Mice 08.02.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ja chyba wybiorę Poroton. Jak dla mnie na dzisiaj o 2 pln tańszy od porothermu. 2 pln na m2 ? No to chyba max 300pln różnicy na całości Czyli idą de facto łeb w łeb cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geodezja1 08.02.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 ps. geodezja1 jak cytujesz wpisujesz tu tekst tej osoby i zamykasz przez [/quote ] (spacje przed ostatnimi nawiasami sa specjalnie zeby pokazac!)[/b] bo dziwnie sie czyta i juz myslalem ze plec zmieniles na poczatku Ok. Przyjąłem do wiadomości. Dzieki Ps. nadal facet sprawdziłem Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geodezja1 08.02.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam Gdzie zamawialiście lub bedziecie zamawiać beton towarowy, na ławy, wylewki, stropy itd. Macie jakąś betoniarnię godną polecenia ?? Cze Moge Ci polecić betoniarnie DORA - chyba z Buku. Znam dobrze kierowce, który tam pracuje dwa lata i wozi beton w gruszce - mówi, że szef firmy woli dołożyć do gruchy na ilośći i jakości niż stracić wiarygodność. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 08.02.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Natus, a tak w zasadzie to po co ty tą studnię kopiesz? Bo takie koszta to rozumiem, że raczej nie na ogródek? Ja planuję studnię do podlewania ogródka, ale kurcze jak przyjdzie mi za to dać więcej niż 2000 zł to chyba mi się nie opłaca... I pytanie laika: czym sie rozni studnia kopana od wierconej? z tego samego samego powodu co Ty oraz dlatego, że wodociągu póki co nie mam i nie dowiem się kiedy będę mieć dopóki gmina budżetu nie zatwierdzi Natus, nie narzekaj. My za podłączenie do wodociągu zapłaciliśmy 4000zł i tera zmożemy już płacic tylko za to co zużyjemy. A przy studni koszty ponosisz jednorazowo i są one i tak niższe. z mojej studni kopanej, jeśli wystarczy wody na podlanie ogródka, to bedzie sukces...tam jest coś mało wody, poza tym jak piszę- nie sądzę, aby się na tym skończyło: rurki, pompa i nie wiem co tam jeszcze... 1. czy slyszeliscie o podwyzkach na ceramike od marca? tak, na pewno drożeje Phoroterm, co do reszty to nie wiem, ale ja chciałam kupić ceramikę z jakiejś prywatnej cegielni i nie mają po prostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 08.02.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 a ja chciałabym zapytać ile kosztuje piasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 08.02.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Za piach płaciłem u Smirnowa (Ceradz Dolny) 800 zł za tzw wannę. Nie wiem dokladnie ile to jest, ale bardo dużo i chyba starczy na wymurowanie całego domu. Smirnow tel.(0-61) 29-18-963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 08.02.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mice oczywiście ,masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 08.02.2007 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Misiak Wielkie dzięki za tabelki. spoko mam nadzieje ze sie przyda dzisiaj dzwonilem odnosnie stali i wychodzi ze stal z novostali z lutyckiej maja najtaniej za f12 2,97 m /brutto w innych 3,45 brutto ceny za beton betoniarnia w mrowinie B20 -211 netto a dla pompy 220 netto pompa 230 1h i dojazd 100 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 09.02.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dzisiaj dzwonilem odnosnie stali i wychodzi ze stal z novostali z lutyckiej maja najtaniej za f12 2,97 m /brutto w innych 3,45 brutto ceny za beton betoniarnia w mrowinie B20 -211 netto a dla pompy 220 netto pompa 230 1h i dojazd 100 zl misiak, ja brałam Stal z Kowstalu ze Swarzędza: tel. 061/ 818 20 58, a beton B20 ze Stanbudu 061/ 817 30 36, cen dokładnych nie pamiętam a nie chcę wprowadzać w błąd...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 09.02.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 jestem po rozmowie z kilkoma "ekspertami budowlanymi" i chyba bede budowal z Porothermu 50. Czy ktos z forum wybudowal dom z takimi scianami bez ocieplenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 09.02.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 jestem po rozmowie z kilkoma "ekspertami budowlanymi" i chyba bede budowal z Porothermu 50. Czy ktos z forum wybudowal dom z takimi scianami bez ocieplenia? Jak poszukasz na forum to jest parę osób które pobudowały ale z porothermu 44. Ja mam z keramzytobetonu (Optiroc) też jednowarstwowa, możę też Ciebie to zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 09.02.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam, czy ktos z Was buduje moze dom w Kamionkach pod Poznaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 09.02.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Co podrożeje w tym roku wg analizy "Gazety Prawnej" z 7 lutego 2007 cement ; podwyżka między 10 a 15 proc.; zdrożeje najpóźniej na początku marca (20-30 zł. na tonie), przewiduje się, że tak jak w ubiegłym roku zabraknie cementów workowanych wełny szklane i mineralne do ociepleń ; ostatnia podwyżka ma być w marcu 2007 i wyniesie ok. 6 proc.; niektóre wełny specjalistyczne czy nietypowe zdrożeją nawet o 20 proc. beton komórkowy (wzrost cen spowodowany wzrostem cen za komponenty: cement, wapno, piasek) wyroby stalowe ; obecna cena za tonę ok. 2 tys. zł. Przewidywany wzrost ceny w tym roku za tonę do 2,8 tys. zł. chemia budowlana ; najwyżej 5 proc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1719499387 09.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 dzisiaj dzwonilem odnosnie stali i wychodzi ze stal z novostali z lutyckiej maja najtaniej za f12 2,97 m /brutto w innych 3,45 brutto ceny za beton betoniarnia w mrowinie B20 -211 netto a dla pompy 220 netto pompa 230 1h i dojazd 100 zl misiak, ja brałam Stal z Kowstalu ze Swarzędza: tel. 061/ 818 20 58, a beton B20 ze Stanbudu 061/ 817 30 36, cen dokładnych nie pamiętam a nie chcę wprowadzać w błąd...pozdrawiam Beton też brałem od Smirnowa (namiary wyżej). Cena netto 200 zł, a z pompą 220. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.02.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Mam wycenę, jest w dzienniku. Rewelacji (cenowej) nie ma. Witam wycene widzialem mi Gasiorek wycenil okna na jakies 15 000 drewno sosna kolor bialy + 1500 montaz natomiast wycena z Nexbau profil Rahau 5 komor Brilant kolor baily na 10150 + 1200 montaz ceny jak bierzesz ich montaz sa z 7% vatem jak nie no to z 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 09.02.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ceny za beton betoniarnia w mrowinie B20 -211 netto a dla pompy 220 netto pompa 230 1h i dojazd 100 zl Misiak, w "Dorze" w Buku miałam beton B20 za 200zł netto + transport w cenie, pompa 20zł netto/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 09.02.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Co podrożeje w tym roku wg analizy "Gazety Prawnej" z 7 lutego 2007 wełny szklane i mineralne do ociepleń ; ostatnia podwyżka ma być w marcu 2007 i wyniesie ok. 6 proc.; niektóre wełny specjalistyczne czy nietypowe zdrożeją nawet o 20 proc. Znakiem tego muszę się w te materiały czym prędzej zaopatrzyć. Witam wycene widzialem mi Gasiorek wycenil okna na jakies 15 000 drewno sosna kolor bialy + 1500 montaz natomiast wycena z Nexbau profil Rahau 5 komor Brilant kolor baily na 10150 + 1200 montaz ceny jak bierzesz ich montaz sa z 7% vatem jak nie no to z 22% To może porównamy jaką dał cenę ze jedno typowe okno? Np 120-ka? Brachol, w moim dzienniku jest link do fabryki okien w Świebodzinie. Można je obejrzec w firmie Progress na ul Św Michała. Cena niższa jak u Gąsiorka, a jakość większa. Okna chodzą jak laleczki - okucia znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 09.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam, czy ktos z Was buduje moze dom w Kamionkach pod Poznaniem ? Raczej nikt z piszących. Natomiast 3 osoby w Szczytnikach, choć jedna tylko raz napisała i się więcej nie odezwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 09.02.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam, czy ktos z Was buduje moze dom w Kamionkach pod Poznaniem ? Raczej nikt z piszących. Natomiast 3 osoby w Szczytnikach, choć jedna tylko raz napisała i się więcej nie odezwała no właśnie!! ciekawe czyj to sąsiad? nasz czy twój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 09.02.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 No u nas wreszcie też coś budowlanego się wydarzyło! Byli u nas panowie od oczyszczalni ścieków. Przyszli z dwóch różnych firm i zaproponowali ... dokładnie takie samo rozwiązanie. Czy ktoś z was też będzie zakładał oczyszczalnię? System zaproponowany przez panów pochodzi z firmy HABA. Czy ktoś coś o nich słyszał? Obaj panowie zrobili generalnie bardzo dobre wrażenie i dali bardzo podobne ceny - około 7000. Nie wiem teraz czy to dużo czy mało. Pomóżcie! Dodam tylko, że to rozsączenie HABA to nie jest takie coś jak w większości POŚów, tylko ma być z racji swojej konstrukcji wydajniejsze. Jak by ktoś coś wiedział na ten temat to byłbym wdzięczny. Mąż Jaloski naprawdę nikt ni ma nic do powiedzenia w tej sprawie? Macie kanalizację u siebie czy jest to na razi tmat zbyt odlgły żeby o nim pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts