ryby 29.01.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Okna 6-cio komorowe od zewnątrz wszystkie w okleinie, od wewnątrz część białych a 3 również w okleinie, do tego klamki secustic. Rolety nadstawne w okleinie takiej samej jak okna. Jesli chodzi o ceny to okno o wymiarze 1445x1435 (czyli typowe) w okleinie jednostronnej kosztowało nas 672zł + 22% vat.Roleta nadstawna na takie okno, o wym. 1465x1600 to koszt. 394zł + 22%vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.01.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Okna okna okna okna Ja też, ja też, ja też!!! Czy ktoś już coś węszył albo może polecić namiary na okna PCV Ja najsamprzód zaatakowałem w Rokietnicy. W sobotę pojechałem pogadać, a dziś dostałem wycenę.... i parsknąłem śmiechem. Zastanawiałem się, liczyłem na wszystkie sposoby. Okazało się, że za te moje kilka okienek wyszło: 2245 zł brutto (7% Vat) Zwykłe białe PCV, profil 3-komorowy Aluplast, albo 5 komorowy Avantgarde 7000. Dopłata za okleinę zew 20%. Przy takiej ilości okien stwierdziłem, że wezmę jakieś wypasione, może i nawet drewniane. @krys1 Arex Wolsztyn, biuro Poznań ul. Bosa http://www.arex.biz.pl ! Grobud Grodzisk Wielkopolski Thermo Fasada – Górecka obok Panoramy ! Rowitex (+) Bracia Bertrandt Przeźmierowo ! Martom Granops, Matuszczak ul. Sołecka 38, Swarzędz – Jasin, tel. 0-61 818 60 49 Na Ciebie zawsze można liczyć Do wszystkich W połowie lutego drożeje dachówka cementowa (o 8 - 15% w zależności od producenta), kto ma zamiar kłaść to ustrojstwo na dachu to niech się lepiej pospieszy z zamówieniem Dlatego jutro zamawiam. Swoją drogą to mam namiar, może i innym się przyda. Znalazłem kiedyś za płotem ulotkę, pojechałem, pogadałem, dostałem dobre ceny. Patex ul. Złotowska 79 Poznań Tel. 61/868 22 94 [email protected] Dali mi też dość dobrą ofertę na Fakro. Tyci drożej niż ma jedna firma na allegro, ale w razie "W" są na miejscu. Nie wiecie, czy na okna dachowe może być też 7% VAT jeżeli węzmę z "montażem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 29.01.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 W nawiązaniu do dywagacji na temat materiałów wstawiam wyniki moich weekendowych poszukiwań odpowiedzi na pytanie: ceramika poryzowana - co lepsze?:http://images12.fotosik.pl/28/9866b791156af42bmed.jpg ...hmmm...na placu boju pozostał Porotherm i Poroton...Co Wy na To ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 29.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Hej witam serdecznie, Widze, ze teraz wszyscy o oknach,wiec ja też) Nie wiem czemu mnie w tych sklepach tak ignorują, poprosiłam o wycenę w kilku punktach, na razie wszyscy !!! milczą. Jakby nikt juz teraz nie chciał zarobić. Odnośnie podanych wyżej namarów, to w arexie ( obecnie Nexbau) od zastrzegli, że wycena najwczesniej pod koniec tygodnia, a BB obiecali na "zaraz", ale jak dotąd nic nie dotarło:((( Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 29.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 I jeszcze jedno- ktoś się na naszym spotkaniu forumowym pytał ,( chyba natus?) ile jest do odzyskania VAT-u ( tzn 15%) po stanie surowym zamkniętym i czy gra warta świeczki:) Ja co prawda osobiście tych rozliczeń nie robiłam, ale wniosek do US mamy juz złożony i do odzysku po stanie surowym otwartym mamy tylko albo aż ok 10.000 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 29.01.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam Właśnie mężuś przypomniał mi że nie wkleiłam jeszcze zdjęcia z naszego piatkowego spotkania POD ANIOŁEM. Było super, cieszę się że poznaliśmy tylu fajnych ludzi http://images14.fotosik.pl/79/4c722384ae2c059f.jpg[/img] Pozdrawiam..y Atka i Jardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 29.01.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 W nawiązaniu do dywagacji na temat materiałów wstawiam wyniki moich weekendowych poszukiwań odpowiedzi na pytanie: ceramika poryzowana - co lepsze?: http://images12.fotosik.pl/28/9866b791156af42bmed.jpg ...hmmm...na placu boju pozostał Porotherm i Poroton... Co Wy na To ? Mam pytanko, podane ceny jednostkowe pustaków, to są ceny brutto, czy netto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 29.01.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam Właśnie mężuś przypomniał mi że nie wkleiłam jeszcze zdjęcia z naszego piatkowego spotkania POD ANIOŁEM. Było super, cieszę się że poznaliśmy tylu fajnych ludzi Pozdrawiam..y Atka i Jardo Ooo, jak miło Już czekam na następne spotkanie Pozdrowionka jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Ko 29.01.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkichJa w temacie okien, czy ktos z was, zna, ma jakies opinie o oknach drewnianych Urzedowskihttp://www.urzedowski.com.pl/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.01.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Odnośnie podanych wyżej namarów, to w arexie ( obecnie Nexbau) od zastrzegli, że wycena najwczesniej pod koniec tygodnia,(...) Ja wysłałem do nich mailem zapytanie, ciekaw jestem, czy będzie olewka, czy jednak się odezwą. Witam Właśnie mężuś przypomniał mi że nie wkleiłam jeszcze zdjęcia z naszego piatkowego spotkania POD ANIOŁEM. Było super, cieszę się że poznaliśmy tylu fajnych ludzi A mogę prosić na maila wersję w oryginalnym rozmiarze? Witam wszystkich Ja w temacie okien, czy ktos z was, zna, ma jakies opinie o oknach drewnianych Urzedowski http://www.urzedowski.com.pl/ Też mnie te okna zainteresowały. I też wysłałem zapytanie... mailem W Poznaniu mają jakiś salon, czy cuś. Zamierzam ich nawiedzić i dokładnie obmacać, okna znaczy, bo na stronce www wyglądają całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 29.01.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam wszystkich,ładna imprezka była tylko pozazdrościć, na następnej będziemy na pewno !!! Zapomniałam wam napisać,że dostaliśmy namiary od joli.d na Bartków i daliśmy im dom do wyceny.Domek 130m2 i garaż 23m2 http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m42e0de060594e Oto wycena Bartków: Etap 1 fundamenty 9310 zł Etap 2 parter 9360 zł Etap 3 strop 4675 zł Etap 4 poddasze 5875 zł RAZEM 29220 zł I co myślicie ? mało to nie jest, ale nikt nie chce zrobić za mniej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 29.01.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 I co myślicie ? mało to nie jest, ale nikt nie chce zrobić za mniej !!! W każdej cenie jest coś do stargowania. U Bartka też, pogadaj z jolą, to Ci powie ile ucięła od pierwszej wersji. Mnie jego robota kosztowała coś kole 11 patyków. Ale to było bardzo dawno. Pod koniec 2006 roku... Szczegóły w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 30.01.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 MAM SILKĘ!!!!! :D :D :D :D kurcze, nawet nie wiecie jak się cieszę :D Cena jak na obecne warunki super wręcz okazyjna (3,2 brutto/szt, co daje 48 zł/m2 ) , i co najważniejsze - Silka z Xelli stoi sobie na placu i ot tak sobie czeka Mój pan budowniczy ma z tym dostawcą dobre układy i nie narzeka na jakość, więc to mnie trochę uspokaja, bo cena nad wyraz atrakcyjna brachol, Tomcio - to jest cena ostateczna, niżej facet nie zejdzie, ja dziś zamówiłam, jak chcecie zamówić w tej cenie to macie 1,5 dnia na zastanowienie bo za 2 dni facet podwyższa cenę - numer dam na priv. Teraz się zamawia, wystawiają fakturę ale płaci się dopiero po odbiorze towaru jak dla mnie warunki bomba Altariela Koniecznie daj mi namiar, bo te informacje o Przysieczynie troszke mnie wybiły z rytmu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 30.01.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 W nawiązaniu do dywagacji na temat materiałów wstawiam wyniki moich weekendowych poszukiwań odpowiedzi na pytanie: ceramika poryzowana - co lepsze?: http://images12.fotosik.pl/28/9866b791156af42bmed.jpg ...hmmm...na placu boju pozostał Porotherm i Poroton... Co Wy na To ? ja dzwoniłam do Brzostowa i Cerabudu (Cerabud bierze z Brzostowa) w sprawie Krotermu -Cerabud przy przedpłacie może dać 5% upustu -w Brzostowie wyjściowa 5,35 i można podobno nawet do 15% upustu wyciągnąć I jeszcze jedno- ktoś się na naszym spotkaniu forumowym pytał ,( chyba natus?) ile jest do odzyskania VAT-u ( tzn 15%) po stanie surowym zamkniętym i czy gra warta świeczki:) Ja co prawda osobiście tych rozliczeń nie robiłam, ale wniosek do US mamy juz złożony i do odzysku po stanie surowym otwartym mamy tylko albo aż ok 10.000 tys. pytałam, bo znajomi twierdzili, że jak brali towary w hurtowni i dobrze zagadali, to sprzedawali im bez fv i bez vatu, więc tak się zastanawiałam, czy jest sens czekać pół roku na pieniądze, jeśli można mieć od razu taniej, no ale wciąż pozostaje kwestia rachunków do banku... Zapomniałam wam napisać,że dostaliśmy namiary od joli.d na Bartków i daliśmy im dom do wyceny.Domek 130m2 i garaż 23m2 http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&sid=m42e0de060594e Oto wycena Bartków: Etap 1 fundamenty 9310 zł Etap 2 parter 9360 zł Etap 3 strop 4675 zł Etap 4 poddasze 5875 zł RAZEM 29220 zł I co myślicie ? mało to nie jest, ale nikt nie chce zrobić za mniej !!! moja też mnie nie zachwyciła- policzyliśmy z Marzinem w Aniołku(za co jestem Ci Marzinie wdzięczna), pokazałam kierbudowi i stwierdziliśmy, że da się z tego uszczknąć jakieś 4.000 bez biedy dla Bartków, ja jeszcze czekam na wyceny od innych ekip, ale tak sobie myślę, że jak wspólnie stawimy czoła Bartkom, to chętniej z tej ceny zejdą... ale się rozpisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 30.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Znam tylko jedną opinie o oknach Urzędowski mój brat ma takie w domu są doś ładne ale on jest nie zadowolony w tej cenie miałby lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 30.01.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 do wszystkich którzy pytali o okna od pana URZĘDOWSKIEGO!!!! proponuję wpisać w wyszukiwarce jego nazwisko i poczytać opinie na jego temat....i dobrze się zastanowić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 30.01.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Widzę że okna w modzie. Marzin czy byłe w Rokietnicy w tym sklepiku z oknami przy kolei? Chyba masz wszyskiego 4 czy 5 okien do tego tarasowe. Ja mam ja mam 8 okien ale do tego jedno wielgachne tarsowe i drugie małe - zwykłe drzwi szklane. Ale do tego majš być wszędzie rolety. Tak więc w Martomie mielimy wycenę na 22 tys przy obustronnym kolorze, a w Suchym Lesie w Bilazrdzie to 40 tys by nie starczyło.Czy mógłbyć dać cene jako orientację na onko które wchodzi o otwor 150x150 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 30.01.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Podpisałem umowę z wykonawcą na stan surowy otwarty! Suma na umowie: 151 tys zł brutto - w tym robocizna, materiały, opieka soc. nad ekipami itp. Powierzchnia użytkowa: 183m2; ściany: Solbet 24cm klasy 400, dachówka cementowa Braas Celtycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 30.01.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 wloczykij to gratulacje Ale skoro masz 180 użytkowej to ile faktycznej podłogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 30.01.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 do wszystkich którzy pytali o okna od pana URZĘDOWSKIEGO!!!! proponuję wpisać w wyszukiwarce jego nazwisko i poczytać opinie na jego temat....i dobrze się zastanowić pozdrawiam Problemy są głównie z terminami URZĘDOWSKI TERMINOWOŚĆ URZĘDOWSKI UPUST OKNA URZĘDOWSKI CO MYŚLICIE O OKNACH URZĘDOWSKIEGO OSTATNIA OFERTA URZĘDOWSKIEGO-STYCZEŃ 2006 MAM DOŚĆ URZĘDOWSKIEGO URZĘDOWSKI PRZESTROGA DLA WSZYSTKICH URZĘDOWSKI - UWAGA może starczy Na Ciebie zawsze można liczyć dzięki ,sie staram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts