które spisałam, ale to nic sprawdzonego:

618689654; 660304308; 618178430; 618351497; 618726632; 501319216; 616521300;

ufff :wink: