TomcioB 15.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 W przebrnięciu przez programy typu OZC mogę pomóc - pracuję na nich od ok 7 lat Dzięki jjsod Na pewno skorzystam z porad, poniewaz chciałbym dobrze wyliczyć zapotrzebowania cieplne mojego przyszłego lokum i zaprojektować podłogówkę dla PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 15.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 http://img78.imageshack.us/img78/8503/clappingip9.gif To teraz trzeba http://img78.imageshack.us/img78/1656/drunkqd8.gif żeby wszystko dalej dobrze szło! To już teraz trzeba? No tak trzeba zacząć się hartować, tyle jest różnych etapów do podsumowywania.............no to chlup...narazie tak delikatnie.........i z klasą..............http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a056.GIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 15.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Czy możecie podac linka do jakiegos fajnego, prostego kalkulatora, który wylicza współczynnik przenikania ciepła ścian dla różnej grubości styropianu lub chciaż tabelki. Coś co można łatwo połączyć ze współczynnikiem Silki i dokładnie wyliczyć. Mam ściągnięte różne programy do liczenia bilansu typu OZC, ale jakoś nie potrafię przez nie przebrnąć, chcociaż wiem ze powinienem i później tego nie uniknę. Pozdrawiam tutajtez jest jeden nie wiem czy lawtwy ale liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 15.02.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam Czy możecie podac linka do jakiegos fajnego, prostego kalkulatora, który wylicza współczynnik przenikania ciepła ścian dla różnej grubości styropianu lub chciaż tabelki. Coś co można łatwo połączyć ze współczynnikiem Silki i dokładnie wyliczyć. Mam ściągnięte różne programy do liczenia bilansu typu OZC, ale jakoś nie potrafię przez nie przebrnąć, chcociaż wiem ze powinienem i później tego nie uniknę. Pozdrawiam Daj maila to Ci prześlę jeden programik, bardzo fajny i prosty w obsłudze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 15.02.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Daj maila to Ci prześlę jeden programik, bardzo fajny i prosty w obsłudze. Pozdrawiam Witam Chciałbym się dokładnie dowiedzieć, jak muszę obłożyć Silkę 18 styropianem, żeby wycisnąć jakiś dobry współczynnik np. poniżej 0,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 15.02.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Chciałbym się dokładnie dowiedzieć, jak muszę obłożyć Silkę 18 styropianem, żeby wycisnąć jakiś dobry współczynnik np. poniżej 0,25 Nie wnikałam nigdy we właściwości silki, ale ze strony producenta lambda=0,75 z tego wychodzi grubość styropianu 15cm aby otrzymać U= 0,25 pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 15.02.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam szukam sprawdzonej i niedrogiej firmy do odwiertu studni, bede wdzieczny za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 16.02.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jak znajde telefon (jestem w trakcie przeprowadzki i wszystkie wizytówki gdzieś spakowane) to prześle chyba że to jest bardzo pilneU mnie wiercili firma mieści się na Łazarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 16.02.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jak znajde telefon (jestem w trakcie przeprowadzki i wszystkie wizytówki gdzieś spakowane) to prześle chyba że to jest bardzo pilne U mnie wiercili firma mieści się na Łazarzu ok, czekam na informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBSON68 16.02.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Znalazłem Dobrze że tak długo trzymam maile Bartłomiej Dzięcioł 501663566http://www.systemy-nawadniania.comBartłomiej Dzięciołul.Limanowskiego 16a/3160-744 Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Mamy pozwolenie na budowę i to od razu uprawomocnione. Krys1, gratulacje. Od razu lepiej się człowiek czuje. A toast jest wskazany bo najlepsze przed nami Metrami się nie nalezy przejmować, ja mam doła bo z garażem po podłogach wychodzi 172m2 i po co mi tyle ? Ale doła mam i drugiego bo chciałbym mieć kotłownie 4x większą i garaż 2x większy ale wtedy dom miałby 250m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosolki 16.02.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 CześćProszę o dopisanie mnie do mapyGostyń też jest w Wielkopolscebudujemy się przy ulicy Poznańskiejzaczynamy stawiać mury jak zrobi się sucho na polunasz domek to RUSAŁKA z pracowni http://www.domna5.plPozdrawaim wszystkichKosolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 16.02.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Metrami się nie nalezy przejmować, ja mam doła bo z garażem po podłogach wychodzi 172m2 i po co mi tyle ? Ale doła mam i drugiego bo chciałbym mieć kotłownie 4x większą i garaż 2x większy ale wtedy dom miałby 250m2 najważniejsze to żeby kasy starczyło http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c016.gif i jeszcze zostało na imprezyhttp://www.cosgan.de/images/more/bigs/a084.gif Mice ja też mam porotherm w projekcie.Zdradziłbyś swoją słodką tajemnicę dlaczego nie zamienisz go na nic innego? Ja się waham...Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 16.02.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja też chciałam mieć mały domek, taki do 100m2. ale w takich projektach zazwyczaj na dole byl tylko salon i kuchenka a na górze dwie sypialnie i łazieneczka. a gdzie miejsce na spiżarke, pralnie, graciarnie? a jak przyjedzie dużo gości, to gdzie ich pomieścimy (obie rodziny pochodzą z poza poznania)? no i co ja zmieszcze w tak małej kuchni?! i co z tego, że zrezygnowaliśmy z pomysłu na podwójny garaż? trzeba będzie dostawić wiatę bo drugie auto też musi pod czymś stać... i tak zrobiło się 173,40m powieżchni całkowitej . jesteśmy tylko we dwoje (na razie ), wszyscy pukają się w czoło po co nam taki duży dom... i tu niestety nie pomaga żadne tłumaczenie że wybraliśmy go z katalogu z kategori małe domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 16.02.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 nasz domek to RUSAŁKA z pracowni http://www.domna5.pl Kosolki ale fajny domek! i mniejszy od naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 16.02.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Jeśli ktoś będzie szukał ekipy do posadzek/.podbetonów to mam do polecenia.Biorą 10zł/m2 z miksokreta. Ja! Ja! Poproszę na PW! Ja też, ja też, ja też Ja też, ja też, ja też, ja też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomcioB 16.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 ja też chciałam mieć mały domek, taki do 100m2. ale w takich projektach zazwyczaj na dole byl tylko salon i kuchenka a na górze dwie sypialnie i łazieneczka. a gdzie miejsce na spiżarke, pralnie, graciarnie? a jak przyjedzie dużo gości, to gdzie ich pomieścimy (obie rodziny pochodzą z poza poznania)? no i co ja zmieszcze w tak małej kuchni?! i co z tego, że zrezygnowaliśmy z pomysłu na podwójny garaż? trzeba będzie dostawić wiatę bo drugie auto też musi pod czymś stać... i tak zrobiło się 173,40m powieżchni całkowitej . jesteśmy tylko we dwoje (na razie ), wszyscy pukają się w czoło po co nam taki duży dom... i tu niestety nie pomaga żadne tłumaczenie że wybraliśmy go z katalogu z kategori małe domki Nasz domek w założeniach tez miał być mały, zgrabny i ładny A jak przyszło co do czego, to się okazało, że ten nie pasuje, a ten ma zły dach, a ten nie ma tegi i tamtego. No i skończyło się na M08 z Muratora - 170 m użytkowych (bez garażu ) http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=339&IdKolekcji= Teraz to go tylko trzeba zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 16.02.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Chciałbym się dokładnie dowiedzieć, jak muszę obłożyć Silkę 18 styropianem, żeby wycisnąć jakiś dobry współczynnik np. poniżej 0,25 Nie wnikałam nigdy we właściwości silki, ale ze strony producenta lambda=0,75 z tego wychodzi grubość styropianu 15cm aby otrzymać U= 0,25 pozdrawiam Asia Te wyliczenia, to dla mnie czarna magia, ale w naszym projekcie jest silka 18 + 15 cm wełny. Projektant wyliczył u=0,27. Wg Muratora wystarczy 12 cm ocieplenia, żeby osiągnąć u=0,27 . Postanowiliśmy dać 18 cm styropianu i wtedy "u" wyjdzie coś koło 0,23. Dobrze liczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 16.02.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Chciałbym się dokładnie dowiedzieć, jak muszę obłożyć Silkę 18 styropianem, żeby wycisnąć jakiś dobry współczynnik np. poniżej 0,25 Nie wnikałam nigdy we właściwości silki, ale ze strony producenta lambda=0,75 z tego wychodzi grubość styropianu 15cm aby otrzymać U= 0,25 pozdrawiam Asia Te wyliczenia, to dla mnie czarna magia, ale w naszym projekcie jest silka 18 + 15 cm wełny. Projektant wyliczył u=0,27. Wg Muratora wystarczy 12 cm ocieplenia, żeby osiągnąć u=0,27 . Postanowiliśmy dać 18 cm styropianu i wtedy "u" wyjdzie coś koło 0,23. Dobrze liczę? Nie-e U=0,21 A Murator chyba się "letko" pomylił dla 18+12 wychodzi 0,30864197530864197530864197530864 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 16.02.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki, Mice . To bardzo dobra wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts