Taro 14.02.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Taro, kwestie moralne zostawmy na boku. Bardziej mi chodzi o zachowanie, jeśli ewentualnie padnie taka propozycja. Pamiętaj, że szara strefa istnieje wszędzie. Nawet na bogatym zachodzie. A dlaczego w Polsce mamy tak wielką szarą strefę? A poza tym w przenośni "piękny salon i biuro" + fakturka jeszcze zbyt rzadko są gwarantami dobrej jakości. to prawda ale nie wyobrażam sobie by klient do mnie zadzwonił z reklamacją a ja miałbym go "wysłać na drzewo". "tu na razie jest ściernisko, ale będzie...." (no właśnie co)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 15.02.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witamy starych i nowych forumowiczów!! Ania i Grześ gratuluję pomysłu ,dopiero teraz zauważyłam mapkę i zatkało mnie kompletnie.Trudno uwierzyć że tylu nas jest!!!! A tak w ogóle to co słychac na budowach bo nikt nie pisze jak postepują prace..........? Aniu i Grzesiu, świetny pomysł z tą mapką ... ale wschód trochę odbiega od zachodu , proszę, dopiszcie mnie zaraz koło kolegi kenji-ego , żeby nie było że Wschód gorszy ... Rena i Rob sezon budowlany w pełni, no może z przerwą na "zimę" ... my czekamy na zasilenie portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 15.02.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Jeżeli mowa o umowach i gwarancjach... Potrzebuję właśnie w trybie pilnym dobrą umowę z wykonawcą robót. Najlepiej na stan surowy. Wkrótce przyda się równeiż umowa z KierBudem. Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę podesłać na priva Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 15.02.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Jeżeli mowa o umowach i gwarancjach... Potrzebuję właśnie w trybie pilnym dobrą umowę z wykonawcą robót. Najlepiej na stan surowy. Wkrótce przyda się równeiż umowa z KierBudem. Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę podesłać na priva Pozdrawiam szukales tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 15.02.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jeśli ktoś będzie szukał ekipy do posadzek/.podbetonów to mam do polecenia.Biorą 10zł/m2 z miksokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 15.02.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Dzięki Brachol Czasami zapominam, że na Forum można znaleźć wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 15.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Jeżeli mowa o umowach i gwarancjach... Potrzebuję właśnie w trybie pilnym dobrą umowę z wykonawcą robót. Najlepiej na stan surowy. Wkrótce przyda się równeiż umowa z KierBudem. Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę podesłać na priva Pozdrawiam Jeśli jeszcze potrzebna inna wersja to też służę, ale niestety nie dopatrzyłam się jak załączać pliki w PW więc jak napiszesz na mój mail do zwrotnie mogę podesłać - ewentualnie proszę o instr załączania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 15.02.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jak ktoś będzie już na etapie dogadywania się z elektrykiem to może śmiało do mnie przesyłać zestawienia materiałów. Zawodowo pracuję w kosztorysowaniu tego typu prac i mogę sprawdzić czy ktoś zawyża ceny materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 15.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Jeżeli mowa o umowach i gwarancjach... Potrzebuję właśnie w trybie pilnym dobrą umowę z wykonawcą robót. Najlepiej na stan surowy. Wkrótce przyda się równeiż umowa z KierBudem. Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę podesłać na priva Pozdrawiam Jeśli jeszcze potrzebna inna wersja to też służę, ale niestety nie dopatrzyłam się jak załączać pliki w PW więc jak napiszesz na mój mail do zwrotnie mogę podesłać - ewentualnie proszę o instr załączania Dzięki jjsod Już stworzyłem coś na podstawie kilku dokumentów, co chyba można nazwać umową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 15.02.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 jjsod jeśli nie problem, to ja poproszę o taki wzór umowy, bo co prawda dysponuję, ale takimco ma 10 stron i każdy budowlaniec jak widzi, to ucieka... Coś mnie zupełnie siły opadły, moja działka wygląda jak nie wiem co...,ale coraz z nią gorzej, a to tylko studnia no, ale ten kamień co wyciągnęli, to sobie chyba na pamiątkę zostawię taaaaki wielki ps jak już wrócę do normalnej formy, to się nauczę zdjęcia zmniejszać, wklejać i wszystko i wtedy sami zobaczycie, a póki co to gumofilce idę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 15.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Jeżeli mowa o umowach i gwarancjach... Potrzebuję właśnie w trybie pilnym dobrą umowę z wykonawcą robót. Najlepiej na stan surowy. Wkrótce przyda się równeiż umowa z KierBudem. Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę podesłać na priva Pozdrawiam Też chciałem się podzielić swoją (sprawdzoną przez prawnika Federacji Konsumentów), ale widzę że się spóźniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.02.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jeśli ktoś będzie szukał ekipy do posadzek/.podbetonów to mam do polecenia.Biorą 10zł/m2 z miksokreta. Ja! Ja! Poproszę na PW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 15.02.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Mamy pozwolenie na budowę i to od razu uprawomocnione. Ja już nic nie kumam. Nasz architekt trzymał papiery u siebie i czekał aż PnB sie uprawomocni. Przecież u mnie też mogły sobie leżeć (na pewno miałyby lepiej). Dziś poleciałam załatwiać dziennik i daliśmy nasz projekt do zrobienia dokładnego kosztorysu. Zobaczymy na jakie etapy podzielimy naszą budowę, na co nas stać a na co nie, z czego rezygnujemy a z czego nie itd. Nasz projekt to przeróbka tamaryszek archonu i będzie wyglądać mniej wiecej tak. http://images11.fotosik.pl/53/38e66ff574e95626m.jpg http://images11.fotosik.pl/53/ea01faaa6e16d7c5m.jpg http://images20.fotosik.pl/46/f7033ce47e14ec46m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 15.02.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 krys1, bardzo ładny projekt, taka rozbudowana forma mojego ... pewnie dlatego tak mi się podoba No to nadszedł czas założenia dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 15.02.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 taka rozbudowana forma No właśnie, to mnie ciągle dręczy, miał być 120 m a wyszedł 160 + garaż. Landara jakaś, mąż mnie pociesza,że wcale nie musimy korzystać od razu z przestrzeni nad garażem i już sie robi 120. Niby tak ale wszystko kosztuje i wszystko trzeba wykończyć. Wycena trochę nam rozjaśni sprawę choć trzeba ją było zrobić przed PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 15.02.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 miał być 120 m a wyszedł 160 + garaż u nas miało być max. 100 mkw ... wyszło 190 użytkowej (po podłodze razem z garażem). Nie martw się, wszystkie powierzchnie w zastraszającym tempie znajdą swoje zastosowanie ... i nagle okaże się, że ten jeden pokoik jeszcze by się przydał, na tak zwaną "graciarnię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 15.02.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Jeśli ktoś będzie szukał ekipy do posadzek/.podbetonów to mam do polecenia.Biorą 10zł/m2 z miksokreta. Ja! Ja! Poproszę na PW! Ja też, ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 15.02.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Mamy pozwolenie na budowę i to od razu uprawomocnione. http://img78.imageshack.us/img78/8503/clappingip9.gif To teraz trzeba http://img78.imageshack.us/img78/1656/drunkqd8.gif żeby wszystko dalej dobrze szło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 15.02.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Czy możecie podac linka do jakiegos fajnego, prostego kalkulatora, który wylicza współczynnik przenikania ciepła ścian dla różnej grubości styropianu lub chciaż tabelki. Coś co można łatwo połączyć ze współczynnikiem Silki i dokładnie wyliczyć. Mam ściągnięte różne programy do liczenia bilansu typu OZC, ale jakoś nie potrafię przez nie przebrnąć, chcociaż wiem ze powinienem i później tego nie uniknę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 15.02.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Czy możecie podac linka do jakiegos fajnego, prostego kalkulatora, który wylicza współczynnik przenikania ciepła ścian dla różnej grubości styropianu lub chciaż tabelki. Coś co można łatwo połączyć ze współczynnikiem Silki i dokładnie wyliczyć. Mam ściągnięte różne programy do liczenia bilansu typu OZC, ale jakoś nie potrafię przez nie przebrnąć, chcociaż wiem ze powinienem i później tego nie uniknę. Pozdrawiam http://www.rockwool.rsi.pl/programy/ROCKWOOL_obliczenia_E_U.exe w miarę prosty, widziałam lepsze ale tak na tą chwilę nic nie przychodzi mi do głowy żeby szybko podać W przebrnięciu przez programy typu OZC mogę pomóc - pracuję na nich od ok 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts