Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

P.s. Ja wymyśliłem, że jednak przyjade samochodem, więc tez dołączę do pewnej frakcji naszej grupy - abstynentów :o

PRZECIEZ MOGE PODJECHAC PO CIEBIE - I POZNIEJ DOSTARCZYC DO DOMU !!!

MAGDA IDZIE ?

BO ASKA TAK !

Jeśli to kwestia transportu, to mogę podwieźć z powrotem

przeciez mialem ciebie upic ;-) !

Jesli liczycie koszt metra sciany, to trzeba tez wziac pod uwage zaprawe. Ja skonczylem budowac sciany zewnetrzne z Porothermu 44. Nie trzeba tego ocieplac a na murowanie wyszlo tylko 3 palety kleju na caly dom. Jesli policzycie cene gazobetonu, do tego zaprawa, a pozniej ocieplenie to roznica wychodzi znikoma

mam znajomego co wybudowal z porothermu 44 jednowarstowke po 2 okresie grzewczym ocieplil dom i teraz ponoc ma cieplej i taniej za ogrzewanie

- dom w sieroslawiu

qrde mysle ze u kazdeg i tak bedzie inaczej mimo ze np wybudujemy z tego samego !

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

natus> a ta twoja wycena to tylko robocizny dotyczy?...

po cenie za strop stwierdzam, że niestety tak :(

druti napisał:

Ponawiam moje niesmiale pytanie:

czy ktos zamierza budowac z Porothermu?

Przez przypadek zamówilem za duzo (duzo za duzo) 25 i 44. Stoi to u mnie ładnie ofoliowane na budowie w Kórniku. Bedzie tego z 20 palet razem. Gotowe do odbioru w kazdej chwili. Cena do uzgodnienia, ale bedzie dobra

ja najprawdopodobniej będę budować z Phorothermu, ale jeszcze muszę parę cen sprawdzić.

A ja się zastanawiam: Porotherm czy Poroton...robię porównanie parametrów...jak skończę to podzielę się wynikami mojej pracy :)

Przylacze sie do dyskusji odnosnie materialow. Tak naprawde to nie ma sie co licytowac, kazdy material ma swoje plusy i minusy, kwestja wyboru indywidualnego, zapotrzebowania, warunkow terenowych no i portfela. Ja osobiscie ide w BK w scianie 2 warstwowej, stawiam tzw termos, BK 24 plus 15 styropianu co da mi U<0.2. A to ze wzgledu na ogrzewanie PC i reku. Zastanawialem sie nad sylika, ze niby najzdrowsza, oddychalna i bardzo wytrzymala, wszystko ok. Tyle, ze znajomy wybudowal z silki no i ma poprostu zimno (fakt 12cm styropianu na taka sciane to malutko), a po drugie jest to material bardzo ciezki i nasiakliwy, a ja do placu boju mam 300m polem, wiec niechce co by mi samochody sie zakopywaly.

Pozdrawiam

No i bawcie sie dobrze na spotkanku

Ja chciałem niniejszym publiczbnie się pokajać i wszystkich przeprosić, bo wyleciałem z knajpy jak persching, zapominając za siebie zapłacić :oops:

P.s. Misiak, mam nadzieję, że Jola przekazała Ci moją prośbę, i że się za mną "wstawiłeś"

..... finansowo

Jeżeli chodzi o spotkanie, to uważam, że było fajnie. Frekwencja mnie zaskoczyła. Mam nadzieję, że nasze "chorowinki" natępnym razem dotrą. Kolejny spot, to zbiorowy grill na mojej działce :D

Ja chciałem niniejszym publiczbnie się pokajać i wszystkich przeprosić, bo wyleciałem z knajpy jak persching, zapominając za siebie zapłacić :oops:

P.s. Misiak, mam nadzieję, że Jola przekazała Ci moją prośbę, i że się za mną "wstawiłeś"

..... finansowo

Marzin, spoko, przekazałam :)

czy kots buduje lub bedzie budowal z ytongu ?

dlaczego wybraliscie silke ? jest lepsza czy gorsza ? bo widze pare osob wybralo silke a ytongu nikt :(

nio my będziemy budować z ytongu ale tylko ściany zewnętrzne. do środka wybierzemy jednak cosik tańszego :wink:

jak na razie grześ zagłębia się w tajniki fundamentów które jak twierdzi koniecznie chce sobie zrobić sam 8)

pozdrawiamy :D

czy kots buduje lub bedzie budowal z ytongu ?

dlaczego wybraliscie silke ? jest lepsza czy gorsza ? bo widze pare osob wybralo silke a ytongu nikt :(

Misiak chce budowac z ytongu

nio my będziemy budować z ytongu ale tylko ściany zewnętrzne. do środka wybierzemy jednak cosik tańszego :wink:

BK 12 i gitara 8)

jak na razie grześ zagłębia się w tajniki fundamentów które jak twierdzi koniecznie chce sobie zrobić sam 8)

Jak ma chęci to dlaczego nie. Jest to do zrobienia, pod warunkiem, że ma sie sprzęt i pomocnika. Ja nie miałem :(

Witam wszystkich.Czy mozecie mi podać namiar na dobrą, sprawdzona a także tanią ekipę do budowy domu.Dom ma powstać w Kostrzynie Wielkopolskim

no no, ale wymagania! dobra, sprawdzona i w dodatku tania? taka chyba nie istnieje :wink:

Zgadzam się taka ekipa chyba nie istnieje, a znalezienie takiej w obecnych czasach graniczy z cudem :lol:

Ale życzę powodzenia w poszukiwaniach. :lol:

pozdrawiam

Ja chciałem budować z ytonga ale okazało się że solbet jest równiejszy niż ytong. Tak więc postawiłem z solbetu ściane jednowarstwową 42. Kleju nie musiałem dokupować choć mnie straszyli że zabraknie tego który dokładali do bloczków 1 worek na palete. Starczyło tylko dlatego że bloczki były proste znajomy który stawiał z ytonga oczywiście musiał dokupić a i ściany po postawieniu miały prześwity pomimo szlifowania każdej warstwy takie miał kłopoty z nierównym ytongiem A jak będzie się sprawować to zobaczymy jak narazie jeszcze nie mieszkamy choć już moge powiedzieć że wchodząc tam po wekendowej przerwie w ogrzewaniu jest wrażenie że jest ciepło a jak się pali to jest jak w puchu pomimo jeszcze nie do końca wysuszonego budynku