brachol 27.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 jak wiesz gdzie to moze wynajmij cata i niech wykopie i od razu kregi Ci ladnie wrzuci pomysł wydaje się świetny - tylko jak mi catepilar wykopie 5m wgłąb, na dodatek po kolei wkładając tam kręgi? bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... może jakaś instrukcja lub inne propozycje najpierw kopie potem wrzuca ale czy na 5 metrow to nei wiem pewnie zalezy od cata i gruntu tzn od tego jak blisko nad wykopem moze stac. Mi operator cata mowil ze kilka razy kopal studnie i wkladal kregi ale to bylo juz jakis czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 27.02.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 pomysł wydaje się świetny - tylko jak mi catepilar wykopie 5m wgłąb, na dodatek po kolei wkładając tam kręgi? bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... może jakaś instrukcja lub inne propozycje mi kopali catem z powodu tego "kamyczka" na głębokości 3 kręgu i wg mojej skąd inąd dość ubogiej wiedzy to: kopać można catem do głębokości 5m (10 kręgów) i odbywa się to tak, że potrzebny jest jeszcze jeden człowiek oprócz operatora, który na łyżce zjeżdża podobno w tę dziurę, która powstaje. Ja mam tylko namiary na mojego miejscowego, a on za daleko to się nie rusza. Jeśli chodzi o cenę, to gosć od cata brał 50zł za 1 krąg (wykopanie i ułożenie kręgów) + dojazd z tym, że to nie było podobno wcale jakoś super tanio, niewątpliwym minusem kopania catem jest robienie się syfu na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 27.02.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mi operator cata mowil ze kilka razy kopal studnie i wkladal kregi ale to bylo juz jakis czas temu to może namiary na tego konkretnego operatora ? jak ma doświadczenie to może coś podpowie - a jak wykopie 4m to też może wystarczy - no i u nas jeszcze humus nie zdjęty - miałby hurtem 2 roboty będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.02.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Mi operator cata mowil ze kilka razy kopal studnie i wkladal kregi ale to bylo juz jakis czas temu to może namiary na tego konkretnego operatora ? jak ma doświadczenie to może coś podpowie - a jak wykopie 4m to też może wystarczy - no i u nas jeszcze humus nie zdjęty - miałby hurtem 2 roboty będę wdzięczna no niestety to jest problem bo byl to koles ktory pracowal w firmie u kolegi mojego ojca ale z tego co wiem to wyjechal do Anglii bo tam lepsze zarobki a ta firma nie zajmuje sie w sumie takimi sprawami a cata wykorzystuja przy swoich pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 27.02.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 No dobra, teoretycznie te wentylatory mają max 64W dla 2700obr/s ile? Michał, chyba 2700obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 27.02.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 No dobra, teoretycznie te wentylatory mają max 64W dla 2700obr/s ile? Michał, chyba 2700obr/min Heh, jasne, w robocie używam wszystkiego w "s" i z rozpędu się mi napisało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bentul 28.02.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Nie wiem jak w innych rejonach Wielkopolski (pewnie tak samo), ale w okolicach Piły jest reglamentacja na BK (zapisy) a ceny zaczęły osiągać granice przyzwoitości... Udało mi się ("rzutem na taśmę") zakupić beton komórkowy SOLBET OPTIMAL na paletach zafoliowany, bez pióra i wpustu i bez kleju w cenie 8,45zł/szt. z możliwością odbioru w drugiej połowie kwietnia. I ponoć powinienem się cieszyć, bo SOLBET planuje podwyżkę w marcu i kwietniu. Ciekawe kiedy 1 sztuka przekroczy pułap 10zł ... Podobny problem jest z bloczkami betonowymi. Udało mi się zarezerwować w cenie 2,8 zł/szt (chyba cudem) ale bez transportu i rozładunku. Pozdrawiam wszystkich, którzy są na podobnym etapie walki. Teraz wchodząc do hurtownii trzeba się pytać "kiedy będzie" a nie "za ile"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.02.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czy ktoś buduje może z Porotonu? Jakie oferują Wam ceny? Ja planuję z Porotonu.Cena z początku lutego 4,40 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 28.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A ja się dowiedziałam że moja silka już leży na placu i na mnie czeka zamówiona w sobotę dachówka już też leży na placu i czeka Chyba faktycznie już czas założyć dziennik - będę miała z głowy zdawanie relacji wszystkim z osobna (zwłaszcza rodzicom, którzy dzwonią co drugi dzień i pytają jak budowa ) - a niech czytają sobie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.02.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam wszystkichZnam co prawda paru forumowiczów z Wlkp. ( pozdrówka dla Hanpio, Witolo, kenji - tego to osobiście), ale jestem tu pierwszy raz i chciałbym zacząć jeszcze w tym roku boje. Zobaczymy jak będzie. Z biurokracją to jestem dopiero na starcie i długa mozolna droga mnie czeka.Chciałbym zfinalizować zakup działki. Umowa przedwstępna spisana już pół roku temu, zaliczka konkretna wpłacona, ale z działki miało być wydzielone siakieś 260m2 na placyk do zawracania (zostanie 1140), bo uliczka ślepa a moja działka przedostatnia przy tej uliczce (nie będą mi samochody pod domem się kręcić).No i tu nasz kochany GEOPOZ decyzje o podziale wydał jeszcze przed końcem roku, ale jeszcze się nie pokwapili wprowadzić zmian do swojego systemu i nie można zrobic mapek aktualnych co by finalny akt notarialny podpisać Może macie znajomości w GeoPozie co by sprawe pogonić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Altariela no to macie już z górki, gratulacje Ja z ostatnich dokonań : wyłoniłem ekipę wykonawczą stanu surowego bez dachu mają ruszyć pod koniec kwietnia o ile będą materiały, gadałem z Enea ponoć w ciągu 8-10 tygodni ma być prąd, dostałem pismo z gazowni, że 2009-2010 zbudują gazociąg i niby z górki tylko co z tymi magazynami Ale budowa się zacznie i będzie toczyć do momentu aż nie powiedzą, że nie wolno Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało Kristofuros witamy na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 28.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ile kosztuje teraz Porotherm 25 P+W? zobaczylem cene 8,32 brutto i zwariowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.02.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 AltarielaGdzie kupowałaś dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 KristofurosWitam.Gdzie będziesz się budował? W Szczepankowie czy w Tulcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.02.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 [Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało Stan surowy otwarty 35kpln i dach osobno za 13 kpln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 [Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało Stan surowy otwarty 35kpln i dach osobno za 13 kpln? Ano Ale to już z działówkami, podbetonami, schodami betonowymi, generalnie wsio co można na tym etapie zrobić. Niestety zapytałem 4 ekipy które mogłyby wejść na wiosnę i kwoty były do 24k bez rachunku, podbetonów i schodów do 90k pln za wsio, no masakra co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.02.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Micea z czego budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mice a z czego budujesz? khe khe, musiałeś zapytać ? Zmieniłem zdanie po dogłębnej analizie takich czy innych rzeczy i wychodzi BK 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.02.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A ja się dowiedziałam że moja silka już leży na placu i na mnie czeka zamówiona w sobotę dachówka już też leży na placu i czeka Chyba faktycznie już czas założyć dziennik - będę miała z głowy zdawanie relacji wszystkim z osobna (zwłaszcza rodzicom, którzy dzwonią co drugi dzień i pytają jak budowa ) - a niech czytają sobie sami no to zakladaj i bedzie mozna czytac rozumiem ze Silka zamowiona w Begierze? Masz od razu na caly dom? bo mi moga sprzedac na razie tylko na czesc widocznie mam mniejszy dar przekonywania ale tez z drugiej strony nie potrzebuje na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.02.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Kristofuros Witam. Gdzie będziesz się budował? W Szczepankowie czy w Tulcach? Budować się zamierzam w Szczepankowie, teraz mieszkam na osiedlu Przylesie w Tulcach - też miło się mieszka (100m do lasu ), ale nie ma to jak domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts