misiak 26.01.2007 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 P.s. Ja wymyśliłem, że jednak przyjade samochodem, więc tez dołączę do pewnej frakcji naszej grupy - abstynentów PRZECIEZ MOGE PODJECHAC PO CIEBIE - I POZNIEJ DOSTARCZYC DO DOMU !!! MAGDA IDZIE ? BO ASKA TAK ! Jeśli to kwestia transportu, to mogę podwieźć z powrotem przeciez mialem ciebie upic ! Jesli liczycie koszt metra sciany, to trzeba tez wziac pod uwage zaprawe. Ja skonczylem budowac sciany zewnetrzne z Porothermu 44. Nie trzeba tego ocieplac a na murowanie wyszlo tylko 3 palety kleju na caly dom. Jesli policzycie cene gazobetonu, do tego zaprawa, a pozniej ocieplenie to roznica wychodzi znikoma mam znajomego co wybudowal z porothermu 44 jednowarstowke po 2 okresie grzewczym ocieplil dom i teraz ponoc ma cieplej i taniej za ogrzewanie - dom w sieroslawiu qrde mysle ze u kazdeg i tak bedzie inaczej mimo ze np wybudujemy z tego samego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 26.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 natus> a ta twoja wycena to tylko robocizny dotyczy?... po cenie za strop stwierdzam, że niestety tak druti napisał: Ponawiam moje niesmiale pytanie: czy ktos zamierza budowac z Porothermu? Przez przypadek zamówilem za duzo (duzo za duzo) 25 i 44. Stoi to u mnie ładnie ofoliowane na budowie w Kórniku. Bedzie tego z 20 palet razem. Gotowe do odbioru w kazdej chwili. Cena do uzgodnienia, ale bedzie dobra ja najprawdopodobniej będę budować z Phorothermu, ale jeszcze muszę parę cen sprawdzić. A ja się zastanawiam: Porotherm czy Poroton...robię porównanie parametrów...jak skończę to podzielę się wynikami mojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 26.01.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Przylacze sie do dyskusji odnosnie materialow. Tak naprawde to nie ma sie co licytowac, kazdy material ma swoje plusy i minusy, kwestja wyboru indywidualnego, zapotrzebowania, warunkow terenowych no i portfela. Ja osobiscie ide w BK w scianie 2 warstwowej, stawiam tzw termos, BK 24 plus 15 styropianu co da mi U<0.2. A to ze wzgledu na ogrzewanie PC i reku. Zastanawialem sie nad sylika, ze niby najzdrowsza, oddychalna i bardzo wytrzymala, wszystko ok. Tyle, ze znajomy wybudowal z silki no i ma poprostu zimno (fakt 12cm styropianu na taka sciane to malutko), a po drugie jest to material bardzo ciezki i nasiakliwy, a ja do placu boju mam 300m polem, wiec niechce co by mi samochody sie zakopywaly.PozdrawiamNo i bawcie sie dobrze na spotkanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 26.01.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ode mnie też - życzenia dobrej zabawy i czekam rano na sprawozdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 26.01.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Jak Was tu nie ma to pewnie jeszcze jesteście "pod http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a176.gif" a ja już dwa tygodnie siedzę w domu http://www.cosgan.de/images/midi/muede/k070.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 26.01.2007 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Jak Was tu nie ma to pewnie jeszcze jesteście "pod " a ja już dwa tygodnie siedzę w domu Tak, byliśmy i to w całkiej sporej grupie...chyba 17 sztuk, mam zdarte gardło i doskonały humor, ale myślę, że o szczegółach rano... i wracaj kris1 do zdrowia natychmiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja chciałem niniejszym publiczbnie się pokajać i wszystkich przeprosić, bo wyleciałem z knajpy jak persching, zapominając za siebie zapłacić P.s. Misiak, mam nadzieję, że Jola przekazała Ci moją prośbę, i że się za mną "wstawiłeś" ..... finansowo Jeżeli chodzi o spotkanie, to uważam, że było fajnie. Frekwencja mnie zaskoczyła. Mam nadzieję, że nasze "chorowinki" natępnym razem dotrą. Kolejny spot, to zbiorowy grill na mojej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 27.01.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja chciałem niniejszym publiczbnie się pokajać i wszystkich przeprosić, bo wyleciałem z knajpy jak persching, zapominając za siebie zapłacić P.s. Misiak, mam nadzieję, że Jola przekazała Ci moją prośbę, i że się za mną "wstawiłeś" ..... finansowo Marzin, spoko, przekazałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 27.01.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Witam Co tu tak cicho !!! Po wczorajszym spotkaniu to już się wam pisać nie chce ,czy kac tak ogromny że leczycie się do wieczora ? A co do materiału to my budujemy z betonu komórkowego białego z firmy Prefbet kupowany za 7,25/szt. W 1m2 wchodzi około 7-8 pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 bo wszyscy się nagadali i teraz nie chcą nawet myśleć o budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 27.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 mi się mózg lasuje po zgłębianiu umowy co to z wykonawcą mam w poniedziałek podpisać. A na spotkaniu byłem i się ciesze że tylu takich jak ja wariatów po świecie chodzi - jakaś nowa wiara we mnie wstąpiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 28.01.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 czy kots buduje lub bedzie budowal z ytongu ? dlaczego wybraliscie silke ? jest lepsza czy gorsza ? bo widze pare osob wybralo silke a ytongu nikt nio my będziemy budować z ytongu ale tylko ściany zewnętrzne. do środka wybierzemy jednak cosik tańszego jak na razie grześ zagłębia się w tajniki fundamentów które jak twierdzi koniecznie chce sobie zrobić sam pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.01.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 czy kots buduje lub bedzie budowal z ytongu ? dlaczego wybraliscie silke ? jest lepsza czy gorsza ? bo widze pare osob wybralo silke a ytongu nikt Misiak chce budowac z ytongu nio my będziemy budować z ytongu ale tylko ściany zewnętrzne. do środka wybierzemy jednak cosik tańszego BK 12 i gitara jak na razie grześ zagłębia się w tajniki fundamentów które jak twierdzi koniecznie chce sobie zrobić sam Jak ma chęci to dlaczego nie. Jest to do zrobienia, pod warunkiem, że ma sie sprzęt i pomocnika. Ja nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryz 28.01.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy mozecie mi podać namiar na dobrą, sprawdzona a także tanią ekipę do budowy domu.Dom ma powstać w Kostrzynie Wielkopolskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 28.01.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy mozecie mi podać namiar na dobrą, sprawdzona a także tanią ekipę do budowy domu.Dom ma powstać w Kostrzynie Wielkopolskim no no, ale wymagania! dobra, sprawdzona i w dodatku tania? taka chyba nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 28.01.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy mozecie mi podać namiar na dobrą, sprawdzona a także tanią ekipę do budowy domu.Dom ma powstać w Kostrzynie Wielkopolskim no no, ale wymagania! dobra, sprawdzona i w dodatku tania? taka chyba nie istnieje Zgadzam się taka ekipa chyba nie istnieje, a znalezienie takiej w obecnych czasach graniczy z cudem Ale życzę powodzenia w poszukiwaniach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.01.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 K74dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.01.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 bracholskąd brałeś cement? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 28.01.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam wszystkich.Czy mozecie mi podać namiar na dobrą, sprawdzona a także tanią ekipę do budowy domu.Dom ma powstać w Kostrzynie Wielkopolskim szukasz 3 różnych ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 29.01.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja chciałem budować z ytonga ale okazało się że solbet jest równiejszy niż ytong. Tak więc postawiłem z solbetu ściane jednowarstwową 42. Kleju nie musiałem dokupować choć mnie straszyli że zabraknie tego który dokładali do bloczków 1 worek na palete. Starczyło tylko dlatego że bloczki były proste znajomy który stawiał z ytonga oczywiście musiał dokupić a i ściany po postawieniu miały prześwity pomimo szlifowania każdej warstwy takie miał kłopoty z nierównym ytongiem A jak będzie się sprawować to zobaczymy jak narazie jeszcze nie mieszkamy choć już moge powiedzieć że wchodząc tam po wekendowej przerwie w ogrzewaniu jest wrażenie że jest ciepło a jak się pali to jest jak w puchu pomimo jeszcze nie do końca wysuszonego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts